Grčka - BiH / BiH - Litvanija
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- LarryDavid
- Kontakt:
Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija
jel se za prvo mjesto gleda gol razlika il medjusobni?
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
ukupna gol razlika je prvi kriterij u slucaju istog broja bodova... FIFA organizira takmicenje i kod njih je tako... medjusobni duel je prvi kriterij u UEFA takmicenjima...LarryDavid je napisao/la:jel se za prvo mjesto gleda gol razlika il medjusobni?
strana 25:
http://www.fifa.com/mm/document/tournam ... 014_en.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Međusobni skor (bodovi), međusobna gol razlika, ukupna gol razlika.
nemoj zbunjivat' forumase... gore sam naveo zvanicna pravila za SP 2014, ukljucujuci i kvalifikacije u kojima stoji ovo sto sam napisao.... prvi kriterij nakon bodova je ukupna gol razlika, pa broj postignutih golova... tek nakon toga dolaze medjusobni dueli...FCS je napisao/la:Međusobni skor (bodovi), međusobna gol razlika, ukupna gol razlika.
izgleda da cu ja biti prvi koji ce se u jednom kratkom posticu osvrnuti na nedostatke grckog tima, nedostatke koje nasi moraju iskoristiti ako hoce do povoljnog rezultata.
1. bekovi su im bolna tacka.
imaju dobre stopere, dobre centralne vezne, ali nemaju neke vrhunske bekovi.
njihovi bekovi ne suradjuju bas najbolje sa stoperima, tj. precesto ´vise´ i ne tako rijetko budu van zadnje linije linije i to je ono sto brza krila cekaju. dakle, ako im igdje mognemo napraviti pometnju pa da stoperi moraju zatvarati rupe ostavljajuci veliki prostor u sredini, onda je to preko krila koja moraju pritiskati njihove bekove.
protiv ceske su pokusavali zatvoriti sredinu terena tj. nisu pokrivali prostor(bili su preblizu svojim stoperima), a to je omogucavalo cesima da usetaju u njihov kazneni.
2. na evropskom su pokusavali sa visokim presingom(ovo ce sigurno raditi i protiv nas; barem na svom terenu).
njihov problem je sto u tom slucaju njihovi veznjaci ne suradjuju bas najbolje sa stoperima tj. izmedju linija ostaje dovoljno prostora kojeg su njemacki krilni i bekovi itekako koristili.
taj prostor je smrt za svaku ekipu jer u tom slucaju njihovi stoperi ostaju 1:1 sa protivnickim napadacima, a znamo kako se te situacije najcesce zavrsavaju.
sto se tice njihove navale, moramo doooobro obratiti paznju na salpingidisa, karagunisa(ratnik) i samarasa.
posebno na ove boldirane. posebno na ovog prvog koji je brz igrac i cesto se izvlaci na krilo(pogledati tekmu njemacka - grcka i njihov gol. u toj utakmici je igrao laznu devetku) praveci pometnju u sredini.
cim se on izvuce na krilo samaras kao po komandi prelazi u sredinu i tako prave visak 3:2.
sad, kompaktna ekipa sa skolovanim bekovima ih moze zaustaviti(ta, nisu mesi
). ali, ako na beku bude igrao salihovic, bome ce ga isprobijati. skolovani centralni vezni nece imati sanse protiv salpingidisa i ninisa.
njihovi bekovi ne suradjuju bas najbolje sa stoperima, tj. precesto ´vise´ i ne tako rijetko budu van zadnje linije linije i to je ono sto brza krila cekaju. dakle, ako im igdje mognemo napraviti pometnju pa da stoperi moraju zatvarati rupe ostavljajuci veliki prostor u sredini, onda je to preko krila koja moraju pritiskati njihove bekove.
protiv ceske su pokusavali zatvoriti sredinu terena tj. nisu pokrivali prostor(bili su preblizu svojim stoperima), a to je omogucavalo cesima da usetaju u njihov kazneni.
2. na evropskom su pokusavali sa visokim presingom(ovo ce sigurno raditi i protiv nas; barem na svom terenu).
njihov problem je sto u tom slucaju njihovi veznjaci ne suradjuju bas najbolje sa stoperima tj. izmedju linija ostaje dovoljno prostora kojeg su njemacki krilni i bekovi itekako koristili.
taj prostor je smrt za svaku ekipu jer u tom slucaju njihovi stoperi ostaju 1:1 sa protivnickim napadacima, a znamo kako se te situacije najcesce zavrsavaju.
sto se tice njihove navale, moramo doooobro obratiti paznju na salpingidisa, karagunisa(ratnik) i samarasa.
posebno na ove boldirane. posebno na ovog prvog koji je brz igrac i cesto se izvlaci na krilo(pogledati tekmu njemacka - grcka i njihov gol. u toj utakmici je igrao laznu devetku) praveci pometnju u sredini.
cim se on izvuce na krilo samaras kao po komandi prelazi u sredinu i tako prave visak 3:2.
sad, kompaktna ekipa sa skolovanim bekovima ih moze zaustaviti(ta, nisu mesi

vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
Onda bi nase oruzje trebali biti Lulic i Stevanovic po krilima, proti njihovi bekova , desni je kod njih Torosidis koji bi onda igrao protiv Lulica a ljevi Holebas ili Spyropoulos koji bi igrao protiv Stevanovica.secer je napisao/la:izgleda da cu ja biti prvi koji ce se u jednom kratkom posticu osvrnuti na nedostatke grckog tima, nedostatke koje nasi moraju iskoristiti ako hoce do povoljnog rezultata.
sad, kompaktna ekipa sa skolovanim bekovima ih moze zaustaviti(ta, nisu mesi). ali, ako na beku bude igrao salihovic, bome ce ga isprobijati. skolovani centralni vezni nece imati sanse protiv salpingidisa i ninisa.
Neznam da li ce se Samaras oporaviti do tekme, cini ni se da je imao neku povredu. A slazem se s tobom Salpingidis je najopasniji, zato mozda nebi bilo lose da igraju Vranjes i Spahic kao stoperi jer su dovoljno brzi da se nose sa njim.
Valjalo bi da Samaras ne nastupi, iako imaju i tu alternativu u vidu Gekasa... ljigavac koji se uvijek nađe gdje treba i zasmeta odbrani a nerijetko postigne gol... nezgodan igrač također...
Njemačka je znalački iskoristila nedostatke Grka... hoćemo li moći mi zavisi o postavci i zdravstvenom biltenu.. Uvijek me hastra da ekipa koja, kao mi, igra lijepo i atraktivno ne zavali protiv ovih ''ljigavih'' što se nerijetko zna desiti...
Valjda će biti dobro, bod bi bio k'o planina...
Njemačka je znalački iskoristila nedostatke Grka... hoćemo li moći mi zavisi o postavci i zdravstvenom biltenu.. Uvijek me hastra da ekipa koja, kao mi, igra lijepo i atraktivno ne zavali protiv ovih ''ljigavih'' što se nerijetko zna desiti...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ja boga molim da Samaras ne igra. Odgledao sam u protekih 4-5 godina, 10-15 utakmica Grčke, ono što sam primjetio je da je Samaras najvažniji igrač njihove reprezentacije.ramiral je napisao/la:Valjalo bi da Samaras ne nastupi, iako imaju i tu alternativu u vidu Gekasa... ljigavac koji se uvijek nađe gdje treba i zasmeta odbrani a nerijetko postigne gol... nezgodan igrač također...
Zašto?????
Njihova taktika i igra se svodi na to, da uvijek stoje ispravno na terenu, da u svakom trenutku imaju minimum 7-8 igrača iza lopte. Igraju agresivno na sredini i odbrani. A njihova najjača strana je transformacija iz odbrane u napad. Tu Samaras igra najvačniju ulogu. Dakle, kada oni osvoje loptu, 80% njih ide na Samarasa, koji se obično nalazi 30-40m od gola protivnika. Okrenut leđima, on je prima, zadržava i proigrava, nekada izbori prekršaj, nekada aut, nekada korner, a najgora opcija je kada sve to isprati Salpingidis jer je on brz, jedan takav gol ste vidjeli i na EURU.
Dakle, Samaras je taj kojeg koriste u transformaciji, on prima loptu a obično 2 igrača dolaze u naletu i svaka akcija se završava u par sekundi. Direktan nogomet.
Ljudi, ja ne vidim igrača koji može preuzeti ulogu Samarasa na terenu, zato mislim da mi moramo preuzeti inicijativu a njihova transformacijska igra bez Samarasa ne bi funkcionisala.
Mislim da ih možemo pobjediti ako Samaras ne bude igrao....
Torosidis je odličan desni bek.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- NoName
- Kontakt:
@secer je dobro secirao Grcku, prednosti i slabosti. Ja u vec par navrata isticem kako od trpanja igraca u sredinu (Pjanić, Misimović, Medunjanin) u ovoj utakmici nema ništa, tj. tu bi dvojica samo smetala. Igra u napadu protiv Grka se jednostavno MORA bazirati na igri po krilima u kojoj će učestvovati i bekovi a u odbrani krila moraju pomoći bekovima.
Salihović i Lulić nisu idealna rješenja kada je u pitanju odbrana, tj. pozicija beka ali zajednički mogu da odrade odličan posao. Dakle, Salihović mora pomoći Luliću u napadu, posebno kod centaršuteva, dok Lulić mora da pomaže Salihoviću u odbrani.
Pape treba da razradi napadačke akcije koje se neće svoditi samo na ubacivanja, jer ako se Grci koncentrišu na ta ubacivanja, teško ćemo nešto napraviti. Jedna od ključnih akcija bi trebala biti probijanje po strani i onda povratna za Misimovića, koji može ili šutirati ili potražiti nekoga od dva napadača. Ne smije se trošiti puno lopti, kao što to imamo običaj.
Svi osim Džeke se moraju vraćati i dobiti odbrambene zadatke. Krila moraju pomoći bekovima, Zahirović štoperima, Miske i Vedo moraju da blokiraju akcije na 30-40 m od gola. Ako svi odigraju svoju rolu na odgovarajuć način, uspjeh neće izostati.
Salihović i Lulić nisu idealna rješenja kada je u pitanju odbrana, tj. pozicija beka ali zajednički mogu da odrade odličan posao. Dakle, Salihović mora pomoći Luliću u napadu, posebno kod centaršuteva, dok Lulić mora da pomaže Salihoviću u odbrani.
Pape treba da razradi napadačke akcije koje se neće svoditi samo na ubacivanja, jer ako se Grci koncentrišu na ta ubacivanja, teško ćemo nešto napraviti. Jedna od ključnih akcija bi trebala biti probijanje po strani i onda povratna za Misimovića, koji može ili šutirati ili potražiti nekoga od dva napadača. Ne smije se trošiti puno lopti, kao što to imamo običaj.
Svi osim Džeke se moraju vraćati i dobiti odbrambene zadatke. Krila moraju pomoći bekovima, Zahirović štoperima, Miske i Vedo moraju da blokiraju akcije na 30-40 m od gola. Ako svi odigraju svoju rolu na odgovarajuć način, uspjeh neće izostati.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
jos tebi treba pure, sve dokle ti ne zacepai ta velika usta. Sta si se vazdigo pa vrijedjas i provociras, forumski herojzizu1991 je napisao/la:Pa rekao si da svako piše formacije i forsira onu s jednim špicom na prošloj listi, napravi me slijepim.
I svi su lafo stručnjaci, pa sam zato napisao post tipa kada ti znaš, idi Sušića zamijeni pa nas obveseli, koji si ti bolid.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Koji lik majko moja
On topic : Zna li se šta za Lulića, kakvo mu je stanje ?

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
pa eto vidi se zasto si na forumu, da provociras i da izigravas nekog uber ponizavaca, a informacije oko rep. te zanimaju manje vise. 1000 puta se spomenulo da ce Lulic mozda biti spreman i za sljedece kolo Serie Azizu1991 je napisao/la:Koji lik majko moja![]()
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Znam da je govorio Karabeg da bi mogao zaigrati i iduće kolo serie A, al rekoh da nema ko info više
Ne možeš ti o meni zaključke izvoditi na osovu 4 posta koja si pročitao, no svejedno, izvoli, meni je apsolutno svejedno
Ne možeš ti o meni zaključke izvoditi na osovu 4 posta koja si pročitao, no svejedno, izvoli, meni je apsolutno svejedno

GoalkeepersSheyi je napisao/la:Zizu1991, posto si aktivan, mogao si postaviti ovdje igrace Grcke i u kojim klubovima igraju, da vidimo s cime raspolazu.
A moze i neko drugi, nebitno.
Alexandros Tzorvas- Genoa CFC, Serie A (Italy)
12/08/1982
Orestis Karnezis- Panathinaikos Athens, Super League (Greece)
11/07/1985
Panagiotis Glykos- PAOK Thessaloniki, Super League (Greece)
10/10/1986
Defenders
Giannis Maniatis- Olympiacos Piraeus, Super League (Greece)
12/10/1986
Nikos Spyropoulos- Greek Super League, (Panathinaikos)
10/10/1983
Kyriakos Papadopoulos- FC Schalke 04, 1.Bundesliga (Germany)
23/02/1992
Stelios Malezas- Fortuna Düsseldorf, 1.Bundesliga (Germany)
11/03/1985
Loukas Vyntra- Panathinaikos Athens, Super League (Greece)
05/02/1981
Vassilis Torosidis- Greek Super League, (Olympiacos)
10/06/1985
Sokratis Papastathopoulos- SV Werder Bremen, 1.Bundesliga (Germany)
09/06/1988
José Holebas- Olympiacos , Super League (Greece)
27/06/1984
Midfielders
Dimitris Siovas- Olympiakos, Super League (Greece)
16/09/1988
Alexandros Tziolis- APOEL Nikosia, Division A (Cyprus)
13/02/1985
Lazaros Christodoulopoulos- Panathinaikos Athens, Super League (Greece)
19/12/1986
Elini Dimoutsos- Atromitos Athen, Super League (Greece)
18/06/1988
Charis Mavrias- Panathinaikos Athens, Super League (Greece)
21/02/1994
Sotiris Ninis- Parma FC, Serie A (Italy)
03/04/1990
Kostas Katsouranis- Panathinaikos Athens, Super League (Greece)
21/06/1979
Kostas Fortounis- FC Kaiserslautern 1.Bundesliga (Germany)
16/10/1992
Forwards
Giorgos Samaras- Celtic FC, Premier League (Scottland)
21/02/1985
Kostas Mitroglou- Olympiacos, Super League (Greece)
12/03/1988
Fanis Gekas- Levante UD, Primera División (Spain)
23/05/1980
Stefanos Athanasiadis- PAOK Thessaloniki, Super League (Greece)
24/12/1988
Coach
Fernando Santos
10/10/1954
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.
Ovo sam propustioSheyi je napisao/la:Zizu1991, posto si aktivan, mogao si postaviti ovdje igrace Grcke i u kojim klubovima igraju, da vidimo s cime raspolazu.
A moze i neko drugi, nebitno.

Ništa i treći putzizu1991 je napisao/la:Ovo sam propustioSheyi je napisao/la:Zizu1991, posto si aktivan, mogao si postaviti ovdje igrace Grcke i u kojim klubovima igraju, da vidimo s cime raspolazu.
A moze i neko drugi, nebitno., hvala ti @ h1a2s3o što me " pokrivaš "

Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.
A zasto na lijevoj strani nebi zamijenili Lulica i Salihovica ( iako je malo sporiji). Lulic mi djeluje malo sigurniji u odbrani a pogotvo jer je brz i moze stici Salpingidisa.
Samras je starsan "viseci" napadac, gledali ste ga svi dovoljno na Euru, a sjetite se kako je u Sarajevu igrai, ako jedini napdac, nasa odbrana je imala pravo problema sa njim.
Ovu tekmu nece defintvino pobijediti pojedinaci igraci ( kvalitet ), nego ce pobijediti taktika, kondicija i trka.
Samras je starsan "viseci" napadac, gledali ste ga svi dovoljno na Euru, a sjetite se kako je u Sarajevu igrai, ako jedini napdac, nasa odbrana je imala pravo problema sa njim.
Ovu tekmu nece defintvino pobijediti pojedinaci igraci ( kvalitet ), nego ce pobijediti taktika, kondicija i trka.
Po ovom spisku gore, odbrana im je beton. U sredini imaju dobrog Ninisa i Fortunisa ostalo je sve srednja zalost, a napad im je vrhunski za nasu odbranu. Samaras, Gekas i Salpingidis ce ga zavuci sto posto, mi moramo dati jedan vise naprijed. Nas navjeci naprijetelj je to sto ih jako podcjenjujemo.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mnogi ovdje spominju Karagounisa....Koliko sam upratio nije igrao nijednu od ove dvije tekme za njih...Povreda ili se mozda oprostio od repke? 

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.