Barca je imala nekoliko jacih utakmica, pocevsi od gostovanja Bilbau u Supercupu sto smo osvojili, al ajd i nije to nesto, onda supercup protiv jakog Shaktara, sto smo osvojili takodje, nismo tu odigrali nesto posebno, ali smo pobijedili, niti smo izgubili niti bili nadigrani. Od jacih ekipa igrali smo protiv Atletico Madrida i dali im pet komada, vidjet cemo kako ce Real s njima, nismo izgubili niti od Intera niti smo nadigrani, nerijeseno je dobar rezultat bio zato se igraci nisu nesto pretrgli da daju gol, al smo opet vise manje igrali viktoriju protiv velikog Intera i to na njihovom terenu, a cak je i uvijek prepotentni Mourinho rekao da je zadovoljan bodom protiv najjaceg kluba u svijetu. Mislim da je bezveze porediti Barcu i Real kad je razlika nebo i zemlja. Igramo tecnije, uigranije, sigurnije, cvrsce kako god hoces. To sto ne nabijamo te manje ekipe pokazatelj je ozbiljnosti, a ne slabosti neke. Nama je lako iz druge brzine presaltati u petu, vidi se ocigledno da Guardiola pametno tempira ekipu, Messi, Ibra, Henry, Iniesta i ostali ne trose se nepotrebno i ne ganjaju nekakve licne rekorde, igraju lagano koliko treba, kad zatreba vidjeces kako ce da grmi i sijeva sa svih strana. Ta tekma protiv Almerije jeste bila najlosija, ali tu je Pep experimentisao i uigravao Maxwela, Marquesa, Bousquetsa,Pedra i tek oporavljenog Iniestu, dakle pola prve ekipe tu nije igralo, i opet smo pobijedili lagano, da je Guardiola presaltao u vecu brzinu bilo bi kantanja, al mi nismo tim opsjednuti. Sevilju bi dobili mislim u ovom trenutku sa dva-tri razlike, odbrana im je kao i vasa suplja, a Navas se ne bi onako naigrao pored Abidala i Puyola. Ali eto, vidjecemo protiv Valencije, nadam se samo da Valencija nece igrati bunker na svom terenu. Ne zelim potcjenjivati nikoga, ali mislim da ove sezone protiv Barce dobar rezultat moze izvuci jedino Celzi sa nekom savrsenom rovovskom defanzivnom igrom. Mozda i Liverpul nekako ili Arsenal ako odigra dvije ludo dobre utakmice. Ostali, ukljucujuci i Real, jednostavno nemaju sta traziti, pogotovo jos ako hoce da se nadigravaju. Drugaciji scenariji moguci su samo u slucaju dugotrajnih povreda glavnih igraca
U pola se ne slazem sa tobom..
Atletico Bilbao je ekipa koja vrlo lose igra .. Za Shaktar se slazem .. Jaka ekipa ali i dalje su u slabijoj ligi od velike 5 .. Od jacih ekipa igrali protiv Atletico Madrida .. Pa to je tim koji ima 6 bodova u 8 utakmica .. Jednostavno ove godine ne mogu nista .. A porediti utakmicu Barcelona-Atl Madrid ne mozes sa utakmicom Real Madrid-Atl Madrid .. u gradskim derbijima nikome ne mozes dati prednost ! Za ostalo se slazem .. Barca je bolja od Reala i osvojice ali tek je pocelo i od Reala se ono pravo ocekuje u 2 polusezoni.. Do tada jedno 6-7 bodova prednosti Barce sto ce biti neuhvatljivo za Real ... Sevilla ima dobru odbranu .. Ljudi trce bore se , ginu za loptu .. I jos se slazem da samo Engleski timovi mogu zaustaviti Barcu , ostali nista .. Jer Barca igra Engleski nogomet i sa svakim Engleskim timom bi bilo gusto , odlucivao bi gol kao protiv Chelsea