Ma dobro stoji i tvoje, ali nismo baš ovdje ono na ti, mimoilazimo se poprilično.
Ok, možda si ga više puta i gledao, možda znaš što ja ne znam..., možda ja ne bih smio ovo sve govoriti jer ga nisam dovoljno gledao, ovo prvenstevno zaključujem na osnovu nekih 300-tinjak minuta i raznoraznih statistika, a stručnjake ne slušam, jer se prevarih nekolicinu puta, tako da mi je vrijedniji moj osjećaj nego šta će reći Boske, koji ga hvali na sva vrata, a tamo mu nije u bližim planovima, dobro hajde eto zove ga, ali ima nekolicinu opcija ispred.
A Felainija sam gledao nebrojeno puta da bih ovo mogao tvrditi, igrač je zvijer, visok, snažan, brz, neumorni trkač, stalan presing, tehnika, jer ako si mogao gledati prvih sezona je igrao napadača, pa onda veznog centralnog, a ove sezone je polušpica.
A nama bi najbolje došao na veznom, igrač koji se ne čeka, igrač koji odmah proradi, igrač za najvećih dometa.
Martinez mi jednostavno ne paše, nabrojao sam statistiku, znači u osvajanju lopti nije baš najprecizniji(mnogo kartona), što može da zahvali svojoj sporosti.
Uglavnom da kažem glavni razlog ovog mog pisanja leži u visokoj cijeni i njegovoj nemogućnosti da to opravda.
Da je doveden kao potencijal, jeste, ali onda se taj potencijal ne plaća ovoliko, ovoliko se plaćaju extra dokazani igrači sa potencijalom za nešto još više, a on je samo potencijal.
Da su oni njega hapili za 20 i tada bi očekivanja velika bila, zar i 20 nije puno

, je li tako da jest

, e pa na to 20 dodati još toliko, previše da ga yebeš.
Kada se plati toliko nema čekanja, odmah se instalira u tim, a eto ti sad očekuješ privikavanje i do dvije godine, a da se još jednom ponovim mišljenja sam da od njega nema aman fajde, pa eto bumo vidjeli.
Ah da odgovorim i ovo za Gomeza.
Iskreno da kažem onaj dan kada oni njega platiše 30 je jedan od najgorih dana u historiji poslovanja Bayerna, koliko mi tada bilo krivo ne možeš shvatiti.
Ne toliko zbog njegovoh tadašnjeg kvaliteta, jer je on imao ogroman potencijal za nešto više, nego zbog toga što smo bili pretrpani silnim špekom u napadu, krilo, vezni, bek, stoperi na niskim granama, a ulaže se u poziciju koja je daleko najjača u ligi, ali isto tako kvalitetna i za Evropske standarde.
Tadašnji Gomez je vrijedio 20, a danas je neprocijenjiv.
Al' pazi on je imao njuh za gol, imao snažan udarac, imao solidnu brzinu, e jedino što mu je itekako falilo je tehnika, koja se usput da kažem kvalitetnim radom i treningom može naučiti, može izvježbati do nekih granica što je i sam Gomez uspio.
Al' šta sa Martinezovom brzinom

, spor je od sebe, nekakav lijen, teško, vrlo teško.
A znam za neke što su ga gledali na olimpijadi i bili šokirani njegovom brzinom, tako effe možda ima nešto u ovom što ja govorim, brzina je od velike važnosti, znaš i sam, pogotovo jer je osjetljiva pozicija, a eto mislim i čvrstog sam uvjerenja da pored Guste može igrati samo zbog toga da čelni ljudi ne bi sami sebi pljuvali u usta kolike novce dadoše.