Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la Dylan Dog » 15 sep 2012, 13:38

zizu1991 je napisao/la:Iskren da budem, i meni je njegovo pozivanje kao i Sesara i Svrake popunjavanje mjesta na klupi, a malo koristi od njih imamo.
Nadam se da će se više koristiti u doglednom periodu i da ćemo vidjeti razloge zbog kojih su pozvani.
Evo recimo u veznom redu, od 8 igrača koji su na dispoziciji, samo 4 odnosno 5 sa Salihovićem je spremno da u svakom trenutku uđe u prvih 11.
Znači Pjanić, Misimović, Lulić, Zahirović vezni red koji se upotrebljava u svakom trenutku.
Oni koji su " višak " i od kojih se očekuje da prorade, što zbog manjka kvaliteta, ako ćemo realno, što zbog " forme " su Svraka, Sesar, Vrančić, Ibričić, Medunjanin. 5 veznih igrača u reprezentaciji koji su malo ili nikako upotrebljivi.
Ipak je to previše. Nadam se prije svega da će Medunjanin i Ibričić podići svoju formu na neki optimalniji nivo, jer nam je klupa, blago rečeno - katastrofa.
Meni to nije isto.Pozive Svraki i Sesari vidim kao pomoć Premijer ligi BiH,njih dvojica ipak važe za ponajbolje igrače lige na svojim pozicijama i poziv za njih je stimulans za sve igrače iz domaćeg prvenstva da zapnu,ja sam s time sasvim ok.
No kakve koristi ima od davanja stimulansa igraču njemačog drugoligaša?
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 15 sep 2012, 13:39

Cartman je napisao/la:Ma treba pozvat ofanzivne igrace koji mogu uc sa klupe i promjenit tok utakmice na neki nacin. To jest Zec sa brzinom, Visca sa driblingom i brzinom i Alispahic koji ima odlican centarsut. Mogao bi tu bit i Djuric sa visinom, ali vrlo tesko da ce igrac iz Serie C dobit priliku.
Dobro si to slozio, upravo nam takva klupa treba sa kojom je trener u stanju da promjeni tempo igre u zeljenom pravcu.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 15 sep 2012, 13:39

Uzeti 6 bodova i lagano čekati nastavak kvalifikacija.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 sep 2012, 13:43

Što pomenu Alispahića ... šta se desilo s njim, bio ga je pozvao sada za jednu prijateljsku, ja mislim da nije niti ulazio, jel tako ?
I kasnije ga nije pozivao. Znam da ga je pozvao nakon povrede, kakav je u Dinamu, igra li u ligi ? Mislim da je i u utakmicama kvalifikacija za ligu prvaka sjedio na klupi.
Jel zato što je ozlijeđen bio, pa dok se pripremi, šta je u pitanju ?
Šteta za njega ... ne znam da li će pozivati ikoga sada, znam da je sigurno za Bešića i Bosketa, a ove ostale, ne znam. Volio bih, al eto ...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 sep 2012, 13:45

Dylan Dog je napisao/la: Meni to nije isto.Pozive Svraki i Sesari vidim kao pomoć Premijer ligi BiH,njih dvojica ipak važe za ponajbolje igrače lige na svojim pozicijama i poziv za njih je stimulans za sve igrače iz domaćeg prvenstva da zapnu,ja sam s time sasvim ok.
Shvatam ja to kao stimulans, al ako će sjediti na klupi i ne doprinositi ekipi, te istovremeno zauzimati mjesto nekih koji mogu da doprinesu u isto vrijeme, koja je svrha njihovoga pozivanja ?
Za Vrančića ja ne vidim razlog, niti vidim opravdanje za njegovo pozivanje, mnogo je plašljiv, nema brzinu, nije niti pokazao neki kvalitet u ove dvije utakmice, ne znam.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 sep 2012, 13:51

Pobjede protiv Walesa, Lichtensteina i Latvije, i opet smo vrhunska reprezentacija, svjetska klasa ?

Toliko me ovo iritira ovih dana, da smo fantasticni, da smo nepobjedivi i svrsavanje na jedan obicni laznjak Dzeke (gol je odlican, ali ne treba se dizati tolika euforija oko toga) itd. Ja necu da umanjujem uspjeh ove reprezentacije, radovao sam se kao malo dijete za ove dvije pobjede, ali mora se uzeti u obzir, da su ovo tek najslabija dva protivnika iz grupe, odradili smo uglavnom dobro nas posao, ostvarili dvije pobjede, imamo impresivnu gol razliku i to je to, idemo dalje.

Sad sto su navijaci, ali i novinari opet dizu euforiju pred ovaj mec, to nemogu razumjeti. Pravi ispit nam tek predstoji, gostovanje u Atini i Litvanija kod kuce. Ako se zelimo biti prvi, (a to moramo), moramo makar do boda u Atini, sto nece biti nimalo lagano. Ne ocekujem da cemo pobjediti u Grckoj, ima nekih faktora zbog kojih mislim da cemo tesko do pobjede u Atini, sto ne znaci da se igraci moraju predati, momci trebaju otici sa ciljem da pobjede tamo, a i vrate li se sa bodom kuci ja sam zadovoljan, imamo jos utakmicu u Zenici, i uz paklenu atmosferu mozemo ih slomiti.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 sep 2012, 13:55

Ne znam @Goalgetter, nadam se da misliš na pojedince, jer nas ovdje ima itekako svjesnih stanja u kojemu je naša reprezentacija.
I meni je krivo kada vidim naslove po medijima, najviše golova dali, dominacija kao na ss. ba, malo previše pres.eravanja za moj ukus, al kako je - tako je.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 sep 2012, 13:57

zizu1991 je napisao/la:Ne znam @Goalgetter, nadam se da misliš na pojedince, jer nas ovdje ima itekako svjesnih stanja u kojemu je naša reprezentacija.
I meni je krivo kada vidim naslove po medijima, najviše golova dali, dominacija kao na ss. ba, malo previše pres.eravanja za moj ukus, al kako je - tako je.
Mislim na pojedince ovako, ali i ne na forum ovaj opcenito, jer znam ima ovdje dosta ljudi sto misle kao i ja da dosad nismo postigli nista, osim da smo ispunili svoju duznost i ostvarili dvije pobjede protiv reprezentacije gdje smo morali osvojiti 6 bodova, nego citajuci komentare na drustvenim mrezavama, te naslove u medijama, to me malo iritira, jer preuvelicavaju sve ovo, kao sto kazes, malo pres.eravaju.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 15 sep 2012, 14:09

zizu1991 je napisao/la:Što pomenu Alispahića ... šta se desilo s njim, bio ga je pozvao sada za jednu prijateljsku, ja mislim da nije niti ulazio, jel tako ?
I kasnije ga nije pozivao. Znam da ga je pozvao nakon povrede, kakav je u Dinamu, igra li u ligi ? Mislim da je i u utakmicama kvalifikacija za ligu prvaka sjedio na klupi.
Jel zato što je ozlijeđen bio, pa dok se pripremi, šta je u pitanju ?
Šteta za njega ... ne znam da li će pozivati ikoga sada, znam da je sigurno za Bešića i Bosketa, a ove ostale, ne znam. Volio bih, al eto ...
Ove sezone igra više nego ikad u Dinamu,manje u evropskim utakmicama(mada je recimo upisao asistencije protiv Ludogorets i Sheriffa u kvalifikacijama za ligu prvaka) a više u domaćem prvenstvu.
Odlaskom Badelja otvorilo se još više prostora za njega.

Goalgetter,i ja kažem da mi još nismo reprezentaciju kao što je Grčka nikad pobijedili u gostima,ma nismo ni na domaćem terenu,i da bi bod iz te utakmice bio fenomenalan.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 15 sep 2012, 14:26

AÐ_Official je napisao/la:
gringobih je napisao/la: Dobro, zaboravit cemo Vels i ko je prekinuo crni niz od 7 utakmica...
Taj "crni niz" o kojem ti pricas traje 6 utakmica. Uz to, mene apsolutno boli ona stvar sto smo izgubili protiv Brazila, Meksika, i Irske. Uhodala se taktika jos vise, probalo se par igraca, vidjelo se gdje stima a gdje ne. Ja sasvim zadovoljan. Kako neki pricaju to ispade kao bruka da se izgubi. Gubiti nije bruka, i najbolji gube. Mi smo naucili od gresaka i sada smo, OCIGLEDNO, bolja ekipa.
Kojih bolan igraca se isprobalo... :roll: majko moja... :(
Koji su to igraci isprobani na pozicijama koje su nam skripale...Sem Stevana u Velsu...jadi moji... :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 sep 2012, 15:18

Dylan Dog je napisao/la: Ove sezone igra više nego ikad u Dinamu,manje u evropskim utakmicama(mada je recimo upisao asistencije protiv Ludogorets i Sheriffa u kvalifikacijama za ligu prvaka) a više u domaćem prvenstvu.

Goalgetter,i ja kažem da mi još nismo reprezentaciju kao što je Grčka nikad pobijedili u gostima,ma nismo ni na domaćem terenu,i da bi bod iz te utakmice bio fenomenalan.
To je svakako dobro čuti, da je u ekipi, da igra, sada, koliko to Sušiću " pije vode " možemo samo da zamišljamo, jer smo se već uvjerili u čudan u najmanju ruku način selektiranja igrača.
Svaki igrač s kvalitetom bi nam dobro došao, u to nema sumnje.
Mene brine najviše naša kratka klupa u defanzivi, koje i ovako gotovo da i nemamo .... nadam se da će se neke kockice posložiti do susreta s Grčkom, te da će se vježbati u cilju popravljanja te slabosti koje smo pokazali u defanzivi.

Rahman
Kontakt:

Post Postao/la Rahman » 15 sep 2012, 15:39

Nakon 4 kola imati 12b i tako otvoriti najbolje klf. 8-)

Jedan je Pape.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 sep 2012, 15:47

Goalgetter je napisao/la:Pobjede protiv Walesa, Lichtensteina i Latvije, i opet smo vrhunska reprezentacija, svjetska klasa ?

Toliko me ovo iritira ovih dana, da smo fantasticni, da smo nepobjedivi i svrsavanje na jedan obicni laznjak Dzeke (gol je odlican, ali ne treba se dizati tolika euforija oko toga) itd. Ja necu da umanjujem uspjeh ove reprezentacije, radovao sam se kao malo dijete za ove dvije pobjede, ali mora se uzeti u obzir, da su ovo tek najslabija dva protivnika iz grupe, odradili smo uglavnom dobro nas posao, ostvarili dvije pobjede, imamo impresivnu gol razliku i to je to, idemo dalje.

Sad sto su navijaci, ali i novinari opet dizu euforiju pred ovaj mec, to nemogu razumjeti. Pravi ispit nam tek predstoji, gostovanje u Atini i Litvanija kod kuce. Ako se zelimo biti prvi, (a to moramo), moramo makar do boda u Atini, sto nece biti nimalo lagano. Ne ocekujem da cemo pobjediti u Grckoj, ima nekih faktora zbog kojih mislim da cemo tesko do pobjede u Atini, sto ne znaci da se igraci moraju predati, momci trebaju otici sa ciljem da pobjede tamo, a i vrate li se sa bodom kuci ja sam zadovoljan, imamo jos utakmicu u Zenici, i uz paklenu atmosferu mozemo ih slomiti.
Dijelim tvoje misljenje da nema mjesta euforiji i da treba ici utakmicu po utakmicu...Samo jedna mala ispravka,Latvija nije druga najslabija repka nase grupe,ipak je to Litvanija,barem po FIFA-inoj rang listi! ;)

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 sep 2012, 19:41

Goalgetter je napisao/la:Pobjede protiv Walesa, Lichtensteina i Latvije, i opet smo vrhunska reprezentacija, svjetska klasa ?

Slazem se.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 sep 2012, 21:12

Dylan Dog je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Što pomenu Alispahića ... šta se desilo s njim, bio ga je pozvao sada za jednu prijateljsku, ja mislim da nije niti ulazio, jel tako ?
I kasnije ga nije pozivao.
Ove sezone igra više nego ikad u Dinamu,manje u evropskim utakmicama.
Jedino je ovo istina,a to da igra više nego ikad :D da je bogdom tako..

Rahman
Kontakt:

Post Postao/la Rahman » 15 sep 2012, 21:38

Pobjede protiv Walesa, Lichtensteina i Latvije, i opet smo vrhunska reprezentacija, svjetska klasa ?
Naravno vrhunske rep. i uzimaju sve redom.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 sep 2012, 22:22

Skok igra naša se mora popraviti..možda ne bi bilo looše ubacit nekog višeg odbrambenog igrača Šunjića ili ZUkanovića na poziciji štopera..

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 sep 2012, 01:45

Evo da vam pokazem sta Grci govore, to jest navijaci:

"Mi nemoramo nista dokazivati. Osvojili smo Europsko prvenstvo, cetvrtfinale i bili smo na 4 velika turnira. To sve u zadnjih 10 godina.

BiH nije protivnik koji bi se trebao porediti sa ekipama kao sto je Grcka. Nek se porede sa timovima kao sto su Armenija, Finska i Madjarska. To je njihov nivo."
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 16 sep 2012, 01:48

Principatus je napisao/la:Evo da vam pokazem sta Grci govore, to jest navijaci:

"Mi nemoramo nista dokazivati. Osvojili smo Europsko prvenstvo, cetvrtfinale i bili smo na 4 velika turnira. To sve u zadnjih 10 godina.

BiH nije protivnik koji bi se trebao porediti sa ekipama kao sto je Grcka. Nek se porede sa timovima kao sto su Armenija, Finska i Madjarska. To je njihov nivo."
Ajjj cigana, što me nerviraju. Da hoće Bog dat da ih dobijemo, pa da im zacepimo usta i spustimo na zemlju.
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 16 sep 2012, 01:52

h1a2s3o je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Evo da vam pokazem sta Grci govore, to jest navijaci:

Ajjj cigana, što me nerviraju. Da hoće Bog dat da ih dobijemo, pa da im zacepimo usta i spustimo na zemlju.
Mi smo ti koje treba spustiti na zemlju.
Oni jesu evropski prvaci iz 2004-te,oni igraju redovno na velikim takmičenjima i najače svjetske reprezentacije ne vole da ih vide za protivnika,a ko smo mi?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.