Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

neroazzurni
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la neroazzurni » 17 sep 2012, 09:03

nema drzave na svijetu da nema problem sa huliganstvom, dakle i one najuredjenije kao sto su Svicarska, Svedska, Njemacka...o Poljskoj, Turskoj da ne pricam, medjutim sve one ovaj problem shvataju ozbiljno te razradjuju strategije u borbi sa huliganstvom. E to je ono sto nama nedostaje, ispravan put u toj borbi. Totalno je pogresno(a i najlakse) uvesti zabranu jer ona samo odlaze a ne rjesava problem.
Dakle prvo treba razgraniciti ono sto se desilo na ulici u Mostaru ili u vozu za BL sa samom utakmicom, totalno razlicit problem. Znaci ja sad mogu sjest u voz krenut na utakmicu Intera, prenjet me da polupam pola vagona i kakve to veze ima sa Interom i njegovom tekmom, isto tako evo sad mozemo nas 7-8 sjest u kombi doci recimo pred grbavicu i napast na udruzenje manijaka, ko me moze sprijeciti ili znati da cemo mi to napraviti, niko. Sve se ovo desava i dan danas u Svici i Njemackoj pa opet nema zabrana gostovanja nego postoje drugi nacini.
Po meni bi trebali sjesti ministar sigurnosti i savez te dogovoriti metode i nacine borbe. Drzava se mora pod hitno ukljuciti u ovaj problem(zakoni, sudovi...)
Svako udruzenje navijaca je ligitimna, registrovana, u opstini ovjerena organizacija sa svojim predsjednikom, pecatom bla bla znaci nije neko nepoznat tamo, nego jasna i glasna organizacija koja kao takva ima i neka svoja prava ali i obaveze. Prvo bi se navijacke grupe trebale urediti(imena clanova, ime predsjednika(vodja), uglavnom sto vise podataka o clanovima) onda ojacati saradnju policija-navijaci-klub te uvesti neka nova pravila oko gostovanja.
Dakle, dolazi Borac Celiku, Lesevi bi dosli, ok, hocete 200 karata, te karte se posalju u Borac koji dalje dijeli(prodaje) navijacima ali po principu ime i prezime na kartu(da Borac zna ime i prezime covjeka koji se na BP predstavlja kao njegov navijac) dalje putovat cete vozom, dajte imena ljudi, pa ti buraz rusi razbijaj ali ja imam imena. Sutra fino plava kovertica ti na vrata dodje i cao, ne interesuje me jesi li ti razbijao ili si govorio nemojte, uzme se kolika je steta podjeli na imena i "bitte zahlen" samo tako ljudi moji se ovdje moze nesto urediti, ko tebe kamenom ti njega plavom koverticom ;)
Sto se tice nereda na samim stadionima, tu komitet ima sve u svojim rukama, dakle u licenciranju klubova i njihovih stadiona se uvrsti obaveza da na stadionu postoji odredjeni broj mjesta za gostujuce navijace, znaci imas osiguranje na ulazu na samom stadionu imas mjesto za gostujuce, ako se desi incident sam si kriv jer si napravio propust u organizaciji i cao, kazna domacinu.

Naravno sve ovo pada u vodu ukoliko sama politika dirigira ovim neredima, onda smo nemocni...ja se nadam da je politika jos uvijek samo nesposobna!
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 17 sep 2012, 09:12

Rekao je nedavno Vikić-Pustite me da radim i dajte mi ovlasti,rješiću maloljetničku delikvenciju u Sarajevu.
Dakle,samo dati ovlasti.
I samom tom spoznajom da policija nema ovlasti,jasno se vidi da nekima odgovara ovakvo stanje anarhije.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 17 sep 2012, 09:18

Sve je do POLICIJE, ako je policija dobro organizovana nema te navijačke grupe koja može napraviti problem, ali kod nas je sistem prebacivanje odgovornosti.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 sep 2012, 09:18

neroazzurni je napisao/la:nema drzave na svijetu da nema problem sa huliganstvom, dakle i one najuredjenije kao sto su Svicarska, Svedska, Njemacka...o Poljskoj, Turskoj da ne pricam, medjutim sve one ovaj problem shvataju ozbiljno te razradjuju strategije u borbi sa huliganstvom. E to je ono sto nama nedostaje, ispravan put u toj borbi. Totalno je pogresno(a i najlakse) uvesti zabranu jer ona samo odlaze a ne rjesava problem.
Dakle prvo treba razgraniciti ono sto se desilo na ulici u Mostaru ili u vozu za BL sa samom utakmicom, totalno razlicit problem. Znaci ja sad mogu sjest u voz krenut na utakmicu Intera, prenjet me da polupam pola vagona i kakve to veze ima sa Interom i njegovom tekmom, isto tako evo sad mozemo nas 7-8 sjest u kombi doci recimo pred grbavicu i napast na udruzenje manijaka, ko me moze sprijeciti ili znati da cemo mi to napraviti, niko. Sve se ovo desava i dan danas u Svici i Njemackoj pa opet nema zabrana gostovanja nego postoje drugi nacini.
Po meni bi trebali sjesti ministar sigurnosti i savez te dogovoriti metode i nacine borbe. Drzava se mora pod hitno ukljuciti u ovaj problem(zakoni, sudovi...)
Svako udruzenje navijaca je ligitimna, registrovana, u opstini ovjerena organizacija sa svojim predsjednikom, pecatom bla bla znaci nije neko nepoznat tamo, nego jasna i glasna organizacija koja kao takva ima i neka svoja prava ali i obaveze. Prvo bi se navijacke grupe trebale urediti(imena clanova, ime predsjednika(vodja), uglavnom sto vise podataka o clanovima) onda ojacati saradnju policija-navijaci-klub te uvesti neka nova pravila oko gostovanja.
Dakle, dolazi Borac Celiku, Lesevi bi dosli, ok, hocete 200 karata, te karte se posalju u Borac koji dalje dijeli(prodaje) navijacima ali po principu ime i prezime na kartu(da Borac zna ime i prezime covjeka koji se na BP predstavlja kao njegov navijac) dalje putovat cete vozom, dajte imena ljudi, pa ti buraz rusi razbijaj ali ja imam imena. Sutra fino plava kovertica ti na vrata dodje i cao, ne interesuje me jesi li ti razbijao ili si govorio nemojte, uzme se kolika je steta podjeli na imena i "bitte zahlen" samo tako ljudi moji se ovdje moze nesto urediti, ko tebe kamenom ti njega plavom koverticom ;)
Sto se tice nereda na samim stadionima, tu komitet ima sve u svojim rukama, dakle u licenciranju klubova i njihovih stadiona se uvrsti obaveza da na stadionu postoji odredjeni broj mjesta za gostujuce navijace, znaci imas osiguranje na ulazu na samom stadionu imas mjesto za gostujuce, ako se desi incident sam si kriv jer si napravio propust u organizaciji i cao, kazna domacinu.

Naravno sve ovo pada u vodu ukoliko sama politika dirigira ovim neredima, onda smo nemocni...ja se nadam da je politika jos uvijek samo nesposobna!
Normalno da politika dirigira. Pa ne slusamo na stadionima poruke iz crtanih filmova Walt Disney, nego politicke, okorjelo nacionalne. I kamo slucajnosti, to se desava vecinom u jednonacionalnim gradovima. Tamo gdje svoj tudjeg mrzi. Ako nema dovoljno mrznje, pogotov pred izbore, najjeftinije je platiti navijace (one koji imaju najmanji IQ) i na taj nacin zbiti redove svog nacionalnog tora.
Ako pogledate politicko-nacionalne parole i transparente na tribinama, bice vam sasvim jasno ko upravlja tim klubovima, samo sto to rade iza guste zavjese-store.
Nemojte reci da ne znate koja vam politicka opcija kroji klub!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 17 sep 2012, 11:24

Batistuta je napisao/la:Sve je do POLICIJE, ako je policija dobro organizovana nema te navijačke grupe koja može napraviti problem, ali kod nas je sistem prebacivanje odgovornosti.
Proljetos sam prolazio kroz Italiju i slucajno nakon jednog njihovog velikog derbija...uglavnom policija je zatvorila najfrekventniji auto put u Italiji da bi navijaci bezbjedno prosli,odnosno da im niko nje mogao prici.Ne sumnjam da su stotine ceka bile napravljene,ali sve je zatvoreno bilo.
Pametan ce izvuci poentu.
Zasto niko ne fasuje na Grbavici batine?Zato sto ih policija ceka na Ivanu,ili na kucicama auto puta i direktno busevi u stadion,pa na tribinu,nema kontakta,nema belaja.
Dakle najbitniji i najdelikatniji dogadjaj(fizicki kontakt navijackih grupa) je izbjegnut,a sto se verbalnog vrijedjanja tice po dzepu klub,pa neka se zapitaju i klub i navijaci.Cinjenica je da se kod nas jako malo ili nikako ne radi relaciji klub navijaci,pa s toga i imamo situacije na su klubovi taoci skupine tzv.navijackih vodja koji ne rijetko i odlucuju u tim klubovima o najbitnijim stvarima(sastavi ekipa,transferi isl.)
Da se jos malo vratim na post ovog kolege;apsolutno dvije stvari su potrebne da bi izbjegli sukobe a to je organizovaniji i koordiraniji rad policije i zakon koji bi regulisao ove huligane i zabranio im dolaske na utakmice,pa se ne bi desilo da u Mostar dolazi skupina od 30-ak navijaca Zelje a da policija nista ne zna o tome,nego bi ih fino sacekali,popisali,kaznili po zakonu i nakon toga zabrana na tekme,pa bi vidio ko ce belaje praviti...

Bijeljinacity
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljinacity » 17 sep 2012, 11:40

Sve se moze kad se hoce kaze jedna poslovica.Niko ne moze da me uvjeri da ovakv huliganizam kod nas ne moze da se iskorjeni pogotovo zbog toga sto su sadasnje navijacke grupe minorne naspram onih u vrijeme SFRJ,gdje jeste bilo obracuna ali ne i tolikog huliganizma,jel se znalo da za malo vece sranje ides u cuzu.Danasnji Manijaci,HZ,Lesinari,Fukare,RA izgledaju minorno i smijesno u odnosu na brojnost,velicinu i aktivnost njihovih predhodnika koje je drzava lako kontrolisala.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 17 sep 2012, 11:42

kralj_je_mrtav je napisao/la:Gotovo je, teren se od jutros priprema. Zakazana je za cetvrtak hitna sjednica Komiteta, predsjednik istog sutra se vraca sa odmora. Zabrana vrlo moguca, dakle huligancici imkate jos srijedu i Kup, pa iskoristite to.
pa opet se moze otic na gostovanje da ne bude organizovano ;)

BeastZE
Kontakt:

Post Postao/la BeastZE » 17 sep 2012, 11:51

Kaznjavati samo navijace koji prave nerede i koji pjevaju nacionalisticke pjesme i pale zastave. ( I to ih ebeno kaznjavati ) .
❶❾❽❽

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 sep 2012, 12:29

nedavno sam napisao na Željinoj stranici, da je ovo sve rezultat "politike", koja nažalost krupnim koracima uništava fudbal kod nas. to samo ćorav ne vidi.....ovo je samo početak, šta nas još čeka kukala nam majka...... :lol:

što se tiče huliganstva, i tu moram konstatovati neke bitne činjenice.

da li se ove Sarajlije sjećaju nakon rata jedne policijske akcije u Hadžićima, kada su službenici MUP -a KS u jednom ugostiteljskom objektu bili primorani primjeniti silu, da pohapse opasnu kriminalnu grupu, što su i učinili. šta se nakon toga desilo? prokleti stranci su tim policajcima oduzeli licence za rad, i dan danas ne mogu do posla, upravo zbog toga što im je OHR i slična izdajnička g.amad oduzela ovlasti. otuda i svi ovi neredi, jer nekome ili nečemu ne odgovara da imamo jaku policiju......

Bijeljinacity
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljinacity » 17 sep 2012, 12:39

Huligani sto su htjeli to su i dobili!!!Posle ovog zahtjeva Slavije Komitet ce svoju odluku o zabrani dolaska gostujucih navijaca jos lakse donjeti i potkrepiti zahtjevima klubova!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 sep 2012, 14:04

Ako zabrane gostovanja, nek se j*** i oni(i komitet, i savez) i klubovi i ovaj nas fudbal.

I da ljudi nema to veze sa izborima u drzavi, vec sa izborima u N/FSBIH. Kako nema stetocina, sve se i pocelo desavati.
Celik!3,2,2.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 17 sep 2012, 15:20

Ma ne treba kaznjavati svakoga,nego samo one navijace(i klub) ko je napravio probleme.Nek i za njih postoje zuti i crveni kartoni.Recimo za ovo u Mostaru,Zeljini navijaci crveni,a zrinjskog zuti.Crveni karton-3 utakmice bez gostovanja,zuti-1 utakmicu(bez obzira sto se nije desilo na stadionu,zna se ciji su to bili navijaci.

Policiji treba dati puno vece ovlasti,i sto neko rece mora se znati svako ime i prezime koje ide na gostovanje.Kod nas se uopste ne zna ko sve ide na ta gostovanja.U sl;ucaju nereda,policija samo mlatiti po dzepu i zabrana dolaska takvih osoba na stadione,i problem ce biti rijesen.Komitet ne treba braniti onim navijacima koji navijaju fer i korektno

Ljudi, mora se ovome stati u kraj ako se misli imati nekakvu nasu ligu,ovo nije dobro nikako.Treba i vise respekta izmedju navijackih grupa(ne ide se u rat vec na utakmicu :) )
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

coggnac
Kontakt:

Post Postao/la coggnac » 17 sep 2012, 15:31

Dok traje predizborna kampanja sve je dopusteno.Policija sve dopusta ,mediji prate zeljni senzacije a i to im je uloga jer ih dobar dio sluzi ovdasnjim politickim strankama u njihovim predizbornim prljavim igrama.Znam da to zvuci otrcano i da iskernog navijaca ne dira puno politika ali tako vam je.Koliko sam samo dezinformacija cuo od lokalnih preko entiteskih pa i drzavnih medija vezano za protekli navijacki vikend to je nevjerovatno.Neko malo manje upucen mogao je pomisliti svasta.I zato jedina ispravna opcija je zabraniti gosotvanje svih navijackih skupina dok se ne donesu adekvatni zakoni u kojim se vinovnici nereda javno imenuju i kaznjavaju.Barem ako nista ti ljudi u komitetu su upuceni u fudbal i znaju procjeniti situaciju i suprostaviti se izivljavanju politicara nad nasim sportom u ovom slucaju na fudbalom.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 17 sep 2012, 16:31

Batistuta je napisao/la:Sve je do POLICIJE, ako je policija dobro organizovana nema te navijačke grupe koja može napraviti problem, ali kod nas je sistem prebacivanje odgovornosti.
E to je care tacno! Da ste vidjeli organizacije utakmice Borac - Čelik,policije bruka i sve specijalci...Ne smijes mrdnut,a kamo li da ti naumpadne nesto sto nije po zakonu...Lesinari dosli prije pocetka tekme i otisli poslije zavrsetka,po prvi put cini mi se da su svu odgledali,al niko nije stisnuo pa ih ruzno pogledo koje obezbjedjenje i organizacija,milina...Nema nacionalizma ni šovinizma,grla i dlanovi i navijaj za svoje,tako je i bilo...Kad je murije bruka,odjednom nema ni jednog huligana...sve navijaci odjednom,mirni i slusaju :D
::::SAMO ČELIK::::

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 17 sep 2012, 16:41

Mozda cu biti previse subjektivan, ali Zenica je dokazala svoju multieticnost i multikulturalnost. Nema nacionalizma i nacionalnih uvreda. Utakmica sa Borcem po tom pitanju cista 10-ka.
Sarajevo bi se kao metropola moralo ugledati na Zenicu. Posebno ako se ufuravaju da su centar kultura, da se na jednom mjestu moze cuti i ezan i zvona crkava, da se na crlo kratkoj udaljenosti nalaze dzamije, crkve, sinagoge....

Ne mozes to raditi iz osvete sto se skandira u Banja Luci, Istočnom Sarajevu, Bijeljini. Onda se samo izjednacavas sa njima.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 17 sep 2012, 16:48

Bravo Crni gavran, ali kad ti vođa kaže da skandiraš, a tebi 15 godina, šta ćeš nego skandirat. Previše je nezrele i povodljive djece koja se na tribini dokazuju, iz toga proizilazi ovo što se sad dešava. Da bi se nešto čulo na televiziji dovoljno je da 50-100 ljudi to skandira i eto ga, a na Jugu bude 1000-2000 i naći će se uvijek.
Da se razumijemo, skandira se širom lijepe naše i ovo i ono, i različite uvrede koje nose nacionalističku etiketu i one koje to nisu, nego vrijeđaju nekog tek onako. Za to je primjer Zenica, ako mi dopustiš da to kažem. Kad se za spasioca fudbala govorilo da je šlagiran i čuju se različite uvrede u "hramu bh.fudbala" preko toga se prešlo, pređe se i preko puno gorih stvari, ali kad se zazviždi golmanu protivnika na Grbavici to je odmah fašizam, nacionalizam...
Da ne bude da pravdam il nešto tako, fakat sam protiv ovog jer ovo baca ljagu na sve ono što Željo kao institucija radi u posljednjih nekoliko godina. Trofeji, humanitarne akcije, proslava 90 godina postojanja...a mi navijači smo prvo zakazali s posjetom, a sad i na ovaj način štetimo klubu.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 sep 2012, 17:20

Crni gavran je napisao/la:Mozda cu biti previse subjektivan, ali Zenica je dokazala svoju multieticnost i multikulturalnost. Nema nacionalizma i nacionalnih uvreda. Utakmica sa Borcem po tom pitanju cista 10-ka.
Sarajevo bi se kao metropola moralo ugledati na Zenicu. Posebno ako se ufuravaju da su centar kultura, da se na jednom mjestu moze cuti i ezan i zvona crkava, da se na crlo kratkoj udaljenosti nalaze dzamije, crkve, sinagoge....

Ne mozes to raditi iz osvete sto se skandira u Banja Luci, Istočnom Sarajevu, Bijeljini. Onda se samo izjednacavas sa njima.
To citirano ti je, vjerovao ili ne, standard u vecini slucajeva na vecini stadiona, ali kad se gleda vecina ljudi, sto je naravno jasno kao dan, jer vecina je normalna i tu je iz pravih razloga.
Ali, u Zenici, kao i bilo gdje drugdje, uvijek, ali uvijek imas istih takvih izoliranih slucajeva, skupine ljudi, koja ce provocirati i voditi svoju politiku, tako da nitko, pa ni Zenica, nije iz toga izuzet, to ti ja garantiram iz osobnog, visestrukog iskustva. Ali, zasto se na takve obazirati kad cine manjinu?
Sad, tu ce se uvijek redovito i raditi o manjini, ali, ovaj drugi ce zato prvi poletjeti da kaze ''aha, stoka iz ''Listice'', ''aha, evo ga, Manijaci se dokazali'', itd., itd., nikoga nije briga za sveukupnu sliku, vec samo za senzacionalizam i izoliranje i potenciranje onih ''ekstremnijih'' ciji se glas samim time kudikamo jace cuje, zbog same svoje poruke i medijske manipulacije te predrasuda ljudi, i to bi ti bilo to.
...Život za Široki...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 sep 2012, 17:24

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Crni gavran je napisao/la:Mozda cu biti previse subjektivan, ali Zenica je dokazala svoju multieticnost i multikulturalnost. Nema nacionalizma i nacionalnih uvreda. Utakmica sa Borcem po tom pitanju cista 10-ka.

To citirano ti je, vjerovao ili ne, standard u vecini slucajeva na vecini stadiona, ali kad se gleda vecina ljudi, sto je naravno jasno kao dan, jer vecina je normalna i tu je iz pravih razloga.
Ali, u Zenici, kao i bilo gdje drugdje, uvijek, ali uvijek imas istih takvih izoliranih slucajeva, skupine ljudi, koja ce provocirati i voditi svoju politiku, tako da nitko, pa ni Zenica, nije iz toga izuzet, to ti ja garantiram iz osobnog, visestrukog iskustva. Ali, zasto se na takve obazirati kad cine manjinu?
Sad, tu ce se uvijek redovito i raditi o manjini, ali, ovaj drugi ce zato prvi poletjeti da kaze ''aha, stoka iz ''Listice'', ''aha, evo ga, Manijaci se dokazali'', itd., itd., nikoga nije briga za sveukupnu sliku, vec samo za senzacionalizam i izoliranje i potenciranje onih ''ekstremnijih'' ciji se glas samim time kudikamo jace cuje, zbog same svoje poruke i medijske manipulacije te predrasuda ljudi, i to bi ti bilo to.
slika

Ni sam ne bih ljepse srocio. Od rijeci do rijeci.
Sport je lijek za tijelo i duh.

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 17 sep 2012, 19:08

Policija sumnja u iskaze
Navijači Slavije podmetnuli požar?!

Nazvanično, nakon što je policija saslušala navijače Slavije koji tvrde da su sinoć, na povratku s prvenstvene utakmice GOŠK - Slavija napadnuti na puru Mostar - Jablanica, utvrđeno je da njihova priča ima ozbiljne šupljine i nedoslijednosti, prenosi MostarLife.com.

Navijači tvrde kako su stali na proširenje da odmore, kad im se približila veća grupa napadača koji su kamenom razbili zadnje staklo i ubacili dvije zapaljene baklje u vozilo nakon čega su stupili u fizički okršaj sa njima, pa pobjegli u smijeru Jablanice.

Navijači Slavije nisu znali niti koliko je precizno napadača bilo, u kakvim su vozilima došli niti je ijedan od njih na sebi imao tragove fizičkog sukoba, osim vozača koji je zadobio opekotine, vjerovatno prilikom gašenja kombija.

Policija ništa ne isključuje, te je verziju priče napadača je uzela s rezervom

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 17 sep 2012, 19:31

AllGunsBlazing je napisao/la:Ako zabrane gostovanja, nek se j*** i oni(i komitet, i savez) i klubovi i ovaj nas fudbal.

I da ljudi nema to veze sa izborima u drzavi, vec sa izborima u N/FSBIH. Kako nema stetocina, sve se i pocelo desavati.
Neka se drzava rijesi huligana i neka ih kazni takvim kaznama da ce im unuci placati rate kazne, onda stetocine u savezu nece imati koga iskoristiti za svoje interese !!! Logicno zar ne ?
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.