Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

neo
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la neo » 04 sep 2012, 22:50

Football clubs wishing to take part in the UEFA Champions League or UEFA Europa League must balance their football-related expenditure over a three-year period up to the 2014–15 season.[53]

The 2011–12 season is the first season which counts towards the 2014–15 assessment. Clubs, however, will be allowed to make a loss of €45 million (£39.4 million) over the three years, falling to €30 million from 2015–16 IF the loss was covered by equity contribution only. The first season that UEFA will begin actively monitoring the financial situation of individual clubs is 2013–14, but this will take into account losses made in the two preceding years (2011–12 and 2012–13).

From 2013-14 UEFA will be able to ban clubs from playing in European competitions the following season if the rules have not been met but it is not until 2018 that clubs will be expected to bring their annual losses below £8.8 million (based on 2010 exchange rates)

Only actual "football-related expenditure" — a club’s outgoings in transfers and wages — will be counted over income from gate receipts, TV revenue, advertising, merchandising, sales of players and prize money is included in the assessment. Any money spent on infrastructure, training facilities or youth development will not be included.[54]

The full regulations are available to download from the UEFA official portal UEFA.com here; *"UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations Edition 2012". UEFA.com. 1 June 2012. Retrieved 6 June 2012.
Znaci ko osovji LP od 2013-14 biti ce na konju :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 sep 2012, 22:59

vedofeelgood je napisao/la:Platini je rekao da ce oni koji su u minusu morati da isplate te dugove, ili ce biti izbaceni iz UEFA-inih takmicenja. Mislim da se to odnosilo i na ovaj FFP, ko ga ne bude postovao il tako nesto i ko bude isao puno u minus, tj. protiv tih pravila samim tim, da ce biti 'nogiran' iz Evrope. To ce svakako predstavljati probleme ovim timovima sto trose puno, pa eto vidjet cemo sta ce biti od svega.

Ja mislim da ce to za nas sve da ostane isto, nikakve promjene nece biti.
Zamisli Ligu Prvaka bez Barcelone, Reala, Uniteda.... Jos ako na to dodamo klubove koji posluju u minusu, City i Chelsea, onda bi Liga Prvaka dozivjela pravu katastrofu. Toliko dobrih igraca je u tim klubovima, jednostavno za nepovjerovati da ce UEFA sebi presuditi.
UEFA bi ostala bez mnogo publike i sponzora.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 sep 2012, 23:08

SamoZeljo je napisao/la:
vedofeelgood je napisao/la:Platini je rekao da ce oni koji su u minusu morati da isplate te dugove, ili ce biti izbaceni iz UEFA-inih takmicenja. Mislim da se to odnosilo i na ovaj FFP, ko ga ne bude postovao il tako nesto i ko bude isao puno u minus, tj. protiv tih pravila samim tim, da ce biti 'nogiran' iz Evrope. To ce svakako predstavljati probleme ovim timovima sto trose puno, pa eto vidjet cemo sta ce biti od svega.

Ja mislim da ce to za nas sve da ostane isto, nikakve promjene nece biti.
Zamisli Ligu Prvaka bez Barcelone, Reala, Uniteda.... Jos ako na to dodamo klubove koji posluju u minusu, City i Chelsea, onda bi Liga Prvaka dozivjela pravu katastrofu. Toliko dobrih igraca je u tim klubovima, jednostavno za nepovjerovati da ce UEFA sebi presuditi.
UEFA bi ostala bez mnogo publike i sponzora.
Pa osnovali bi oni svoje takmičenje, simple as that, jer i sada postoji inicijativa ovih najvećih klubova liga petice o odvajanju od Uefinog pokroviteljstva ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 04 sep 2012, 23:18

Jesi zamislio ?

:lol: :lol:

Nema šanse da se to desi, to neko njihovo samostalno takmicenje da se osnuje. Ništa od toga brate ;) Ma naci ce oni nacin da pokriju te troskove, kako tako.
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 sep 2012, 23:21

Kako nece naci? Real ce opet prodati stadion drzavi, pa ce ga dobiti na koristenje. Isto ce i Barca uraditi sa Katalonijom, City ce dobiti novi sponzorski ugovor od svog ionako vlasnika da pokriju troskove, a i Roman to isto moze uraditi. Najlakse je to zaobici. A trebalo bi uraditi ono da koliko zaradis od transfera da toliko mozes i potrositi. To bi bio kao salary cap i pomogao bi i slabijim da se probiju ka vrhu.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 sep 2012, 23:41

Ako se limitira transfer, onda ce veliki klubovi unistiti male klubove. Uzimace im djecu a to je malim klubovima jedini nacin da zarade pare.
Mali klubovi ce u tom slucaju dozivjeti totalnu katastrofu i pare koje bi neki sponzori dali njima ce opet otici velikim klubovima. Plus sto ce ostati bez zarade na igracima.
Vec sada veliki uzimaju malim klubovima talentovanu djecu za nista.

Bilo kako bilo, taj FFP je komplikovan i nece nista bolje napraviti. Opet ce veliki profitirati a mali jos vise zaostajati.....

P.S. Sjetih se pjesme KO JE JAMIO JAMIO. :D Izgleda da ce FFP zalediti situaciju kakva jeste.

SA1946
Kontakt:

Post Postao/la SA1946 » 05 sep 2012, 00:34

slika

:D
Dobar dan,Mi smo Sarajevo izvolite se braniti!

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 05 sep 2012, 09:42

http://www1.skysports.com/football/news ... trate-Cesc" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovim su potvrđene naše nade oko povratka, ne godi mu život u Barceloni :D

Cesc - Cazorla - Wilshere. Oh dear my.

[youtube][/youtube]

8-)
Jamie Sanderson ‏@YoungGunsBlog
This has to be favourite story of the week: Olympian Mo Farah says he's after role as Arsenal's fitness coach
Mogao bi nam Mo bit trener u Arsenalu :lol: :lol:

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 05 sep 2012, 10:40

Nama se fabregas vrati a Mančesteru ronaldo :lol: :lol: :mrgreen:
Vođa zna.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 05 sep 2012, 11:02

Cesc "I'm delighted to be a part of this team but when a coach tells me I have to go, I'll go.
8-)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 05 sep 2012, 12:26

Sta ste se napalili ko pubertetlije na sisatu komsinicu... to ne znaci nista, ama bas nista. A i da ga kojim cudom zele prodat, mislite li da ce Arsenal ponuditi onoliko, koliko bi to Barca trazila? Tako sam i mislio...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 05 sep 2012, 13:46

Diaby - Don't call me Song
:P eto vam ga sad, dosta je poređenja :mrgreen:
Vođa zna.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 05 sep 2012, 14:20

Šta fali da nam Mo bude fitness trener, eno Bolt će igrati za United :lol:

Del Piero otišao u Sydney, a najveća želja onog zadnjeg dana, mi je bila do dođe vamo, barem na godinu, da igra za nas..
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 05 sep 2012, 14:51

slika
ako ne da gol sljedeću. flop je :lol:
Vođa zna.

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 05 sep 2012, 15:28

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7zpx ... o1_400.gif" onclick="window.open(this.href);return false;

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 05 sep 2012, 15:43

sta je ovo,ovo i ja mogu :lol:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 sep 2012, 17:41

nedim1993 je napisao/la: ako ne da gol sljedeću. flop je :lol:
Samo je Henryu Southampton dosao nakon 8 kola, Bergkampu nakon 7 kola... Jos je rano otpisati Girouda..
Ko ce ako nece Sagna? Meni najbolji igrac Arsenala :D :D :D
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 sep 2012, 19:41

Merhaba domacini :mrgreen: Evo i mene nakon duzeg odsustva,recimo samo da sam karao crnkinje po Amsterdamu :mrgreen:

Wengeru braticu,j.ebes mi kevu,zasto Song out(ovdje treba doci upitnik al neam pojma gdje da ga nadjem na tastaturi kao i slova sa kvakama)..Ne znam za vas al meni je taj nabrijani cupo bio omiljena faca u timu,naravno uz naseg desnog beka na odsustvu,Bakarija Sanje,cim vidim Jenkinsona odmah se njega sjetim :mrgreen: Salu na stranu nije Jenkinson bio kriminalan kako sam ocekivao da ce biti,dosta dobar u defanzivi ali je imao par komicnih dodavanja zadnju utakmicu..

Sto se tice Gire,vidim dosta se spominje na ovoj temi,ne zaboravite da je mozda i najvecoj legendi Arsenala,Denisu Bergkampu trebalo devet utakmica da postinge svoj prvi gol za Arsenal..

Wilshere bi trebao poceti sa treninzima naredne sedmice..

Eto,fino je ponovo biti s vama,pauza pa karamo Sotona..

[youtube][/youtube] :mrgreen:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 sep 2012, 21:36

Arsenal have made more tackles than any other team in the Premier League this season. Bold.
Uz najmanje dopustenih suteva te tri Clean sheet-a, ocigledno da Bould radi odlicno svoj dio posla.
Celik!3,2,2.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 05 sep 2012, 21:44

Mannone: "Bolji sam od Wojciecha u svakom pogledu." :lol:
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.