Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

RajKoothrappali
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la RajKoothrappali » 05 sep 2012, 23:15

grgr je napisao/la:Avdibegovic ima problema sa prenosom lopte to je evidentno ali veceras sasvim solidno odigrao svoje minute ja sam se prepo jer kad je prvi put uso da se zeko odmori igra nam je uzasno pala, medjutim trojka ona i onaj trzaj i pogadanje bas odlicno :D
Htjedoh i ja ovo napisat. Danas je više odigrao bekovsku rolu, nego kao neki organizator igre, ali je stvarno bio odličan.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 sep 2012, 23:15

<3 LiMes <3 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
<3 LiMes <3 je napisao/la: Da, mislim da je taj drugi Mirza bio u sastavu. Nek me ispravi neko ako griješim :D.
gresis
delibasic je bio selektor
u sastavu su bili neno, alihodzic, primorac, firic, ...
Da, provjerio sam sad. Evo sastav koji je bio:
Eurobasket 1993:
Sabahudin "Dino" Bilalović, Emir Mutapčić, Gordan Firić, Adis Bećiragić, Samir Avdić, Mario Primorac, Emir Halimić, Samir Selešković, Senad Begović, Ilijaš Masnić

Utakmice:
First Round
vs. Russia 99-77
vs. Spain 96-89
vs. Sweden 69-89
Second Round
vs. Greece 102-84
vs. Italy 74-72
vs. Latvia 97-102
Quarterfinals
vs. Croatia 98-78
Classification Round (5th-8th place)
vs. Estonia 99-91
vs. France 83-75
Finished: 8th out of 16 teams

Tad smo dobili Švede i Latviju.
Ova ekipa je bila herojska, u onakvim uslovima otici i igrati to je bio podvig. Rahmetli Dinu Bilalovica sam poznavao, dobar covjek i kosarkas. Bio je clan one Bosnine ekipe sto je bila prvak Evrope 1979 (ali mislim da nije puno igrao, bio je mlad). Umro je prije nekih 8-9 godina. :(

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 05 sep 2012, 23:27

Nedugo nakon završetka utakmice, Amerikanac sa bh. pasošem Zack Wright na svom profilu napisao "Bravo Bosanci! Eurobasket 2013! Bosno, volim te, uradili smo ovo za državu!".

"Eurobasket izboren pred 9.000 Gruzijaca, divan osjećaj, Zmajevi raširili krila...", bio je status Elmedina Kikanovića.

"Ja stvarno volim BiH i drago mi je kada mogu da je predstavim onakvom kakva ona jeste! Uvijek ću se boriti za nju jer ona to zaslužuje", napisao je drugi najbolji strijelac kvalifikacija i najbolji košarkaš naše reprezentacije Mirza Teletović na svom Facebook profilu.

ibrahimovic8
Kontakt:

Post Postao/la ibrahimovic8 » 05 sep 2012, 23:29

ima li ljudi neko link da se pogleda citava utakmica? molim vas!:)

skeva
Kontakt:

Post Postao/la skeva » 05 sep 2012, 23:39

Cestitke na plasmanu. Samo me zanima, zasto toliko dramite, bilo je ocekivano da BIH prodje kvalifikacije, realno imaju dobru reprezentaciju? Nista spektakularno, ocekivano po meni....
Po zimi ,kisi ,suncu ,snegu ili kosavi!

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 sep 2012, 23:42

skeva je napisao/la:Cestitke na plasmanu. Samo me zanima, zasto toliko dramite, bilo je ocekivano da BIH prodje kvalifikacije, realno imaju dobru reprezentaciju? Nista spektakularno, ocekivano po meni....
Gdje neces dramit, igrali smo kvalifikacije sa 6 igraca, jos ove latvija i gruzija nisu nimalo suplja prica, ovo je bilo lavovski

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 05 sep 2012, 23:45

skeva je napisao/la:Cestitke na plasmanu. Samo me zanima, zasto toliko dramite, bilo je ocekivano da BIH prodje kvalifikacije, realno imaju dobru reprezentaciju? Nista spektakularno, ocekivano po meni....
Druže, mi se radujemo kada Džekson ili Ibišević zabiju gol, kada Lule ili Pjanić asistiraju, Miske kada zabije ili asistira, itd. Ovaj plasman je mnogo veći od toga, naravno da nam je mnogo drago. Male stvari čine ljude sretnim ..ovo možda izgleda kao da smo mi "jadni" kada se radujemo ovim stvarima što sam napisao, ali mi to tako osjećamo. Svaki uspjeh našeg pojedinca ili kolektiva i naš je uspjeh, jer su naši. U lijepom svijetlu predstavljaju našu domovinu, tako da ..nas bosance male stvari čine sretnim.

Nadam se da shvataš poentu sada.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 05 sep 2012, 23:47

Ne znam zasto se zavaravate da je ovo mala stvar :D pobjedit gruziju na njihvoom terenu sa ovim rosterom , po meni to uopce nije mala stvar .... EDIT GLEDAM TABELE NAJEFIKASNIJA SAMO REPKA SA 643 ubacena poena jest da neki imaju manje ali imaju npr CG 8 utakmica imaju manje poena opet :D samo da trpamo ovako volio bi da rastavimo rumune sa onom djecom da im juka ocita jednu lekciju uffff milina joj ne mogu da spavam od njih daj mi ba neko snimak da gledam 7 sati :D
Zadnja izmjena: grgr, dana/u 05 sep 2012, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 05 sep 2012, 23:55

slika :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

skeva
Kontakt:

Post Postao/la skeva » 06 sep 2012, 00:05

JTS je napisao/la:
Druže, mi se radujemo kada Džekson ili Ibišević zabiju gol, kada Lule ili Pjanić asistiraju, Miske kada zabije ili asistira, itd. Ovaj plasman je mnogo veći od toga, naravno da nam je mnogo drago. Male stvari čine ljude sretnim ..ovo možda izgleda kao da smo mi "jadni" kada se radujemo ovim stvarima što sam napisao, ali mi to tako osjećamo. Svaki uspjeh našeg pojedinca ili kolektiva i naš je uspjeh, jer su naši. U lijepom svijetlu predstavljaju našu domovinu, tako da ..nas bosance male stvari čine sretnim.

Ma shvatam naravno, samo morate vjerovati vise u svoje kosarkase.... Nije ovaj roster ni toliko ogranicen, ima tu vise kvaliteta od 6 igraca.... Jos na ovo kad se dodaju tri ili cetiri vrhunska igraca (koja se mogu obezbijediti iz Srbije ili Hrvatske, plus povrijedjeni prvotimci) bice ovo ozbiljna reprezentacija.
Samo jedna stvar je vazna, u kosarci je najbitnij kontinuitet, kada si stalno tu negdje u konkurenciji rezultat ce doci sigurno. Ovo je dobra baza za uspijeh BH kosarke, samo treba zadrzati trenera nekoliko ciklusa(bez obzira na rezultat, jer Aco je dobar trener) i rezultat ce doci.

High

Post Postao/la High » 06 sep 2012, 00:12

ibrahimovic8 je napisao/la:ima li ljudi neko link da se pogleda citava utakmica? molim vas!:)
http://www.embedupload.com/?d=8QHGEVFJMU" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 06 sep 2012, 00:14

skeva je napisao/la:
JTS je napisao/la:

Ma shvatam naravno, samo morate vjerovati vise u svoje kosarkase.... Nije ovaj roster ni toliko ogranicen, ima tu vise kvaliteta od 6 igraca.... Jos na ovo kad se dodaju tri ili cetiri vrhunska igraca (koja se mogu obezbijediti iz Srbije ili Hrvatske, plus povrijedjeni prvotimci) bice ovo ozbiljna reprezentacija.
Samo jedna stvar je vazna, u kosarci je najbitnij kontinuitet, kada si stalno tu negdje u konkurenciji rezultat ce doci sigurno. Ovo je dobra baza za uspijeh BH kosarke, samo treba zadrzati trenera nekoliko ciklusa(bez obzira na rezultat, jer Aco je dobar trener) i rezultat ce doci.
Već su krenule na bolje ..pravi ljudi su KSBiH, pravi selektor je tu, odveo nas je na Eurobasket. KSBiH je vratio neke izgubljene sinove u našu reprezentaciju, radi se na vraćanju drugih, itd. Znaš kako se kaže, "Riba smrdi od glave", a naša glava (KSBiH) za sada radi odlične stvari.
Teško je očekivati kontinuitet kod ovih momaka, pogotovo kao sada u kvalifikacijama, kada se igra veliki broj mečeva u relativno malo vremena. Tome dodaš da u rotaciji imamo 6 igrača, a da Zack Wright mora igrati sve tekme po 40 min, Teletović također, Đedović također (to su naši glavni igrači)..pa ti vidi koliki je umor kod njih.

Sam Aco je rekao da mu Teletović i Wright trebaju 25 min i da će tada dati najbolje od sebe. Ostale minute bi igrale zamjene, koje za sada nemamo (povrede). A još će neki novi igrači doći u repku, tako da bi tada trebali imati i klupu.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2012, 00:17

skeva je napisao/la:
JTS je napisao/la:

Vrlo realan post,samo bih napomenuo da mi ne trebamo uzeti ili posudjivati igrace,niti iz Srbije ,niti iz Hrvatske...Bice dovoljno da samo 'nasi' igraci odluce da igraju za zemlju u kojoj su rodjeni! ;)

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 06 sep 2012, 00:17

http://allgoal24.****/2012/09/t ... a-bih.html" onclick="window.open(this.href);return false;
evo sama zavrsnica tekme(zadnjih 60s)!
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 06 sep 2012, 00:18

https://rapidshare.com/files/11767553/k ... ep2012.avi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://depositfiles.com/files/jnvinmy2s" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kdyjrx.1fichier.com/en/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://filerio.in/0qh3yysub5by" onclick="window.open(this.href);return false;
http://hipfile.com/kqjxnxl6nfry" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidgator.net/file/39607336/kos ... 2.avi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

High@Evo da im bude lakse da nadu i skinu :D Hvala :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 06 sep 2012, 00:19

Schwarz je napisao/la:http://allgoal24.****/2012/09/t ... a-bih.html
evo sama zavrsnica tekme(zadnjih 60s)!
A jest se paculia razmaho nakon ovog polaganja majmuncina ona pogurena

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 06 sep 2012, 00:20

citam danas neno 4 govori da ima osjecaj da cemo dobit,imao sam i sam.ovo je odlican tim samo jetrebalo sirine i svjezine.
cim je aco malo rotirao bili smo odlicni .ova ekipa moze dosta 2 ili 3 igraca jos imogli bi biti hit eura.
mirza kad ne srlja i ne siluje loptu,uz svoju odgovornost i dozu suteva je l onda medju 5 najjaci igraca europe.on je klasa.
mene su iskreno odusevila 2 igraca a to su zeko i ante.zeko je tito, ne znam sta prije pohvalit dal pristup ili statistiku ,ma covjek haman triple double ucinak ima,nemam rijeci.ante ima tricu 59 posto,pogadja kljucne stvari ne trosi puno lopti,mada bi volio vise da ga koristimo.nama treba 1 trojkas jos ali ante to radi odlicno.nihad je malo pao ali opet pospremi on 16 komada po mecu,kikan i sinan uvjek mogu biti korisni ,ali **** ih zatvaranje reketa.poludio sam danas .ne znam jeste li primjetili al i mirza je tanak u odbrani al ne bitno,trosi se u napadu .uglavnom 2 ili 3 igraca jos i bice dobro.
gordic ,pasalic,koji zna 3 lako zabijat,malo organizacija tanka, bavcic,haj ,da malo odmori mirzu,samo zbog visine moze pomoc al nisam njegov fan,plus taj savoviic kojeg nisam pratio iskreno,i eventualno neko otkrice.ove mlade forsirat jer celicit se sa 17 u ovakvim tekmama puno znaci.meni se ova repka svidja. **** arona zack je tito. joj kad se sjetim komentara nakon odluke o izboru rajta.on ako ovalo odigra na eurobasketu ode on u vodece klubove .prognoziram panathenaikos ili barsu
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

skeva
Kontakt:

Post Postao/la skeva » 06 sep 2012, 00:31

@NESLAGANJE .... To oko igranja za BIh igraca koji su ovdj rodjeni je politicka stvar. Kad, i ako se poprave odnosi u zemlji to ce biti daleko manji problem nego sada, a da se to desi moracemo svi mi mnooogo poraditi na tome.
Sto se Savovica tice(spomenuo ga je momak gore), mislim da se on nece odazvati eventualnom pozivu BIH reprezentacije jer je dobio neke migove iz KSS da se sledeci ciklus na njega ozbiljno racuna. Inace, on je zvijer(mada ljudi dosta malo znaju o njemu, ali pokazace on svoj talenat u predstojecoj sezoni), i ako se stvari promijene bio bi veliko pojacanje na cetvorci. Sto ce crnog pleja tice, nisam ocekivao da je ovoliko dobar igrac. Momak ima sve sto treba vrhunskom kecu. Nadam se da ce potpisati za Zvezdu, jer nam bas ovakav tip igraca treba :D .
Sve u svemu, budite spokojni, dolaze bolji dani za BH kosarku.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 06 sep 2012, 00:33

skeva je napisao/la:@NESLAGANJE .... To oko igranja za BIh igraca koji su ovdj rodjeni je politicka stvar. Kad, i ako se poprave odnosi u zemlji to ce biti daleko manji problem nego sada, a da se to desi moracemo svi mi mnooogo poraditi na tome.
Sto se Savovica tice(spomenuo ga je momak gore), mislim da se on nece odazvati eventualnom pozivu BIH reprezentacije jer je dobio neke migove iz KSS da se sledeci ciklus na njega ozbiljno racuna. Inace, on je zvijer(mada ljudi dosta malo znaju o njemu, ali pokazace on svoj talenat u predstojecoj sezoni), i ako se stvari promijene bio bi veliko pojacanje na cetvorci. Sto ce crnog pleja tice, nisam ocekivao da je ovoliko dobar igrac. Momak ima sve sto treba vrhunskom kecu. Nadam se da ce potpisati za Zvezdu, jer nam bas ovakav tip igraca treba :D .
Sve u svemu, budite spokojni, dolaze bolji dani za BH kosarku.
Zeko je vec potpisao za Spartak SP. :D
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

skeva
Kontakt:

Post Postao/la skeva » 06 sep 2012, 00:35

Steta :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.