FIFA 13

FIFA, PES, GTA, Fortnite...

Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan

neurofunk
Kontakt:

Re: FIFA 13

Post Postao/la neurofunk » 15 sep 2012, 07:57

Jao što si nam ti pametan jbt :roll: Nastavi ti igrat svoj PES a mi ćemo ovo "smeće"
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Ezio7
Kontakt:

Post Postao/la Ezio7 » 15 sep 2012, 08:27

Klasican primjer jednog fana pes igrice, imam dosta takvi' drugova, stalno pricaju kao "fifa ne valja to je za djecu, pes je 3x bolji" i td. Ok svako ima svoje misljenje, ali problem je sto oni nisu nikada igrali fifu. :roll:
David Hayemaker Haye!!!

R.I.P Šejla Osmić

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 15 sep 2012, 11:14

Jel se moze igrati ova fifa sa PX shader 2 karticom ikako al bez laga?(grafika mi nije bitna toliko samo da ne laga)
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 15 sep 2012, 12:56

Ezio7 je napisao/la:Klasican primjer jednog fana pes igrice, imam dosta takvi' drugova, stalno pricaju kao "fifa ne valja to je za djecu, pes je 3x bolji" i td. Ok svako ima svoje misljenje, ali problem je sto oni nisu nikada igrali fifu. :roll:
igro sam ja fifu dosta puta ;) i uvijek mi je bila glupa zbog ovakvih sranja gdje igra mi je bila super do neke 2008 pa i 2009 mi je bila okej al ovo sve ostalo

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 15 sep 2012, 13:38

Evo jednog pes fan boja :) I da kazem fifa me ocarala! Ne znam kako ce izgledati PES ali sam u velikoj dilemi koji fudbal da igram u buducnosti.
Fifa je daleko realnija i teza, po mom nekom vidjenju! Zadnji put sam fifu igrao neke 2007 i od tada samo pes, koji me sve vise i vise odbijao raznim sranjima koje prave.

Eh sada, dajte ljudi pomozite kako se ovo igra :D Imam probleme u odbrani, na pesu drzis X i igrac leti za protivnikom, dodas kocku uz x i dvojica napadaju, ubise ovog drurgo, dok je na FIFI to daleko teze i realnije.

Kako driblati ? Kako lobovati ? Na demu nema treninga da to sve isprobam!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 sep 2012, 13:45

Zato što igraš tactical defending.
Imaš u opcijama u igri da promijeniš na legacy defending i to je onaj klasični način odbrane.

PES fanboyi koriste tu izgovor da se sve može driblingom, a to uopšte nije slučaj, pogotovo ako neko koristi tactical defending jer se igrači uopšte ne zalijeću na protivnika kao na Pesu.

Driblinzi: LT + desni joystick.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 15 sep 2012, 13:49

Da li se to moze promjeniti na demou ? Daj malo vise o samoj kontroli sa joypadom :)

Totalno sam zagrizen za FIFU! Zadnje verzije PESa sam mogao igrati samo pola sata dnevno, i to iskljucim u pola utakmice koliko je monotono!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 sep 2012, 13:53

Proguglaj malo o trikovima i driblinzima, ima mnogo stranica koje i izbace listu driblinga kao i mnoštvo youtube tutoriala koji detaljno opisuju kako driblati, uostalom, iste su kontrole kao i za FIFU 12 sa iznimkom da je dodato par novih driblinga.

Promjena odbrane:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 15 sep 2012, 13:54, ukupno mijenjano 2 puta.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 15 sep 2012, 13:53

neo je napisao/la:Evo jednog pes fan boja :) I da kazem fifa me ocarala! Ne znam kako ce izgledati PES ali sam u velikoj dilemi koji fudbal da igram u buducnosti.
Fifa je daleko realnija i teza, po mom nekom vidjenju! Zadnji put sam fifu igrao neke 2007 i od tada samo pes, koji me sve vise i vise odbijao raznim sranjima koje prave.

Eh sada, dajte ljudi pomozite kako se ovo igra :D Imam probleme u odbrani, na pesu drzis X i igrac leti za protivnikom, dodas kocku uz x i dvojica napadaju, ubise ovog drurgo, dok je na FIFI to daleko teze i realnije.

Kako driblati ? Kako lobovati ? Na demu nema treninga da to sve isprobam!
Ja sam dugo igrao pes i prelazak na fifu mi je donjeo odredjeno prilagodjavanje i vjeruj mi da jos uvijek nisam savladao sve fazone.Razlog je sto malo raje koje znam igra fifu i igram uglavnom online ,tako da je tu tesko ustanoviti sta se sve moze uraditi,a traileri sa fazonima i nisu neko mjerilo.
Uglavnom treba ti vremena .Ima ljudi koji tako dobro barataju igracima da je to nevjerovatno ,mkako u odbrani tako i u napadu.Toliko0 dobro da to zna da frustrira,a ti uzmes i pratis tutoriale i mozes gledat danima i plakati ,a nes pola od toga uspijeti.Ima razlike na fifi 13 i 12 cini se da je 13 jos doradjenija i ima ljepsih kontrola .
Haj malo cu ti pomoci ,jer je to slicno.Odbrana je zestoko zajebana,uglavnom bolji igraci prebace na manulano prebacivanje igraca ili air ball kontorlu,tako da igrace mijenjas desnim analogomusmjerenim prema igracu na koga hoces da prebacis.E sad odbrana se ne igra kao u pesu da ti trcis za igracem,nego koristis inteligenciju svoje odbrane,pustis igraca da sam prati protivnika i u pravom trenutku prebacis na njega i pritisnes kocku.Mozes ga pratiti u stopu drzanjem x i onda opet pritisnuti kocku u pravom trenu,to je malo rizicni jer se lako ispada.Uglavnom vecina igraca u odbrani kontrolise igraca koji ne napda direktno ,nego se mota okolo i ceka priliku da presjece,a uglavnom ostali igrace dobro prate igru i ceka se greska protivnika i lopta se lako oduzme.Medjutim uvijek ima majstora koji te lako izbace ,tako da ti nikad ista odbrana nece biti recept.Pratis prebacujes igrace pokrivas prostor,cekas gresku.Opet ti ponavljam ima igraca koji tu odbranu igraju savrseno da ne mozrs primiti loptu.
Sto se tice driblinga ima vse nacina.Imas klasicne trikove,koje izvodis sa L2 i desnim analogom to su kombinacije razne lijevo desno gore dole duze krace,R2 isto pomae pri kontroli.L1 ti je za precizne driblinge .R1 i l2 u kombinaciji isto tako daju neke promjene pravca.Onda mozes koristiti desni analog da sebi gurnes loptu u for,on se moze koristiti i sa L1 .Ma ima tu caka tonu.Medjutim ljudi koriste takve kombinacije ,da ti u guzvi jadan ne mozes da se snadjes.VJereuj mi toliko ima kombinacija da ih ja nisam zapamtio ni 5 %.Sve je jedno dugo privikavanje i ako imas vremena da se maksilmalno posvetis pamcenju fazona i da to sve ukombinujes.Igram sad sasvim dobro,ali opet sam amater za neke likove koji su mrtve stele.Ja sam dugo igrao pes 6 i nisam puno igrao ostale,tako da mi sad treba malo da se prilagodim iako igram fifu vec 7-8 mjseci.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 sep 2012, 13:57

barbarez je napisao/la:E sad odbrana se ne igra kao u pesu da ti trcis za igracem,nego koristis inteligenciju svoje odbrane,pustis igraca da sam prati protivnika i u pravom trenutku prebacis na njega i pritisnes kocku
Pogledaj gornji klip, ako igraš FIFU pretpostavljam da znaš da možeš vratiti na stari sistem, stvar ukusa.

Mada, svaka čast onome ko tactical defending dovede na visok nivo, imam prijatelja koji strašno to zna igrati, zato se svađamo kada trebamo igrati jer ja igram legacy, a on tactical defending.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 15 sep 2012, 14:05

Oxygen je napisao/la:
barbarez je napisao/la:E sad odbrana se ne igra kao u pesu da ti trcis za igracem,nego koristis inteligenciju svoje odbrane,pustis igraca da sam prati protivnika i u pravom trenutku prebacis na njega i pritisnes kocku
Pogledaj gornji klip, ako igraš FIFU pretpostavljam da znaš da možeš vratiti na stari sistem, stvar ukusa.

Mada, svaka čast onome ko tactical defending dovede na visok nivo, imam prijatelja koji strašno to zna igrati, zato se svađamo kada trebamo igrati jer ja igram legacy, a on tactical defending.
Znas sta ja sam vec navikao malo na tactical ,da mi je sad besmisleno mijenjati.Igram solidnu odbranu,medjutim ima ljudi koji toliko0 dobro kontrolisu igrace ,da je zaista tesko .Nekad mi se cini da igramo razlicitu igru.Imam ja jednog ps3 jarana kontrolise igrace fenomenalno ali kad ga pitam kako to radi kaze l2 i analog,ili la i r2,ali sta radi to je vec pitanje.Onaj igrac leti po terenu izbaci te u sekundi.Odbranu igra ne mozes se okrenuti.Ja to sve da pokusam,Nema sanse,pokusam carlamu odmah mi uzme loptu,nekad se okrenuti ne mogu uzme mi loptu,pravi takav pritisak ,sa 1 ili 2 igraca.Mislim igram jako dobro,ali ove stvari mi nedostaju cini mi se da igru jak poboljsam.Nekad mije krivo sto ne znam kako oni to rade,jer cini mi se glatko bi ih dobijao,,jer i bez toga pruzam sasvim dobar otpor njemu,ali eto ako ispadnem ili popusti koncentracija ,gotovo je.Jako sam dobar bio na pes 6 ,cesto sam postavlja pitanja ,kako to ljudi tako dobro kontrosliu igrace ,jer nije to samo jedan fazon,to suneke promjene pravca ubrzavanja,pa me tomalo nervira jer opet ponavljam nemam nikog uzivo sa kim bi igrao fifu pa da razmijenim iskustva,d apitam eto kako si to uradio i slicno.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 sep 2012, 14:15

Koristi running jockey, secondary press pogotovo, ovo drugo znači da kontrolišeš jednog igrača i pokrivaš nekog napadača, a istovremeno Comp napada igrača koji ima loptu i često je uzme.

Super stvar, ja sam sa tim mnogo poboljšao igru, pogotovo protiv prijatelja jer im nije jasno kako to da sam ja skroz u svom 16-tercu i čuvam nekog napadača, a na 30-40M od gola im uzimam loptu sa kompjuterom.

Na ovaj način te teško mogu prevariti sa loptama u prostor ili dugom loptom.

Bio je tutorial fin oko ovoga svega nabrojanog za FIFU 12.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 15 sep 2012, 14:18

Oxygen je napisao/la:Koristi running jockey, secondary press pogotovo, ovo drugo znači da kontrolišeš jednog igrača i pokrivaš nekog napadača, a istovremeno Comp napada igrača koji ima loptu i često je uzme.

Super stvar, ja sam sa tim mnogo poboljšao igru, pogotovo protiv prijatelja jer im nije jasno kako to da sam ja skroz u svom 16-tercu i čuvam nekog napadača, a na 30-40M od gola im uzimam loptu sa kompjuterom.

Na ovaj način te teško mogu prevariti sa loptama u prostor ili dugom loptom.

Bio je tutorial fin oko ovoga svega nabrojanog za FIFU 12.
Cekaj jel running jockey ono sa R2 ,a kako s e radi to secundary press
VOLIM TE ZELJO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 15 sep 2012, 14:28

Nažalost, nemam instaliranu FIFU nikako pa ću se pokušati sjetiti.

Znači, kada protivnik ima napad, ti mislim treba da držiš L2(LT) i držiš O ili B ovisno kako piše (šut).

S tim da, pošto želiš čuvati napadača, držiš LT, pratiš ga analogom (lijevim naravno koji je za kretnje), istovremeno držiš O i comp će napadati igrača koji ima loptu.
Uz to da istovremeno možeš držati i brzo trčanje kod pokrivanja igrača jer logično, protivnik može brzo trčati.

Dakle, stvar je da se samo fokusiraš na igrača kojeg čuvaš, ovi gore će pokušati oduzeti loptu igraču koji je sa njom.

Malo je teško objasniti ovako, a pogledaj na youtubu defending tutoriale, ima sigurno sve objašnjeno.

EDIT - evo ti ovdje:
[youtube][/youtube]
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 15 sep 2012, 15:16

Igram pes vec par godina al fifa je sjajna mogu reci.. Prijatelj kada je dolazio iz njemacke donio je ps3 i fifu igrali par dana.. U pocetku mi izgleda glupa dosadna jer ne znam uopste igrat je.. Ali kasnije kad sam navikao bas je dobra.. Realnija je.. Pogotovo kad vidim onu kretnju sa loptom i kretnju igraca.. Svejedno.. Naucio sam samo pes rukat i rukat cu ga i dalje vjerovatno.. al fifa je isto tako predobra i ne moze niko reci da ne valja!

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 17 sep 2012, 22:12

evo moj komentar na demo ;)

igra dosta podsjeca na fifa 12, uz par sitnih korekcija ;) svidjelo mi se i ono sto se sad moze izabrati i na 3 minute igra i to sto mozes odrediti tacno vrijeme igranja ;) naravno te detalje okolo treba gledati kad izadje full, a mislim da ce ova igra po tom pitanju biti super ;) u samoj igri mi se svidjelo to sto ljudi koji stoje okolo (security i ta raja) vise nisu mrtvi vec pokazuju znakove zivota :D dobro je i to sto sad kad dobije igrac zuti karton pojavljuje se i ona mala slicica kraj imena i to sad izgleda jako lijepo kao i kod izmjena kad sudac onako prvo hoda pa digne onaj semafor, tako da sto se tice tih sitnica - super mi je ;) e jedino sto mi se ne svidja, nzm da li su to totalno izbacili ili sta, kad lopta izadje u out da igrac pridje, sagne se i uzme loptu ???? vec se prekida igra ? Taman sam mislio nakon fifa 12 da ce to unaprijediti sto ce biti bas fora ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 17 sep 2012, 22:14

delko je napisao/la:evo moj komentar na demo ;)

igra dosta podsjeca na fifa 12, uz par sitnih korekcija ;) svidjelo mi se i ono sto se sad moze izabrati i na 3 minute igra i to sto mozes odrediti tacno vrijeme igranja ;) naravno te detalje okolo treba gledati kad izadje full, a mislim da ce ova igra po tom pitanju biti super ;) u samoj igri mi se svidjelo to sto ljudi koji stoje okolo (security i ta raja) vise nisu mrtvi vec pokazuju znakove zivota :D dobro je i to sto sad kad dobije igrac zuti karton pojavljuje se i ona mala slicica kraj imena i to sad izgleda jako lijepo kao i kod izmjena kad sudac onako prvo hoda pa digne onaj semafor, tako da sto se tice tih sitnica - super mi je ;) e jedino sto mi se ne svidja, nzm da li su to totalno izbacili ili sta, kad lopta izadje u out da igrac pridje, sagne se i uzme loptu ???? vec se prekida igra ? Taman sam mislio nakon fifa 12 da ce to unaprijediti sto ce biti bas fora ;)
Nisu ukinuli, meni igraci jos uvijek tako "kupe" loptu :mrgreen:
1946

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 17 sep 2012, 22:15

Na FIFI 12 je bilo da igrač uzme loptu i odmah izvede, ali samo ako je lopta blizu, ako ode dalje od auta, tada ide ona scena (prekid), ne vjerujem da bi tako dobru stvar sada izmijenili.

A čujem i da sada se mogu vidjeti igrači kako se zagrijavaju, super stvar.

Još jedna stvar koju nisam vidio da je spomenuta, sada kod izmjena ili kada je postignut gol, u vrhu se pojave real life slike igrača, barem ovih jačih klubova. ;)
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 17 sep 2012, 22:17

Oxygen je napisao/la:Na FIFI 12 je bilo da igrač uzme loptu i odmah izvede, ali samo ako je lopta blizu, ako ode dalje od auta, tada ide ona scena (prekid), ne vjerujem da bi tako dobru stvar sada izmijenili.

A čujem i da sada se mogu vidjeti igrači kako se zagrijavaju, super stvar.

Još jedna stvar koju nisam vidio da je spomenuta, sada kod izmjena ili kada je postignut gol, u vrhu se pojave real life slike igrača, barem ovih jačih klubova. ;)
Meni kad igram na Demu sa City-em stalno Dzeku prikazuje :D
1946

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 17 sep 2012, 22:27

Meni se ne svidja ono pustanje prednosti,bas me iznervira.
YNWA!

Odgovori

Natrag na “eSports”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.