Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

zizu1991
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la zizu1991 » 18 sep 2012, 17:30

Sabinho je napisao/la:
Pa eto i Zukanovic bi npr. imao Spahica uz sebe...Igrac ako posjeduje kvalitet snaci ce se i ugradice u ekipu samopouzdanje! Sta je reci za Radosevica u Hrvatskoj? Nebitno je koji je dio kvalifikacija ukoliko neko igra dobro i ako ima kontinuitet ne smije ga se ignorisati!
Pa treba ove sada što su u repki otjerati a sve nove pozvati :lol:
Ovi ne valjaju ništa. Pa Ćiro mu je rekao koju o Radoševiću, pročitaj na sportin . ba, ne trebam ništa dalje o tom momku pričati
Naravno da ne treba, al štoperu se ne broje golovi, nego igra u obrani, pogledaj ga malo kako se postavlja u obrani, ti bi pored Vranješa i Šunjića, kao i kada se oporavi Pandže zvao još jednog štopera u repku ??
Šta fali ovim momcima što sada igraju ? Istina da je obrana najlošiji dio tima, al i ovi momci što sada igraju i što su na raspolaganju, su tek došli, i uigravaju se, ne možeš dovesti Zukanovića i pustiti ga u grotlo Georgios Karaiskakis stadiona da igra s noga k'o što se kaže, ovi igrači koji su trenutno na raspolaganju, sigurno tu nisu bez razloga i kao takve ih se treba poštovati a ne omalovažavati.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 sep 2012, 17:46

zizu1991 je napisao/la: Šta fali ovim momcima što sada igraju ?
2 gola. Jedan protiv Liechtensteina, drugi protiv Latvije, koja nam je mogla jos koju frljoku iz standarda uvaliti.
Ali hvala bogu, Grci nece ici na to da nam isto tako zabiju.

By the way, sada su mozda i zadnji skontali da nam je Pandza falio u zadnjoj utakmici i zasto.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 sep 2012, 17:57

Jesam li ja napisao da je odbrana trenutno najlošija u ovom timu ?
Pa šta bi ti sada, šta se može napraviti kada je takva obrana kakva jeste, jesu li nas momci u prošlim kvalifikacijama razočarali protiv Rumunije s standardnim igračima i svako je počeo da sumnja u ovu ekipu, pa su nas opet pozitivno iznenadili u Parizu.
Sada pominješ Pandžu, a do 3 mjeseca su ga svi ismijavali. Istina je da ovoj ekipi fali Pandža i ja od toga ne bježim, no ne mogu se pominjati nova imena, mislim možete do mile volje, al će to ostati na pustim snovima.
Svi igrači koji bi mogli da uđu u opticaj kandidata su van Sušićevog vidokruga i moramo da se zadovoljimo ovim što imamo.
Svi mogući kandidati su već prije na drugim pdf - ovima ispremetani i prečešljani, tako da nema potrebe da se ponovo o njima neke teze iznose.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 sep 2012, 18:12

zizu1991 je napisao/la: Pa šta bi ti sada, šta se može napraviti kada je takva obrana kakva jeste
Pa rijesenje je veoma prosto: Mogu (mogli su) se pozvati defenzivni igraci.
zizu1991 je napisao/la: Sada pominješ Pandžu, a do 3 mjeseca su ga svi ismijavali.
Kakve veze ima to sto su ga neki drugi ismijavali sa mojim spominjanjem Pandze?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 sep 2012, 18:19

Principatus je napisao/la: Pa rijesenje je veoma prosto: Mogu (mogli su) se pozvati defenzivni igraci.
Pa je li to jednom napisano na svim mogućim temama koje se tiču " A " reprezentacije ?
Mogli su, nisu, samo Pape zna svoje razloge, jel opet treba pisati o tim defanzivnim igračima, i njihovim vrlinama ?
Nije se rodio ko je narodu ugodio. Ti bi sada pozvao još obrambenih igrača ( tipa štopera ) na šta i ciljaš a LB nam uvijek bio ahilova peta, i nije pozvan niko da bi mogao Salihović da igra svoju poziciju u veznom redu
Pozvani su defanzivni igrači, šta je Šunjić, šta je Vranješ, s kojima je također bio i Pandža na spisku dok nije bio otpao zbog ozlijede.
Rekao si da su konačno i zadnji shvatili značenje Pandže, ja mislim da je to suvišno pominjati, kada je svaki navijač shvatio ima 3 mjeseca koliko ovaj igrač znači našoj reprezentaciji.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 sep 2012, 18:26

zizu1991 je napisao/la:Pa je li to jednom napisano na svim mogućim temama koje se tiču " A " reprezentacije ?
Mogli su, nisu, samo Pape zna svoje razloge, jel opet treba pisati o tim defanzivnim igračima, i njihovim vrlinama ?
Nije se rodio ko je narodu ugodio.
Pa nije problem u tome sto Pape nece meni ugoditi. Problem nastaje ako ugodi grckim napadacima.
zizu1991 je napisao/la:Ti bi sada pozvao još obrambenih igrača ( tipa štopera ) na šta i ciljaš a LB nam uvijek bio ahilova peta, i nije pozvan niko da bi mogao Salihović da igra svoju poziciju u veznom redu
Pa mozda nam LB cak i nije toliki problem. Salihovic i Lulic na lijevoj strani funkcionisu dobro. Ionako su vise u ofanzivi. Nesto sto nam protiv objektivno slabijih reprezentacija u ovoj nasoj grupi mozda cak i treba vise nego defenziva. Naravno da bi nam Kolasinac mogao zaigrati na toj poziciji.

Minimalna sposobnost planiranja za buducnost bi omogucila, da se ovaj momak vec davno pozove, tako da kad zaigra cesce za Schalke papirologija bude vec sredjena i da moze odmah za nas zastupiti. Posebno ako nam zatreba hitno. No bit ce ponovo: Nek svako sredjuje svoje papire. Pa kako jos nisu gotovi?
zizu1991 je napisao/la: Rekao si da su konačno i zadnji shvatili značenje Pandže, ja mislim da je to suvišno pominjati, kada je svaki navijač shvatio ima 3 mjeseca koliko ovaj igrač znači našoj reprezentaciji.
Pa govorio sam to i ranije, ali nekima treba duze da shvate. To bi se moglo desiti i sa ovom tematikom, samo da ne bude za 3 mjeseca suvisno pricati o tome kako su nam trebala rijesenja na def. pozicijama.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 sep 2012, 18:52

Svi mi znamo da je Sušić propustio mnogo toga, no daj ti meni reci iskreno, ima li se potrebe ponovo na isto vraćati kada ovo što ja i ti pišemo nikada neće doći do njega, jer on ima samo njemu poznat sistem rada kojega mi ne možemo promijeniti.
Shvatam ja da i ti kao i svi ovdje, osim izuzetaka želiš sve najbolje ovoj reprezentaciji i iza svakoga tvoga slova prošlog posta i ja stojim svom snagom, ali kakvoga mi uticaja možemo da imamo ili ćemo imati na njegove odluke ?
Ovdje samo možemo da razbijamo glavu i ništa više.
Kažeš da treba planirati budućnost, lijeva strana nam je ofanzivna, dobra, jesi li gledao utakmicu protiv Walesa kada je Bale " satrao " našu jaku lijevu stranu ?
Istina je i to da je Bale svjetska klasa, ali evo ako već treba da planiramo budućnost, ako odemo na svjetsko, svaka ekipa će biti kao ili jača od Grka, što onda ne krenuti svim raspoloživim sredstvima u obnovu i ozdravljenje momčadi ??
E to je problem, upravo sam potrošio 5 minuta svoga života ni na šta, zato što ovo što pišem ne dopire do Sušića, i onda se samo od sebe postavlja pitanje, zašto mi to radimo ?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 sep 2012, 19:01

zizu1991 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Pa eto i Zukanovic bi npr. imao Spahica uz sebe...Igrac ako posjeduje kvalitet snaci ce se i ugradice u ekipu samopouzdanje! Sta je reci za Radosevica u Hrvatskoj? Nebitno je koji je dio kvalifikacija ukoliko neko igra dobro i ako ima kontinuitet ne smije ga se ignorisati!
Pa treba ove sada što su u repki otjerati a sve nove pozvati :lol:
Ovi ne valjaju ništa. Pa Ćiro mu je rekao koju o Radoševiću, pročitaj na sportin . ba, ne trebam ništa dalje o tom momku pričati
Naravno da ne treba, al štoperu se ne broje golovi, nego igra u obrani, pogledaj ga malo kako se postavlja u obrani, ti bi pored Vranješa i Šunjića, kao i kada se oporavi Pandže zvao još jednog štopera u repku ??
Šta fali ovim momcima što sada igraju ? Istina da je obrana najlošiji dio tima, al i ovi momci što sada igraju i što su na raspolaganju, su tek došli, i uigravaju se, ne možeš dovesti Zukanovića i pustiti ga u grotlo Georgios Karaiskakis stadiona da igra s noga k'o što se kaže, ovi igrači koji su trenutno na raspolaganju, sigurno tu nisu bez razloga i kao takve ih se treba poštovati a ne omalovažavati.
Vjerovatno se zbog losih igara u odbrani nasao u idelanoj postavi belgijskog sampionata i to zamisli bas na mjestu stopera.Ccc i ti ljudi iz Belgije ko da nemaju oci :mrgreen:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 sep 2012, 19:05

Ja bih licno zamolio sve forumase da ukoliko iko zna koji su kriteriji za dobijanje poziva u nasu reprezentaciju da mi objasne! Nemam nista protiv Susica ali kako poziv dobije Vrsajevic ili cak i Zahirovic,pa onda Vrancic,Svraka,ako ima igraca koji igraju u jacim ligama i koji su standardni.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 sep 2012, 19:05

Sabinho je napisao/la: Vjerovatno se zbog losih igara u odbrani nasao u idelanoj postavi belgijskog sampionata i to zamisli bas na mjestu stopera.Ccc i ti ljudi iz Belgije ko da nemaju oci :mrgreen:
Vjerovatno su i Pandža i Vranješ i Šunjić upali preko štele u reprezentaciju, vjerovatno
Idi malo na teme reprezentacije " A " i prelistaj, pa se za jedno mjesec dana vrati, kada vidiš šta se pisalo, i kada vidiš da sam ja bio jedan od zagovarača njegovog dolaska u reprezentaciju, pa vidi nakon mjesec dana, jel pozvan u repku Zukanović, i onda će ti sve biti jasno.
Vidi i argumente i kontraargumente koji su ljudi postavljali za njegov odnosno protiv njegovoga dolaska, mrsko mi ponovo pisati što je već pisano, zaista, smisla nema.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 sep 2012, 19:08

zizu1991 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Vjerovatno se zbog losih igara u odbrani nasao u idelanoj postavi belgijskog sampionata i to zamisli bas na mjestu stopera.Ccc i ti ljudi iz Belgije ko da nemaju oci :mrgreen:
Vjerovatno su i Pandža i Vranješ i Šunjić upali preko štele u reprezentaciju, vjerovatno
Idi malo na teme reprezentacije " A " i prelistaj, pa se za jedno mjesec dana vrati, kada vidiš šta se pisalo, i kada vidiš da sam ja bio jedan od zagovarača njegovog dolaska u reprezentaciju, pa vidi nakon mjesec dana, jel pozvan u repku Zukanović, i onda će ti sve biti jasno.
Vidi i argumente i kontraargumente koji su ljudi postavljali za njegov odnosno protiv njegovoga dolaska, mrsko mi ponovo pisati što je već pisano, zaista, smisla nema.
Nacitao sam se svega od Zukanovica pa do Vrsajevica i Seada Susica,ali takve stvari mogu sad i ja napisati.Kako da znamo je li to sigurno i argumentovano?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 sep 2012, 19:10

Kako da znamo razlog zbog čega nije pozvan, evo ponovo se uvlačim u raspravu bez ikakvoga razloga :lol:
Kako da znamo da nije argumentovano ? :lol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 sep 2012, 19:14

zizu1991 je napisao/la:Kako da znamo razlog zbog čega nije pozvan, evo ponovo se uvlačim u raspravu bez ikakvoga razloga :lol:
Kako da znamo da nije argumentovano ? :lol:
Ma kontam sta mi govoris,ali kljucni faktori za poziv osim u nekim iznimkama bi trebali biti kontinuitet i ucinak.Eto toliko ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 sep 2012, 19:21

Ma shvatam ja tebe, ali tako je, kako je, i šta bi mi trebali, o tome stranice i stranice ispisati a koristi nikakve nema, to je poenta.
Neki pominju da je pljuvao po Savezu ima 2 godine Zukanović, pa to navode kao jedan od razloga zašto ga Sušić ne zove u " A " reprezentaciju, ma ko će znati šta je tu posrijedi., na nama je da se radujemo i da tugujemo u ovisnosti od rezultata reprezentacije bez obzira ko igrao za nju, jer svi mi imamo jednu državu

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 sep 2012, 19:23

zizu1991 je napisao/la:Ma shvatam ja tebe, ali tako je, kako je, i šta bi mi trebali, o tome stranice i stranice ispisati a koristi nikakve nema, to je poenta.
Neki pominju da je pljuvao po Savezu ima 2 godine Zukanović, pa to navode kao jedan od razloga zašto ga Sušić ne zove u " A " reprezentaciju, ma ko će znati šta je tu posrijedi., na nama je da se radujemo i da tugujemo u ovisnosti od rezultata reprezentacije bez obzira ko igrao za nju, jer svi mi imamo jednu državu
Bravo kralju :D ali eto bar imamo ovaj forum ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 sep 2012, 19:46

zizu1991 je napisao/la: E to je problem, upravo sam potrošio 5 minuta svoga života ni na šta, zato što ovo što pišem ne dopire do Sušića, i onda se samo od sebe postavlja pitanje, zašto mi to radimo ?
Zasto? Pa onako iz razonode.
Nekad udjem u forum, vidim jel ko od raje ovdje i bleknem koju. :D
Sabinho je napisao/la:Ja bih licno zamolio sve forumase da ukoliko iko zna koji su kriteriji za dobijanje poziva u nasu reprezentaciju da mi objasne!
To ti ni Susic nebi mogao objasniti, a kamo mi.

Rahman
Kontakt:

Post Postao/la Rahman » 19 sep 2012, 14:23

Eno sinoc S04 uze OL.P na njihovom dzaba sve kad imas muda a i kvalitet, zato treba ici na 3b jer ako ides na 1b dobijes plesku :mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 sep 2012, 14:36

Rahman je napisao/la:Eno sinoc S04 uze OL.P na njihovom dzaba sve kad imas muda a i kvalitet, zato treba ici na 3b jer ako ides na 1b dobijes plesku :mrgreen:
Ma sve je do mentaliteta ekipe, psihološke stabilnosti, naravno da ne možeš dovesti levate i reći im vi to možete, ali kada postoji realna šansa da se izvuče povoljan rezultat, psihološka priprema igrača pored fizičke naravno igra veona veliku ulogu svugdje u svijetu nogometa.

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 20 sep 2012, 00:13

Što sam glasao za 6 bodova?Jer vjerujem da je ova ekipa za to sposobna bez da umanjujem vrijednost protivnika.Nikog danas ne treba potcjenjivati svi igraju lopte neko ljepše neko manje lijepo neko ko Grčka ;) .Uz jednu izmjenu,a o tome su forumaši već pisali-Stevanović in,možemo uzeti Grke i u Grčkoj.Malo više optimizma nam neće naškoditi.Neka nam svi igrači ostanu zdravi i uz par igrača iz U21,koji zaslužuju poziv(Đurić,Bilbija...)napraviti jednu pozitivnu atmosveru i aBd uzeti šest(6) bodova iz ove dvije tekme.pozdrav

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 20 sep 2012, 08:49

zizu1991 je napisao/la:
Rahman je napisao/la:Eno sinoc S04 uze OL.P na njihovom dzaba sve kad imas muda a i kvalitet, zato treba ici na 3b jer ako ides na 1b dobijes plesku :mrgreen:
Ma sve je do mentaliteta ekipe, psihološke stabilnosti, naravno da ne možeš dovesti levate i reći im vi to možete, ali kada postoji realna šansa da se izvuče povoljan rezultat, psihološka priprema igrača pored fizičke naravno igra veona veliku ulogu svugdje u svijetu nogometa.
Sve to stoji, ali ovdije se radi o cistom kvalitetu. Salke 3 puta jaci od Olympiakosa.
A mi nismo 3 puta jaci od Grcke, milsim da smo na istom nivou kao oni, samo sto su oni iskusniji i veci borci od nasih.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.