Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vedad87
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Vedad87 » 05 sep 2012, 22:48

RajKoothrappali je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Napokon da i košarka krene naprijed.Zanima me jedna stvar, da li smo mi ikad zabilježili pobjedu na nekom od prvenstava na kojima smo učestvovali.?
Pa prošle godine smo dobili dvije (CRO i CG). Prije toga '93. kad je rhm Kinše bio selektor bili smo 8. (tad ne znam koga smo dobijali jer nisam gledao iz objektivnih razloga) i još jedne godine smo pobijedili u utakmici za plasman za 15. mjesto Latviju.
Ali smo dosta puta bili "bara bara" sa nekim repkama. Sjecam se da smo jedno evropsko od Italije izgubili jedan poen, tako nesto
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 sep 2012, 22:48

<3 LiMes <3 je napisao/la: Da, mislim da je taj drugi Mirza bio u sastavu. Nek me ispravi neko ako griješim :D.
[/quote]
gresis
delibasic je bio selektor
u sastavu su bili neno, alihodzic, primorac, firic, ...
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 05 sep 2012, 22:49

Ne bih volio Grke na evropskome.
Uvjek igramo protiv njih na evropskim prvenstvima,i uvjek gubimo.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 05 sep 2012, 22:50

nerminh74 je napisao/la:
<3 LiMes <3 je napisao/la: Da, mislim da je taj drugi Mirza bio u sastavu. Nek me ispravi neko ako griješim :D.
gresis
Da, provjerio sam sad. Evo sastav koji je bio:
Eurobasket 1993:
Sabahudin "Dino" Bilalović, Emir Mutapčić, Gordan Firić, Adis Bećiragić, Samir Avdić, Mario Primorac, Emir Halimić, Samir Selešković, Senad Begović, Ilijaš Masnić

Utakmice:
First Round
vs. Russia 99-77
vs. Spain 96-89
vs. Sweden 69-89
Second Round
vs. Greece 102-84
vs. Italy 74-72
vs. Latvia 97-102
Quarterfinals
vs. Croatia 98-78
Classification Round (5th-8th place)
vs. Estonia 99-91
vs. France 83-75
Finished: 8th out of 16 teams

Tad smo dobili Švede i Latviju.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 05 sep 2012, 22:53

<3 LiMes <3 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
gresis
Da, provjerio sam sad. Evo sastav koji je bio:
Eurobasket 1993:
Sabahudin "Dino" Bilalović, Emir Mutapčić, Gordan Firić, Adis Bećiragić, Samir Avdić, Mario Primorac, Emir Halimić, Samir Selešković, Senad Begović, Ilijaš Masnić

Utakmice:
First Round
vs. Russia 99-77
vs. Spain 96-89
vs. Sweden 69-89
Second Round
vs. Greece 102-84
vs. Italy 74-72
vs. Latvia 97-102
Quarterfinals
vs. Croatia 98-78
Classification Round (5th-8th place)
vs. Estonia 99-91
vs. France 83-75
Finished: 8th out of 16 teams

Tad smo dobili Švede i Latviju.[/quotSad se sjećam..tad su nas Hrvati izbacili u cetvrtfinalu :)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 05 sep 2012, 22:53

A sada spetakl, invazija Bosanaca u Sloveniju :D

Slovenija see you next year :D
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 05 sep 2012, 22:53

Vedad87 je napisao/la:
RajKoothrappali je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Napokon da i košarka krene naprijed.Zanima me jedna stvar, da li smo mi ikad zabilježili pobjedu na nekom od prvenstava na kojima smo učestvovali.?
Pa prošle godine smo dobili dvije (CRO i CG). Prije toga '93. kad je rhm Kinše bio selektor bili smo 8. (tad ne znam koga smo dobijali jer nisam gledao iz objektivnih razloga) i još jedne godine smo pobijedili u utakmici za plasman za 15. mjesto Latviju.
Ali smo dosta puta bili "bara bara" sa nekim repkama. Sjecam se da smo jedno evropsko od Italije izgubili jedan poen, tako nesto
Pa poslije kvala kad smo dobili Hrvate i Litvance bili smo u grupi sa Italijom, Hrvatskom i Turskom, a sa Italijanima smo do kraja se klali. Bilo je dobrih utakmica, kao ona kad smo sa Slovencima imali egal sve do kraja (tada igrali za njih Nesterovič, Brezec i co.), ili sa Francuzima u Srbiji, ali najlegendarnija je ona sa Grčkom kad smo ostali sa dva igrača :lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 sep 2012, 22:54

<3 LiMes <3 je napisao/la: Da, provjerio sam sad. Evo sastav koji je bio:
Eurobasket 1993:
Od svih ovih se jedino sjećam Firića, pošto spadam u relativno mlađu raju, rođenu pred rat :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 05 sep 2012, 22:55

Ali smo dosta puta bili "bara bara" sa nekim repkama. Sjecam se da smo jedno evropsko od Italije izgubili jedan poen, tako nesto[/quote]

Pa poslije kvala kad smo dobili Hrvate i Litvance bili smo u grupi sa Italijom, Hrvatskom i Turskom, a sa Italijanima smo do kraja se klali. Bilo je dobrih utakmica, kao ona kad smo sa Slovencima imali egal sve do kraja (tada igrali za njih Nesterovič, Brezec i co.), ili sa Francuzima u Srbiji, ali najlegendarnija je ona sa Grčkom kad smo ostali sa dva igrača :lol:[/quote]

Hahahaha sjećam se toga. Koja su dvojica igrača ostala na terenu? Toga se ne sjećam :D

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 05 sep 2012, 22:56

Vedad87 je napisao/la:Ali smo dosta puta bili "bara bara" sa nekim repkama. Sjecam se da smo jedno evropsko od Italije izgubili jedan poen, tako nesto
Pa poslije kvala kad smo dobili Hrvate i Litvance bili smo u grupi sa Italijom, Hrvatskom i Turskom, a sa Italijanima smo do kraja se klali. Bilo je dobrih utakmica, kao ona kad smo sa Slovencima imali egal sve do kraja (tada igrali za njih Nesterovič, Brezec i co.), ili sa Francuzima u Srbiji, ali najlegendarnija je ona sa Grčkom kad smo ostali sa dva igrača :lol:[/quote]

Hahahaha sjećam se toga. Koja su dvojica igrača ostala na terenu? Toga se ne sjećam :D[/quote]

Joj znamda je jedan bio Terzić, a drugog se ne sjećam :lol:

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 05 sep 2012, 22:56

Vedad87 je napisao/la:Ali smo dosta puta bili "bara bara" sa nekim repkama. Sjecam se da smo jedno evropsko od Italije izgubili jedan poen, tako nesto

Hahahaha sjećam se toga. Koja su dvojica igrača ostala na terenu? Toga se ne sjećam :D[/quote]

Terzić i Suljanović.

Bravo BiH!!!

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 05 sep 2012, 22:58

Koga zanimaju naši uspjesi :D , imate na ovom linku: http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and ... tball_team" onclick="window.open(this.href);return false;
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 05 sep 2012, 22:59

Jedna od slađih pobjeda mi je bila protiv Hrvatske na zadnjem prvenstvu. Čitao njihove forume, prije tekme, oni sve NBA zvijezde, a mi glupi bosanci sa glupim mentalitetom (vala su za ovo drugo u pravu) i dobijemo ih...kako sam ih provocirao...neke stvari se ne mogu kupiti novcem :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 sep 2012, 23:02

Vedad87 je napisao/la:Jedna od slađih pobjeda mi je bila protiv Hrvatske na zadnjem prvenstvu. Čitao njihove forume, prije tekme, oni sve NBA zvijezde, a mi glupi bosanci sa glupim mentalitetom (vala su za ovo drugo u pravu) i dobijemo ih...kako sam ih provocirao...neke stvari se ne mogu kupiti novcem :D
To ce ih nauciti respektu,barem dok je Mirza u reprezentaciji i uvijek ce imati strah....Samo i nama ponekad treba da naucimo respektovati! ;)

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 05 sep 2012, 23:04

Kako je lijepo da se repka opet vratila na velika vrata. Prvo U-18, a sad i seniori.

Što se tiče današnje utakmice ja sam bio jedan od onih koji su mislili da ćemo izgubiti, ali volim što sam debelo pogriješio. Ono što je za mene veća pobjeda od ove zvanične su Avdibegović, koji je jako dobro odigrao svoje minute, pa smo mogli odmoriti Zeku i Juka koji je gurnurt u vatru u jednoj ovakvoj utakmici. Jbg mene trema uhvatila samo gledajući. Gledam sad na snimku, kad Markoishvili pogadja onu trojku, na usporenom se vidi kako Juka gradi Pachuliu za skok, ali se bukvalno tuče s njim, na granici faula. Ovaj drugi bi možda i došao na kraju do lopte, ali bi krv propišao.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 05 sep 2012, 23:07

RajKoothrappali je napisao/la:Kako je lijepo da se repka opet vratila na velika vrata. Prvo U-18, a sad i seniori.

Što se tiče današnje utakmice ja sam bio jedan od onih koji su mislili da ćemo izgubiti, ali volim što sam debelo pogriješio. Ono što je za mene veća pobjeda od ove zvanične su Avdibegović, koji je jako dobro odigrao svoje minute, pa smo mogli odmoriti Zeku i Juka koji je gurnurt u vatru u jednoj ovakvoj utakmici. Jbg mene trema uhvatila samo gledajući. Gledam sad na snimku, kad Markoishvili pogadja onu trojku, na usporenom se vidi kako Juka gradi Pachuliu za skok, ali se bukvalno tuče s njim, na granici faula. Ovaj drugi bi možda i došao na kraju do lopte, ali bi krv propišao.
Gdje gledas snimak nemoj rec to moja tv XD

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 05 sep 2012, 23:08

grgr je napisao/la:
RajKoothrappali je napisao/la:Kako je lijepo da se repka opet vratila na velika vrata. Prvo U-18, a sad i seniori.

Gdje gledas snimak nemoj rec to moja tv XD
Necu ti reci :lol: . Jbg, to je jedino zasad sto ima.

High

Post Postao/la High » 05 sep 2012, 23:09

Ne bih volio biti na mjestu košarkaša Rumunije na utakmici u Skenderiji. Krcata će dvorana do samog kraja biti, u to sam siguran 100% i ima da sve ključa unutra. I baš neki dan čitam na ovom portalu da je neko za Avdibegovića rekao kako ne zna loptu preko centra prevesti, a momak odigrao fantastično danas. Mašić je definitivno kvalitet samo takav, a šta reći za Mirzu? I pozitivno su me iznenadili navijači u Gruziji, sasvim dobra posjeta u njihovoj dvorani. Na početku sam mislio da će ih biti par hiljada, ali su kasnije pakao napravili. A onaj osjećaj kad vidiš kako svi granaju rukama kad Mirza tricu pogodi, i kad muk u dvorani nastane - neprocjenjivo!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 05 sep 2012, 23:12

High je napisao/la:Ne bih volio biti na mjestu košarkaša Rumunije na utakmici u Skenderiji. Krcata će dvorana do samog kraja biti, u to sam siguran 100% i ima da sve ključa unutra. I baš neki dan čitam na ovom portalu da je neko za Avdibegovića rekao kako ne zna loptu preko centra prevesti, a momak odigrao fantastično danas. Mašić je definitivno kvalitet samo takav, a šta reći za Mirzu? I pozitivno su me iznenadili navijači u Gruziji, sasvim dobra posjeta u njihovoj dvorani. Na početku sam mislio da će ih biti par hiljada, ali su kasnije pakao napravili. A onaj osjećaj kad vidiš kako svi granaju rukama kad Mirza tricu pogodi, i kad muk u dvorani nastane - neprocjenjivo!
Avdibegovic ima problema sa prenosom lopte to je evidentno ali veceras sasvim solidno odigrao svoje minute ja sam se prepo jer kad je prvi put uso da se zeko odmori igra nam je uzasno pala, medjutim trojka ona i onaj trzaj i pogadanje bas odlicno :D

High

Post Postao/la High » 05 sep 2012, 23:13

Pa dobro, i mene je strah bilo dok je vodio loptu a njihov plej ga gurkao. I uvijek je brzo dodavao prema Mirzi ili nekome zbog te svoje nesigurnosti. Kako god, sve je bilo odlično!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.