FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

dino94
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dino94 » 05 sep 2012, 09:23

Pozdrav svim iskrenim navijacima.Moja jedina veza sa timom je godisnja za sjevernu i pokoji rekvizit i majica iz fan shop-a.U ovoj ebenoj drzavi nista nemoze uspjeti,Zeljo je trebao biti projekat,poceo je biti,sve je krenulo kako treba,pocela dominacija,e nemoze,neko neda,hajmo razvaliti.Kako poceti,tim igra,osvaja titule,plate na vrijeme,najslabija karika ,,navijaci''.Mozemo mi pricati o navijanju do sutra i tu im kapu skidam al i to da tu ima interesnih sfera podloznih manipulacijama koji rade za necije interese.
Ovo je visa sila,prevelik je pritisak i na komitet,puno je titula otislo jednom timu,svi se bude,dva Sarajevska tima u vrhu,nacionalni kljuc poremecen,izbori idu,Zelju niko nevoli jer ovdje se nevoli ako si uspjesan,ako imas plan,ako gledas u buducnost,ovdje se mora voliti onaj kome pripadas.Belaj protiv Hajduka je bio izreziran tako da se desio poslije nemilih scena u B.Luci i Z.Mostaru.Znaci i tad je trebao paritet da se ispostuje.
Zeljo nikad nije kaznjen za neigranje bez publike,zato mislim da se ovo dize na nivo da se i to desi i desice se jer je ovo uradjeno po necijem nalogu.Ja sa sjevera sam vidio da je u incidentu ucestvovala odredjena grupa,zastava je prikazana i brzo sklonjena ali dovoljno da krene propaganda.Znaci,u poredjenju sa B.Lukom,Mostarom,pa i Lukavicom ovo je neznatno al dovoljno da se zadovolji peritet ,,tri zaracene strane''(sve je ovdje tako),sile nacionalnog kljuca su tu nikad nisu porazene,vracaju se ponovo u stvari nkad nisu ni otisli samo se primirili...
Nije Zujo otisao tek tako,imaju ljudi plan,traze se novci,sponzori a onda ti neko sve to izbija iz dzepa kroz kazne...
Strah me jedino kao navijaca da se neraspadnemo sad jer ocito dva Sarajevska tima u vrhu niko nece podnijeti,a kuhinja uveliko radi.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 05 sep 2012, 09:24

objektivno nama ne treba ni to da se dešava i ne smijemo se spuštati na nivo šumnjaka. kako je dosad moglo pobogu?

da se preuveličava, istina je i to, k'o kad su dušmani jedva dočekali. i uvijek je zanimljivije i više upada u oči kad incident napravi neko ko nije poznat po tome nego kad ga napravi onaj od koga svi to očekuju. to sa cacom nije skandiralo ni sto ljudi i oni koji su gledali prenos kažu da se nije moglo čuti. al' svejedno puče bruka. i sa razlogom, jer prije toga istakneš parolu o ratnim zločincima, a šta je caco nego također ratni zločinac?

i ja u teorije zavjere zasad ne bih išao, masa svijeta je dovoljno zatrovana nacionalizmom da za tim jednostavno nema potrebe...

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 05 sep 2012, 09:29

Ma kako me neće hvatati huja, ispadosmo sad najgori i to samo što smo mi budale i pustili smo pojedincima i ovdje da prave razdor kao i na tribini!

Još da dodam što nikako ne smijemo zaboraviti! Žujo je otišao kad se taman zakuhala malo priča oko stadiona!
Budući predsjednik se mora još više angažovati oko istog i to mu mora biti primarni cilj u naredne dvije godine!
Nikako se ne smije to staviti u drugi plan!

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 05 sep 2012, 09:42

Uvjek sam smatrala, a sada sam još čvršća u stavu da je na tribinama mjesto samo obilježjima kluba. Kod nas se tribine koriste za sve drugo, osim za navijanje za svoj klub. Lijepo je sjećati se svojih žrtava ,ali za to postoji i mjesto i vrijeme. TO MJESTO NIJE STADION !!! Svoj nacionalni ponos, ljubav prema domovini ,pijetet prema žrtvama ne iskazuju se na utakmici. Pogotovo u ovoj našoj nakaradnoj državi. I sama imam bolno ikustvo iz rata, gubitak bliske osobe na zvjerski način, ali mi ne pada na pamet da to demonstriram na stadionu. To što neko drugi to radi, nije opravdanje.

Što se tiče ostavke našeg predsjednika, sačekajmo da vidimo ko je njegov nasljednik. Nadam se samo da to neće uticati na stručni štab i igrače.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

Ferplejko
Kontakt:

Post Postao/la Ferplejko » 05 sep 2012, 09:43

Ja mislim da je ikakva kazna veca od par hiljada KM apsolutno nerealna. Jednostavno dajte dokaze da je ista ozbiljno bilo. Nije tacno da se nekog cijelo vrijeme vrijeđalo, jedina uvredljiva pjesma koja se čula bilo je skandiranja ce.tni.cke pi.cke negdje oko 30. minute i to je prestalo cim je sudija zaustavio igru i preko spikera javio da se prestane. Ja uopšte nisam cuo to oko cace (bio kod reflektora na jugoistoku), a nije se culo ni na TV-u. Pojedinacna dobacivanja treneru sa zapada su prisutna na svakoj utakmici, a posebno se to bas u Lukavici radi na svakoj vaznojoj utakmici. Sto se tice gadjanja bakljama na sjeveru, to bi rekao da je najozbiljnije, ali to su bile 2 baklje od kojih je jedna zapravo bacena na zasititare, a ne na protivnicke navijace. Neka se pregleda utakmica na TV-u i vidi da li je ista ozbiljno bilo sto zasluzuje drastične kazne. Nisam siguran da je zastava spaljena, ali ako jeste dajte dokaz.

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 05 sep 2012, 09:48

Hajde sto zivim u ovakvoj ili onakvoj drzavi, ali sminka mi je podatak da zivim u paralelnom vremenu. Cvrst dokaz za to su ovi tekstovi iz Slavije i iz Banja Luke. U tom paralelnom vremenu su se igrale iste utakmice protiv Borca i Slavije (kako bi to paralelno vrijeme imalo ikakvog smisla) i na tim utakmicama su se desavale sve te bljuvotine, fasizam, vrijedjanje protivnika svih 90 minuta. Na tim paralelnim utakmicama se desilo ovo sto se Slaviji nikad za 50 godina nije desilo na nekom stadionu, jer u tom paralelnom vremenu je na njihovom/njihovim stadionima sve pod konac, ljudi dolaze sa djecom i uzivaju u sportskom nadmetanju bez ruzne rijeci ili nedo Bog psovke. U tom paralelnom vremenu je i nas Cviko uspio da na toj utakmici bude cijelo vrijeme na klupi do delegata, dok je u nasem vremenu bio u Belgiji kod porodice. Postao mi je crnjak zivjeti u ovoj zemlji, ali sad kad znam ovo da jedini u svijetu imamo paralelni svijet i vrijeme hmmmm bas sminka.
Na kraju bih citirao jednog istaknutog naucnika koji je vjerovatno najzasluzniji za ostvarivanje projekta "paralelni svemir": "Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno."

Volim ovu drzavu!
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

nanek

Post Postao/la nanek » 05 sep 2012, 10:06

Mi se spustili na njihov nivo! Ocekujte minimalno 1 tekmu bez publike.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 05 sep 2012, 10:15

nanek je napisao/la:Mi se spustili na njihov nivo! Ocekujte minimalno 1 tekmu bez publike.
Ja ne mogu preći preko toga nikako! Ovo nije za takvu kaznu nema šanse!

pipe
Kontakt:

Post Postao/la pipe » 05 sep 2012, 10:52

Koga interesuju detalji a ima ih puno oko stadiona može se javiti na pp.Vjerujte mi da je pozitivna stvar u pitanju,a to za kazne oko utakmice sa Slavijom sačekajmo ništa još nije zvanično.
ŽIVOT ĆU DATI AL TEBE NEDAM

Nikica

Post Postao/la Nikica » 05 sep 2012, 11:05

Ma i dvije treba , ja bi zabranio navijačima da ikako prisustvuju da ako dođu pameti, ako nam bude kazna tekma to je u parama 50 hiljada kerma, sasvim pristojno, i onda kažu to su navijači i one vole klub, ma voli te vi mog boga.
Majstor Karatea

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 05 sep 2012, 11:06

pinki je napisao/la:
nanek je napisao/la:Mi se spustili na njihov nivo! Ocekujte minimalno 1 tekmu bez publike.
Ne vjerujem da ce biti dvije utakmice bez navijaca ali novcana ce sigurno biti maksimalna jer se ova glupost desila u obje nase domace utakmice.. Ali ako se savez odluci i na utakmice bez navijaca onda bi klub mogao imati problema i sa vlasnicima sezonskih ulaznica jer su ti ljudi unaprijed uzeli karte za sve utakmice a sada zahvaljuci tim pacijentima njihove karte nebi vrijedile koliko su placene.. Fakat ne znam sto nam je ovo trebalo i nadam se da ce oni koji su zaduzeni za organizovanje navijanja uraditi sve da se te gluposti vise ne desavaju jer na ovaj nacin unistavamo sami ono sto se zadnjih godina mukotrpno stvaralo.. Para nema a mi za kazne potrosimo bar dvije godisnje plate za dva dobra pojacanja.. Nema smisla..Strah me da zbog ovih bezpotrebnih nebuloza i Amaru ne pukne film jer mu je i onako puna kapa uhljupa i neradnika koji ga okruzuju, e jos da mu i navijaci unose nemir.. To bi moglo preliti kapu ali nadam se da nisam upravu..
BUDI ŽELJO !!!

Sigurdsson
Kontakt:

Post Postao/la Sigurdsson » 05 sep 2012, 11:13

pinki je napisao/la:
Nije za kaznu paljenje zastave od kojih u klubu imaš 1 ili 2 internacionalca iz baš te države? Pa prvi ljudi iz Željezničara sa kojim svakodnevno pričam su ogorčeni,čak imam i dobrih poznanika na toj tribini koji su zvižducima ispratili to,i isto tako koji su kada se Caco spominjao zviždali dok se nije prekinulo. Ubacivanje baklji u dio gdje se nalaze gostujući navijači isto nije za kazne ? Spominjanje majke Čapljiću koji je bio igračka legenda u tom istom klubu za koji navijate nije za kazne,to nije za novčane to je da se sami ti ljudi koji su to radili eliminišu iz kluba.
$ ? $ ? ? " " ".

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 05 sep 2012, 11:18

Sigurdsson je napisao/la:
pinki je napisao/la:
Nije za kaznu paljenje zastave od kojih u klubu imaš 1 ili 2 internacionalca iz baš te države? Pa prvi ljudi iz Željezničara sa kojim svakodnevno pričam su ogorčeni,čak imam i dobrih poznanika na toj tribini koji su zvižducima ispratili to,i isto tako koji su kada se Caco spominjao zviždali dok se nije prekinulo. Ubacivanje baklji u dio gdje se nalaze gostujući navijači isto nije za kazne ? Spominjanje majke Čapljiću koji je bio igračka legenda u tom istom klubu za koji navijate nije za kazne,to nije za novčane to je da se sami ti ljudi koji su to radili eliminišu iz kluba.
Ne znam odakle si ali po potpisu bih rekao da si iz RS-a.. Niko nije rekao da ovo nije za kazne.. Samo mislimo da nije za ovakve drasticne kazne kada znamo kakva su se sve fasisticka orgijanja odvijala zadnjih godina po terenima u RS-u a niste skoro ni kaznjavani ili su kazne bile simbolicne..
BUDI ŽELJO !!!

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 05 sep 2012, 11:21

Sigurdsson je napisao/la:Nije za kaznu paljenje zastave od kojih u klubu imaš 1 ili 2 internacionalca iz baš te države? Pa prvi ljudi iz Željezničara sa kojim svakodnevno pričam su ogorčeni,čak imam i dobrih poznanika na toj tribini koji su zvižducima ispratili to,i isto tako koji su kada se Caco spominjao zviždali dok se nije prekinulo. Ubacivanje baklji u dio gdje se nalaze gostujući navijači isto nije za kazne ? Spominjanje majke Čapljiću koji je bio igračka legenda u tom istom klubu za koji navijate nije za kazne,to nije za novčane to je da se sami ti ljudi koji su to radili eliminišu iz kluba.
koja je onda odgovarajuća kazna za gađanje ciglama ? za zviždanje himne države ? za puštanje provokativnih pjesama ? smiješni ste ;)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Sigurdsson
Kontakt:

Post Postao/la Sigurdsson » 05 sep 2012, 11:22

Sreća pa dosta ljudi zna šta znači pojam fašizma,a oni koji su se borili isto protiv tih fašista ne mogu koristiti taj pravac.Neko ko je mjenjao 3 x u 100 godina vjeru on se valjda treba zvati fašistom kad bi već koristili taj izraz,iako apsolutno nema veze sa ovim što se pjeva ili priča.Ako se već pjeva na stadionu Slavije nešto,to su nacionalističke pjesme sa četničkim sadržajem,inače sadržajem koji jasno i glasno upućuje protiv koga je a to je isti taj pravac kojim Vi okarakterišete ovu grupu iz Istočnog (Srpskog ) Sarajeva.
$ ? $ ? ? " " ".

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 05 sep 2012, 11:23

Sigurdsson je napisao/la:Sreća pa dosta ljudi zna šta znači pojam fašizma,a oni koji su se borili isto protiv tih fašista ne mogu koristiti taj pravac.Neko ko je mjenjao 3 x u 100 godina vjeru on se valjda treba zvati fašistom kad bi već koristili taj izraz,iako apsolutno nema veze sa ovim što se pjeva ili priča.Ako se već pjeva na stadionu Slavije nešto,to su nacionalističke pjesme sa četničkim sadržajem,inače sadržajem koji jasno i glasno upućuje protiv koga je a to je isti taj pravac kojim Vi okarakterišete ovu grupu iz Istočnog (Srpskog ) Sarajeva.
halo mitolog, nebeski narod fazoni, tu furku ostavi za jarane iz šume, to ovdje ne prolazi niti će ikada nego ćete uvijek biti dočekani onako kako ste i zaslužili ;)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 sep 2012, 11:24

Sigurdsson je napisao/la:
pinki je napisao/la:
Sve si ti to lijepo nabrojao ali gdje si bio ranije sa svim tim moralisanjem? Kad se u Platonovoj ori "Amar Amar, sisaj sisaj" to se ne smatra vrijedjanjem trenera gostujuce ekipe? Ili su drugaciji arsini kad se vrijedja Vlado (od strane jednog idiota) i Amar od strane dvije tribine? Nisi cuo aplauze sa Sjevera za Vladu?
Gdje si da nam kazes koju o tradicionalnoj pjesmi vise navijackih grupa iz RS: "kad si bio djete malo komsija te silovao, jasno je ko dan da si musliman" a koja su izvodili i sokolovi u subotu na Grbavici?

Da se razumijemo, nikako nisam za pjevanje "cetnicke pi.ke" (a ne "ubi srbina" kako su pisali mediji iz RS) i paljenje bilo kakve zastave koja predstavlja neki narod.

Kad smo vec kod saopstenja iz Slavije, oni su se toliko zanijeli u tom izmisljanju da su Cviku teleportirali iz Belgije na Grbavicu:

Ko je ovdje lud? Rusmir Cviko iz Belgije vršio pritisak na delegata?

http://s.****/vijest/42568" onclick="window.open(this.href);return false;

Nista cudno s obzirom od koga dolazi saopstenje. Opste poznata propaganda i prihvatanje od strane sirokih masa. Lakse je procitati nego razmisliti svojom glavom.
Avanes je napisao/la:Hajde sto zivim u ovakvoj ili onakvoj drzavi, ali sminka mi je podatak da zivim u paralelnom vremenu. Cvrst dokaz za to su ovi tekstovi iz Slavije i iz Banja Luke. U tom paralelnom vremenu su se igrale iste utakmice protiv Borca i Slavije (kako bi to paralelno vrijeme imalo ikakvog smisla) i na tim utakmicama su se desavale sve te bljuvotine, fasizam, vrijedjanje protivnika svih 90 minuta. Na tim paralelnim utakmicama se desilo ovo sto se Slaviji nikad za 50 godina nije desilo na nekom stadionu, jer u tom paralelnom vremenu je na njihovom/njihovim stadionima sve pod konac, ljudi dolaze sa djecom i uzivaju u sportskom nadmetanju bez ruzne rijeci ili nedo Bog psovke. U tom paralelnom vremenu je i nas Cviko uspio da na toj utakmici bude cijelo vrijeme na klupi do delegata, dok je u nasem vremenu bio u Belgiji kod porodice. Postao mi je crnjak zivjeti u ovoj zemlji, ali sad kad znam ovo da jedini u svijetu imamo paralelni svijet i vrijeme hmmmm bas sminka.
Na kraju bih citirao jednog istaknutog naucnika koji je vjerovatno najzasluzniji za ostvarivanje projekta "paralelni svemir": "Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno."

Volim ovu drzavu!
Previse se bavite drugim klubovima. Manite se toga, uhvatite se svojih klubova i uzivajte ili se patite ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 05 sep 2012, 11:36

http://fkzeljeznicar.ba/danas-na-grbavi ... ljeznicar/" onclick="window.open(this.href);return false;
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 05 sep 2012, 11:36

Ja mislim da je bilo dosta seljakluka na tribinama stadiona Grbavice, koliko god s to moje mišljenje nekome sviđalo ili ne. Objektivno, postoje elementi zbog kojih je Željo trebao biti kažnjen i kažnjen je. Ako želimo biti primjer drugima, to trebamo i biti, a ne da sada glavni uzrok priče o negativnim stvarima na tribinama u BiH u ovoj novoj sezoni budu navijači FK Željezničara.

Ja mislim da je Žujo i otišao jer mu je dosta kazni zbog neodgovornih navijača. 8-)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 05 sep 2012, 11:40

pipe je napisao/la:Koga interesuju detalji a ima ih puno oko stadiona može se javiti na pp.Vjerujte mi da je pozitivna stvar u pitanju,a to za kazne oko utakmice sa Slavijom sačekajmo ništa još nije zvanično.
Ti bacio patku i usutio se..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ristagrad i 17 gostiju.