BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

smopiBVB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la smopiBVB » 08 sep 2012, 10:18

Odlican gol je dao,jest da su igrali protiv "igracina" ali opet...za svaku pohvalu!
Moguce da je bio spreman i proslo kolo BL da igra od pocetka,a da ga nas Klopponja cuva za ovaj skori sexy raspored :o Jbg,igrat ceno svaka 3-4 dana,sto vise igraca u punoj snazi to bolje,moguce da je i to razlog!
Sumnjam da ga je Low ubacio na kuronjino zahtjevanje(ono u fazonu daj da igram da dokazem Kloppu da grijesi) jer siguran sam da nam nije takva situacija u klubu i da je nas DR.KLOPP u odlicnim odnosima sa svim igracima pa tako i sa vjerovatno nasim najvecim draguljom 8-)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 sep 2012, 11:08

Mislim da nije problem za Gotzea sto je igrao sinoc jer i nije to bila tekma u kojoj ce se previse trositi...ali nema sanse da utorak bude u prvih 11 protiv Austrije-to bi vec bilo previse :twisted:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 09 sep 2012, 12:01

slika

Da je ovu druzinu kompletirat jao jao ni pomisljat ne smijem kakvu bi ekipu onda imali ... Juce su isli zajedno u Hannoveru gledali film TED i poslije na rucak :) ... Samo nek se druze i ubjede ih da dodju kod nas :D
BvB Echte Liebe !!!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 09 sep 2012, 14:53

@Damire :mrgreen: , nema od pjesme ništa, MATS će biti još 4-5 godina (nadam se) u Borussiji, a onda će put Reala ili Barcelone ;) i to sa za veliku svotu 8-)
Agieren statt reagieren

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 sep 2012, 22:07

Da kažem riječ dvije...
2. Borussia Dortmund, potrošeno: 25.650.000 €, bilanca: -350.000 €

Da Bayern nije doveo Martineza, bili bi broj 1. Zadržali su Kloppa, Hummelsa, Subotića, Goetzea, Lewandowskog, Bendera... Jedini odlazak je Shinji Kagawa. Ali njegova zamjena je Marco Reus, čovjek koji bi Borussiju mogao učiniti još boljom. Kako (ti &%#“/% jedan), pitate se? Glavni kreativac momčadi konačno postaje „njemački Messi“, Mario Goetze, a Reus će sigurno zabijati više nego Kagawa. Svjestan sam da je Shinji bio možda i ključ prvog naslova prvaka, ali Goetze može biti još bolji. Još su dodali malo životinjske snage u obliku Juliana Schiebera te je doveden jedan od najvećih njemačkih talenata, 17-godišnji Leonardo Bittencourt. Okosnica momčadi dvostukog prvaka je još uvijek na Westfallenu i BVB s pravom može pretendirati još jednu obranu naslova. Ocjena: čista petica. I oni bi dobili 5+, ali nisu dovoljno potrošili da ih nagradim najvećom ocjenom.

Stvarno jako dobar prelazni rok no...Naravno moram spomenuti odlazak Kagawe! :( Da je kagawa osto mi bi sad pričali o mega super ekipi, čijiofenzivni dio nije ništa lošiji od Bayernovog (iako bi to bilo malo prenapuhano). Ne znam koliko su oni Kagawi nudili, no mislim da mu nisu dali uvjete kakve su ponudili Gotzeu. no da su mu to ponudili isto tako nisam ziher da bi osto jer on si je zabrijo na MUPL i što je tu je...Idemo dalje.

Sad je BvB pogodio "zid". Slijedećeg ljeta kandidati za odlazak su Lewandovski za kojeg sam siguran da će napustiti klub i Subotić, za kojeg isto smatram da će napustiti klub, makar kod njega postoji šansa da se produži ugovor. Kehla neću staviti u ovaj koš, jer vjerujem da će produžiti ugovor jer za njega tak i onak postoji samo jedan klub...E sad KAD Lewa i Suba za nekih 35-40 milja napuste klub u NUNDLEIGI neće biti dostojne zamjene, kao što se do sada, Sahin zamjenio sa Gundoganom i Kagawa sa Reusom. To znači da će bvB morati VAN u ŠOPING, a to je malo zajebano jer sad je teško nači novog jeftinog Lewandovskog, a i pitanje je dal bvB više traži takav kalibar igrača ili će MORATI TRAŽITI zamjenu koja bu odma bila u udarnoj postavi. Za Subotića neam ideju ko bi mogao doči u klub, a za napadača nisam baš ziher da bu se našao idealan kandidat, jer teško je vjerovati da će Džeko ili Lliorente htjeti u BvB.

Sada dolazimo do tog famoznog LP-a di se diže REPUTACIJA kluba te se skuplaju pare. Ispadne li BvB u skupini,a prema svemu sudeći oće, cijene Lewandovskog i Subotića će biti upitne, a i nevjerujem da će neke zvijezde koje bi ih mogle zamjeniti, samo tako hrliti u Dortmund, pogotovo ako znamo da oni nisu ludi da daju velike plaće...

BvB je zasad klub koji svoje zvijezde "mora" prodavati, ali ih i kvalitetno zamjenjue; bar su zasad dobro potrefili, nošto nas ćeka slijedećeg ljeta, e to je pravo pitanje i odgovor...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 sep 2012, 11:20

Anto dobro si ti ovo srocio moram ti priznati pa reko da se malo nadovezem...
To sto kazes da BvB napustaju zvijezde donekle si upravu!Ali kad pogledas malo bolje,najveci dragulji ove ekipe Goetze i Hummy (koji skoro pa da i sad mogu birati gddje ce igrati) su produzili ugovore sto prije nije bilo moguce,jer su svi prvom prilikom bjezali...Jos jedan dragulj Reus,izabrao je BvB sto nije mala stvar!Po ovim stvarima se itekako vidi da klub napreduje svakog dana i d se stvara jedna cvrsta zajednica i pravi kolektiv!
Sto se tice odlazaka!
Otisao je najbolji igrac "u to vrijeme" Nuri,mislili smo nece nas nigdje biti,bili smo jos jaci,ne kazem da nam i sad nebi dobro dosao ali sta je tu je!
Otisao je Shinji,prosle sezone ga nije bio par mjseci pa smo po Bundeski opet harali...Ne kazem da ne bi bilo bolje da je ostao ali po meni kad bi birao Reus ii Kagawa izabrao bih Reusa..iskreno!
Po ovome se moze zakljuciti da nam igra ne zavisi od jednog igraca,nego da smo izuzetno dobar kolektiv i da nema velike diskriminacije u timu u fazonu "ja sam zvijezda itd." sto je odlicno!
Moguci odlasci...Za Lewu bi se mogle uzeti dobre pare i vjeruj mi za iste pare dovesti ja mislim bolji napadac s vise osjecaja za gol!Moram reci da se on strasno dobro uklap u sistem igre,trci,ima solidnu brzinu,zna se i vratiti po loptu...ali ne vidim razlog da se neko drugi nebi snasao,a tom prilikom da taj neko iskoriti vise prilika i poluprilika kojih poprilicno dosta ima na svakoj skoro utakmici!
Za Subotu bi se isto tako mog dobre pare uzeti iako mozda on i produzi,ali oko toga se ne sekira,ako nista Santana nije puno losiji od njega vjeruj mi!
To sto kazes da bi se zamjene morale traziti u drugim igama potpuno se slazem,jer mislim da se ne moze naci pravo pojacanje u BL,naravno cast izuzecima ali te izuzetke klubovi ne bi pustili ili bi ali uz nerealnu svotu!Znci poceti trgovati van BL!
Mislim da BvB postaje klub za koji i "zvijezde" zele da igraju i da ce to jos napredovati siguran sam!

sorcnapruge
Kontakt:

Post Postao/la sorcnapruge » 10 sep 2012, 11:57

Slažem se s Antonovom konstatacijom da nam puno toga zavisi od učinka u CL, odnosno da li će "zvijezde" htjeti dolaziti u Dortmund a da im ne budu ponuđene neke nerealno velike cifre.
Ali mislim da i ovako imamo kvalitetno popunjenu ekipu koju samo treba postepeno nadograđivati i ko zna možda i vrh Evrope ne bude tako daleko :D (da me ne shvatite pogrešno ne mislim na osvajanje CL, ali da budemo među top 10 klubova)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 sep 2012, 12:55

Dragi moji crno zuti sto se tice vrijednosti sastava mi se trenutno nalazimo na ponosnoj 14 poziciji u svijetu ;). Kad se sjetim nekih vremena ovo je odlicno dakle po imenima po sastavu i vrijednosti igraca mi spadamo medju top 15 u svijetu .... A po prosijeku godina se nalazimo na 9 mjestu u svijetu ...

1 FC Barcelona Primera División 654.500.000 €
2 Real Madrid Primera División 601.300.000 €
3 Man City Premier League 489.250.000 €
4 Man Utd Premier League 437.650.000 €
5 Bayern München 1.Bundesliga 416.450.000 €
6 Chelsea Premier League 365.000.000 €
7 Paris Ligue 1 308.250.000 €
8 Juventus Turin Serie A 307.200.000 €
9 Arsenal Premier League 282.750.000 €
10 Tottenham Premier League 268.500.000 €
11 AC Mailand Serie A 230.900.000 €
12 Liverpool Premier League 220.600.000 €
13 Inter Mailand Serie A 218.850.000 €
14 Bor. Dortmund 1.Bundesliga 210.750.000 €

Eh tako mi lijepo napredovasmo i u ovom segmentu sad idemo dalje ustalit se u drustvu najbolji i proc grupu uz malo srece il ako nista barem igrat euroligu ...
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 sep 2012, 13:01

ono što me bode za oči je to daje **** od milana ispred BvB-a. To valjda zbog hrpe igrača...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 sep 2012, 15:30

@Smopi

naravno da je pozitivna stvar što su određene zvijezde ostale i što se jedne prodaju da bi se druge zadržale ili ti nove dopaljale, jer BvB zasad samo tako može raditi. Kad buju Gotze, hummels, Reus odlazili iz kluba, onda se ja nadam da bu bvB već vrtio oko 250 milja po sezoni i bio u stanju dati bar 80 milja za plaće igrača, pa bu te pare mogo investirati u nove zvijezde.isto tako nadam se da niti jedan od njih nebu napustio klub ispod 30 miljona eura...

No ćeka se dan kada bu bvB mogao zadržati svoje zvijezde na okupu i onda još na to dopelati NOVU!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 10 sep 2012, 17:54

Nadam se da Klopp-ovi scouti gledaju ovu utakmicu i da ce u narednih nekoliko dana poslat ponudu za Stevanovica....
Jaci je od KROSKROJCA majke mi, barem DUPLO !!!!
Perisic je za njeg rekreacija !

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 sep 2012, 18:04

Ja sam nakon utakmice s Walesom na temi repke pisao "da moram javit' Kloppu" da kupi Stevu. Momak je bolji od svih ovih iz U21 Elf-a. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 sep 2012, 18:05

Kojeg stevanovića?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 sep 2012, 18:15

anton 1983 je napisao/la:Kojeg stevanovića?
Ovaj iz U21. Dečko dominira protiv U21 Njemačke. Trenutno je 3-1 za BiH. Stevanović 2 asistencije, a Djurić 3 gola. Sva tri glavom. 8-)

Inače (mada nije tema repke), mladi ELf igra u moćnom sastavu. Sa Kirckhoffom i Sobiechom na štoperima, Leitnerom, Rudyem, Herrmanom, Vukčevićem, Bellarabijem, Mlapom..... a U21 BIH dominira. 8-)

EDIT: Kakav gol Leitnera. :shock: :shock: :twisted: :twisted:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 sep 2012, 19:13

Semir bvb je napisao/la:EDIT: Kakav gol Leitnera. :shock: :shock: :twisted: :twisted:
Gofno nakvarcano. Maleni usljo prevarantski.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 10 sep 2012, 19:18

Jbt, kakav je gol dao Leitner, al' kud bas nama..jeb.em mu zenu. :twisted:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 10 sep 2012, 19:47

Iako nije tema repke,steta za nase mladice,kud ga Leitner bas nama uvali,trebo je sacuvati onaj sut za sljedece kolo BL!
Pored Steve treba klepiti i Djurica,kakav se igrac moze napraviti od njega,drama!Svaki kontakt s glavom GOL! :o

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 sep 2012, 19:55

Baš dobru golčinu zabi Leitner, inače dobra partija danas od njega.
Jel neko išao na utakmicu???? :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 sep 2012, 20:58

effe_sa je napisao/la:Baš dobru golčinu zabi Leitner, inače dobra partija danas od njega.
Jel neko išao na utakmicu???? :)

Bio sam ja na tekmi...prvi put da gledam igraca BvB-a uzivo :D

Leitner odlican,vidi se da je klasa a mislim da je i najvise pretrcao(Klopp-ova skola :D )...gol odlican(bem mu sve po spisku :twisted: )

Slazem se za Stevanovica i Djurica,oni bi u jednoj kvalitetnoj njemackoj skoli fudbala postali zvijezde za par godina...nadam se da ce neko od svaba i vidjeti potencijal koji posjeduju,i to ne samo njih dvojica vec i dosta drugih nasih U-21 reprezentativaca.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 sep 2012, 22:06

@ adnan24

je si li bio na juznoj tribini tamo gdje je bio onaj transparent BVB-a. :D :D Kakav je bio osjecaj vidjeti igraca iz vlastitog kluba uzivo ? Za mene licno se taj osjecaj ne moze opisati rijecima, a imao sam priliku svoj klub gledati u Splitu. Ja nisam nazalost stigao na utakmicu, a bilo je sigurno lijepo vidjeti neke standardne igrace iz Bundesligaskih klubova.

Ne znam sta krivite momka, samo iskoristio prostor koji su mu ponudili Zolotic i Besic - Kloppova skola. :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.