Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la Dylan Dog » 16 sep 2012, 17:11

zizu1991 je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la: Rekao bih da ga riječi "masivno čudovište" najbolje opisuju
slika
Ovo Šunjić :?

a jeste se promijenio :lol: sjećam se kakav je bio dok je igrao po ovim našim livadama ( PLBiH ) :D
Evo ti bolja slika :mrgreen:
slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 16 sep 2012, 17:12

zizu1991 je napisao/la: Jao ćaće, isti onaj Grk Sokratis što igra s njim :lol:
sokratis papastathopoulos igra u werdera, a u schalke-u igra kyriakos papadopoulos :mrgreen:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 sep 2012, 17:13

Dylan Dog je napisao/la: slika
E, e to je taj, sada je bolji prizor, valjda tamo svjetlost kvarila dojam :lol:
@ papasthat kako ide dalje , ne znam, da upravu si, pogriješio sam, my bad :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 sep 2012, 17:47

Dylan Dog je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Baš bi volio da vidim ovog u našoj odbrani,Vranješ,Spahić,Šunjić,svi mi se čine mršavi, jedan ovakav nama treba :mrgreen:
]
E ako Sunjic nije jake konstitucije,ja onda ne znam ko je...
Rekao bih da ga riječi "masivno čudovište" najbolje opisuju
Ne znam koliko ovoj slici ima,ali je sada barem 2 puta jaci i to ce reci svako ko ga je gledao uzivo...

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 sep 2012, 18:31

Evo gol Ognjena Vranjesa protiv Anzhia :D

[youtube][/youtube]
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 16 sep 2012, 18:58

Po meni, jedina formacija s kojom imamo šansu u Atini i koja nije preofanzivna:

GK: Begović
DR: Mujdža
DL: Salihović
DC: Spahić
DC: Vranješ
DM: Zahirović
MC: Pjanić
AMR: Stevanović
AML: Lulić
AMC: Misimović
FC: Džeko

Znači, jedina izmjena u odnosu na Latviju bila Stevanović in- Ibišević out.

Ovako bi Džeko dobio dosta upotrebljivih lopti i sa krila od Stevanovića i Lulića/Salihovića, a i od Misketa i Pjanića kroz sredinu.

Ako bi se desilo da Džeko bude odsječen od strane grčkih štopera, što je realna opcija, onda bi krila, kao i Miske, koji se voli ubaciti u napad(4 gola dosad), imali više prostora.

Dakle, ova formacija je, nadam se, win-win situacija ! :D
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 16 sep 2012, 21:34

Dzeko sam ne moze nista napravit,vise put smo se uvjerili u to...Samo trkaci u veznom redu...

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 16 sep 2012, 21:44

ahmic je napisao/la:Dzeko sam ne moze nista napravit,vise put smo se uvjerili u to...Samo trkaci u veznom redu...
Pa ako što sam napisao, on ne mora ništa napraviti, dovoljno je day odvuče dvojicu koja ga udvajaju i već smo na dobitku. :D
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

HALA MADRID !

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 17 sep 2012, 03:02

Treba Džeki i Ibišević,makar da smeta odbrambenim igračima protivnika,a Misimović na klupu ubacit Stevanovića na desno krilo..nego Šunjić standardan.Zukanović standardan,Vranješ standardan kome dat prednost :D

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 17 sep 2012, 10:18

raul-zakon je napisao/la:Po meni, jedina formacija s kojom imamo šansu u Atini i koja nije preofanzivna:

GK: Begović
DR: Mujdža
DL: Salihović
DC: Spahić
DC: Vranješ
DM: Zahirović
MC: Pjanić
AMR: Stevanović
AML: Lulić
AMC: Misimović
FC: Džeko

Znači, jedina izmjena u odnosu na Latviju bila Stevanović in- Ibišević out.

Ovako bi Džeko dobio dosta upotrebljivih lopti i sa krila od Stevanovića i Lulića/Salihovića, a i od Misketa i Pjanića kroz sredinu.

Ako bi se desilo da Džeko bude odsječen od strane grčkih štopera, što je realna opcija, onda bi krila, kao i Miske, koji se voli ubaciti u napad(4 gola dosad), imali više prostora.

Dakle, ova formacija je, nadam se, win-win situacija ! :D
Apsolutno potpisujem. Ovo bi trebala biti naša formacija. Bez Misimovića nemamo sta traziti u Ateni.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 sep 2012, 12:33

I ja bi počeo u toj formaciji. 8-)

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 17 sep 2012, 13:24

@Pauleta i @Batko

Drago mi je da ima istomišljenika na forumu. :D

HALA MADRID !

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 17 sep 2012, 13:50

jasno je da se pitanje stevanovica vezuje za status misimovica ili pjanica, ili za pitanje ibisevica kao drugog napadaca. mislim da je džeko neupitan. prica o džeki kao jednom napadacu dobiva potpuno nove konture kada imate dva brza krila. tesko je džeki bilo igrati kada mu je vezni red bio sacinjen od misketa, medunjanina, pjanica ili ibricica. u tom smislu sa dva brza krila koja probijaju lakse je igrati i dzeki ali i misimovicu, kojem znamo da treba prostora. eh sada, ove kalkulacije su otvorene za raspravu na forumu. mislim da u realnosti pape nema muda da stavi ili misimovica ili ibisevica na klupu. nisam najzadovoljniji papetovim selektorskim sposobnostima ali nisam od onih koji ga pljuju.Recimo da sam ga upotpunosti podrzavao na pocetku sada vec imam svoje sumnje. Mislim da ce se igrati po nekom ustaljenom ritmu a da ce stevanovic biti na klupi.
Zadnja izmjena: džakailibu, dana/u 17 sep 2012, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 14:12

raul-zakon je napisao/la:@Pauleta i @Batko

Drago mi je da ima istomišljenika na forumu. :D
@ raule, ja to ne bih tako uradio, ne znam kako bi, al ne bi k'o ti :D

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 17 sep 2012, 15:10

U utakmici protiv Grcke, gdje ce domacin igrati presing, jako tvrdo ce ici na svakog naseg igraca, nece nam dozvoljavati da se razigramo, znaju da smo tehnicki puno bolji i u toj namjeri ce nas pokusati zaustaviti, treba odgovoriti istom mjerom..barem onoliko koliko budemo u stanju,

Misimovic na klupu, jer ce na terenu biti beskoristan, njegova magija nece doci do izrazaja, a trkacki je kriza prava, tako da bi ga trebalo ostaviti za drugo poluvrijeme u zavisnosti od razvoja utakmice.
Stevanovic puno trci, zna se vratiti, pomoci bocnom igracu kvalitetno, i on bi, po meni trebao igrati..

U veznom redu punu slobodu dati Pjanicu, a Zahirovicu pridruziti jos neku radilicu, ako je uopce imamo u timu..i odigrati sa samim Dzekom u napadu, jer bi bilo prerizicno igrati sa toliko ofanzivaca na terenu.

90 minuta se igra, i uvijek se sa klupe moze igrac ubaciti, ali u startu poceti jako oprezno, jer ako ovdje izgubimo, to ce biti kriza prava, samopouzdanje ce pasti, nervoza ce se unijeti u igrace, Grcka ce preuzeti prvu poziciju, i lakse ce joj biti dirigovati tempo, mi cemo ih nakon toga MORAti pobjediti kuci, a zna se kakva je to reprezentacija kad ih "moras" pobjediti.

Mislim, i vjerujem da necemo imati problema u ove dvije utakmice, ali jako oprezno, i disciplinirano..

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 17 sep 2012, 15:13

Mislim da se svi slazemo u tome da ce nam protiv Grka trebati brza krila u vidu Lulića i Stevanovića, sto ostavlja onda jednu dilemu ko će napolje: Ibišević ili Misimović?

Naravno da bolje igramo kada su oba napadača tu, ali napadači žive od lopti sredine terena, gdje bi Pjanić trebao voditi glavnu riječ. Sada se tu stvara rizik, jer objektivno se može desiti da ga Grci pojedu na sredini, jer je jedini kreativac koji bi mogao podvaliti loptu napadačima. Ukoliko bi ga Grci zatvorili džaba nam i Džeko i Vedo kad nema lopti. Krila će sigurno odigrati svoje, ali ukoliko budemo išli na centaršuteve, vodimo igru na grčki mlin. Ja se sjećam samo one utakmice sa Velsom da smo igrali ovu formaciju i Pjana odigrao fenomenalnu utakmicu, ali jedno je Vels, a drugo ovi mesari dole. Dodatna stvar što Miske po meni ima bolji zadnji pas i bolji osjećaj za gol, ali on sam u sredini ne bi mogao odigrati svoje.

Druga opcija je da Vedo ode na klupu, a uleti Miske. U ovom slučaju dobijamo dva kreativca na sredini i time i više opcija za organizaciju napada, ali onda stoperi Grčke mogu biti fokusirani samo na Džeku i imati po tom osnovu puno lakši posao, ali onda kombinatorikom ove dvojice sa krilima otvoriti puno više prostora za utrčavanje u prostor. Dodatni plus je i Misketovo iskustvo, koji ima dosta sličnih utakmica u nogama.

Ovo je ukratko poz/neg od svake formacije ponaosob. Mislim da je svaka treća formacija samo neko puko iznenadjenje, baš kao i izbor igrača, barem što se igre prema naprijed tiče. Ne dajem prednost još uvijek ni jednoj ni drugoj, a vjerujem da ta moja odluka i neće imati nekog velikog uticaja na Papetovu odluku :lol: :lol: .

To je neki moj prvi osvrt na utakmicu. Vjerovatno ima grešaka i stvari koje sam previdio, a dodatno što se nisam osvrnuo nikako na defanzivu.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 sep 2012, 15:20

Iskreno, njima treba sloziti iznenadjenje u liku turbo Avdije Vrsajevica, staviti njega umjesto Dzeke u spic, da leti po terenu i izmori im stopere, samo da trci, da ne prima loptu, e kad budu umorni tada ulazi Dzeko i zabija.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 sep 2012, 15:21

Ambasador BiH u Grčkoj Boro Bronza: Učinit ćemo sve za osiguranje sigurnosti navijača!

slika
(Ambasador BiH u Grčkoj Boro Bronza sa Predsjednikom Grčke Karolosom Papouliasom)

Više od pet hiljada navijača Bosne i Hercegovine doputovat će u Atinu na kvalifikacionu utakmicu između Grčke i naše reprezentacije koja se igra 12. oktobra na Stadionu "Georgios Karaiskakis".

Svjesni činjenice da su Grčku u proteklom periodu usljed finansijske krize pogađali mnogobrojni masovni protesti stanovništva, kao i da je ova država karaktersistična po izuzetno temperamtnim i izgredima sklonim fudbalskim navijačima kontaktirali smo ambasadora Bosne i Hercegovine u Grčkoj, gospodina Boru Bronzu.

Našeg ambasadora informisali smo o broju naših državljana koji dolaze u Grčku na pomenutu utakmicu, kao i o neredima koji su obilježili prošlogodišnju utakmicu između Grčke i Hrvatske u Atini.

"Ambasada je u potpunosti poznata sa svim detaljima vezanima za ovaj događaj, a nažalost, i sa aspektima vezanim za sigurnost obzirom na događaje koji su obilježili prošlogodišnji susret između Grčke i Hrvatske, o kojima smo informisani od tadašnjeg ambasadora Republike Hrvatske, gospođe Vesne Cvjetković." kaže za Reprezentacija . ba portal Boro Bronza.

"Sasvim je jasno da je namjera Ambasade da učini sve na planu dobre organizacije, posebno obezbjeđenja adekvatne sigurnosti navijača Bosne i Hercegovine. Također apelujemo na naše navijače da se ponašaju pristojno, te u svakom slučaju izbjegnu sve provokacije u karakteristično "prezapaljivoj" grčkoj atmosferi, posebno u situaciji aktuelne finansijske krize." govori ambasador Bronza.

Reprezentacija . ba portal i ambasada BiH u Grčkoj u narednom periodu će blisko sarađivati sa ciljem osiguranja najviših uslova za navijače Bosne i Hercegovine na gostovanju na utakmici u Atini.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 17 sep 2012, 15:23

Ma igrati sto zatvorenije i prepustiti Grcima vise loptu...
Ali onda su Lulic i Stevanovic obavezni da mogu istrcavati kontre...Po meni je to jedino rijesenje prptiv poprilicno krutih igraca Grcke...
Ako ih pokusamo nadigrati i dozvolimo im da igraju ono u cemu su najaci crno nam se pise...
Neko je vec rekao nema smisla da im dozvolimo da igraju ono sto najbolje znaju a to je odbrana i kontre... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 17 sep 2012, 15:27

gringobih je napisao/la:Ma igrati sto zatvorenije i prepustiti Grcima vise loptu...
Ali onda su Lulic i Stevanovic obavezni da mogu istrcavati kontre...Po meni je to jedino rijesenje prptiv poprilicno krutih igraca Grcke...
Ako ih pokusamo nadigrati i dozvolimo im da igraju ono u cemu su najaci crno nam se pise...
Neko je vec rekao nema smisla da im dozvolimo da igraju ono sto najbolje znaju a to je odbrana i kontre... ;)
U jednom momentu mi je pala na pamet ideja da ne napadamo uopšte, pa oni nama prebace loptu da organizujemo napad, a onda mi vratimo njihovom golmanu i sve tako :lol: :lol: :lol: . Ali yebes ih kako god i da nema lopte na terenu oni bi opet dali neki šugavi gol :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.