Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

Rios

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la Rios » 12 sep 2012, 17:17

zizu1991 je napisao/la:
Rios je napisao/la: O historiji nasih susreta u kvalifikacijama sa Grcima necmeo pricati,to su bila neka druga vremena kad smo mi gubili i od Moldavije i slicnih ekipa..Ni o uspijesima necemo-Grcka neusporedivo bolja..
Eh hajmo malo o trenutnim kvalitetama..Prosle godine smo igrali prijateljsku s njima na Kosevu i "pojeli" ih..Prakticno dominirali cijelu utakmicu..Oni doduse imali cistu sansu,ali zbog nase greske..I nista vise..Na EP su igrali po meni kao i uvijek-bezveze..Trce,bore se i to je sve..Nemaju u sredini nijednog igraca koji moze parirati tehnikom Pjanicu i Misketu..Nas napad je puno bolji od njihovog,ako im i bude spreman Samaras uopste..Eh odbrane nam se ne mogu porediti..Njihova je bolja,cvrsca,uigranija..To im je i temelj u igri vec godinama..1
Daleko od toga da smo mi neki favoriti ili tako nesto,ali samo ako budemo psihicki spremni,ne podlegnemo pritisku sa tribina i odupremo se nasem mentalitetu poznatom,mozemo izvuci dobar rezultat iz Atine..2
2 - recept za uspijeh
1 - ovo je minus nama, ako sredimo obranu, i konsolidujemo se, imamo velike šanse tamo.
Sto se 2 tice apsolutno je tako..Sve je u nasim rukama po meni..Da igramo recimo protiv Spanije,Njemacke ili Holandije onda bi zavisilo od toga kakav ce oni imati dan,njihovi igraci,itd..Ovako samo da se mentalno pripremimo i vec smo u egalu sa Grcima..
Sto se 1 tice sumnjam da ce se sta drasticno promjeniti sa nasom odbranom..Ne vjerujem da ce biti novih imena,Pape nahvalio i Vranjesa i Sunjica,tako da ce to opet biti isto..Meni licno Sunjic ne ulijeva nikakvu sigurnost,dok Vranjes nije za stopera..Ne snalazi se..Al eto..Vidjet cemo aBd..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 sep 2012, 17:20

Iskren da budem, volio bih radi skoka, da pozove nekog krkana koji se zna postaviti kod prekida, jer nas to najviše grize, da imamo odgovarajućeg partnera Spahiću, vidjeti ćemo. Znam da neće zvati, al eto, nadam se da će uvježbavati na treninzima ono što im očito ne ide od noge na utakmicama.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 sep 2012, 17:29

Opet smo euforicni sto mi se nikako ne svidja. U ova dva susreta treba uci hladne glave i preko medija ulogu favorita prepustiti Grcima. Takodjer moramo ostati imuni na provokacije na terenu, jer sam siguran da ce Grci pokusati sve kako bi isprovocirali crveni karton i tako nas oslabili u nastavku kvalifikacija.

Sto se tice Litvanije tu ne bi trebali imati problema da upisemo novu pobjedu, a ja bi licno iz ova dva susreta bio i zadovoljan sa 4 boda.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 12 sep 2012, 17:44

slika

Jako u odbrani, kombinatorika u sredini, ubojitost preko krila.
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 sep 2012, 17:47

Ibiševića i Džeku ne treba razdvajati.
Radije bih izbacio Misketa, a ubacio nekog "trkača", a ne da se ovako nešto uradi sa najubojitijim tandemom. Jednostavno, i Džeki je puno lakše kada je tu Vedad koji će odvući (barem) jednog čuvara, tako da to ostavlja mnogo više prostora i njemu samom. A, Vedo je već pokazao koliko je bitan za reprezentaciju i koliko radi u defanzivi. Ok, jeste Grčka na tapetu i sigurno da će se morati pojačati sredina terena kako bi im se pariralo, ali ovako sam ubijeđen da će Džeko biti odsječen i da nećemo napraviti ništa vrijedno spomena. Ništa.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 sep 2012, 17:56

Monolog je napisao/la:Ibiševića i Džeku ne treba razdvajati.
Radije bih izbacio Misketa, a ubacio nekog "trkača", a ne da se ovako nešto uradi sa najubojitijim tandemom. Jednostavno, i Džeki je puno lakše kada je tu Vedad koji će odvući (barem) jednog čuvara, tako da to ostavlja mnogo više prostora i njemu samom. A, Vedo je već pokazao koliko je bitan za reprezentaciju i koliko radi u defanzivi. Ok, jeste Grčka na tapetu i sigurno da će se morati pojačati sredina terena kako bi im se pariralo, ali ovako sam ubijeđen da će Džeko biti odsječen i da nećemo napraviti ništa vrijedno spomena. Ništa.
U koliko utakmica protiv jačih protivnika se tandem Džeko-Ibišević pokazao ubojit :?
Meni je svedno hoće li ispasti Ibišević,Misimović ili Begović,meni je samo bitno da Stevanović bude u prvoj postavi :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 sep 2012, 17:57

Monolog je napisao/la:Ok, jeste Grčka na tapetu i sigurno da će se morati pojačati sredina terena kako bi im se pariralo, ali ovako sam ubijeđen da će Džeko biti odsječen i da nećemo napraviti ništa vrijedno spomena. Ništa.
Kad smo mogli protiv Francuske sa ovakvom postavom odigrati strašnu tekmu zašto ne bi i protiv Grčke?

ziss
Kontakt:

Post Postao/la ziss » 12 sep 2012, 17:59

ibiševića i Džeku ne treba razdvajati.

izbaciti Misimovica ,naseg najboljeg igraca,to bi samo neka fudbalska neznalica mogla
napravit,ubacit nekog trkaca pretpostavljam Vrsajevica,
Ovakve bi tekstove trabalo zabranit

Rios

Post Postao/la Rios » 12 sep 2012, 18:01

mandraX je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Ok, jeste Grčka na tapetu i sigurno da će se morati pojačati sredina terena kako bi im se pariralo, ali ovako sam ubijeđen da će Džeko biti odsječen i da nećemo napraviti ništa vrijedno spomena. Ništa.
Kad smo mogli protiv Francuske sa ovakvom postavom odigrati strašnu tekmu zašto ne bi i protiv Grčke?
U formaciji sa krilima ne bi bio odsjecen.. ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 sep 2012, 18:02

Imao si i Zahirovića + Rahimića. Dakle 2 zadnja vezna protiv francuskog veza.

@DD,
Nek' izbaci Džeku, a nek' ubaci Stevanovića pa da vidimo tu tvoju želju. :P A, što se tiče jačih protivnika, pa ti meni sad reci ko se pokazao protiv Španije (napad koje reprezentacije), a nije valjda da su trebali i protiv Portugala pored Pepea, Alvesa i ostalih zabiti po 2 gola? :roll:
Isto kad bih ja sad tebe pitao kad je Stevanović pokazao nešto protiv jačih ekipa. :P

@Ziss,
Vidim čitaš mi misli. Ko je spomenuo Vršajevića? :roll: Mislio sam na nekog veznjaka (nekog poput Bešića). ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 12 sep 2012, 18:15

Ma oni treba da budu razdvojeni i to: Dzeko- napad, Ibisevic- klupa. Ako cemo se sloziti da je Grcka velika reprezentacija, onda se treba samo sjetiti Vedadovih maestralnih partija protiv bilo koje ozbiljnije odbrane. Uostalom, Dzeko se sasvim solidno snalazio i bez njega.
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 12 sep 2012, 18:17

Da li ima neko statistiku Grcke u zadnje dvije utakmice i nase za usporedbu. Statistika u smislu broj preciznih dodavanja, dobivenih zracnih duela itd.

Ako cemo ici sa cinjenicom da su Grci bolji u zracnim duelima onda taktika sa krilima koju smo forsirali protiv Latvije nece uroditi plodom. Ovo ce po svemu sudeci biti okrsaj Misketa/Pjane i Grckih stopera. Licno mislim da ce prevaga biti u sitnim detaljima i ko napravi tu jednu kobnu gresku.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 sep 2012, 18:26

Mulder je napisao/la:
Ma oni treba da budu razdvojeni i to: Dzeko- napad, Ibisevic- klupa. Ako cemo se sloziti da je Grcka velika reprezentacija, onda se treba samo sjetiti Vedadovih maestralnih partija protiv bilo koje ozbiljnije odbrane. Uostalom, Dzeko se sasvim solidno snalazio i bez njega.
U formaciji s jednim spicom smo benigni protiv jacih repki. Taktika se ne prilagodjava protivniku, vec internim snagama kojim raspolazes. :mrgreen: Dzeko je kroz kompletnu karijeru najopasniji kad je imao ispomoc u napadu. ;) Mi se ne umijemo braniti i takticki nadmudrivati - nemamo igrace za to. Napad, napad i samo napad. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 sep 2012, 18:33

Mulder je napisao/la:slika

Vrlo moguce da ovako bude. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 12 sep 2012, 18:39

Hare_BvB je napisao/la:U formaciji s jednim spicom smo benigni protiv jacih repki. Taktika se ne prilagodjava protivniku, vec internim snagama kojim raspolazes. :mrgreen: Dzeko je kroz kompletnu karijeru najopasniji kad je imao ispomoc u napadu. ;) Mi se ne umijemo braniti i takticki nadmudrivati - nemamo igrace za to. Napad, napad i samo napad. 8-)
Ja nigdje nisam rekao da se trebamo braniti. Za boldirano- ok, ali nasa interna snaga u ovom trenutku su ocigledno ubojita krila (sinoc nase najjace oruzje u kriznim momentima), dakle, unutra Stevanovic, kako Mujdza ne bi morao sam raditi na cijelom terenu. U tom slucaju Ibisevic je visak. Ovo pisem na osnovu svake odgledane tekme reprezentacije sa doticnim u ekipi, i ne mogu pretpostaviti sta ce biti u Grckoj. Mozda Vedad pocne i zabije 3 komada. Mozda- ali tesko! :D ;)
- Nick Hornby

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 12 sep 2012, 18:44

Ako bude Dzeko sam u napadu, mi protiv Grcke gubimo.

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 12 sep 2012, 18:53

AzRimiRzA je napisao/la:Ako bude Dzeko sam u napadu, mi protiv Grcke gubimo.
Nama su vece sanse za pobjedu s jendim nego li sa dva napadaca a evo zasto imali bi pjanica i misketa u sredini njih dovjca mogu unakaziti bilo kakvu obranu svojim dodavanjima, i mogu proigrati dzeku te bi imali krila sa stevanovicem lulom mujdom i sejom jucer se pokazalo da igramo dobro na krilima, uglavnom imamo vise mogucnosti za postici gol a u odbrani bice gusta vezna linija a grci nemaju tehnicare da tu liniju razbiju uglavnom bice tesko ali mislim da ih mozemo dobiti

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 sep 2012, 19:39

Mulder je napisao/la:slika

To je to :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 sep 2012, 19:40

Šta će Pjanić na zadnjem veznom :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 sep 2012, 19:42

Pjanić je na centralnom veznom.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.