Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova osvojiti reprezentacija BiH u ove dvije utakmice ?

6
345
88%
4
30
8%
3
2
1%
2
0
Nema glasova.
1
4
1%
0
12
3%

Ukupno glasova: 393

teodolit
Kontakt:

Re: Lichtenstein-BiH ; BiH-Latvia

Post Postao/la teodolit » 11 sep 2012, 00:50

amerosm je napisao/la:Nadam se da Susic danas nece izvesti istu formaciju kao protiv Lichtensteina, jer bi to automatski znacilo da cemo biti porazeni. Mislim da se mora Ibisevic zrtvovati kako bi se pojacao vezni red.

Sve osim nova tri boda ce se smatrati velikim neuspjehom, jer protiv Latvije i Litvanije nemamo pravo na kiks cak ni na gostovanju, a da ne pricam o domacem terenu - naravno pod uslovom da zelimo direktan plasman na SP.
Ti si imao nekad pametnih komentara ne znam šta ti bi da ovo bubneš. Ja jedino što bih volio vidjeti sutra/danas u Zenici jest napadi po bokovima, kao što pokazaše omladinci danas, za ostalo nemam sekiracije.
Drugi dio ti ok i to si dobro rekao.
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 sep 2012, 00:55

teodolit je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Nadam se da Susic danas nece izvesti istu formaciju kao protiv Lichtensteina, jer bi to automatski znacilo da cemo biti porazeni. Mislim da se mora Ibisevic zrtvovati kako bi se pojacao vezni red.

Sve osim nova tri boda ce se smatrati velikim neuspjehom, jer protiv Latvije i Litvanije nemamo pravo na kiks cak ni na gostovanju, a da ne pricam o domacem terenu - naravno pod uslovom da zelimo direktan plasman na SP.
Ti si imao nekad pametnih komentara ne znam šta ti bi da ovo bubneš. Ja jedino što bih volio vidjeti sutra/danas u Zenici jest napadi po bokovima, kao što pokazaše omladinci danas, za ostalo nemam sekiracije.
Mozda je pod formacijom mislio sastav :D
Ta bi mu bila pametna :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 sep 2012, 00:55

teodolit je napisao/la:

Problem je sto ljudi hoce da igramo sa dva napadaca i sa dva krila, a to je gotovo nemoguce sa ovakvim kadrom koji mi imamo. Ustvari, moguce je ali ostavicemo onda velike rupe pozadi. Moracemo zrtvovati jednu od te dvije opcije.

Rios

Post Postao/la Rios » 11 sep 2012, 00:59

teodolit je napisao/la:

A ko ce napadati po bokovima? Lulic pod upitnikom,Pape danas tako rece..Stevanovic ce biti na klupi vjerovatno,sumnjam da ce ulaziti,zapravo nece sigurno...Vrsajevic je jedini brz,mada sem te brzine sumnjam da nam moze jos nesto ponuditi,npr neki solo prodor ili kvalitetan centarsut iz punog sprinta..Opet ako stavimo Avdiju ko ce na lijevo krilo,Pjanic? Misimovic? I ja se slazem da treba pokusati kombinatorikom kroz sredinu i to trojac Misimovic-Pjanic-Salihovic..Iza njih Zaha da hapsi kontre..Vedo i Dzeko u spicu..Ne smije se izostavljati Vedo koji je u golgeterskoj formi..Mujdza nek se ubacuje po desnom krilu kad se otvori prostor i to je to.. ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 11 sep 2012, 00:59

http://www.fifa.com/worldcup/preliminar ... orers.html" onclick="window.open(this.href);return false;

jes ovo moćno vidjeti :) Prva tri strijelca naši :)
🔵⚪

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 sep 2012, 01:00

@ calcio
Ima logike,Husref Musemic ih je gledao uzivo i rekao da su jako opasni u transformaciji iz odbrane u napad, tj. kontranapadu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 sep 2012, 01:03

calcio je napisao/la:
teodolit je napisao/la:

Problem je sto ljudi hoce da igramo sa dva napadaca i sa dva krila, a to je gotovo nemoguce sa ovakvim kadrom koji mi imamo. Ustvari, moguce je ali ostavicemo onda velike rupe pozadi. Moracemo zrtvovati jednu od te dvije opcije.
Upravo tako...Mnoge zavarava rezultat protiv Lichtensteina, koji su cak uspjeli stvoriti par odlicnih prilika pred nasim golom i cak postici gol. Te praznine iole kvalitetnija ekipa ce znati iskoristiti.

Sutrasnja utakmica ce pokazati koliko je Susic spreman da nauci kao selektor. Prosli put ga je Luxemburg prevario i protiv Francuske izveso istu formaciju - a mi nismo uspjeli sastaviti sa loptom i zasluzeno smo porazeni i time smo Francuze vratili u zivot, a sada ima slicnu situaciju s tim da je protivnik slabiji ali dosta ozbiljniji od Lichtensteina i Luxemburga.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 11 sep 2012, 01:06

Sutrasnja utakmica ce pokazati racku... Pobijedit cemo 2:0, i opet cemo biti najjaci na svijetu, 1 u grupi, a onda slijedi hladan tus od Grcke, jer u mentalnoj pripremi Susic je jedna velika nula, kao i nasi igraci... Moje misljenje...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 11 sep 2012, 01:07

TOTALNO OFF TOPIC , Citam sarajevo-x i ponekad komnetare i naiso sam na jedan vjerovatno najbolji do sad , zamislite kad bi nase zlatne u odbojci doveli na bilino da ih raja pozdravi bilo bi genijalno zasluzili su svakako

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 sep 2012, 01:10

grgr je napisao/la:TOTALNO OFF TOPIC , Citam sarajevo-x i ponekad komnetare i naiso sam na jedan vjerovatno najbolji do sad , zamislite kad bi nase zlatne u odbojci doveli na bilino da ih raja pozdravi bilo bi genijalno zasluzili su svakako
To je Elegant napisao cim su osvojili :D
Prejaka ideja :D
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 11 sep 2012, 01:12, ukupno mijenjano 1 put.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 sep 2012, 01:11

Plaho je slicna.Latvija i Francuska :roll:
Vedo je u zestokoj formi,a u usput kao da u guzici ima motor i jos trci ko navijen,ogromna razlika od onog Vede sa Koseva.Napad je najbolja odbrana,rekose neki,nakon par golova lako je stati na loptu,ali prvo ce trebati zabiti i probiti taj zid.Sa usamnjenim Dzekom mnogo teze.nego kad je i Vedo tu.
Cuj ovog mentalna priprema,nismo otisli na veliko prvenstvo od postanka mentalno dovoljno .Koja crna mentalna priprema.Deri guzove i suti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 sep 2012, 01:12

Nadam se samo jednom,a to je da ce Senad Lulic poceti od starta,da ne gledam Avdiju.Njemu tek ako budemo imali sigurno vodstvo treba dati sansu :D
Nadam se da ce Pape napraviti samo dvije izmjene,umjesto Vranjesa ili Sunjica da ubaci Mujdzu,a Lulica umjesto Avdije :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 11 sep 2012, 01:14

Baja_Zvjerka je napisao/la:Sutrasnja utakmica ce pokazati racku... Pobijedit cemo 2:0, i opet cemo biti najjaci na svijetu, 1 u grupi, a onda slijedi hladan tus od Grcke, jer u mentalnoj pripremi Susic je jedna velika nula, kao i nasi igraci... Moje misljenje...
OVO X10000.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 sep 2012, 01:22

Ma sve ispod dva razlike nije realan odnos kvaliteta.

Sa oba napadača, sa čim više kombinatorike, čim manje dodira, čim više praznog hoda- kretanja i čim ofanzivnijim igračima. Dokle god naši ofanzivci stiskaju njihove ofanzivce na njihovoj polovici, da brane gol, je dobro. Čim njihovi ofanzivci počnu igrati ofanzivne zadatke, sistem je syeban.

Inače nemaju oni neki kadar. 3 opasnija igrača, onaj iz CSKA Cauna, readingov štoper i Rundev iz HSV-a.

Ja očekujem i uvjeren sam u pobjedu. Dajem im 0,001% šanse da će se desiti x2. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

h1a2s3o
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o » 11 sep 2012, 01:32

Ako nas sutra Latvija dobije ja nedimku kupujem biciklo.. :)
Nikad ne vjeruj ženi koja traži da budeš žirant njenom bratu, koji ima 29 godina i student je treće godine hortikulture, pa malo riješio da uđe u biznis sa tartufima.

Rios

Post Postao/la Rios » 11 sep 2012, 01:34

Arnelinho je napisao/la:Ma sve ispod dva razlike nije realan odnos kvaliteta.

Sa oba napadača, sa čim više kombinatorike, čim manje dodira, čim više praznog hoda- kretanja i čim ofanzivnijim igračima. Dokle god naši ofanzivci stiskaju njihove ofanzivce na njihovoj polovici, da brane gol, je dobro. Čim njihovi ofanzivci počnu igrati ofanzivne zadatke, sistem je syeban.

Inače nemaju oni neki kadar. 3 opasnija igrača, onaj iz CSKA Cauna, readingov štoper i Rundev iz HSV-a.

Ja očekujem i uvjeren sam u pobjedu. Dajem im 0,001% šanse da će se desiti x2. :D
Nismo ni mi u Danskoj imali vise opasnih igraca pa ih pobjedismo :lol: :lol: Salim se malo..Treba biti oprezan..Mene najvise brine odbrana koja mi je protiv Lihtenstajna bila nesigurna..Primili smo gol i pored toga su oni jos par puta zaprijetili..Ovi ce biti spremni da kazne svaki kiks nase odbrane i to me brine..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 11 sep 2012, 01:36, ukupno mijenjano 1 put.

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 11 sep 2012, 01:35

Sta vam je ba ljudi pet komada cemo im uvalit! :)
YNWA!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 sep 2012, 01:44

Rios je napisao/la:Nismo ni mi u Danskoj imali vise opasnih igraca pa ih pobjedismo :lol: :lol: Salim se malo..Treba biti oprezan..Mene najvise brine odbrana koja mi je protiv Lihtenstajna bila nesigurna..Primili smo gol i pored toga su oni jos par puta zaprijetili..Ovi ce biti spremni da kazne svaki kiks nase odbrane i to me brine..
Ma nakon par komada datih u par minuta ona utakmica se pretvorila u revijalnu. Ti propusti u odbrani uopše nisu plod naše neuigranosti ili nekvaliteta, nego opuštenosti i ležernosti.

I nama je Španija dala petardu, pa smo svejedno dali dva gola, a ajde da u nekim drugim okolnostima damo Špancima toliko golova? Ne vjerujem da ćemo ikad.

Ja čak vjerujem da će ovi SSR-ovci imati manje šuteva nego Švicari.

Sve do Slovačke i Grčke su za mene reprezentacije, protiv kojih moramo računati na sve bodove i uzeti sve bodove. A onda sa Slovacima i Grcima se obračunat na kulturan način. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Rios

Post Postao/la Rios » 11 sep 2012, 01:49

Arnelinho je napisao/la:
Rios je napisao/la:Nismo ni mi u Danskoj imali vise opasnih igraca pa ih pobjedismo :lol: :lol: Salim se malo..Treba biti oprezan..Mene najvise brine odbrana koja mi je protiv Lihtenstajna bila nesigurna..Primili smo gol i pored toga su oni jos par puta zaprijetili..Ovi ce biti spremni da kazne svaki kiks nase odbrane i to me brine..
Ma nakon par komada datih u par minuta ona utakmica se pretvorila u revijalnu. Ti propusti u odbrani uopše nisu plod naše neuigranosti ili nekvaliteta, nego opuštenosti i ležernosti.

I nama je Španija dala petardu, pa smo svejedno dali dva gola, a ajde da u nekim drugim okolnostima damo Špancima toliko golova? Ne vjerujem da ćemo ikad.

Ja čak vjerujem da će ovi SSR-ovci imati manje šuteva nego Švicari.

Sve do Slovačke i Grčke su za mene reprezentacije, protiv kojih moramo računati na sve bodove i uzeti sve bodove. A onda sa Slovacima i Grcima se obračunat na kulturan način. :mrgreen:
Slazem se sa ovim zadnjim..Ako zelimo na SP kuci moramo pobjediti sve,plus u gostima ove 3 L reprezentacije :) To je jasno ko dan.. ;)

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

skeva
Kontakt:

Post Postao/la skeva » 11 sep 2012, 03:36

http://bhsupersport.com/index.php/nogom ... rente.html

Na sta se odnose ovi transparenti? Zastave ili poruke? Jel ovo znaci da se na stadion ne bi smjele unositi ratne zastave sa ljiljanima, sahovnice i trobojke jer one vrijedjaju pripadnike drugih vjera i nacija? Ili se odnosi samo na neke posebne zastave koje pozivaju na nacionalnu ili vjersku mrznju?
Ako se odnosi i na jedno i drugo smatram da je to dobra stvar i da koliko toliko usmjerava ljude ka pomiranju(koliko je to moguce).
Po zimi ,kisi ,suncu ,snegu ili kosavi!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.