FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

secer
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la secer » 04 sep 2012, 18:35

effe_sa je napisao/la:amo hajd mi objasni, što onda to ne rade ovi neki drugi što su pritegli kaiš? Ili je npr Berslusconiju nestalo para?
nije poenta u tome hoce li neko pritegnuti kais ili ne. poenta je u tome da dugo ocekivani i toliko hvaljeni ffp ima itekako rupa te da ce ga tzv. pumpaci :lol: novca itekako koristiti.
dakle, cinjenica je da su talijani donekle pritegli kais, ali je takodjer cinjenica da ih taj ffp nece moci sprijeciti ako nekada pozele da ga opuste ili ti olabave ;)
ps.
sta mislis hoce li fifa jedan real, jednu barcelonu ili neki od engleskih timova izbaciti ako prekrse neko od pravila?
aj don´t tink das das so vird ;)
ps.
procitaj ovaj tekst.

http://www.spox.com/de/sport/fussball/i ... atini.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: secer, dana/u 04 sep 2012, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 04 sep 2012, 18:35

Zamisli Kaisera ili KHR-a na celu UEFA 8-)
Thomas Müller - Fußballgott

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 sep 2012, 18:37

Saurman je napisao/la:Platini je bio toliko glup da je izmislio pravilo FFP u kojem stoji da vlasnici neće moći direktno ubrizgavati novac u klub bar ne u ovim količinama kao dosad ali zato indirektno ne stoji nikakva prepreka i onda imaš slučaj Etihad i City sve ostalo je poznato.

Dok se ne makne Francuz sa čela Uefa-e fudbal neće krenuti u zdravom smjeru.Ovo šta se radi je haos.

FFP je odlicna stvar, za pocetak tu ima rupa koje ce mnogi pokusati iskoristiti ali je bitno da je napravljen prvi korak.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 sep 2012, 18:41

calcio je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Platini je bio toliko glup da je izmislio pravilo FFP u kojem stoji da vlasnici neće moći direktno ubrizgavati novac u klub bar ne u ovim količinama kao dosad ali zato indirektno ne stoji nikakva prepreka i onda imaš slučaj Etihad i City sve ostalo je poznato.

Dok se ne makne Francuz sa čela Uefa-e fudbal neće krenuti u zdravom smjeru.Ovo šta se radi je haos.

FFP je odlicna stvar, za pocetak tu ima rupa koje ce mnogi pokusati iskoristiti ali je bitno da je napravljen prvi korak.
Trebalo se malo bolje poraditi na ovom pravilu još nije ni stupilo na snagu a već postoje rupe a ta rupa je 200 mil na računu za City.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 04 sep 2012, 18:45

:D
Zadnja izmjena: GAL, dana/u 04 sep 2012, 19:12, ukupno mijenjano 3 puta.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 sep 2012, 18:46

Saurman je napisao/la:
calcio je napisao/la:

Trebalo se malo bolje poraditi na ovom pravilu još nije ni stupilo na snagu a već postoje rupe a ta rupa je 200 mil na računu za City.
Slazem se da ako ostave sve ovako kako je sada to ce biti lose. Ali obecali su da ce raditi na detaljima i da nece gledati kroz prste onima koji budu pokusavali iskoristiti ruke u zakonu. Imaju i podrsku EU (inace bi se klubovi mogli zaliti evropskom sudu jer FFP je u suprotnosti sa nekim evropskim zakonima o konkurentnosti) tako da mislim da ce ovo ipak biti pozitivna stvar gledano na duze staze.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 04 sep 2012, 18:50

calcio je napisao/la:FFP je odlicna stvar
hau jes no :)
recimo da ce tek od 2017. godine klubovi biti zesce kontrolisani. dakle, abram ima jos nekih 5 godina da se handri kak mu cejf. nakon toga ce mister platimi skoknuti do pereza ili abramovica i reci, citiram: ´mister abramovic, ja se bum naljutil ako jos jednom prekrsite nova pravila i u klub uspricate 200 miliona.´, malo priprijetit zabranom igranja u ligi prvaka, nakon cega ce biti isamaran od strane velikih sponzora koji zele da na teren istrce mesi, rona, torei i njima slicni. platimi ce oborit njuskicu, ili ce kazniti nekog od malih bokaca kojem ce nek iz mahale pozajmiti 200 maraka da sastavi sve plate za igrace. takve mozda i kazni kako bi bili primjer drugim ubogim bokcima i dokaz da se finansijal fer plej fak dis shit provodi.

lijepi moji naivci, imate mahanje od amidze secera ;)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 sep 2012, 18:53

secer je napisao/la:
recimo da ce tek od 2017. godine klubovi biti zesce kontrolisani. dakle, abram ima jos nekih 5 godina da se handri kak mu cejf. nakon toga ce mister platimi skoknuti do pereza ili abramovica i reci, citiram: ´mister abramovic, ja se bum naljutil ako jos jednom prekrsite nova pravila i u klub uspricate 200 miliona.´, malo priprijetit zabranom igranja u ligi prvaka, nakon cega ce biti isamaran od strane velikih sponzora koji zele da na teren istrce mesi, rona, torei i njima slicni. platimi ce oborit njuskicu, ili ce kazniti nekog od malih bokaca kojem ce nek iz mahale pozajmiti 200 maraka da sastavi sve plate za igrace. takve mozda i kazni kako bi bili primjer drugim ubogim bokcima i dokaz da se finansijal fer plej fak dis shit provodi.

[youtube][/youtube]

Šećo nakon finala na AA. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 sep 2012, 19:15

secer je napisao/la:

hehe ebi ga, nije perfektan sistem ali nije se ni lako boriti protiv mocnih ljudi sa velikim kapitalom. Dobro je da je makar nesto krenulo. Po meni bi trebalo postaviti i salary cap, to jest da ima granica kolike maksimalne plate mogu biti igracima. Mozda ce to biti sljedeci korak poslije FFP-a, ja se nadam.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 04 sep 2012, 19:21

secer je napisao/la: misljenja sam da bi npr. jedan falkao dooobro izvaga sve ponude i razmislio hoce li preci u celzi u kojem ce za konkurenta imati igracinu toresa(ovo vazi i za junajted, i za real), ili u bayern u kojem bi za glavnog konkurenta imao limitiranog gomeza. dakle, uz lovu, snagu kluba(najvece zvijezde hoce da non-stop igraju u najelitnijem takmicenju) i atraktivnost lige, vrlo bitnu ulogu igra i konkurencija na poziciji na kojoj igra.
Zar ti stvarno misliš, da bi Bayern kupio falcaa i zadržo Gomeza? :o
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 sep 2012, 19:24

platini sve to radi zbog glasova iz siromasnijih drzava i liga, isto kao sto radi i s ovim novim sistemom pretkola u ligi prvaka kojim se olaksava ulazak istocnoevropskih ekipa

sve je to politika prodavanja dumangija da bi se zadrzala funkciji, proci ce godine i decenije dok ta fair play zazivi ako ikad i zazivi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 04 sep 2012, 19:34

Monolog je napisao/la: @Billal,

Postoje različite klauzule u ugovorima. Recimo, kada te traži klub iz tvoje zemlje, te onaj iz inostranstva. Negdje pročitah (kao što si ti čitao za Cityjevo interesovanje) da je ta klauzula mnogo veća za Barcelonu i Real (budimo realni, ostali klubovi u Španiji ga ne mogu kupiti) negoli za klubove iz drugih zemalja.

I, nisam ja promijenio mišljenje. Ako pogledaš moje prijašnje postove, vidićeš isto ono što piše i danas. Bayern ima pare i moć, al' liga kao liga ne privlači NAJVEĆE zvijezde. To ću govoriti dokle god je ovakvo stanje. A, prilično sam ubijeđen (zbog svega navedenog) da se to stanje neće mijenjati. Nikakav FFP or sth. like that to neće promijeniti. Ne jede burek onaj ko ima, već onaj ko je navikao.
Posto sam pratio slucaj Martinez, moram dati neke korekcije.
Pazi, jedna je odstetna klauzula u Martinezovom ugovoru. Dakle nema za Spanske klubove posebna.
Ovdje su Mediji spekulisali o visini odstete za Martineza i precizno naveli, odstetna klauzula od 40 miliona vrijedi samo za klubove iz Spanske primere a Bilbao je spreman za pregovore sa inostranim klubovima u trazenju neke realne cijene. To se ispostavilo pogresnim jer ni Bayern nije uspio u pregovorima sa Baskijcima. Ja bih volio da me ubijedite u surotno jer mi zaista nije jnasno odakle vam informacija da je recimo za Real Madrid odstetna klauzula bila (primjer) 50 miliona? Na svim portalima koje su povezivali Marineza se bilo kojim klubom. pominjala se samo odstetna klauzula od 40 miliona :D

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 04 sep 2012, 20:23

http://www.goal.com/en/news/725/bundesl ... happy-with" onclick="window.open(this.href);return false;
eve sta jupi veli

Klare

Post Postao/la Klare » 04 sep 2012, 21:25

Eh sada bi samo volio znati šta je bio cilj diskusije prethodne stranicu-dvije? :?:

Monolog bez uvrede, ali šta pričaš ni sam pojma nemaš, zar ćemo kvalitetu lige ocijenjivati po takvom kriteriju :roll: , zar ćemo ,na kraju krajeva, fudbal posmatrati takvim očima? :roll:

Ti naprosto podržavaš silne milijardere, no svakom svoje ;) , pa onda kaže Španska škola daleko ispred, jer formiraše Mesija, Iniestu, Čavija..., a Njemačka eto nije, eto Bayern nije rame uz rame sa Barcelonom, Real je dobio svoje još prošle sezone, a dobivao je redovno i prije, no ovakvi će uvijek naći nešto, naravno posve nepromišljeno, al' takvu priču podstiču ogromne antipatije prema jednom Bayernu.

Ovakvom pričom i otvaranjem ovakve teme Monolog pokuzaju koliko zapravo ne kuži ovu stvar... :oops:

No neka, polako, nije sve rekao, treba još da izda svoju listu favorita za osvajanje LP, al' naravno neće nas pretjerano iznenaditi kada ispred stavi: Reala(daleko ispred, petica prijeti :lol: ), Citya, Uniteda, Juventusa, Milana, a Chelsea ipak moramo prihvatiti, branioci titule, tako da ne bi bilo uredu sa naše strane. ;)

-------------------------------------------------------------------------------------

Eto ga, toliko o tome, idemo malo onom zanimljivijem, onom sa puno smajlića. :D
Al' nema Geronima, nema materijala :D , a secer ozbiljan k'o sami vrag. :x
ah da :lol: hahahaha, jedini svijetli primjer je Saurman, eto ga isti secer, k'o preslikan. :lol: :lol:
Extra, extra. :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 sep 2012, 21:37

Ej ti Hercegovac, ili da kažem hepokovac :lol: :lol: :lol: , zaratio si sa mnom oko Martineza i sad sa šećom šuruješ...... :) Doduše, to si ti malo kontra mene, da ono ne bude da se stalno slažemo....A jesmo se vala i previše više slagali..... :) :)
A dvoboj s Monom nastavljaš, stara ljubav zaborava nema.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 04 sep 2012, 21:39

Date Time Home Away Venue Competition
Sep 15 14:30 BST Bayern Munich v Mainz Allianz Arena Bundesliga
Sep 19 19:45 BST Bayern Munich v Valencia Allianz Arena Champions League (2012 First Phase)
Sep 22 14:30 BST Schalke 04 v Bayern Munich Veltins-Arena Bundesliga
Sep 25 19:00 BST Bayern Munich v VfL Wolfsburg Allianz Arena Bundesliga
Sep 29 14:30 BST Werder Bremen v Bayern Munich Weserstadion Bundesliga

od 15 momci ceka nas **** raspored
al nesumnjam da nasi momci nece odraditri momacki posao ;)

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 04 sep 2012, 22:01

http://sportsport.ba/ino_fudbal/athleti ... yern/87277" onclick="window.open(this.href);return false;
hoce djasmini jos koji milioncic al ja ne sumnjam da ce nasi pravnci resiti taj problem ;) .

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 sep 2012, 22:13

Ovi iz Baskijci se pucaju ocito necim jakim. Mogu zajedno pod ruku sa Apotekarima i njihovim fix idejama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 04 sep 2012, 22:17

Ne znaju skim se kacaju! Cuj tuze nas FIFI
Pa ako hoces da tuzis fifu tuzis je Bayernu :lol:

Mogu dobiti koju hiljadu odstete da odu na kahvu ili pive da se cukile smire
Thomas Müller - Fußballgott

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 04 sep 2012, 22:34

Pozdrav svima, imam samo jedno pitanje...tacnije treba mi informacija i pomoc...

imam problem sa kupovinom ulaznica za FC Bayern Erlebniswelt i Arena Tour preko oficijelne Bayernove stranice. Registrovan sam uredno na stranicu, mislio sam platiti karticom, medjutim kontantno mi prijavljuje gresku kod kreditne nartice. Probao sam i sa drugom karticom medjutim sa istim rezultatom. U nekim uputama na stranici fino pise koje kartice se mogu koristiti i ja koristim upravo te, ali eto iz nekog razloga mi ne dopusta da kompletiram kupovinu, tj da dobijem karte u PDF-u na mail.

Da li je neko od vas do sad pokusavao na taj nacin rezervisati te karte i da li je imao problema kao sto ih imam ja? Takodjer ako je neko vec posjetio FCB Erlebniswelt i isao na Arena Tour, da li je problem te iste karte nabaviti tamo uzivo kada se dodje u minhen? Ja sam vise htio da to odradim preko interneta kako bi bio sigurniji i kako bi se mogao bolje organizovati vezano za ostatak dana koje bi proveo u minhenu.

Unaprijed hvala, i jos jedan pozdrav

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Dilah i 0 gostiju.