FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rossoner
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rossoner » 04 sep 2012, 17:42

CARSON je napisao/la:
blueman je napisao/la:iskreno mene obradovala vjest...radio je zujo fine prije..u zadnje vrijeme je malo popustio..posteno od njeg sto se povukao na vrijeme...sad aBd Gredica na ovu poziciju i onda smo jaki i u politickom i u sportskom smislu.. ;)
Nije mi jasno zasto prizivate Gredica nekako mi nije za ove funkcije a koliko sam upoznat radi u banci i nama treba neko puno sposobniji
Apsolutno se slažem sa tobom. Gredić nije trenutno u mogućnosti biti 100 % predsjednik. Previše obaveza u UniCredit-u ima, i ovako ja mislim jedva stiže u klubu nešto obaviti kao član predsjedništva. Samo nam ne treba niko ko će najavljivati evropski tim već od iduće sezone, mega stadion ili šta ti ja znam. Treba nam neko skroman, odmjeren. To Greda apsolutno jeste i ja sam za to da postane predsjednik, ali čisto sumnjam. Samo neka Amar nigdje ne mrda, u protivnom mi je svejedno.
Osim - drugo ime za Želju !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 sep 2012, 17:43

Pa nece doci neki papak sa licnim interesima na mjeto predsjednika, ne moze tek tako, ja se samo nadam da ce ta komsija na celu sa Amarom izabrati najboljeg naravno ne sumnjam.... moja je zelja, naravno sada nemoguca, da babuka sjedne na tu poziciju, ali to su trenutno samo puste zelje...

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 04 sep 2012, 17:44

@socrates joj kakav si ti kralj.znas sta je triger iz mucki za tebe, mala maca .sto te ne otkrismo dok je sulivan bio ziv ,bo bi popularan ko combe.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 sep 2012, 17:46

pacovi_tu_ima je napisao/la:ovako je žujo poslije heartsa digao sidro, pa je za njim i amar otišao, na kraju je bilo 7 godina tame :roll: a evo vidim vaša tribina počela sa predizbornom SDA kampanjom, malo se pale zastave, malo se nacionalistički navija, malo se veličaju ratni zločinci kao što je caco :roll:

uglavnom, sami ste sebi najveći dušmani.
Svaka cast za post majstore... Gollum & Pinki su takoder najbolje objasnili sta se zapravo dogada...Takoder sam misljenja da sva ova sranja koje se desavaju nisu puka slucajnost.. Neko vec duze vrijeme, tocnije od kada se Amar vratio protiv timova iz RS pravi sranja, samo sto je sada eskaliralo...

Sto se ostavke tice, mene je bas sada strah... Zuju je bas sada morao podnijeti ostavku kada je Amar otisao na more.. Trebali su ovo sve u tisini rijesiti, a ne medijsku buru dizati.. Najvise me brine jedna Amarova recina, a ona glasi... " Da se nije Zuju vratio ne bi ni ja bez njega"....

Sa druge strane, ovo ipak moze biti veliki dobitak za nas.. Vidjet cemo sve dataljije u Cetvrtak!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 sep 2012, 17:49

DzoleZeljo je napisao/la:
pacovi_tu_ima je napisao/la:ovako je žujo poslije heartsa digao sidro, pa je za njim i amar otišao, na kraju je bilo 7 godina tame :roll: a evo vidim vaša tribina počela sa predizbornom SDA kampanjom, malo se pale zastave, malo se nacionalistički navija, malo se veličaju ratni zločinci kao što je caco :roll:

Svaka cast za post majstore... Gollum & Pinki su takoder najbolje objasnili sta se zapravo dogada...Takoder sam misljenja da sva ova sranja koje se desavaju nisu puka slucajnost.. Neko vec duze vrijeme, tocnije od kada se Amar vratio protiv timova iz RS pravi sranja, samo sto je sada eskaliralo...

Sto se ostavke tice, mene je bas sada strah... Zuju je bas sada morao podnijeti ostavku kada je Amar otisao na more.. Trebali su ovo sve u tisini rijesiti, a ne medijsku buru dizati.. Najvise me brine jedna Amarova recina, a ona glasi... " Da se nije Zuju vratio ne bi ni ja bez njega"....
Mene to ne brine nesto puno, ipak proslo je 4 godine, Amar je digao klub i sigurno da nece napustiti sve zasta je dosad radio... dovesti pravog covjeka i nastaviti dalje...

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 sep 2012, 17:50

Sa druge strane, ovo ipak moze biti veliki dobitak za nas.. Vidjet cemo sve dataljije u Cetvrtak!
Ne znam cemu toliki strahovi :shock: Amar i Žujo nisu vezani pupčanom vrpcom, pa da moraju uvije biti u tandemu, vec odrasli ozbiljni ljudi ;) Uostalom, Amar se vec dokazao u Japanu bez Žujana, gdje je osvojio Kup

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 04 sep 2012, 17:51

nime_tm87 je napisao/la:

Mene to ne brine nesto puno, ipak proslo je 4 godine, Amar je digao klub i sigurno da nece napustiti sve zasta je dosad radio... dovesti pravog covjeka i nastaviti dalje...
Pa i tada su napravili vec posao nego sada deset puta, pa su napustili klub. Ne stoji ti to nikako ..
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 04 sep 2012, 18:04

moram priznati malo me ovo iznenadilo sa žujom. ali zdravi su temelji i željo ide u pravom smjeru tako da se ne sekiram previše 8-)
vidim zlobnici došli na svoje samo pitanje do kad? :lol:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 sep 2012, 18:04

Ne obazirite se na komentare ovih POJEDINIH pitara bolesnika.... Garantujem vam da ce se placuci vratiti iz Trebinja... Tu ce da im se vratiti Gradila ili Otoka... ;)

Bravo za ovoga ispod... Sada kada je vec Zuju otisao sa njim je otislo mogo kako terenskih tako i ne terenskih aktivnosti.... Trebamo covjeka koji kada zatreba, ce da odradi sve sto treba... Po meni MOZDA jedino Sirbegovic ili Kema Kozaric su pravi ljudi trenutno za poziciju predsjednika Fk Zeljeznicar ...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 04 sep 2012, 18:27, ukupno mijenjano 3 puta.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 04 sep 2012, 18:06

UnKnownBA je napisao/la:Najuspješniji predsjednik u historiji kluba
Žujo je statistički najuspješniji predsjednik kluba. Za vrijeme njegovih mandata tim se okitio sa četiri naslova prvaka države i četiri trofeja Kupa Bosne i Hercegovine. U prvom mandatu funkciju predsjednika preuzeo je od Redžada Ćatića 2001. godine.

slika

Tim sa Grbavice iste godine osvaja duplu krunu, a godinu dana kasnije Plavi su odbanili titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U to vrijeme Željo je sjajno igrao u Evropi, te su u Ligi prvaka došli do trećeg pretkola. To je bio prvi put da neki bh. tim dođe do tog nivoa kvalifikacija za najelitnije takmičenje.

Kormilo Željezničara napustio je krajem 2003. godine.

Plavoj lokomotivi je u narednim godinama krenulo nizbrdo. Izostali su trofeji, a vremenom i učešće u evropskim takmičenjima. Klub je pao na niske grane. U šest godina pet puta se mijenjao predsjednik kluba, a deset puta mijenjan je trener.

Recimo i to da je krajem maja 2007. godine Željezničar slavio u Orašju, a zatim napravio niz od preko dvije godine bez pobjede u gostima.

U junu 2009. godine Žujo se vratio na funkciju predsjednika Želje, a jedan od prvih poteza bio je angažovanje menadžera Amara Osima, trenera koji je predvodio Želju do najvećih posljeratnih uspjeha kluba.
Na otvaranju sezone Željezničar je prekinuo već pomenuti negativni niz, a na kraju sezonu završio kao proplasirana ekipa prvenstva i finalist Kupa BiH.

Naredne godine Željezničar je osvojio Kup BiH, a u sezoni 2011/12. Plavi su po drugi put u svojoj historiji osvojili duplu krunu.

Samo molim boga da nam ne dođe neki lopov kojeg samo pare zanimaju, u suprotno odosmo opet u dugove i zavrsicemo kao komsije na tenderu! Prosipaju im šuplju a ustvari prodaju klub, na kraju ce levat kupiti vecinu glasova za neke mizerne pare i bit ce vlasnik kluba s obzirom da ga niko nece moci nadglasati! Nece ga moci smjeniti niti ce moci uticati na njegovu odluku! Takve pojedince samo pare interesuju i spremni su zrtvovati sve zarad novca a ako klubu krene lose on uvjek moze izvuci svoje pare jer ga je kupio za smijesnu svotu!

Žujo je po meni bio najbolji predsjednik kluba kojeg smo imali i kojeg cemo imati! Navedite nekog boljeg!? Bio je pravi profesionalac kojem je jedini cilj bio da Željo napreduje. Ne znam dali je istina (posto nisam vidio Željinu platnu listu) ali Žujo nije ni platu primao! Procitao sam u jednom komentaru na ovom forumu da je Žujo samo obecavao ali po mom misljenju ne mozete reci da je to 100% istina. Žujo jeste mnogo obecavao ali je i pokusavao da to ostvari, druga je stvar sto nije uspjevao. Primjer Grbavice, obecao je ali ne mozete reci da nije pokusao to ostvariti, digao je cijelu javnost na noge, odrzana su tri sastanka na kojim su bili svi predstavnici vlasti, pomjerili su se sa statusa quo!

Nemojte zaboraviti da je Željo bio u dugovima kad je on dosao i gdje smo se nalazili! Evropa nam je postala nedostizna. Uspio je da nas digne iz sivila u kojem smo bili, vratio je Amara i postali smo najbolji klub u drzavi koji se evo vec tri godine borio za titulu a evo sad i cetvrtu! Plate su postale redovne, igraci zadovoljniji, a rekao je da smo na pozitivnoj nuli tj, da nemamo dugova! Razmisljao o buducnosti i buducem napredku kluba pa i davao svoj licni novac ako hocete za pribavljanje ulagaca za razliku od ostalih predsjednika koji su nas unazadili. Ne vidim nikog u klubu koji je sposoban da odrzi ovo sto imamo a kamoli da uspijemo s njim napredovati. Sve goli lopovi koji zive na racun kluba (na osnovu imena, fol nake legende) posto su nesposobni za bilo sta drugo! Evo primjera, Hadzija visi u Macchiatu (znam licno) i ceka svaki mjesec platu, a znate li cega je on direktor!? Direktor stadiona kojem krovovi propadaju, wc-i ne rade, istok zatvoren za gledaoce da ne nabrajam dalje! Sve dok su takvi u klubu koji nemaju ni zelju da nesto promjene, NAMA NEMA NAPREDKA! Žujo, HVALA TI NA SVEMU!
Jedan od boljih postova na ovoj temi ;)

ps. A ovo sto spominju Gedica mogu samo reci kuku nama ako on dodje, na poziciju predsjednika treba dovest jakog i sposobnog privrednika, menadzera koji moze donjet sredstva i privuc sponzore, inace cemo da nazadujemo i lagano se vracamo u camovinu.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 04 sep 2012, 18:13

Prvo nije mi jasno sto se prepucavate sa padobrancima,jednostavno ih ignorisite.
Drugo covjek je rekao da odlazi radi posla ali da ce i dalje pomagati i biti uz klub.
Trece i najbitnije Zujo je potpuno u pravu kada kaze da Zeljo treba predsjednika koji ce biti 24 sata uz klub to jest da mu je to jedini posao za koji ce biti i placen,znaci treba objaviti konkurse za predsjednika i pojedine direktore i izabrati ljude koji ce svojim radom donijeti napredak i u ekonomskom i u takmicarskom smislu i koji ce za svoj rad biti dobro placeni,sit sam onih sto su im puna usta price da su tu samo zbog ljubavi prema Zelji a nasrijedu nista,neka dodje neko sposoban pa neka zato bude i dobro nagradjen onda barem znam da ce i klub dobro poslovati i napredovati u svim segmentima.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 04 sep 2012, 18:26

Iznanadilo me pravo, osim njega jedino vidim Kemala Kozarica kao predsjednika i to kad ne bude vise guverner centralne banke

JOHNNYJUVE
Kontakt:

Post Postao/la JOHNNYJUVE » 04 sep 2012, 18:31

Samo molim boga da nam ne dođe neki lopov kojeg samo pare zanimaju, u suprotno odosmo opet u dugove i zavrsicemo kao komsije na tenderu! Prosipaju im šuplju a ustvari prodaju klub, na kraju ce levat kupiti vecinu glasova za neke mizerne pare i bit ce vlasnik kluba s obzirom da ga niko nece moci nadglasati! Nece ga moci smjeniti niti ce moci uticati na njegovu odluku! Takve pojedince samo pare interesuju i spremni su zrtvovati sve zarad novca a ako klubu krene lose on uvjek moze izvuci svoje pare jer ga je kupio za smijesnu svotu!

:lol: :lol: gdje si ti zavrsio pravni fakultet :roll: :roll: pa fakat ovdje ima bolesnih ljudi u najmanju ruku, covječe,pa kakve veze ima organizacija FKS sa Žujom? :D mislim jadno poređenje i "predviđanje" budućnosti :) samo pazi da vam se ne vrati prošlost i 7 godina borbe za opstanak ;)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

alex ! 10 !

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 04 sep 2012, 18:38

al' fakat mi nikako niste jasni. da odmah u početku kažem da ne podržavam ova malo desno orijentirana navijanja ali nemam ništa posebno ni protiv. kao što reče neko na ovom pdf-u oni su pod agresorskom zastavom zapalili našu Dolinu Ćupova, zapalili živote, mladost i sve ostalo a sada se odmah pronalazi neka politička podloga ovih dešavanja.. bio bih ti veoma zahvalan da imenuješ osobe koje su dobile pare od SDA da rade te stvari i za koliko novca kada sa tolikim samopouzdanjem pišeš ove glupe postove. ;)
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 04 sep 2012, 18:43

Izvlačenje parova Kupa Bosne i Hercegovine zakazano je za četvrtak u 12:00 sati. U bubnju će se naći 32 najbolje bh. ekipe a titulu najboljeg brani sarajevski Željezničar.

sloboda, smorac, pitari ili celik, moja želja :mrgreen:
NO PYRO NO PARTY

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 04 sep 2012, 18:47

Buu je napisao/la:Izvlačenje parova Kupa Bosne i Hercegovine zakazano je za četvrtak u 12:00 sati. U bubnju će se naći 32 najbolje bh. ekipe a titulu najboljeg brani sarajevski Željezničar.

sloboda, smorac, pitari ili celik, moja želja :mrgreen:
mojne zivota ti,daj i nama nekad lagan raspored

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 04 sep 2012, 18:49

Kud ces lakse
Sloboda 2. liga, Borac ce biti 2. liga, Celik i pitari levati vazda bili.
NO PYRO NO PARTY

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 sep 2012, 18:51

Buu je napisao/la:Kud ces lakse
Sloboda 2. liga, Borac ce biti 2. liga, Celik i pitari levati vazda bili.
Ruku na srce "neka" Sarajeva i Celika, treba Borac i Siroki na dno tabele spustit, naravno igrom i pobjedama.

P.S. Sloboda se nece tek tako vratit iz cvajte.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 04 sep 2012, 18:54

JOHNNYJUVE je napisao/la:Samo molim boga da nam ne dođe neki lopov kojeg samo pare zanimaju, u suprotno odosmo opet u dugove i zavrsicemo kao komsije na tenderu! Prosipaju im šuplju a ustvari prodaju klub, na kraju ce levat kupiti vecinu glasova za neke mizerne pare i bit ce vlasnik kluba s obzirom da ga niko nece moci nadglasati! Nece ga moci smjeniti niti ce moci uticati na njegovu odluku! Takve pojedince samo pare interesuju i spremni su zrtvovati sve zarad novca a ako klubu krene lose on uvjek moze izvuci svoje pare jer ga je kupio za smijesnu svotu!

:lol: :lol: gdje si ti zavrsio pravni fakultet :roll: :roll: pa fakat ovdje ima bolesnih ljudi u najmanju ruku, covječe,pa kakve veze ima organizacija FKS sa Žujom? :D mislim jadno poređenje i "predviđanje" budućnosti :) samo pazi da vam se ne vrati prošlost i 7 godina borbe za opstanak ;)
:lol: :lol: :lol: mozda ti paranoja ,aldin i slicna djecurlija sa foruma nasjednu na tu pricu ,al ti je razmisljanje u najmanju ruku smijesno.

ps. Ima li šuški ko bi ga mogao naslijediti ?

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 04 sep 2012, 18:54

HAHHA ma kakva Sloboda, izgubili od Podgrmeča, da dodju nama rasuli bih 5:0 i to sa drugom postavom 8-) 8-)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Redfire16 i 15 gostiju.