Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 07 sep 2012, 23:01

edo07 je napisao/la:bilo bi dobro kad bi trojica novih kosarkasa bili: Savovic, Mile Ilic i Zoran Planinic
izvini, ali danasnji mile i onaj mile iz FMP-a su dva razlicita igraca i nikada ga nebi stavio ispred kikanovica, sinanovica i nurkica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 sep 2012, 23:23

Ma, kakav Ilic. Ako je on pojacanje... Ne vjerujem da je bolji od Sinanovica, nit da si zasluzi sansu i forsiranje pored malog Nurkica. Isto vazi za Gorana. Samo Omic i Ramljak mogu biti pojacanja. Sve ostalo je popunjavanje rupa ..

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 sep 2012, 23:38

mislim da su pojacanja: savovic, begic i ratkovica :? ma ko god ako dobijemo aBd 3 dobra igraca, plus 3 dobra igraca koji su bili povrijedjeni (gorda, bavke i pasalic), onda uz onu timsku igru koju mi praktikujemo, ja vidim samo lijepe stvari za EP :)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 sep 2012, 23:55

Fanfara je napisao/la:
edo07 je napisao/la:
samson je napisao/la:Imamo Teletovica, Bavcica. Doci ce Savovic, tako da ne vjerujem da ce jedan od tih igraca biti Suton. Meni licno nit bi predstavljao pojacanje jer covjek nije nista posebno - nista bolji od Bavcica ili Savovica...
ni pod razno Suton..takvih igraca mozemo naci i u nasoj ligi..radi se o sasvim prosjecnom igracu..tako da se slazem s tobom da nam uopce ne bi predstavljao pojacanje...
Upravo,Savović je za njega Teletović :mrgreen:
suton je solidan igrac i igrac je za rotacije, ne prve petroke dobro je isto sto moze pokrivati pozicije 5 i 4 i sto je dobar skakac, a sto se tice novina nemoj te sve misliti da sve sto procitate da je istina, nego se malo zapitajte ako je sve istina sto pise i on je toliki hrvat sto je iz BiH bjezao u sbiju?
pa onda iz srbije bjezao radi NATO napada opet u BiH, a odgovor je zato sto mu je majka srpkinja!
njegova porodica se vratila u ne sejcam se koje mjesto u blizini visokog (nije sarajlija) i on se poce baviti kosarkom upravo u sarajevu i zaigao je za u16 BiH reprezentaciju (sto mislim da vecina nezna) i na osnovu sportske stipendije je i otisao u ameriku
a 2 stvari su ga odbile od BiH, prva i najveca je da kada je njemu umrla baka i njegova mama je nosila tradicionalnu srpsku crnu nosnju dozivjela je jednu veoma neugodnu situaciju gdje su je iznapadali i izvredzali neki ljudi zbog toga i medju ostalom porucili da ide u srbiju pa tamo neka se tako nosi, a 2 manje vazna je da kada je nastupio za U16 repku vidio tada veoma korumpirani savez koji je vise gurao one sa lovom nego one koji znaju igrati
sto vise kada je nenad markovic postao selektor on je jednom dosao na okupljanja potencijalnih reprezentativaca i cak mislim da su postojale realne sanse da zaigra za BiH, a tada sam bio malo u kontaktu sa njim i na 3 godini unuverziteta ozbiljno je razmisljao da dodje zaigrati sezonu-dvije u Bosni, ali tada je dosao onaj njegov veliki uspijeh pa je prvo pokusao u NBA, a kasnije vecu europsku karijeru i tada je u pocetku zaobilazijo nasu regiju i nije htjeo ni igrati za cibonu koja ga je 2 godine za redom pokusala dovesti (prvo u rusiji, a drugi put u italiji) i sto je tada pokusao zestoko kalkulisati i izabrao je tada daleko prestizniju hrvatsku
inace ja sam ga dugo gotivio dok nije poceo spekulisati, onda sam postao ravnodusan prema njemu, ali ga nisam previse osudjivao (malo jesam jer ipak je rodna gruda nesto sa cim se neigra) jer sam poznavao gore navedenu pricu
sto se tice igranja za reprezentaciju ja bi daleko vise volio savovica, ali ako odbije nesmijemo si dozvoliti da ovisimo o cinjenici da imamo samo bavcica i tetetovica (nedo bog ni jednom ni drugom nikada nikakve teze ozljede, pa ni lakse) na 4 , ako zaigra mislim da nam moze biti od koristi i u odbrani i u napadu, a sto se tice igre mislim da bi bio slican slucaj kao sa masicem

sto se tice savovica (trebinjac), pa recimo da je on bio nacionalsita, ali recimo kako je malo upoznao svjet da se tako malo unormalio, vidio je da najvjerovatnije nece dobiti poziv u srpsku repku, a za crnu goru nece vise da igra, tako da je djelomicno zainteresovan za nas, ali sada kako procitah ovdje postoji problem jer kako je srbija lose igrala kvalifikacije izgleda da su se u srbiji zainteresovali za njega i sada zavisi sve od toga gdje on vidi veci interes da igra tj. u visoko rangiranoj srbiji ali koja je u stagnaciji i gdje bi najvjerovatnije imao malu minutazu + bi se za mjesto borio sa jos 3-4 igraca slicne kvalitete ili u daleko slabije rangiranoj BiH, ali u usponu i gdje bi sigurno imao dobru minutazu
inace rjec je o igracu koji ima 24 godine tako da ima jos prostora za napredak, visok 210 cm, izvrsnom skakacu i solidnom napadacu, a moze pokrivati pozicije 4 i 5 i iskreno ja bi preferirao njega jer ce jos napredovati i rellativno je mlad taman toliko da nam pokrije 3-5 godina (aBd i duze) kada ce nam stasati ovi mladi talenti

sto se tice omica, pa tu je vec receno da se pokusava vratiti, ali da tu slovenija ima zadnju rijec samo je veliko pitanje da li ce moci zadrzati obojicu tj. i omica i begica jer samo jedan moze igrati, a koji god se uspije vratiti bio bi pojacanje za nas

ali ja ocekujem i jednog igraca na niskim pozicijama, a sto se tice ramljaka tu je puno jos upitnika

i da nevjerujem da ce i jedan od juniora ici u sloveniju sem ako neko od njih nebude imao izvrsnu seniorsku sezonu, naravno za njihovo godiste
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 08 sep 2012, 00:03

Ako se ne varam,sjećam se da je neno# jednom napisao da je taj Mirza Begić onako malo na svoju ruku,da ga boli neka stvar i za Sloveniju i BiH i da ga ne privlači previše da igra i za jednu reprezentaciju,zanima ga samo kako da pokupi što više love dok može u karijeri i nikakvih većih ambicija nema :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2012, 00:22

Dylan Dog je napisao/la:Ako se ne varam,sjećam se da je neno# jednom napisao da je taj Mirza Begić onako malo na svoju ruku,da ga boli neka stvar i za Sloveniju i BiH i da ga ne privlači previše da igra i za jednu reprezentaciju,zanima ga samo kako da pokupi što više love dok može u karijeri i nikakvih većih ambicija nema :mrgreen:
sada je malo stariji i zreliji pa ga pocinje zanimati misljenje drugih i kako ce biti prihvacen kada zavrsi kosarkasku karijeru

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2012, 00:25

edinjo-bih je napisao/la:mislim da su pojacanja: savovic, begic i ratkovica :? ma ko god ako dobijemo aBd 3 dobra igraca, plus 3 dobra igraca koji su bili povrijedjeni (gorda, bavke i pasalic), onda uz onu timsku igru koju mi praktikujemo, ja vidim samo lijepe stvari za EP :)
zasto tuzno lice za ratkovicu, ipak je rjec o solidnom igracu sa solidnim internacionalnom iskustvu i moze biti dobar igrac u rotaciji, a sto se tice stava na parketu ni tu nemam dileme ipak su svi oni profesionalci i dolaze u reprezentaciju da bi se pokazali u sto boljem svjetlu

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 08 sep 2012, 00:35

Latvija i Gruzija sutra igraju od 16:05, sto je dobro, jer cemo znati na cemu smo. Ako Gruzija dobije, maksimalno uci i ovu posljednju utakmicu, i onda da s prve pozicije idemo na EP. Ako Latvije dobije, utakmica protiv Rumunije je nebitna.

Sto se pojacanja tice, mislim da se radi o sljedecim:

1. Omic/Begic
2. Savovic
3. Ratkovica

Sumnjam da cemo dobiti Savovica, sasvim sam siguran da ce ga Duda pozvat na EP, jer Srbija ima mnogo problema u skoku, a on je tu zvijer.

Begic je mnogo naprednija verzija Sinanovica, bolji je od njega u svakom segmentu kosarkaske igre, trenutno bi nam bio ogromno pojacanje, ali opet Omic je vrhunski potencijal. Da se mene pita kojeg od ove dvojice zelim, stvarno se ne bi mogao odluciti.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 sep 2012, 01:05

Kuko je napisao/la:Latvija i Gruzija sutra igraju od 16:05, sto je dobro, jer cemo znati na cemu smo. Ako Gruzija dobije, maksimalno uci i ovu posljednju utakmicu, i onda da s prve pozicije idemo na EP. Ako Latvije dobije, utakmica protiv Rumunije je nebitna.

1. Omic/Begic
2. Savovic
3. Ratkovica

Sumnjam da cemo dobiti Savovica, sasvim sam siguran da ce ga Duda pozvat na EP, jer Srbija ima mnogo problema u skoku, a on je tu zvijer.

Begic je mnogo naprednija verzija Sinanovica, bolji je od njega u svakom segmentu kosarkaske igre, trenutno bi nam bio ogromno pojacanje, ali opet Omic je vrhunski potencijal. Da se mene pita kojeg od ove dvojice zelim, stvarno se ne bi mogao odluciti.
begic sada moze komotno igrati u NBA i sninanovic je u superlativu 2 klase slabiji od njega + begic je pravi pravcati centar u svakom smislu rjeci, tj. igrac koji igra skoro iskljucivo ispod kosa ili max. 3 metra od njega

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 08 sep 2012, 01:21

nerminh74 je napisao/la: begic sada moze komotno igrati u NBA i sninanovic je u superlativu 2 klase slabiji od njega + begic je pravi pravcati centar u svakom smislu rjeci, tj. igrac koji igra skoro iskljucivo ispod kosa ili max. 3 metra od njega
Jel to znaci da bi ti vise volio da nam Janezi puste Begica? :)

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 08 sep 2012, 01:22

Mirza Begic Pa kako su se ovi iz KZS-ja poceli ponasati nebi me ni cudilo da Alen zaigra za BH... Toliko je bilo otkaza u zadnjim godinama i to na pravim takmicenjima i niko nikad nije zavrsio na "CASTNOM RAZSODISCU"

Mirza Begic o Alenu Omicu. 8-)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 sep 2012, 01:32

Ja bi volio Omića, ipak je on budućnost i sa Jukom bi činio strah i trepet u budućnosti 8-)

Target jel ovo onaj što ga spominju na SC , 30 poena 7 asistencija :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 08 sep 2012, 01:35

legenda reala je napisao/la:Ja bi volio Omića, ipak je on budućnost i sa Jukom bi činio strah i trepet u budućnosti 8-)

Target jel ovo onaj što ga spominju na SC , 30 poena 7 asistencija :P

Ratkovica jeste ako na njega mislis, ali covjek je zvijer od playa :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 08 sep 2012, 02:15

15 trojki BIH u susretu BIH - GRUZIJA :lol: :lol: :lol:

[youtube][/youtube]

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 sep 2012, 03:02

nerminh74 je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Ako se ne varam,sjećam se da je neno# jednom napisao da je taj Mirza Begić onako malo na svoju ruku,da ga boli neka stvar i za Sloveniju i BiH i da ga ne privlači previše da igra i za jednu reprezentaciju,zanima ga samo kako da pokupi što više love dok može u karijeri i nikakvih većih ambicija nema :mrgreen:
sada je malo stariji i zreliji pa ga pocinje zanimati misljenje drugih i kako ce biti prihvacen kada zavrsi kosarkasku karijeru
Begica idalje to ne zanima, samo je on sredstvo da se pokusa doci do Omica. Jer obojica imaju zvjezdicu na pasosu i obojica su naturalizovani.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 sep 2012, 10:06

Kuko je napisao/la:Latvija i Gruzija sutra igraju od 16:05, sto je dobro, jer cemo znati na cemu smo. Ako Gruzija dobije, maksimalno uci i ovu posljednju utakmicu, i onda da s prve pozicije idemo na EP. Ako Latvije dobije, utakmica protiv Rumunije je nebitna.

1. Omic/Begic
2. Savovic
3. Ratkovica

Srbija je druga u u cijelim kvalifikacijama po broju skokova.Toliko o problemu sa skokovima.Kad Savović nije pozvan sad kad su Veličković i Perović povrijeđeni neće nikad.Savanović, Macvan i Veličković će uvijek biti ispred Savovića.Nije realno da bude pozvan pored ove trojice košarkaša, a siguran sam da Duda nije toliko naivan da na EP ode sa 4 četvorke.KAd rosteru dodamo i Markovića koji je također povrijeđen , Savović nema nikakve šanse da bude pozvan.Mislim da je i on tog svijestan.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 08 sep 2012, 14:24

Evo **** nagadja da su dva igraca savovic i ratkovica...

Zavidovici
Kontakt:

Post Postao/la Zavidovici » 08 sep 2012, 14:50

ajmo postavljat streamove za tekmu latvija vs gruzija :D to ce bit dobra kosarka a imamo za koga i naviajt :) streamovi bujrum

-SanaFCŽ-
Kontakt:

Post Postao/la -SanaFCŽ- » 08 sep 2012, 15:28

Hypnose je napisao/la:
Miljan je napisao/la:4 Gordić
5 Mašić
6 Nurkić
7 Pašalić
8 Wright
9 Bavčić
10 Omić
11 Kikanović
12 Teletović
13 Peršić
14 Đedović
15 Savović(Mislim da je to 12 igraca koji ce sljedece godine prestavljati BiH u Sloveniji)
On nece sigurno jer ce tu biti Sinanovic....
Ovo je drama kvalitetna reprezentacija i sigurno da sa njom mozemo proci grupu, mada imali su Crnogorci na proslom prvenstvu isto kvalitetnu ekipu pa ne prodjose grupu a sad u kvalifikacijama izdominirase najjacu grupu bez svoje 2 najvece zvijezde....
Zato to ne mora nista znaciti...
Nadam se da griješiš, jer je Nurkić već sad igračina za Sinanovića, i samo mu treba davati više prilike da igra..
Zadnja izmjena: -SanaFCŽ-, dana/u 08 sep 2012, 16:11, ukupno mijenjano 1 put.

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 08 sep 2012, 15:29

Očekujem sigurnu i visoku pobijedu , nadam se da ce dvorana bit puna , ovi momci su to zasluzili.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.