Da se i ja prikljucim temi.
Nije mi jasno kako neko moze da kaze da ovaj sport nije zanimljiv?
Meni je zanimljiviji snuker od: fudbala, rukometa, odbojke, hokeja, iako pratim sve sportove, tenis, snuker, kosarka (NBA), formula i pikado su mi ispred ovih "vecih" sportova.
Ima li veceg uzivanja od gledanja Ronija (u bilo kakvom izdanju da jest', svojom pojavom covjek unosi pozitivnu atmosferu)? Ne vjerujem!
Neko je napisao da je Tramp isti k'o Roni, ne bi' se bas slozio.
Dzad ima ogroman talenat, nema sumnje u to, ali ne vjerujem da ce skoro roditi osoba s talentom koji posjeduje O'Sullivan. Jednostavno, taj covjek je genije!
On ako ozbiljno pristupi mecu, ne vjerujem da trenutno postoji osoba koja ce da ga pobijedi.
Vdjeli ste ove godine na SP-u, u svaki mec je ulazio 100% fokusiran (sto nisam ocekivao od njega, jer on ne izdrzi da iznese taj "tempo" do kraja turnira, narocito SP-a, jer traje dvije sedmice, svima je poznato da ne moze bas dugo da izdrzi bez svoje porodice).
I sta je bilo? Osvojio je SP, moze se reci, lagano je osvojio SP.
Jednostavno je imao strpljenja i za defanzivne udarce (ko bi rek'o da on moze odigrati onako dobre udarce u tom "polju" snukera?).
Jos ako se uzme u obzir da je prije na testu bio pozitivan na kokain (zbog toga mi i jest najdrazi sportista

), te najvise uz pomoc istoimenog prijatelja Wood-a iz Stonsa, rijesio se tih problema, jos veci respekt zasluzuje.
Samo se nadam da cemo jos mnogo godina uzivati u njegovoj igri.
Isto tako se nadam da ce Hendrija stici po broju osvojenih titula sa SP-a (Hendri 7, Roni 4).
Uvijek sam pravio ovakvo poredjenje u sportu:
Roni, Federer, Kobi, Mesi-Hendri, Nadal, Lebron, Ronaldo.
Razlika izmedju lijeve i desne strane?
Na desnoj strani su "masine", na lijevoj genije do genija.
I uvijek su mi drazi takvi sportisti, ovi na lijevoj strani.
Sto se tice turnira u Bugarskoj, dok ovo pise, Nil vodi protiv Skota 3-2, vjerovatno ce uzeti jedan od sljedeca dva frejma i ici u cetvrtfinale. Tamo ga ceka Vulston, covjek koji je izbacio Pitera, Marka i Dzimija do cetvrfinala. Ako Roberston prodje Kembela, nece imati lagan mec protiv Skota.
Higins, Tramp, Dejvis, Higinson, Meklod i Ford prema ocekivanjima, presli svoje prepreke i plasirali se u cetvrtfinale.
Najvise me razocaralo ispadanje Selbija i Marka Vilijamsa u ranoj fazi takmicenja.
Moje prognoze za polufinala:
Robertson-Higins
Tramp-Dejvis.
Ali vidjet cemo.
Vjerovatno ce bit' zanimljivih cetvrtfinalnih meceva.
Pozdrav.