Moj bistrikboy, ja mislim ipak da nije u pitanju nemoc, vec opet neki interes, lobi. Neko prije dan, dva napisao fenomenalan post kako se neki navijaci (normalniji, stariji ljudi) po pet minuta pregledavaju na ulazu u stadion, a drugi balavci propustaju bez pregleda. Mislim da je ovo upravo pokazatelj, ujedno i odgovor na sve ovo. Evo sam je Svabo fino iznio da je bilo dosta lobiranja od strane politicara, nakon cega je odluka o zabranini bila povucena, a jadni Svabo opet magarac ispao. Nema ovdje suzivota, niti cega ikada biti, bar dok ovakva garnitura ljudi zivi. Neki uvijek traze alibi u politicarami a zaboravljaju da je upravo narod birao iste. Nekima valja, nekima ne valja, toga je uvijek bilo, uvijek ce biti. Ja se samo nadam de cemo uspjeti izadi iz ove finansiske krize podignute glave, jer je vise ocigledno da se na nama lome kola, Zasto? vjerovatno da se Zeljo oslabi, doslo vrijeme da neki drugi klub bude u vrh. Sve ovo je imalo velikog uticaja na ovom zadnjem mecu protiv Zrinjskog, i jos su nam prouzrokovali sitvaciju da se bojima kup utakmice...bistrikboy je napisao/la:Opet se kaznjavaju navijaci sto se ponasaju kao navijaci![]()
Joj gdje ja zivim boze dragi...Policija nije u stanju osigurati 20 ljudi,mislim fakat presmjesno,jer se nista od ovih belaja nije desilo na stadionu,sve izvan gdje policija valjda treba osiguravati red i mir.A najgore od svega sto mentoli odobravaju zabrane a i samo se smatraju nekakvim navijacima i kurcima.Grozno.
EDIT: Nemojte samo porediti Hrvatsku ili Srbiju, kada se oduvijek znalo tko tamo zapravo gazduje i tko ima najvise kredita kod politicara. To su totalno drukcije zemlje od nas, gdje se cak ulaze u sport troduplo neko kod nas, gdje postoje zakoni o huliganima, a opet se dogadaju sranja. Dakle oni imaju zakone, oni ulazu, a mi nemamo nista. Mozemo mi srati ovdje danima koliko treba specijalaca biti, koliko ih treba biti u pripravnosti na nasim utakmicama, ali kada neko NEMA INTERESA da suzbije huliganizam, ONDA NIKAKO NE MOZE! To je poenta svega, svako koristi ovaj huliganizam u svoje svrhe, jer je sa takvim ljudima(navijacima) najlakse manipulisati.