SKOTSKA-SRBIJA
Subota,8.septembar
Pocetak:16:00
Stadion:Hampden Park
Prenos:RTS
Dakle pocinju fudbalske kvalifikacije za put u Brazil.Kasnije se malo okrenem nasoj celoj grupi pa cu ovde samo da napisem nesta o predstojecem mecu protiv Skotske na njihovom hramu Hampden Parku.U odlicnoj atmosferi pred verujem vise od 50000 gledalaca od cega bar pola otpada na Tartan Army,Srbija ganja povoljan rezultat.U ovome trenutku ja bih bio prezadovoljan i sa nekim neresenim rezultatom ali da bar postignemo pogodak.S obzirom kakve napadace imamo verujem da to nece biti problem.Marko Scepovic ce sa stakama da zabije jedno dva komada jer je ipak nas najbolji napadac i vanserijski kalibar,Lekic bi trebao da doda bar jos 2,a obzirom da gajimo izuzetno ofanzivni stil igre sa jakom defanzivom ne verujem da cemo da ga primimo.Dakle 5:0.
Salu na stranu,kako igramo pod vodstvom Mihajlovica,kakva je njegova filozofija bice izuzetno tesko,vraski tesko.
Spisak reprezentacije je sam po sebi solidan,sa par izuzetaka naravno.Ali to solidno prestaje kada dodjemo do dela koji je boldovan kao napad.Kao napadaci su predstavljeni i Djuricic i Lazovic i Tosic i Tadic i Tomic,tu su dvojica koja su tek izasla iz povreda koja u velikom ritmu ne mogu odigrati ni 20 minuta Scepovic i Sulejmani ali eto bitan je trening sa reprezentacijom bas kao da je Miha **** Sir Alex Ferguson pa da ga nauci nesta za 5 dana.Tu je Markovic koji je u izuzetno losoj formi,te Lekic koji nit' smrdi nit mirise.Jedna velika katastrofa u napadu.
Za protivnika imamo jednu cvrstu Skotsku koju sa klupe evo vec trecu godinu vodi Craig Leveine.Na spisku pozvanih za ovaj mec nema golmana Gordona,nema Stevena Whittakera,Phila Bardsleya,Scotta Browna,nema tu ni onoga ko im je drzao vezni red Darrena Fletchera...No da se posvetimo onome sto je tu.Na gol ide Allan McGregor sada clan Besiktasa.Odbranu ce verovatno da drze Alan Hutton,Andy Webster,Gary Caldwell i Christophe Berra.U veznom redu ce biti sigurno Charlie Adam i James Morrison,ali ne znam za koga ce se Levine odluciti jos.Mislim da su najblizi tome James Forrest i Robert Snodgrass.A u napadu ce da bira izmedju 2/3 najrealnije opcije izmedju Kenny Millera,Stevena Naismitha i Shauna Maloneya.Mackie,Rhodes i McCormack su ipak daleko od startne postave po mome misljenju.
Prateci igre Skotske reprezentacije moramo mnogo vise da spustimo loptu i igramo brze razmene pasova,jer im se odbrana mnogo bolje snalazi na visokim loptama.Sto manje pokusavati dubinskim traziti nase "napadace".Isto tako mnogo moramo da obratimo paznju na prekide,tu ce da nas pokolju samo ako dobiju priliku,no s obzirom da imamo i mi odlicne skakce to bi trebali da zatvorimo lepo.Ako uzmemo prevagu na sredini terena mi smo blizu dobrog rezultata,opet kazem za mene bi to u trenutnom stanju sa Mihajlovicem na klupi bio i neresen rezultat.