Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

adriano_leite
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la adriano_leite » 04 sep 2012, 22:46

Raul_64 je napisao/la:Nista manju gresku nije napravio nego Maskerano koji je ostao kratak ili jos bolji primjer Iker koji je uzasno postavio zivi zid..

zicera je bilo podjednako ako ne i vise na strani Reala,koji je bio bolji i pobjedio..

od-logos
Da hoce i dalje tako Real da nosa Barcu . U Ronaldovom vremenu u Realu, Barca ima 8 pobjeda, Real 3, 4 nerijeseno. Barca 2 titule prvaka Spanije, Real 1. U LP Barca jednu titulu, Real krompir. Kup kralja, Barca jednu titulu, Real takodjer jednu. UEFA Super Cup Barca 2 puta, Real ih gledao preko TV. FIFA Club World Cup Barca 2 puta, Real preko TV.

Samo da se ovako nastavi dominacija Reala i ja prezadovoljan .
ako odemo malo dalje u prolost vidjet ces da smo 2007/8 dobili obje utakmice ili ako odes malo u pedesete..

no pogledaj trenutno stanje koje je prouzrokovala odlazak Pepa..
zadnja 3 trofeja,dva je odnio Real.
nista od toga defanzivnom igrom.
Znaci sada je Spanski super kup bitan i broji se kao titula, a kada se predstave te titule na konto Barce, pa se dodje dobroja titula (Liga, LP, Kup Uefa, Superkupovi), onda su te titule nebitne, onda su te titule sa sajma sljive itd.

Ispisao sam podatke do 90-tih, 70-tih, da se vidi ta dominacija Frankovaca, ali prilikom postanja, ugledah Portillov komentar koji kaze: "Lave, to sa tim sranjima sto si nabrojao je davno has been."
Kako licemjerno, dicite se titulama iz 50-tih, 30-tih, 40-tih i nabijate ih na nos, a ovo novije doba, npr. od 90-tih pa do prosle godine, gdje Barca ima nekih 15 trofeja vise, odjednom postaje davno?
Strasno, znaci bitna je daleka proslost, novije doba je nebitno, te bitna je prosla godina, oj Allahu ti sto jesi...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

KapioFootball
Kontakt:

Post Postao/la KapioFootball » 04 sep 2012, 22:48

Aj idite spavati, ne valja se navece sikirati :lol:
HALA MADRID!!!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 04 sep 2012, 22:49

sve je bitno najnovije doba kaže da je Madrid izdominirao Barcu i uzeo superkup koji je bitan samo zato što je u finalu bio clasico,sezona tek počela vidjećemo dalje,al nakon petarde u prvom Mouovom clasicu hebemga napredak je više neg očit.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 sep 2012, 22:50

madridist je napisao/la:za večeras dosta ,negacijom ništa neš postić,suoči se istinom a nemoj samo bježat @mandry
stvarnost je takva kakva jest,ja nisam slagao ni riječ
Šta si zabrstio čovječe, nije ti ovo hutba. Ohani :mrgreen:

@adriano, upravo sam to konto da napišem, al' mi bilo mrsko brata mi, znači neke pobjede prije 50tak godina su bitne, sa tim se diže u nebesa, dok ove pobjede Barce u zadnjih 5-6 godina su nebitne, il' ti ga has been...strašno :)

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 sep 2012, 22:53

Stvarno neko treba da napiše obiman esej o generalisimusu Francu i njegovim aktivnostima 30-tih godina prošlog stiljeca, kako su španski centralisti nacionalisti pobjedili republikance sepratiste iz Katalonije, Baskije, Galicije itd. kako je došlo do rata, zbog cega, ko je koga tu "netegao" na kraju :lol: sve da se iznese od strane nekog vrsnog poznavaoca španske historije.
Da se konacno i ta tematika rasvjetli kako treba i da se stavi u arhivu, jer ovako svako malo vremena se potegne prica o cuvenom diktatoru kojeg je fudbal općenito zanimao kao lanjski snijeg.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 04 sep 2012, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 sep 2012, 22:55

Pa sta je onda trenutno ?
zadnja utakmica,zadnje dvije,zadnjih pet il sta ?

Jednom je sreca , dvaput vec nije..
tako da cu reci da Real nosa Barcelonu ako je dobio zadnju..
dobio zadnje dvije(liga i uzvrat u kojima je osvojio trofej)..

Dominacija in making,a cemo vidjeti dal ce biti.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 sep 2012, 22:57

ripper je napisao/la:Arbeloa: Ronaldu je potrebno malo ljubavi i pažnje

"Mislim da je Ronaldo potrebno samo malo ljubavi i pažnje. Cijela ekipa spremna je da mu to pruži i da ga ponovo razveselimo. Mi ćemo mu pomoći", rekao je Arbeloa, te dodao:

"Mediji imaju veoma jak utjecaj, pa se nadam da navijači nisu pogrešno shvatili njegove riječi. Nadam se da će Ronaldo ostati u Real Madridu do kraja karijere."

-------------------------------------

Divan li je prijatelj Alvaro :lol: :mrgreen: ovakve divne prijateljske srceparajuće izjave prosto covjeka natjeraju da pusti suzu.
Pa neka mu se kristina naguzi :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 04 sep 2012, 22:59

Barca se naguzila Realu. Opet.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 sep 2012, 23:02

D10S je napisao/la:Barca se naguzila Realu. Opet.
Hajd sad ce 2000 stranica - ne moras se bezze javljat.

Odoh spavat. Hvala na prici....

DZdzdzdzdzdzdzdzdzzdzdz lahku noc.... ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Magiiic
Kontakt:

Post Postao/la Magiiic » 04 sep 2012, 23:06

Dosta te ba diose!

Ti si jedini čovjek u univerzumu koji je tvrdio da je Portiljo bio najveci talenat !!!

pa jel neko ovde možda lud :S:S:

:mrgreen: :mrgreen:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 sep 2012, 23:09

Pa sta je recimo zadnjih 7 godina? Da li je to bitno? Kada se to spomene, krenete o Frankovom dobu, koji cirkusanti :lol: Pa ove 3 godine kako Ronaldo dodje u Real, Real pobijedio 4 puta, Barca 8, 2 titule LP, Real 0, superkupovi i ostali qrci, gdje je dominacija? Dominacija jer ste u Ronaldovom dobu od 16 El Classica uzeli 4 a izgubili 8 tekmi? Dominacija jer ste uzeli superkup u kojem ste jednu dobili, jednu izgubili? Dominacija jer ste u prosloj sezoni dobili 2:1 na Camp Nou nakon 4 godine klepanja po usima, dok nema veze u istoj toj sezoni sto je Barca dobila u vasoj hali 3:1? Sto vas je izbacila iz kupa pobjedom u hali i remijem na Camp Nou? Zalizani dadne 5 golova Realu i on onda zabija protiv Barce stalno, dok Messi obara rekorde protiv Reala, ali naravno ebo Messija, nisu rekordi bitni, bitan je nacin na koji se da gol i da li se pokaze butina ili kaze calma calma.

Koja ba dominacija???

Gledate 2 utakmice, ne gledate recimo 3 godine, jer 3 godine su davno prosle, dok prije 60 godina su jos svjezi utisci. Smijesno, pravi ste cirkusanti.

Govorite onako kako vama odgovara, a onda u glavama mislite kako ste dali neke argumente, kako ste realni itd.

Ponavljam, ja prezadovoljan da se i dalje nastavi ta dominacija kao posljendnjih 4-5 godina, Amin.

Mes Que Un Club!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 sep 2012, 23:14

Citas sta ti pase..
dominacija in making(tako sto je Real izbio/osvojio zadnja dva trofeja u direktnom duelu protiv barcelone).
ako ove godine ponovo Real izbije/osvoji ligu i eventualno kup il LP(protiv barcelone) e onda je to svojevrsna dominacija.
bas kao sto je bila vasa dobrih 3 godine,ili Realova 2 godine prije te.

sto se tice svekupne historije tu je sve jasno i nema potrebe 8-)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 sep 2012, 23:29

Raul_64 je napisao/la:Citas sta ti pase..
dominacija in making(tako sto je Real izbio/osvojio zadnja dva trofeja u direktnom duelu protiv barcelone).
ako ove godine ponovo Real izbije/osvoji ligu i eventualno kup il LP(protiv barcelone) e onda je to svojevrsna dominacija.
bas kao sto je bila vasa dobrih 3 godine,ili Realova 2 godine prije te.

sto se tice svekupne historije tu je sve jasno i nema potrebe 8-)
Pa jel se racunaju kupovi i superkupovi ili ne? Ako se ne racunaju, znaci nema nikakve dominacije nakon jedne osvojene titule.
Ako se racunaju superkupovi i kupovi, onda podaci za sva takmicenja kazu:
Barca 79 titula, Real 76 :o .

Ako navijaci Barce lazu, ne lazu podaci. Znaci na vama je da odlucite da li se broje superkupovi i kupovi. Mozda se Realu broje, a Barci ne broje :lol: .

Mes Que Un Club!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 sep 2012, 23:30

Zaboravio si lokalne i Bozicne turnire. :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 sep 2012, 23:32

Zadnje dvije uistinu jesu bile liga i superkup zar ne ?
razumijem da je barcelona u dvomecu izbacila Real al nakon toga je Real na kampu novom potvrdio titulu,a sada vezao drugu..
ne znam sta nije jasno.
i nisam rekao da je dominacija , nego da bi mogla biti.

cudno da i pored tih trofeja svako ziv ce reci da je Real najbolji klub svih vremena.
bparena je napisao/la:Zaboravio si lokalne i Bozicne turnire. :D
insomnija ocigledno.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 04 sep 2012, 23:35

Magiiic je napisao/la: Samo ne znam zasto si me citirao? :? Jer moj post nema nikakve veze sa vojim "odgovorom" na njega :D
A meni nije jasno jesi ti navijač Reala ili Ronalda ? Nekako si mi "šuhveli" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa ono, koliko vidim ti si mene prvi spomenuo jel', valjda si ocekivao odgovor, a nakon toga se zapitao cemu odgovor. Cudno, al aj.

A da, navijam za Ronalda. Vjerujem da je to odgovor koji si zelio da cujes. Nadam se da smo zavrsili raspravu na osobnoj razini i da imas nesto vezano za temu reci, ako nemas, nije nam potreban spam drugih, ovdje.

[youtube][/youtube]
Eto sad, pa-pa. I ne brini, nece Ronaldo u Manchester.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 sep 2012, 23:39

Raul_64 je napisao/la:Zadnje dvije uistinu jesu bile liga i superkup zar ne ?
razumijem da je barcelona u dvomecu izbacila Real al nakon toga je Real na kampu novom potvrdio titulu,a sada vezao drugu..
ne znam sta nije jasno.
i nisam rekao da je dominacija , nego da bi mogla biti.

cudno da i pored tih trofeja svako ziv ce reci da je Real najbolji klub svih vremena.
bparena je napisao/la:Zaboravio si lokalne i Bozicne turnire. :D
insomnija ocigledno.
A kakva dominacija ili pokušaj dominacije - kad znamo da samo u zadnje dvije sezone (dakle necemo dalje ici) da je Barca uzela titulu Primere, kup kralja, ligu prvaka, to klupsko prvenstvo svijeta, UEFA super kup i španski super kup....Real u zadnje dvije sezone uzeo titulu Primere, kup kralja i španski superkup.
Mislim i sad govoriti o nekakvoj dominaciji :o :shock: malo je to preglupo

Magiiic
Kontakt:

Post Postao/la Magiiic » 04 sep 2012, 23:44

D10S je napisao/la:
Magiiic je napisao/la: Samo ne znam zasto si me citirao? :? Jer moj post nema nikakve veze sa vojim "odgovorom" na njega :D
A meni nije jasno jesi ti navijač Reala ili Ronalda ? Nekako si mi "šuhveli" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa ono, koliko vidim ti si mene prvi spomenuo jel', valjda si ocekivao odgovor, a nakon toga se zapitao cemu odgovor. Cudno, al aj.

A da, navijam za Ronalda. Vjerujem da je to odgovor koji si zelio da cujes. Nadam se da smo zavrsili raspravu na osobnoj razini i da imas nesto vezano za temu reci, ako nemas, nije nam potreban spam drugih, ovdje.

[youtube][/youtube]
Eto sad, pa-pa. I ne brini, nece Ronaldo u Manchester.
Pa ocekivao sam odgovor..ali neki sa malom dozom logike , Portiljo! :D
A dobro je da nece....jer ni ti neces "kod nas vamo" u englesku :D

Ako me razumes svakako :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 sep 2012, 23:44

ripper je napisao/la: A kakva dominacija ili pokušaj dominacije - kad znamo da samo u zadnje dvije sezone (dakle necemo dalje ici) da je Barca uzela titulu Primere, kup kralja, ligu prvaka, to klupsko prvenstvo svijeta, UEFA super kup i španski super kup....Real u zadnje dvije sezone uzeo titulu Primere, kup kralja i španski superkup.
Mislim i sad govoriti o nekakvoj dominaciji :o :shock: malo je to preglupo
Nemoj tako, ne racuna se LP, klupsko prvenstvo svijeta, Uefa super kup, jer to Real nije osvojio, to su kante trofeji, samo se racuna ono sto je Real osvojio :lol: .

Mes Que Un Club!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 sep 2012, 23:45

Je.bem ti brasno specijalno gdje sam napisao da je ovo dominacija ?
rekao sam da je Real osvojio dva zadnja trofeja u direktnim obracunima..jel ? jest
da ako to ponovo ove godine , imat ce te tvoje dvije sezone za potvrdu.
sta nije jasno.

ako bude iole kakav normalan post u narednih 20 minuta do only fools and horses da odgovorim.
a ocigledno nece biti.

de da pitam samo..
jel Real najveci klub svih vremena ?

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.