FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

smaram
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la smaram » 08 sep 2012, 14:29

Nikica je napisao/la:Meni samo nije jasno ono osiguranje da li pretresa ove maloumnike kako unesu ove ovolike parole, pa nije to čačkalica sve je to dogovoreno i smišljeno, i ona policija umjesto da uleti na tribinu i ispendreči ih i izbaci sa stadiona, ovakvim nije mjesto na stadionima nego u ludari, potrovaše ovu omladinu nekakvim glupostima.
Nisam ni na čijoj strani, slobodno se nađite i pokoljite "nacionalisti" vs "liberalisti", ali kakav mentalni sklop moraš imati da napišeš nešto ovako ogavno. Mislim da si ti za ludare burazeru ;)
Volim majko Grbavico tebe i tvog Želju više nego sebe.
Fuck the system!!!

Rios

Post Postao/la Rios » 08 sep 2012, 14:34

Samo da pruzim podrsku momcima sa svete juzne tribine..Koliko samo negativnih komentara o njima zadnjih dana,pa to je strasno..Od onih koji prizivaju da specijalci udju na jug i da ih isprebijaju,preko onih koji ih pljuju i vrijedjaju pa evo sad na kraju ima i onih koji ih nazivaju nacionalistima sa nekakvim fasististickim parolama..Strasno.. :o
Napravili su probleme Zelji,stoji sve..Ali cemu ovakvi komentari..Pa ti momci stoje i po kisi,snijegu,suncu i navijaju i kad igramo dobro i kad igramo lose..Pa svi smo vidjeli na sta lici Grbavica i atmosfera na njoj kad nema juga..Sablasno,zalosno,tuzno..Eto kako..
S njima treba popricati,malo ih educirati oko parola,upozorit ih na skandiranja,slazem se..Baklje isto tako..Ne mora bas svaka tekma biti popracena bakljadom..Ali fino,uz puno postovanje,a ne ovakim groznim komentarima..
I ako cemo posteno,mozda i vece probleme zadnje dvije tekme kuci pravi sjever ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

smaram
Kontakt:

Post Postao/la smaram » 08 sep 2012, 14:46

Rios je napisao/la:Samo da pruzim podrsku momcima sa svete juzne tribine..Koliko samo negativnih komentara o njima zadnjih dana,pa to je strasno..Od onih koji prizivaju da specijalci udju na jug i da ih isprebijaju,preko onih koji ih pljuju i vrijedjaju pa evo sad na kraju ima i onih koji ih nazivaju nacionalistima sa nekakvim fasististickim parolama..Strasno.. :o
Napravili su probleme Zelji,stoji sve..Ali cemu ovakvi komentari..Pa ti momci stoje i po kisi,snijegu,suncu i navijaju i kad igramo dobro i kad igramo lose..Pa svi smo vidjeli na sta lici Grbavica i atmosfera na njoj kad nema juga..Sablasno,zalosno,tuzno..Eto kako..
S njima treba popricati,malo ih educirati oko parola,upozorit ih na skandiranja,slazem se..Baklje isto tako..Ne mora bas svaka tekma biti popracena bakljadom..Ali fino,uz puno postovanje,a ne ovakim groznim komentarima..
I ako cemo posteno,mozda i vece probleme zadnje dvije tekme kuci pravi sjever ;)
Moj post se odnosio isključivo na forumaše, a što se tiče juga, samo budala može generalizovati stvari i okarakterisati cijeli jug nacionalistima. Svi znamo kakvo je realno stanje i da je ovo po forumu samo šuplja priča. Najgore je što ljudi koji su najmanje kompetentni i koji nemaju pravo da ocjenjuju bilo šta oko navijača i navijanja, su ovdje najglasniji.
Volim majko Grbavico tebe i tvog Želju više nego sebe.
Fuck the system!!!

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 08 sep 2012, 14:46

Rios je napisao/la:Samo da pruzim podrsku momcima sa svete juzne tribine..Koliko samo negativnih komentara o njima zadnjih dana,pa to je strasno..Od onih koji prizivaju da specijalci udju na jug i da ih isprebijaju,preko onih koji ih pljuju i vrijedjaju pa evo sad na kraju ima i onih koji ih nazivaju nacionalistima sa nekakvim fasististickim parolama..Strasno.. :o
Baš nigdje veze,baš obrnuto,oni su taj snijeg i kišu debelo naplatili od kluba i na štetu kluba,za te pare smo mogli obnovit 5 povratničkih kuća u Srebrenici za koju se toliko kunete,mogli su otić na Bjelave onom domu dati te pare,ili u Pazarić,a pare će otić u potpuno drugom smjeru,a nakon onih pjesmi i onih paljevina šta drugo reći nego nacionalisti i fašisti tzv simpatizeri "Lacija" hahahahah :D

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 sep 2012, 14:49

smaram je napisao/la:
Nikica je napisao/la:Meni samo nije jasno ono osiguranje da li pretresa ove maloumnike kako unesu ove ovolike parole, pa nije to čačkalica sve je to dogovoreno i smišljeno, i ona policija umjesto da uleti na tribinu i ispendreči ih i izbaci sa stadiona, ovakvim nije mjesto na stadionima nego u ludari, potrovaše ovu omladinu nekakvim glupostima.
Nisam ni na čijoj strani, slobodno se nađite i pokoljite "nacionalisti" vs "liberalisti", ali kakav mentalni sklop moraš imati da napišeš nešto ovako ogavno. Mislim da si ti za ludare burazeru ;)
O cemu pricas ti? Sve je covjek fino napisao....i sada sto misli drugacije od tebe, onda on ne valja ili je mentalno zaostao...40 godina dok je batina vladala u Titinoj drzavi tko se god protivio, zivjelo se fino, a sada kako su dosli ti srcolomci, (vernici) kurcu nikada nece valjati...Bravo Nikice, samo tako, u kost, sve ovo treba dobro pameti nauciti... Pusti ti kisu, snijeg ili ti vec kakve uvjete, uglavnom ne stoji sami, ima nas jos bolesnika koji uredno kupimo kartu po dodemo u bodrimo svoj voljeni klub kao normalni ljudi, a ne nanosimo stetu klubu...

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 08 sep 2012, 14:54

Sto se tice kazne i svega sto se desavalo u posljednje vrijeme, da sam na mjestu klubu poslije isteka kazne bez navijaca, uveo bi naplacivanje karata bez obzira imas li sezonsku za jug ili ne, bar dvije utakmice.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 08 sep 2012, 14:56

Cini mi se da ljudi malo brkaju stvari i da zbog toga dolazi do nesuglasica.
Himna "Jedna si jedina" i zastave s ljiljanima su bile i prije, nikakvih kazni nije bilo.
U zadnjih par utakmica na Grbavici su se desile neke druge stvari, stvari koje nikada ranije nisu isle uz FK Zeljeznicar i njegove navijace. Skandiranje "ubij Srbina" i paljenje zastave druge drzave. Zbog toga je ova kazna i izrecena.

Pitanje za ovu stranu koja kaze da "podrzava" (meni jos uvijek nije 100% jasno koga i sta):
-da li podrzavate zastave s ljiljanima, staru himnu...
ili
-podrzavate skandiranje "ubij Srbina" i paljenje zastave?

Ili mozda oboje?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 sep 2012, 14:59

pile87 je napisao/la:
Nikica je napisao/la:
Direkt je napisao/la:I ja sam takodjer jedan od tih "bruku onih" ! ;)

Don't forget Srebrenica !
I ti si ta budaletina i neprijatelj kluba, pravi si kreten svaka čast idi tamo u srebrenicu živi i bori se tamo za pravdu i navijaj za FK Guber pusti nas i naš sveti klub od tih dešavanja koja su bila u prošlom stoljeću i koja veze sa nama nemaju tome mjesto nije na sportskom borilištu, ti tamo su ljudi prodatii vi sad sa tim likujete na tribinama gdje se treba sjediti i pljeskovima podržavati svoj klub, a ne trošiti novac udruženja na fašističku ikonografiju.
Koju fasiticku ikonografiju ?
I ja se pitam??
Mislim, protiv sam bilo cega sto nema veze sa fudbalom ali reci da je ono bila fasisticka ikonografija je pretjerano! Koja fasisticka ikonografija?

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 sep 2012, 15:02

@fcz - prijatelju nista od toga navedenog. Ne trebaju nam nikakve himne ili zastave BIH na nasim utakmicama jer smo dosli bodriti Zelju a ne ispoljavati patriotizam zbog cega se usijane glave zanesu i ode sve u tri pm...

JUcer igra mlada rekpa sa Grcima, a nema 300 gledalaca na Kosevu, cak niti jedne zastave BIH, ali zato cemo na Grbavici pjevati o Bosni i skandirati drugima....**** vise ovo sve prijatelju, ne zna se tko pije a tko placa..

Ovo ti je moje videnje svega...

Rios

Post Postao/la Rios » 08 sep 2012, 15:04

fcz je napisao/la:Cini mi se da ljudi malo brkaju stvari i da zbog toga dolazi do nesuglasica.
Himna "Jedna si jedina" i zastave s ljiljanima su bile i prije, nikakvih kazni nije bilo.
U zadnjih par utakmica na Grbavici su se desile neke druge stvari, stvari koje nikada ranije nisu isle uz FK Zeljeznicar i njegove navijace. Skandiranje "ubij Srbina" i paljenje zastave druge drzave. Zbog toga je ova kazna i izrecena.

Pitanje za ovu stranu koja kaze da "podrzava" (meni jos uvijek nije 100% jasno koga i sta):
ili

Ili mozda oboje?
Eto vidis da nemas pojma..Na sjeveru se nekada davno prije palila zastava Hrvatske..Znaci pada ti u vodu ovo da se nikad nije desavlo slicno.. ;)

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 08 sep 2012, 15:04

DzoleZeljo je napisao/la:@fcz - prijatelju nista od toga navedenog. Ne trebaju nam nikakve himne ili zastave BIH na nasim utakmicama jer smo dosli bodriti Zelju a ne ispoljavati patriotizam zbog cega se usijane glave zanesu i ode sve u tri pm...

JUcer igra mlada rekpa sa Grcima, a nema 300 gledalaca na Kosevu, cak niti jedne zastave BIH, ali zato cemo na Grbavici pjevati o Bosni i skandirati drugima....**** vise ovo sve prijatelju, ne zna se tko pije a tko placa..

MANIJACI ce uvijek pjevati himnu na utakmici i bice zastava sa ljiljanima !!

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 08 sep 2012, 15:08

Rios je napisao/la:
fcz je napisao/la:Cini mi se da ljudi malo brkaju stvari i da zbog toga dolazi do nesuglasica.

ili

Ili mozda oboje?
Eto vidis da nemas pojma..Na sjeveru se nekada davno prije palila zastava Hrvatske..Znaci pada ti u vodu ovo da se nikad nije desavlo slicno.. ;)
Itekako imam pojma, jer sam tada bio na sjeveru, ali je taj incident tada bio izolovan i propisno osudjen s nase strane.
Ovo sto sada imamo je vec neki kontinuitet sovinizma.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 sep 2012, 15:13

arelinho je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:@fcz - prijatelju nista od toga navedenog. Ne trebaju nam nikakve himne ili zastave BIH na nasim utakmicama jer smo dosli bodriti Zelju a ne ispoljavati patriotizam zbog cega se usijane glave zanesu i ode sve u tri pm...

TO JE NORMALNO i OK je, ali ono drugo nam nije trebalo. :mrgreen:
Ljiljani su stotinama godina simbol nase domovine. To nije problem, nije ni himna. Kad nam napisu novu (i prihvatljivu) mi cemo je pjevati, do tada ce da se ori JEDNA SI JEDINA!

Paliti neku drugu zastavu je vec nesto drugo i nema veze sa patriotizmom.

Rios

Post Postao/la Rios » 08 sep 2012, 15:13

fcz je napisao/la:
Rios je napisao/la:

ili

Ili mozda oboje?
Itekako imam pojma, jer sam tada bio na sjeveru, ali je taj incident tada bio izolovan i propisno osudjen s nase strane.
Ovo sto sada imamo je vec neki kontinuitet sovinizma.
Ne pretjeruj druze..Ja pamtim jednako ruzna (ako ne i ruznija) skandiranja,povike i desavanja na tribinama nego sto je to sad..Pa eto naveo sam vec paljenje Hrvatske zastave..Pa sjecas li se finala kupa sa Leotarom na Kosevu..Pa ruznih povika upucenih Zenici,tipa Zenica je srce Srbije..Osim ako se ovim zadnjim zeljelo reci nesto lijepo o Zenici :roll: Nista se drasticno nije promjenilo na gore nego sto je bilo prije recimo 10 godina ;)

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 08 sep 2012, 15:17

Himna nikad nije bila niti ce biti problem, jer ne vrijedja nikoga u svom tekstu. Zastava nikada nece biti problem jer ne vrijedja nikoga svojom sadrzinom... Paljenje zastave je problem.. Povici ubij srbina su problem... Uzvici "Caco" su problem... Gadjanje stolicama i bakljama su problem... Bacanje baklji u teren je problem...

Svi koji mislite suprotno, niste za tribine, nego za srednji vijek, da vas puste na livadu i da se bijete sa neprijateljima bajonetima i puskama... Ali ne zivite u srednjem vijeku, vec u 21, osvijestite se :!: :!: :!:

Sve smo mi prije isto govorili, ali nismo dobijali kazne, a sada postajemo nacionalisti.. Ipak ja mislim da je to dio izbora, i placenika, i da ce se sve vratiti na staro poslije ovih kazni...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 sep 2012, 15:18

arelinho je napisao/la:

Nikakav problem, dok se gud bude nacionalnost iposljavalja kao prkos onim drugima ili uzvracat im istom mjerom, nikada mi necemo krenuti prema gore... ;)
Nego ajde ti meni reci nesto iskreno (bez uvrede), koliko vas u tom kopu kako vec to zovete (tocnije koji podrzavate ova sva sranja) ima iz Sarajeva, Srebrenice ili drugih gradova BIH? (da ste rodeni ovdje ili da su vam roditelji rodeni ovdje). Nemojte me pitati samo kakve veze ima veze sa ovom raspravom, zanima me cisto informativno! ;)

Druga stvar, kada vec toliko zeliti da sranja pravite ili da se svetite jer ste vi najebali po gostovanjima, zasto niste fino van stadiona ili na nekoj livati sranja napraviti i obracunali se sa njihovim navijacima, a ne na stadionu skandiranjem i drugim sranjima stetu klubu nanjeli?

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 08 sep 2012, 15:26

Rios je napisao/la:Ne pretjeruj druze..Ja pamtim jednako ruzna (ako ne i ruznija) skandiranja,povike i desavanja na tribinama nego sto je to sad..Pa eto naveo sam vec paljenje Hrvatske zastave..Pa sjecas li se finala kupa sa Leotarom na Kosevu..Pa ruznih povika upucenih Zenici,tipa Zenica je srce Srbije..Osim ako se ovim zadnjim zeljelo reci nesto lijepo o Zenici :roll: Nista se drasticno nije promjenilo na gore nego sto je bilo prije recimo 10 godina ;)
Zenicu bih odmah izbacio iz ove price, jer je to potpuno druga kategorija. Ali ni na te odnose nisam ponosan, no to se u zadnje vrijeme malo primirilo.

Leotara se vrlo dobro sjecam, i cuvenog ljepotana Slavoljuba Djordjevica koji je u prvoj utakmici finala Kupa (to na Kosevu je bio revans) cesao m.u.d.a prilikom intoniranja himne. Raja je tad reagovala kako je reagovala, ali je opet ostalo na tome.

Isto tako se vrlo dobro sjecam prvog gostovanja Sirokog na Grbavici u play-offu 1999. i normalne atmosfere.

Sada po prvi put imamo PONAVLJANJE (indikativno je da nakon toga, po prvi put dolazi i kazna). Znaci skandira se ubij Srbina, svi se prave ludi. Dodje sljedeca utakmica i usred kopa se zapali zastava. Ovako nesto ja ne pamtim.

Nikica

Post Postao/la Nikica » 08 sep 2012, 15:29

arelinho je napisao/la: MANIJACI ce uvijek pjevati himnu na utakmici i bice zastava sa ljiljanima !!
Koja je to naša himna, ja znam za samo jednu koja nema teksta, ako ovu ne priznajete onda Vi ne priznajete ni državu BiH o čemu mi da pričamo, i kakva je zastava BiH ja ne vidim ljiljana onaj ćelo je u dejtonu potpisao da se slaže sa ukidanjem te zastave i dobili smo ovu pa je i poštujte ko vam je kriv njega ganjajte tamo, ali van stadiona, najveće su zlo pojedini navijači na jugu ja bi to zatvorio tu tribinu i zabranio im ulazak an istu, a ovamo na sjeveru to nebi moglo pa makar se međusobno pobili.
Majstor Karatea

Nikica

Post Postao/la Nikica » 08 sep 2012, 15:31

Gledam one pobjegulje i izdajnici BiH dijasporci sinoć svi imaju tu sa ljiljanima valjda zahvalni toj zastavi što su pobjegli iz BiH i tamo u inostrastvu dobili sve šta žele, papire i lagodan život.
Majstor Karatea

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 08 sep 2012, 15:31

Nikica je napisao/la:
arelinho je napisao/la: MANIJACI ce uvijek pjevati himnu na utakmici i bice zastava sa ljiljanima !!
Koja je to naša himna, ja znam za samo jednu koja nema teksta, ako ovu ne priznajete onda Vi ne priznajete ni državu BiH o čemu mi da pričamo, i kakva je zastava BiH ja ne vidim ljiljana onaj ćelo je u dejtonu potpisao da se slaže sa ukidanjem te zastave i dobili smo ovu pa je i poštujte ko vam je kriv njega ganjajte tamo, ali van stadiona, najveće su zlo pojedini navijači na jugu ja bi to zatvorio tu tribinu i zabranio im ulazak an istu, a ovamo na sjeveru to nebi moglo pa makar se međusobno pobili.
Ta zastava je simbol BiH i simbol njenih stradanja, i nikad nismo bili kaznjeni radi nje, niti cemo... Ona nije problem, kao ni himna koja ne vrijedja nikoga :!: :!: :!:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, lakilone, NekoSaDaleka, tiagofaria25 i 85 gostiju.