FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

samosarajvo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la samosarajvo » 14 sep 2012, 19:43

Paranoja je napisao/la:@payton
Sto se Boga ti pravis budala. Niko nije napisao da Sarajevo ne stoji najbolje na rang listi, nego da to nije neka velika razlika da bi ti toliko srao o tome i dicio se.
Covjek ti je fino napisao 12 ekipa razlike i nije neka razlika, i da isto tako obracun koficijenta od pola boda nije nista aman-zaman.
Ukljucis li u to da je Zeljo apstiniro u evropi punih pet godina, razlika i nije velika. Neko je napisao da se koeficijent obracunava posljednih pet godina, taj nije dobar nikako. Zna se koliko se dugo skupljaju bodovi a to nije samo pet godina.
Niko ne spori to. Ima tabela u kojoj je Sarajevo najuspjesnije i to je to. Kad se kaze uspjesno to nije jer nije nista uradilo sto drugi nisu, ali tako pise i kraj price.
Koeficijent za jednu sezonu se gleda po osvojenim bodovima u proteklih 5 sezona, znaci Sarajevu SLJEDECE GODINE u koef ulaze sezone 2008/9, 2009/10, 2010/11, 2011/12, 2012/2013 (ova godina,Hibernians,Levski,Zeta).
Pravi belaj ce nam biti za 2 godine kad nam se bude ponistio koef iz 2009 kad smo dogurali do play offa.

The Maniacs 1987
Vi niste igrali 5 godina kazes, ai sve ove godine kako vi igrate igrali smo i mi (doduse mi EL a vi LP) a tih 5 godina kojih niste igrali ste uzimali drzavni koef koji smo mi,listica i zrinjski nabijali.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 sep 2012, 19:47

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Sto se Boga ti pravis budala. Niko nije napisao da Sarajevo ne stoji najbolje na rang listi, nego da to nije neka velika razlika da bi ti toliko srao o tome i dicio se.
Covjek ti je fino napisao 12 ekipa razlike i nije neka razlika, i da isto tako obracun koficijenta od pola boda nije nista aman-zaman.
Ukljucis li u to da je Zeljo apstiniro u evropi punih pet godina, razlika i nije velika. Neko je napisao da se koeficijent obracunava posljednih pet godina, taj nije dobar nikako. Zna se koliko se dugo skupljaju bodovi a to nije samo pet godina.
Niko ne spori to. Ima tabela u kojoj je Sarajevo najuspjesnije i to je to. Kad se kaze uspjesno to nije jer nije nista uradilo sto drugi nisu, ali tako pise i kraj price.
Obracunava se zadnjih 5 godina i svake godine se ona posljednja u nizu brise, znaci ove godine se brise 2006 ukoliko sam to dobro proracunao, naredne 2007 i sve tako, sto ti govori da Željo tih godina nije igrao evropu i vjerovatno je zato Sarajevo bolje za ovih pola boda.Znaci oni su igrali 4 godine evropu, mi 3, oni su bolji za pola boda, naravno ovo se odnosi na period u zadnjih 5 godina.
nisi dobro proracunao, ove godine se izbrisala evropska sezona 2007/08, sljedece sezone se znaci brise 2008/09.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 14 sep 2012, 19:52

samosarajvo je napisao/la:
Koeficijent za jednu sezonu se gleda po osvojenim bodovima u proteklih 5 sezona, znaci Sarajevu SLJEDECE GODINE u koef ulaze sezone 2008/9, 2009/10, 2010/11, 2011/12, 2012/2013 (ova godina,Hibernians,Levski,Zeta).
Pravi belaj ce nam biti za 2 godine kad nam se bude ponistio koef iz 2009 kad smo dogurali do play offa.

The Maniacs 1987
Vi niste igrali 5 godina kazes, ai sve ove godine kako vi igrate igrali smo i mi (doduse mi EL a vi LP) a tih 5 godina kojih niste igrali ste uzimali drzavni koef koji smo mi,listica i zrinjski nabijali.
05 06 07 08 tih sezona Željo nije igrao evropu, a vi ste cini mi se igrali tih godina evropu, dok vi niste igrali 09, a mi jesmo, znaci u koeficijent za ovu godinu usla su 4 ucesca oba tima u evropi, a vi ste bolji za pola boda.
Za zivot cijeli!

azizmpj
Kontakt:

Post Postao/la azizmpj » 14 sep 2012, 19:56

ofi manijaci se ni sa cim ne mogu pomiriti ....te penal nije bio na otoci, te trg oslobodjenja, te kojecifijent nije reprezentativan, te dzeko nije dostojan citija, te ofo te ono ....bolest je to, toj ti je cudo jedno!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 14 sep 2012, 19:59

azizmpj je napisao/la:ofi manijaci se ni sa cim ne mogu pomiriti ....te penal nije bio na otoci, te trg oslobodjenja, te kojecifijent nije reprezentativan, te dzeko nije dostojan citija, te ofo te ono ....bolest je to, toj ti je cudo jedno!
nije ofi, nego ovi, i sta ti je? nicim izazvan dodjes i ovo napises, normalna diskusija u toku, ti uletis sa ovim komentarom i pokvaris sve i onda poslije govoris samo dolazimo, samo provociramo, samo ovo, samo ono ccc nemoj mi tog licemjerja sviju ti.Jedini koji je ovde bolestan si ti.
Za zivot cijeli!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 sep 2012, 20:01

samosarajvo je napisao/la: Koeficijent za jednu sezonu se gleda po osvojenim bodovima u proteklih 5 sezona, znaci Sarajevu SLJEDECE GODINE u koef ulaze sezone 2008/9, 2009/10, 2010/11, 2011/12, 2012/2013 (ova godina,Hibernians,Levski,Zeta).

The Maniacs 1987
05 06 07 08 tih sezona Željo nije igrao evropu, a vi ste cini mi se igrali tih godina evropu, dok vi niste igrali 09, a mi jesmo, znaci u koeficijent za ovu godinu usla su 4 ucesca oba tima u evropi, a vi ste bolji za pola boda.
mislis po tri nastupa u evropi + 2 puta drzavni koeficijent, gdje je Željo dobio ukupno 0,7166, a Sarajevo 0,7416 :)

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 14 sep 2012, 20:06

AnelZ je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la: Koeficijent za jednu sezonu se gleda po osvojenim bodovima u proteklih 5 sezona, znaci Sarajevu SLJEDECE GODINE u koef ulaze sezone 2008/9, 2009/10, 2010/11, 2011/12, 2012/2013 (ova godina,Hibernians,Levski,Zeta).

The Maniacs 1987
mislis po tri nastupa u evropi + 2 puta drzavni koeficijent, gdje je Željo dobio ukupno 0,7166, a Sarajevo 0,7416 :)
Pa Željo je igrao 09 10 11 12, dok je Sarajevo ucestvovalo 08 10 11 12, to su 4 ucesca oba tima u evropi, ako me matematika, a Boga mi i pamcenje sluzi :D ma bez obzira koliko god puta da se ucestvovalo, Sarajevo je sad za sad u toj blagoj prednosti, sto ne znaci da se to nece u nekoj blizoj buducnosti promjeniti :D
Za zivot cijeli!

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 14 sep 2012, 20:21

Pa Željo je igrao 09 10 11 12, dok je Sarajevo ucestvovalo 08 10 11 12, to su 4 ucesca oba tima u evropi, ako me matematika, a Boga mi i pamcenje sluzi :D ma bez obzira koliko god puta da se ucestvovalo, Sarajevo je sad za sad u toj blagoj prednosti, sto ne znaci da se to nece u nekoj blizoj buducnosti promjeniti :D[/quote]
Zeljo nije igrao evropu 2009 , a mi smo ucestvovali 2007 , 2009 , 2011, 2012
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 14 sep 2012, 20:24

mikimaus je napisao/la:Pa Željo je igrao 09 10 11 12, dok je Sarajevo ucestvovalo 08 10 11 12, to su 4 ucesca oba tima u evropi, ako me matematika, a Boga mi i pamcenje sluzi :D ma bez obzira koliko god puta da se ucestvovalo, Sarajevo je sad za sad u toj blagoj prednosti, sto ne znaci da se to nece u nekoj blizoj buducnosti promjeniti :D
Zeljo nije igrao evropu 2009 , a mi smo ucestvovali 2007 , 2009 , 2011, 2012[/quote]
jest jest, zbunio sam se, jer smo te godine osvojili titulu, pa sam pomjesao da smo odma igrali evropu te godine :mrgreen:
Za zivot cijeli!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 14 sep 2012, 20:27

payton je napisao/la:
barbarez je napisao/la:
payton je napisao/la:barbarez.. Kao prvo prestani sa uvredama jer tebe niko ne vrijedja a ustvari sav tvoj jad i cemer se vidi po ovoj recenici o pola koeficijenta. Dzaba ti sve..mozes plakati mozes vriskati a moze se i roknuti. Nikom ne bi falio jer si beskrajno glup a posebna prica je koliko si bezebrazan.
Tvoja i sudbina takvih ko ti je da cekate bagere koji nikada nece doci. Dok cekate bagere mozete skratiti vrijeme pišuci uefi zalbe i molbe na ponasanje turaka koji jos banke nnisu platili banke za sehica.
Kako sam ja to tebe uvrijedio ,sto sam ti rekao da ukljucis mozak i razmislis,jer da to radis,shvatio bih sta sam ti napisao.Vidis cega se ti fatas,da je moj jad i cemer u tih pola boda.Razmisli sta pricas ,pricas o rezultatima Sarajeva ,a ima pola boda vise od tog loseg Zelje koji vas samo blamira.Skontaj malo,sta pises .Pises gluposti,koje nemaju veze,mislim pogledaj ti post,o kakvim ti plakanjima i nedostajanjima pricas,pricas o nekom bezobrazluku,a govoris ljudima da ****,nazivas ljude medvjedicima i slicno,provociras raspravu i onda dodjes se pravdat preglupim komentarima.To sto te ja zamolim da malo razmislis sta radis i cemu vode tvoji postovi.Ako je ovo vrijedjanje onda ti fakat imas zestok problem u svojoj glavi.Iskreno se nadam da si balo,jer kad bi se ovako ponasao neko iole zreliji,to bi onda bilo zabrinjavajuce za tu personu.
Napisao sam ti da me fasciniras time koliko imas snage za ovakve stvari,apsolutno nemam nista protiv tebe,ali haj mi objasni zasto provociras i seres,i onda kasnije izigravas moderatora.Nemoj samo reci da su te drugi iznervirali,jer si onda isti kao i oni,ako ti je to razlog.Sam si zapoceo sa ovim sranima i nemoj se ni na kog vaditi.Ako ti je to zaista merak i cejf i ispunjava te,onda uredu ,ali nemoj kasije izigravati zrtveno janje i osjecati se ugrozeno,jer dolazi tonu smaraca da vas pegla.Eto molim te odgovori sto provociras sranja po "svojoj " temi.
Posto vidim da ti bas i ne ide u zivotu (po svim osnovama) i da nemas bas sta ponuditi i da te bole "pola boda"..imam prijedlog. Stignete nas sa (pola boda) i onda fakat budete najbolji. Kad stignete ta pola boda pa na nekoj od uefa lista budete ispred nas...onda imamo o cemu pricati .Al problem je sto ne mozete to uraditi i kad "prizeljkujete protivnike". Zapitas li se sta bi bilo kad bi dobili protivnika kojeg ne prizeljkujete ???
Jal 5 jal 6 jal 7. Al posto postoji samo jedna istina (vasa-amarova) ne moze to u tvoju glavusu uci. Previse je komplikovano.Obzirom da ti ne mozes skontati kako je u evropi zaraditi samo pola boda...bolje ti je da se vise ne javljas i ne diskutujes o stvarima o kojima pojma nemas..!!
Vidis koliko si ti ogranicen lik,nevjerovatno.Ja te pitam zasto provociras i stvaras tenzije ,ti nesto sasvim deseto pises.Cinjenica je da postoji tacna formulacija za lika poput tebe,ali stvarno ne bi da ti objasnjavam jer ces kukati kako te vrijedjam.
Evo 3 put cu ti objasniti ufatio si se koeficijenata ,poceo si da provociras ,da nazivas pogrdnim imenima,zakuhavas itd itd...
Hajd sad malo pogledaj tvoje odgovore,ti zakljucujes kako kome ide u zivotu.Prvo ti ne mozes zakljuciti,jer evo 3 put ti pisem nesto,a sta ti odgovaras skoroz 5 ,koje nema veze sa pricom.Dakle to smo rijesili.Drugo kad bi ti i uspijelo da zakljucis ,nemas pojma koliko si se zajebao.Najiskrenije bi ti to volio pokazati,samo zato sto bi te mozda uvjerio da si ti lik koji nema blage veze o zivotu,jer ti je svaka druga za samara.Mislis da si interesantan,sa ovim svojim djecijim fazonima,koje prosipas po forumu.**** ti forum kad svaki levat moze srati i iznositi ne misljenje ,nego gluposti.Prvo poradi malo na sebi i svom pristupu,jer vjeruj mi zivot nije forum,ako se ovako budes u zivotu ponasao,znas gdje ces ti zavrsiti, u supku i to zestokom.Ali to je tvoj problem,nisam ti ja porodica da te odgajam,da si moj neko vjeruj mi da znam kako bi sa tobom.Posto razmisljas u okviru balkonskih dimenzija ,nemoj ovo shvatiti previse licno,pa mi sad pisati kako fala Bogu da nisam tvoj,to je bilo vise hipoteticki napisano,i odnosilo se na tvoje stavove.
Neces bolje mjesto u drustvu zauzeti ako budes agresivan i seronja,tako se ne postaje neko,tako se vrlo brzo zavrsi na dnu.
Jedva cekam tvoj odgovor,bas me zanima sta me sad ocekuje.
P.S.
Ja ti opet samo ponavljam ne valja ti pristup,zivimo u istom gradu,a ti se tako ponasas i stvaras animozitet,kako bi mi sutra hljeba dao ili krvi da zatreba.Moras u zivotu imati ispravne kriterije.Ja ti jos jednom ponavljam zakuhas,provociras,onda odjednom vidis, ne znam u cemu,da te neko vrijedja i ugrozava,da bi vec u sljedecem postu ponovo provociras i vrijedjas.Samo se zapitaj imas li ti pravo bilo kome sta prigovoriti.Kreni od sebe malo ,pa onda od drugih ocekuj i zahtijevaj nesto.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 14 sep 2012, 22:35

azizmpj je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Da ne bi danas slucajno otisli na trg Oslobođenja, bordo dan je odgodjen zbog vremenskih (ne)prilika.
halo ba komunjaro, nije trg oslobodjenja nego Trg Alije Izetbegovica!!!!!
Svega u Bozijoj basci ... 8-)

http://www.centar.ba/?jezik=bos&x=1&y=18&z=266" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.centar.ba/?jezik=bos&x=2&y=355&z=356" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sarajevo.co.ba/otvoren-prvi-sara ... ay-market/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nije u doba komunizma bilo tako lose kao sto su ti pricali ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 sep 2012, 23:03

Ne trudi se pojedincima objašnjavati neke stvari. Trg oslobođenja, bio i ostao. :!:

Bolje je što je pomjereno, za neke pogodnije vremenske prilike, gdje će više raje doći.
Sutra očekujem prije svega dobru utakmicu, a zatim i pobjedu našeg tima. Vjerujem da ćemo do iste doći i uz svo poštovanje koje imam prema Veležu, ipak smo bolja i kvalitetnija ekipa, tako da mislim da bi to moglo i presuditi.

Očekujem pobjedu od 2-0. Naprijed Saraj'vo !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 14 sep 2012, 23:14

Obracunava se zadnjih 5 godina i svake godine se ona posljednja u nizu brise, znaci ove godine se brise 2006 ukoliko sam to dobro proracunao, naredne 2007 i sve tako, sto ti govori da Željo tih godina nije igrao evropu i vjerovatno je zato Sarajevo bolje za ovih pola boda.Znaci oni su igrali 4 godine evropu, mi 3, oni su bolji za pola boda, naravno ovo se odnosi na period u zadnjih 5 godina.
Ja sam mislio da se oko osam godina sabira koeficijent. Onda mi nije jasno kako mi imamo slabiji koef. ako je tako ?
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 14 sep 2012, 23:15

Sretno vam sutra al 3 boda idu u Mostar 8-) 8-)
Realno prezadovoljan bi bio bodom iz Sarajeva , vidimo se sutra :)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 sep 2012, 23:50

Paranoja je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la: Obracunava se zadnjih 5 godina i svake godine se ona posljednja u nizu brise, znaci ove godine se brise 2006 ukoliko sam to dobro proracunao, naredne 2007 i sve tako, sto ti govori da Željo tih godina nije igrao evropu i vjerovatno je zato Sarajevo bolje za ovih pola boda.Znaci oni su igrali 4 godine evropu, mi 3, oni su bolji za pola boda, naravno ovo se odnosi na period u zadnjih 5 godina.
Ja sam mislio da se oko osam godina sabira koeficijent. Onda mi nije jasno kako mi imamo slabiji koef. ako je tako ?
Sarajevo je u evropskoj sezoni 2009/10 zaradio koeficijent od 1,8500, dok je nama najvise u ovih pet godina 1,3750. Evo kako to izgleda, prvi koeficijent je iz evropske sezone 2008/09 pa tako redom, a na kraju je ukupni koeficijent koji ce se koristiti za narednu evropsku sezonu, tj. 2013/14:

Sarajevo 0.3666+1.8500+0.3750+1.2250+1.2500=5.066

Željezničar 0.3666+0.3500 +1.3750+1.2250 +1.2500=4.566

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 14 sep 2012, 23:58

Anele hvala ti. ;)
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 15 sep 2012, 00:05

Znači prestižemo ih za 2 godine. :D
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

High

Post Postao/la High » 15 sep 2012, 09:51

Termin je kriminalan, ali kriminalan.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 15 sep 2012, 09:52

Zasto druze??
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!

High

Post Postao/la High » 15 sep 2012, 09:54

Bojim se za našu omladinu kako će kući, mnogi neće imati bus u to vrijeme kako bi se vratili kući. Ovo će se itekako odraziti na posjetu. Evo već kukaju da im ne odgovara termin. Ali eto, kad se hoće, sve se može.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, boki86, Burberry46 i 35 gostiju.