RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
kazu ovi igraju kao barcelona tika-taka.ne gine nam 5 komada 

Posavski kanton, samo sto nisu u Hrvatskojvm22 je napisao/la:Ko su ti ? Nikad cuo..

MA ŠTA REĆI ZA OVOG MLADOG IGRAČA
LJUBI GA TA..
Mirza Ćemalović je jedan od brojnih mladih igrača koji je dobio priliku u ovoj sezoni. Za sada ima dosta dobar učinak. Dva gola u pet utakmica za 19-godišnjeg napadača najava je dobre sezone.
- Zadovoljan sam minutažom, a vidim iz utakmice u utakmicu pomak. Naravno, mnogo toga moram unaprijediti i svjestan sam toga. Za mladog igrača jako je bitno da ga se nekada „trpi“ kada nije sve baš kako bi željeli, kaže na početku razgovora Mirza Ćemalović (19), napadač „Rođenih“.
Veležova mlada ekipa prvenstvenu pauzu dočekala je u gornjem dijelu tabele. Uoči sezone bilo je dosta skepticizma, međutim rezultati su najbolje demantovali takva predviđanja. Koliko se može očekivati u ovoj sezoni ?
- Iskreno, ne znam ni sam. Nije sada da predviđam nešto crno i negativno. Naprotiv, ovo je izuzetno perspektivna ekipa, koja će imati jako dobre rezultate ove sezone. Mi se iz utakmice u utakmicu dižemo, igramo sve bolje i zbog toga jednostavno teško je reći gdje je maksimum ekipe ove sezone.
Znači li to borbu za sami vrh tabele?
- Mislim da ipak moramo ići korak po korak. Kada je u pitanju vrh tabele, tu po svemu prikazanom do sada, organizaciji klubova i svemu što prati fudbal u ovoj sezoni vidim Željezničar, Široki Brijeg i Sarajevo. Ostali klubovi su tu negdje. Mi smo u dobroj situaciji iz razloga što smo mlada ekipa, bez velikog rezultatskog imperativa i koja će se dizati kako prvenstvo bude odmicalo. Ima tu ekipa koji su uložili mnogo novca i nemaju adekvatne rezultate.
U mlađim selekcijama bili ste član reprezentacije BiH i postizali golove za naš nacionalni tim. Priželjkujete li opet poziv u reprezentaciju ?
- Prije svega naša U-21 reprezentacija ima dobru priliku da izbori baraž za Evropsko prvenstvo sljedeće godine. Obzirom na činjenicu da se na U-21 Euro kroz kvalifikacije plasira samo sedam reprezentacija (domaćin je osmi učesnik), onda je plasman u baraž jednak plasmanu na Euro kod „A“ timova. Zbog toga svi zajedno trebamo sutra i u ponedeljak navijati za njih. Ja sam 1993. godište i imam mogućnost nastupa za U-21 reprezentaciju još tri godine. Nositi dres reprezentacije je čast za svakog fudbalera i nadam se da ću svojim igrama u Veležu ponovo postati i dio reprezentacije, ističe Ćemalović.

Mirza Ćemalović je jedan od brojnih mladih igrača koji je dobio priliku u ovoj sezoni. Za sada ima dosta dobar učinak. Dva gola u pet utakmica za 19-godišnjeg napadača najava je dobre sezone.
- Zadovoljan sam minutažom, a vidim iz utakmice u utakmicu pomak. Naravno, mnogo toga moram unaprijediti i svjestan sam toga. Za mladog igrača jako je bitno da ga se nekada „trpi“ kada nije sve baš kako bi željeli, kaže na početku razgovora Mirza Ćemalović (19), napadač „Rođenih“.
Veležova mlada ekipa prvenstvenu pauzu dočekala je u gornjem dijelu tabele. Uoči sezone bilo je dosta skepticizma, međutim rezultati su najbolje demantovali takva predviđanja. Koliko se može očekivati u ovoj sezoni ?
- Iskreno, ne znam ni sam. Nije sada da predviđam nešto crno i negativno. Naprotiv, ovo je izuzetno perspektivna ekipa, koja će imati jako dobre rezultate ove sezone. Mi se iz utakmice u utakmicu dižemo, igramo sve bolje i zbog toga jednostavno teško je reći gdje je maksimum ekipe ove sezone.
Znači li to borbu za sami vrh tabele?
- Mislim da ipak moramo ići korak po korak. Kada je u pitanju vrh tabele, tu po svemu prikazanom do sada, organizaciji klubova i svemu što prati fudbal u ovoj sezoni vidim Željezničar, Široki Brijeg i Sarajevo. Ostali klubovi su tu negdje. Mi smo u dobroj situaciji iz razloga što smo mlada ekipa, bez velikog rezultatskog imperativa i koja će se dizati kako prvenstvo bude odmicalo. Ima tu ekipa koji su uložili mnogo novca i nemaju adekvatne rezultate.
U mlađim selekcijama bili ste član reprezentacije BiH i postizali golove za naš nacionalni tim. Priželjkujete li opet poziv u reprezentaciju ?
- Prije svega naša U-21 reprezentacija ima dobru priliku da izbori baraž za Evropsko prvenstvo sljedeće godine. Obzirom na činjenicu da se na U-21 Euro kroz kvalifikacije plasira samo sedam reprezentacija (domaćin je osmi učesnik), onda je plasman u baraž jednak plasmanu na Euro kod „A“ timova. Zbog toga svi zajedno trebamo sutra i u ponedeljak navijati za njih. Ja sam 1993. godište i imam mogućnost nastupa za U-21 reprezentaciju još tri godine. Nositi dres reprezentacije je čast za svakog fudbalera i nadam se da ću svojim igrama u Veležu ponovo postati i dio reprezentacije, ističe Ćemalović.
Ovo neki vas?

Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!
http://hr.wikipedia.org/wiki/HNK_Mladost_Donji_Svilaj" onclick="window.open(this.href);return false;vm22 je napisao/la:Ko su ti ? Nikad cuo..
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Rastali se Gradina i Jugo
Piše: E. Škorić
Danas, 18:06
Iskusni nogometaš Amer Jugo više nije član Gradine iz Srebrenika.
Naime, Jugo i Gradina sporazumno su raskinuli saradnju. Njegov boravak u Srebreniku nije dugo trajao, te je u dresu novog premijerligaša odigrao tek tri utakmice.
Podsjetimo da je Jugo pored dresa Gradine nosio dres mostarskog Veleža, Olimpica, Mughana, Laktaša...
e braćo mila, pa ovaj JUGO mijenja klubove k'o BECKHAM gaće.......
eto ga ponovo u VELEŽ, k'o da gledam
Piše: E. Škorić
Danas, 18:06
Iskusni nogometaš Amer Jugo više nije član Gradine iz Srebrenika.
Naime, Jugo i Gradina sporazumno su raskinuli saradnju. Njegov boravak u Srebreniku nije dugo trajao, te je u dresu novog premijerligaša odigrao tek tri utakmice.
Podsjetimo da je Jugo pored dresa Gradine nosio dres mostarskog Veleža, Olimpica, Mughana, Laktaša...
e braćo mila, pa ovaj JUGO mijenja klubove k'o BECKHAM gaće.......

eto ga ponovo u VELEŽ, k'o da gledam

Pa bola ovaj Jugo nikad u zivotu nije jednu sezonu odigro za jedan klub.
hajde barem ćemo imati jaču konkurenciju u veznom redu.......
Ma neće da igra protiv Veleža, zato je ponovo otjeran

- HannahMontana
- Kontakt:
Utakmica između dva stara rivala, FK Sarajevo i FK Velež, će biti posebna po mnogim stvarima.
Naime, FK Sarajevo zajedno sa svojim partnerima želi BH javnosti pokazati, kako jedna premijerligaška utakmica zapravo može izgledati.
Najavljujemo specijalni program, 12 kamera, elektronske reklame uz teren i druge stvari, koje će uz fantastičan ambijent na tribina napraviti istinski spektakl na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".
Vidimo se rodjeni!!
Naime, FK Sarajevo zajedno sa svojim partnerima želi BH javnosti pokazati, kako jedna premijerligaška utakmica zapravo može izgledati.
Najavljujemo specijalni program, 12 kamera, elektronske reklame uz teren i druge stvari, koje će uz fantastičan ambijent na tribina napraviti istinski spektakl na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".
Vidimo se rodjeni!!
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!
- el-fighter
- Kontakt:
Steta bi bilo da vam sve ovo pokvarimo iznenadnim uzimanjem bod(ova)HannahMontana je napisao/la:Utakmica između dva stara rivala, FK Sarajevo i FK Velež, će biti posebna po mnogim stvarima.
Vidimo se rodjeni!!

Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
-
- Kontakt:
Teško mi tu možemo do bodova relano ali nada uvijek postoji.Neka bude dobra utakmmica i sve fer i korektno.el-fighter je napisao/la:Steta bi bilo da vam sve ovo pokvarimo iznenadnim uzimanjem bod(ova)HannahMontana je napisao/la:Utakmica između dva stara rivala, FK Sarajevo i FK Velež, će biti posebna po mnogim stvarima.
Vidimo se rodjeni!!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
Evo dok je pauza za prvi tim mislim da bi trebali malo pratiti naše omladince. Sutra igraju na Otoci protiv Olimpica. Kadeti ako pobjede mislim da zasjedaju na 1. mjesto 

Enver Marić posmatrao trening Veleža
Na sinošnjem treningu Veleža na stadionu u Vrapčićima pojavio se neobično drag gost.
Jedan od najvećih fudbalera ovog kluba, Enver Marić neposredno pred trening obratio se igračima, koje je pohvalio i ohrabrio pred naredne mečeve.
"Neka vam ciljevi uvijek budu visoko postavljeni. Tako možete biti samo bolji i napredovati iz dana u dan," kazao je između ostalog Marić okupljenim igračima.
Nakon toga je u društvu trenera Edhema Bratića i direktora Sedina Tanovića ogledao trening utakmicu u kojoj je bijeli tim bio bolji od crvenog sa 3:1. Zanimljivo je da su lakše povrijeđene Hebibovića i Kajtaza zamijenili trener Asmir Džafić u bijelom, te sportski direktor Admir Velagić u crvenom timu.
Na sinošnjem treningu Veleža na stadionu u Vrapčićima pojavio se neobično drag gost.
Jedan od najvećih fudbalera ovog kluba, Enver Marić neposredno pred trening obratio se igračima, koje je pohvalio i ohrabrio pred naredne mečeve.
"Neka vam ciljevi uvijek budu visoko postavljeni. Tako možete biti samo bolji i napredovati iz dana u dan," kazao je između ostalog Marić okupljenim igračima.
Nakon toga je u društvu trenera Edhema Bratića i direktora Sedina Tanovića ogledao trening utakmicu u kojoj je bijeli tim bio bolji od crvenog sa 3:1. Zanimljivo je da su lakše povrijeđene Hebibovića i Kajtaza zamijenili trener Asmir Džafić u bijelom, te sportski direktor Admir Velagić u crvenom timu.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
- el-fighter
- Kontakt:
Ovo je ono sto treba momcima. Covjek koji ce im reci kako se treba boriti za crveni dres. Nadam se da ce Maric, ali i ostale legende kluba, sto vise angazovati oko Veleza.19RA81 je napisao/la:Enver Marić posmatrao trening Veleža
Velež do groba života mi moga
-
- Kontakt:
kadeti olimpic velez 1 0' velez fulio 3 stopostotne sanse 1 na 1......trener spahicu stvarno nije mjesto na klupi nase djece.vec 3 kolo po redu igraju mu tatini sinovi dok neka djeca koja imaju kvalitet sjede na klupi,MISLIM DA JE KRAJNJE VRIJEME DA SE NESTO MJENJA
juniori
olimpic velez 3 2
vodstvo olimpica 2 0,rodjeni se vrate na 2 2 i u 90 min prime gol za 3 2
iduca tekma
VELEZ SARAJEVO
juniori
olimpic velez 3 2
iduca tekma
VELEZ SARAJEVO
vidi se pomak u omladinskoj školi, za 180 stepeni se sve promijenilo. ipak se nešto radi, plus Mara redovno prati treninge rođenih, očigledno da se nešto veliko sprema.......VELEZDOGROBA je napisao/la:kadeti olimpic velez 1 0' velez fulio 3 stopostotne sanse 1 na 1......trener spahicu stvarno nije mjesto na klupi nase djece.vec 3 kolo po redu igraju mu tatini sinovi dok neka djeca koja imaju kvalitet sjede na klupi,MISLIM DA JE KRAJNJE VRIJEME DA SE NESTO MJENJA
juniori
olimpic velez 3 2
iduca tekma
VELEZ SARAJEVO

Šice napolje. Hoćemo Obada u omladinskoj školi
Šice napolje, djeci na utakmicama psuje, vrijeđa ih, zar se tako ide naprijed ?
-
- Kontakt:
ma to je osoba koja nema karakter...igraju mu djeca tatinih sinova sto s njima ispija kafe cijeli dan.....
informacija provjerena
sad da ne nabrajam imena djece al vjerujte u prvih 11 ih ima4-5 znaci 50% ekipe tatini sinovi zbog kojih talentovana djeca odlaze u lokomotivu i branitelj.......
ADISA OBADA pod hitno dovest u omladinsku skolu veleza ako zelimo dobro nasoj djeci
informacija provjerena
sad da ne nabrajam imena djece al vjerujte u prvih 11 ih ima4-5 znaci 50% ekipe tatini sinovi zbog kojih talentovana djeca odlaze u lokomotivu i branitelj.......
ADISA OBADA pod hitno dovest u omladinsku skolu veleza ako zelimo dobro nasoj djeci