Bosniacum Lilium je napisao/la:Bas smijesno ubacivati u vatru stopera koji nije odigrao niti 1 minut za BiH

A sve lafo neki strucnjaci po forumu. Jos toliko forsiraju formaciju s 1 spicem, a to je trenutno nemoguce. Ni Stevanovic nece poceti od prve minute, budite uvjereni u to

smijesno je onima koji ne znaju. ako je zukanovic kvalitetan, a kvalitetan je, onda je dovoljno da odradi par treninga i komotno moze uskociti u prvu. gledao sam ga i mislim da je bolji stoper od vranjesa a vidjeli smo da vranjesu nije trebalo puno te da je kontra latvije pruzio dobru partiju.
majku mu, ne radi se o klupskom takmicenju gdje su igraci uigrani do bola(mislim da nema potrebe za detaljnije objasnjavanje).
sto se tice samog gringa, mozes mu prigovoriti da nije primjeran forumas(kratak fitilj tako da mu ne treba puno da nekome opsuje), ali nikako ne mozemo reci da se ne razumije u fudbal.
iz njegovih postova mozemo zakljuciti da je shvatio kako fercera fudbal.
recimo da je ova formacija koju je postavio daleko jaca od one u kojoj smo igrali protiv latvije. ono, barem bismo imali igrace koji bi manje-vise igrali svoje prirodne pozicije.
jbg, svi znamo da su xavi i iniesta ako ne najbolji onda jedni od najboljih veznjaka na svijetu.
zamislimo sta bi se desilo da del boske njih dvojicu gurne na bekove
to ne bi bio nikakav problem protiv luxa, andore i slicne buranije. ali, odigrati tako kontra portugala, francuske, njemacke i njima slicnih nije nista do samoubistvo.
e, ono sto je spanija za gore nabrojane ekipe, slobodno mozemo reci da smo to mi za grcku.
dakle, najvjerovtnije smo jaci na svim pozicijama, ali ako igrace istumbas i naredis im da rade ono sto ne rade u klubovima, onda i slabiji kolektiv postaje nepremostiva prepreka.
znaci, veza salihovic + zahirovic = bedem, dok je veza koju cine pjana i zahirovic prilicno mekana i porozna.
sad, mozemo mi dobiti grke i sa onom formacijom koja je igrala protiv latvije, samo sto su nam sanse ravne sansama koje je imala svica u prijateljskoj protiv nijemaca. ono, svicarci su dobili, al´ da su igrali jos 10 tekmi zaredom ne bi dobili nijednu. dakle, sanse 10:1