Zna li se na kraju hoce li Ibra otici iz Intera? Imas li nekih jos svjezijih vijesti ..

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Iskreno se nadam da NECE NIKAD jer u tom slucaju ne bi osvojili ovo sto jesu ...Santiago_Bernabeuo je napisao/la:Jose Maria Del Nido,predsjednik fudbalsko kluba Seviile porastao jezik nakod pobjede u Nedalju izijavio:
Neznam hoceli Barcalona doci do toga, da ima ekipu kakvu ima Sevilla sada!
mislim da realu ne treba vise pojacanja, jer ni barsa nema perfektnu odbranu, cak sta vise do prije godinu dvije imali su skromnu odbranu. barsa izgleda jaka u odbrani jer se njihova igra zasniva na visokom procentu posjeda lopte i to ne dopusta protivnicima da mnogo napadaju njihov gol, oni su ti koji kontrolisu igru, veliku ulogu u defanzivi ima i vezni red na celu sa toureom, pa i henry i ibrahimovic imaju defanzivne zadatke. sve je to guardiola dobro ukomponovao napravio je od njih borce usadio u njih pobjednicki mentalitet, sve to real treba tek da izgradi, mozda jedino trebaju dovesti drugog trenera,vidjecemo. pa sjetite se samo finala lige prvaka 2006 henry je puyola i makeza slao kuda je htio i kako je htio prolazio je pored njih kao da su pioniri, jeste henry medju najboljim napadacima sto su ikad igrali, ali stvarno su imali skromnu odbranu.Sajoni je napisao/la:Sevilja što jest,jest ima strašnu ekipu...Napad,vezna linija su fantastični...Stoperi su ima najslabija tačka i to će ih kočiti ove kao i prošle godine...Svaki jači napad koji im se suprostavi zabit će gol više,tako da im je đaba napad i vezna linija...Bitno je imati kompletnu ekipu,a Sevilji fali samo malo da bude rame uz rame sa Barcom...Nisam rekao Realom zato što Real nije još kompletna ekipa...Primaju puno golova pa i Realu treba par dobrih pojačanja na sredini i u odbrani...jedan Essien u vezi i neki kvalitetan stoper bi Realu dobrodosao.
Vidi drug...meni Barca ima najkompletniju odbranu trenutno u Evropi...Barcina formacija je sama od sebe napadačka tako da je velika odgovornost na odbrani...Ti kažeš vezni red pa i napadači imaju defanzivne uloge...sad ću ja to tvoje obrnuti i reći da je tom istom veznom redu i napadačima lakše igrati kad znaju da iza sebe imaju kvalitetnu defanzivu...Barca da ima prosječnu odbranu ne bi mogla graditi svoju igru toliko mnogo prema napadu...Naveo si finale 2006.godine te kako je Henry vrtio stopere Barce...E vidiš ja to gledam malo drugačije...Napadač može jednom proći i zabiti gol,a prije toga bio zaustavljen 99 puta...i onda 100-ti put prođe zabije gol i odmah odbrana je glupa i tako to...Barca jest odlično izbalansirana ali stojim da na tome da imaju dva najbolja stopera i da imaju najboljeg lijevog defanzivnog beka na svijetu Erica Abidala!!!!niccolo je napisao/la:mislim da realu ne treba vise pojacanja, jer ni barsa nema perfektnu odbranu, cak sta vise do prije godinu dvije imali su skromnu odbranu. barsa izgleda jaka u odbrani jer se njihova igra zasniva na visokom procentu posjeda lopte i to ne dopusta protivnicima da mnogo napadaju njihov gol, oni su ti koji kontrolisu igru, veliku ulogu u defanzivi ima i vezni red na celu sa toureom, pa i henry i ibrahimovic imaju defanzivne zadatke. sve je to guardiola dobro ukomponovao napravio je od njih borce usadio u njih pobjednicki mentalitet, sve to real treba tek da izgradi, mozda jedino trebaju dovesti drugog trenera,vidjecemo. pa sjetite se samo finala lige prvaka 2006 henry je puyola i makeza slao kuda je htio i kako je htio prolazio je pored njih kao da su pioniri, jeste henry medju najboljim napadacima sto su ikad igrali, ali stvarno su imali skromnu odbranu.Sajoni je napisao/la:Sevilja što jest,jest ima strašnu ekipu...Napad,vezna linija su fantastični...Stoperi su ima najslabija tačka i to će ih kočiti ove kao i prošle godine...Svaki jači napad koji im se suprostavi zabit će gol više,tako da im je đaba napad i vezna linija...Bitno je imati kompletnu ekipu,a Sevilji fali samo malo da bude rame uz rame sa Barcom...Nisam rekao Realom zato što Real nije još kompletna ekipa...Primaju puno golova pa i Realu treba par dobrih pojačanja na sredini i u odbrani...jedan Essien u vezi i neki kvalitetan stoper bi Realu dobrodosao.
nije več je MarceloSajoni je napisao/la: Vidi drug...meni Barca ima najkompletniju odbranu trenutno u Evropi...Barcina formacija je sama od sebe napadačka tako da je velika odgovornost na odbrani...Ti kažeš vezni red pa i napadači imaju defanzivne uloge...sad ću ja to tvoje obrnuti i reći da je tom istom veznom redu i napadačima lakše igrati kad znaju da iza sebe imaju kvalitetnu defanzivu...Barca da ima prosječnu odbranu ne bi mogla graditi svoju igru toliko mnogo prema napadu...Naveo si finale 2006.godine te kako je Henry vrtio stopere Barce...E vidiš ja to gledam malo drugačije...Napadač može jednom proći i zabiti gol,a prije toga bio zaustavljen 99 puta...i onda 100-ti put prođe zabije gol i odmah odbrana je glupa i tako to...Barca jest odlično izbalansirana ali stojim da na tome da imaju dva najbolja stopera i da imaju najboljeg lijevog defanzivnog beka na svijetu Erica Abidala!!!!
Ma taj je propao ko kauč!Raul_64 je napisao/la:nije več je MarceloSajoni je napisao/la: Vidi drug...meni Barca ima najkompletniju odbranu trenutno u Evropi...Barcina formacija je sama od sebe napadačka tako da je velika odgovornost na odbrani...Ti kažeš vezni red pa i napadači imaju defanzivne uloge...sad ću ja to tvoje obrnuti i reći da je tom istom veznom redu i napadačima lakše igrati kad znaju da iza sebe imaju kvalitetnu defanzivu...Barca da ima prosječnu odbranu ne bi mogla graditi svoju igru toliko mnogo prema napadu...Naveo si finale 2006.godine te kako je Henry vrtio stopere Barce...E vidiš ja to gledam malo drugačije...Napadač može jednom proći i zabiti gol,a prije toga bio zaustavljen 99 puta...i onda 100-ti put prođe zabije gol i odmah odbrana je glupa i tako to...Barca jest odlično izbalansirana ali stojim da na tome da imaju dva najbolja stopera i da imaju najboljeg lijevog defanzivnog beka na svijetu Erica Abidala!!!!
sto me nasmijaRaul_64 je napisao/la:nije več je MarceloSajoni je napisao/la: Vidi drug...meni Barca ima najkompletniju odbranu trenutno u Evropi...Barcina formacija je sama od sebe napadačka tako da je velika odgovornost na odbrani...Ti kažeš vezni red pa i napadači imaju defanzivne uloge...sad ću ja to tvoje obrnuti i reći da je tom istom veznom redu i napadačima lakše igrati kad znaju da iza sebe imaju kvalitetnu defanzivu...Barca da ima prosječnu odbranu ne bi mogla graditi svoju igru toliko mnogo prema napadu...Naveo si finale 2006.godine te kako je Henry vrtio stopere Barce...E vidiš ja to gledam malo drugačije...Napadač može jednom proći i zabiti gol,a prije toga bio zaustavljen 99 puta...i onda 100-ti put prođe zabije gol i odmah odbrana je glupa i tako to...Barca jest odlično izbalansirana ali stojim da na tome da imaju dva najbolja stopera i da imaju najboljeg lijevog defanzivnog beka na svijetu Erica Abidala!!!!
Nemoguče da Fabregas,Inietsa i Xavi igraju zajedno u vezi...ko če razbijat napada Fabregas...vidim da sastavljaš svoj dream team ali nije izvedivo...Robniho kakv god bio bolji je od Anria i zbog godina...malo tanki na desnom beku...i kad bi se ovaj tim sastavio nebi bio puno više dominantan nego što več jest...a u LP na dvije utakmice nokaut faze(Chelsea) nije bitna ni kvaliteta..bitna je želja i voljni momenat..mada je ovo(trenutno) jedan od najačih ekipa ikad....Romariooo je napisao/la:
----------------------------------Ibrahimovic (Bojan, Robinho)--------------------------
Robinho (Pedro, Bojan, Iniesta)------------------------------Messi (Pedro, Bojan, Iniesta)-----
--------------------Iniesta (Fabregas, Thiago)-----Xavi (Fabregas, Yaya, Busquets)
----------------------------------Fabregas(Yaya, Busquets)-------------------------
Abidal (Maxwell, Puyol)-----Pique(Marquez)---Puyol (Chigry)------Dani Alves (Puyol)
------------------------------------------------Valdes (Pinto)--------------------------
Moguce je sve to, kad hocemo ofanzivnije igrati, ovako mozemo, napade Barca razbija pressing igrom u kojoj ucestvuje cijeli tim. Normalno, kad bude trebalo igrati malo cvrsce, na tezim gostovanjima, Yaya ce igrati zadnjeg veznog, a neko od ovih igraca (Iniesta, Xavi, Messi, Robinho, Ibra) nece biti u igri. To i jeste najbolje sto bi sa njima dvojicom imali veliku mogucnost rotacije, jer vrlo je vjerovatno da ce neko od njih petorice skoro uvijek biti nespreman, povrijedjen, kaznjen itd. Npr, ak nema Inieste il Xavija, tu poziciju igra Faregas, a Yaya igra zadnjeg veznog. Ako nema Messija il Robinha, tu igra Iniesta, a njegovu poziciju Fabregas, ak nema Ibre, u vrh ide Robinho, njega mijenja Iniesta, Iniestu Fabregas itd. U bilo kojoj rotaciji na svakoj poziciji je extra jak igrac, na odgovarajucoj poziciji. To i jeste najbolje, kad s malo igraca imas puno mogucnosti, jer ne moras pretrpavati ekipu.Romariooo je napisao/la:Nemoguče da Fabregas,Inietsa i Xavi igraju zajedno u vezi...ko če razbijat napada Fabregas...vidim da sastavljaš svoj dream team ali nije izvedivo...Robniho kakv god bio bolji je od Anria i zbog godina...malo tanki na desnom beku...i kad bi se ovaj tim sastavio nebi bio puno više dominantan nego što več jest...a u LP na dvije utakmice nokaut faze(Chelsea) nije bitna ni kvaliteta..bitna je želja i voljni momenat..mada je ovo(trenutno) jedan od najačih ekipa ikad....
svidja mu se kao trener ili kao nesto drugoIako me boli to reći, sviđa mi se Guardiola kao trener."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.