FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Paranoja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Paranoja » 04 sep 2012, 17:03

Svako u cijeloj drzavi je vidio da Zeljo ide pravim put i da je na dobrom putu da naprave nesto veliko. To su vidjeli i pitari, smogovci, listicani i sad su dobili materijala da seru po temi.

E sad da pitam ove sto su prije 20 dana pisali kako je dobro sto je Numa dosao u klubu. Eto, da bude neki PR-a ili sta vec. Kad navijaci pocnu da ulaze u klub tu nastaje raskol kad-tad. Evo primjer Sarajeva koji jos nije svejstan sta ih ceka poslije prodaje dionica, gdje svaki lola koji ima para ima pravo kupiti nesto i dirigovati, takvih 50 i eto problema u klubu. Medutim, oni se bave Zeljom. Necete dugo mozda do Oktobra ...
Navijaci svjesno isli da otjeraju neke ljude u klubu, poceli su s PR-ovima (Zujo bio glup) a zavrsili s bakljama, parolama kojima nije mjesto na tribinama, spominjanja ratnih zlocinaca ili sta vec.
Mislim da se Dzilda prevrce u grobu, a i ove malo starije navijace mislim da je stid dolaziti na jug poslije ove dvije tekme na Grbavici. Jednom rijecju FUJ. Ali, oni su ispunili svoj cilj. Spojili ugodno s korisnim. Dobili po stoju i napravili sta su htjeli.

Ovim majmunima sto su se nakacili na temu ne treba odgovorati i odustat ce sami. Bolje bi bilo da vodimo diskusiju sami izmedu sebe, a njih da ignoriste.
Uglavnom, sta god mi pisali ovdje nista se nece promijeniti ali bilo bi dobro da ne dode do veceg raskola u klubu, sto je vrlo vjeravatno ...
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 04 sep 2012, 17:09

Crni gavran je napisao/la:Zelji sve najbolje, jedino Nedzadu Brankovicu zabranite da se opet kandiduje, u protivnom videoton1 bi mogao biti u pravu :mrgreen: ;)
Ma vidis da smo poludili, ko god dodje da se bogati mogao bi dobro najeb.ati. :)
Sad cemo vidjeti sta je Zujo sve radio u klubu.

Da nam je nekako Dželu i Gojera nabiti iz kluba.
NO PYRO NO PARTY

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 sep 2012, 17:09

slika

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 04 sep 2012, 17:11

http://www.radios" onclick="window.open(this.href);return false; arajevo.ba/novost/89148/iz-zeljeznicara-osuduju-paljenje-zastave-srbije
Za zivot cijeli!

bazdarevic
Kontakt:

Post Postao/la bazdarevic » 04 sep 2012, 17:12

socrates je napisao/la:
asunsao je napisao/la:Ma ne odgovarajte ovim likovima Socratesu i ostalima, namjerno provociraju i pisu neke nemoguce stvari, jer ne znaju sta ce od sebe, a sto se tice Zujinog odlaska, ok je radio svoj posao i sve, nije ispunio par obecanja, pa sta :?: Ni sheik ne ispuni svako obecanje, ja se samo nadam da nece sada doci neki politicki debil da unisti sve ovo sto Amar stvara 3-4 godine

mene se pita o kakvoj politici pricam..a evo sta vam covjek vas kaze...evo ..pogledajte....
Ove divove samo moze kao i bezbroj puta do sada ,ZELJO usreciti..... jadni li ste :(
Ni drzave sve,ni vlasti sve nisu mogle da te ugase.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 sep 2012, 17:20

Nema tu puno price. Po meni je ovo dobar potez Zuje i hvala mu. Ipak, Zeljeznicar je institucija i Zujo je fino rekao da nasem Zelji treba neko ko ce mu se posvetiti 24 sata... Zujo je vise vremena provodio u farmaviti, razumljivo, jer je tamo zaradjivao za zivot, (navodno mu je firma trenutno u krizi) dok je u Zelji on bio samo prividno tu... hocu da kazem nije se mogao posvetiti poslu, uraditi nesto i sl. Nasem Zelji treba neko ko ce mu se posvetiti 24 sata i to je kljucna recenica. Zujo hvala ti sto si nam Amara vratio!

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 04 sep 2012, 17:20

Ima li kakvih prica ko bi mogao biti novi direktor najveceg kluba u drzavi ??

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 04 sep 2012, 17:23

damirfile je napisao/la:Ima li kakvih prica ko bi mogao biti novi direktor najveceg kluba u drzavi ??
najveci klub u drzavi ima direktora ;)

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 sep 2012, 17:23

damirfile je napisao/la:Ima li kakvih prica ko bi mogao biti novi direktor najveceg kluba u drzavi ??
Ma da hoce Dzelo i Gojer jos u paketu, ova sedmica bi bila ekstra za Zeljeznicar

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 04 sep 2012, 17:24

pastore je napisao/la:
najveci klub u drzavi ima direktora ;)

najveci klub po debilnosti da, najveci klub po uspjesima ne

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 sep 2012, 17:25

Samo da ne dođe neki papak sa licnim interesima.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 sep 2012, 17:27

Elegant je napisao/la:Samo da ne dođe neki papak sa licnim interesima.
Nema toga buraz vise... sve to Amar budnim okom prati !!!

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 04 sep 2012, 17:27

Treba Amaru dati ovlasti nek on izabere koga on hoce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 04 sep 2012, 17:28

Elegant je napisao/la:Samo da ne dođe neki papak sa licnim interesima.
Pa ako takav dode Amar ce ti ici u ponedjeljak. Koliko god neko mislio da Amar i Zujo nisu bili dobri, prevario se opasno.
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 04 sep 2012, 17:29

England je napisao/la:Socrates odi na grah sa dokoljenicom, stucnom, koji ti je čovječe, ti nisi začet kao planiran i sada tu provaljuješ sa tipom koji ima nick videotoni koji te sustigne u IQ, vrlo skoro, obojica budete desetke iz IQ vozali.Kakavi bolidi, vrhunski ste tim, volim vas, ti si moje zlato , maloumno, cvrčak moj.zzzzzz
ti si vec na putu za banovice a nisi toga ni svjestan,kao sto nisi svjestan da ja nijednom rijecju nikoga ovdje nisam licno uvrijedio,niti prozvao.....a ti licno i jos nekoliko takvih kao ti sta radis na temi fk sarajevo...najbolje oslikavaju komentari na pomenutoj temi....tako da sto se mene tice,vise ti se ne obracam,sad jesam samo zbog navedenog..a nadalje mozes nastaviti da sviras frulu....
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 04 sep 2012, 17:32

Amoxicillin je napisao/la:
socrates je napisao/la: sto bolan to radis trpas covjeka na silu u ne navijace selje....ne mozes da prihvatis cinjenicu da ima i medju vama koliko toliko realnih,jel?
Sto se tice udbastva ni tu mi niste jasni,pa jel vi vidite na vlastite oci....prodajete povremeno kad to zatreba,vlastiti klub i stadion kao mjesto za predizborne kampanje,i u politicke svrhe..kad se to zatrazi od vas,za neku sicu kojom cete pokriti troskove za kazne sto u domacoj ligi, sto zbog kazni za nekoliko sati provedenih u evropi... 8-)
i cudo vam sto zujan nece da bude dio toga...
a jeste krema svih krema...ali samo u skretnicarskim okvirima..sto jest,jest... :arrow:
zamotaj se u sarmu i čekaj bajram
nemojte ga ba dirat.sa njim treba polako. haha
on prica o realnosti i moralise,a jos ne konta da je videoton1 pitar i jos ga pri tom naziva normalnim i realnim.blago tebi
sigurno je za socratesa cuo tako sto je konto da je to sok na rate
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

UnKnownBA
Kontakt:

Post Postao/la UnKnownBA » 04 sep 2012, 17:33

Najuspješniji predsjednik u historiji kluba
Žujo je statistički najuspješniji predsjednik kluba. Za vrijeme njegovih mandata tim se okitio sa četiri naslova prvaka države i četiri trofeja Kupa Bosne i Hercegovine. U prvom mandatu funkciju predsjednika preuzeo je od Redžada Ćatića 2001. godine.

slika

Tim sa Grbavice iste godine osvaja duplu krunu, a godinu dana kasnije Plavi su odbanili titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U to vrijeme Željo je sjajno igrao u Evropi, te su u Ligi prvaka došli do trećeg pretkola. To je bio prvi put da neki bh. tim dođe do tog nivoa kvalifikacija za najelitnije takmičenje.

Kormilo Željezničara napustio je krajem 2003. godine.

Plavoj lokomotivi je u narednim godinama krenulo nizbrdo. Izostali su trofeji, a vremenom i učešće u evropskim takmičenjima. Klub je pao na niske grane. U šest godina pet puta se mijenjao predsjednik kluba, a deset puta mijenjan je trener.

Recimo i to da je krajem maja 2007. godine Željezničar slavio u Orašju, a zatim napravio niz od preko dvije godine bez pobjede u gostima.

U junu 2009. godine Žujo se vratio na funkciju predsjednika Želje, a jedan od prvih poteza bio je angažovanje menadžera Amara Osima, trenera koji je predvodio Želju do najvećih posljeratnih uspjeha kluba.
Na otvaranju sezone Željezničar je prekinuo već pomenuti negativni niz, a na kraju sezonu završio kao proplasirana ekipa prvenstva i finalist Kupa BiH.

Naredne godine Željezničar je osvojio Kup BiH, a u sezoni 2011/12. Plavi su po drugi put u svojoj historiji osvojili duplu krunu.

Samo molim boga da nam ne dođe neki lopov kojeg samo pare zanimaju, u suprotno odosmo opet u dugove i zavrsicemo kao komsije na tenderu! Prosipaju im šuplju a ustvari prodaju klub, na kraju ce levat kupiti vecinu glasova za neke mizerne pare i bit ce vlasnik kluba s obzirom da ga niko nece moci nadglasati! Nece ga moci smjeniti niti ce moci uticati na njegovu odluku! Takve pojedince samo pare interesuju i spremni su zrtvovati sve zarad novca a ako klubu krene lose on uvjek moze izvuci svoje pare jer ga je kupio za smijesnu svotu!

Žujo je po meni bio najbolji predsjednik kluba kojeg smo imali i kojeg cemo imati! Navedite nekog boljeg!? Bio je pravi profesionalac kojem je jedini cilj bio da Željo napreduje. Ne znam dali je istina (posto nisam vidio Željinu platnu listu) ali Žujo nije ni platu primao! Procitao sam u jednom komentaru na ovom forumu da je Žujo samo obecavao ali po mom misljenju ne mozete reci da je to 100% istina. Žujo jeste mnogo obecavao ali je i pokusavao da to ostvari, druga je stvar sto nije uspjevao. Primjer Grbavice, obecao je ali ne mozete reci da nije pokusao to ostvariti, digao je cijelu javnost na noge, odrzana su tri sastanka na kojim su bili svi predstavnici vlasti, pomjerili su se sa statusa quo!

Nemojte zaboraviti da je Željo bio u dugovima kad je on dosao i gdje smo se nalazili! Evropa nam je postala nedostizna. Uspio je da nas digne iz sivila u kojem smo bili, vratio je Amara i postali smo najbolji klub u drzavi koji se evo vec tri godine borio za titulu a evo sad i cetvrtu! Plate su postale redovne, igraci zadovoljniji, a rekao je da smo na pozitivnoj nuli tj, da nemamo dugova! Razmisljao o buducnosti i buducem napredku kluba pa i davao svoj licni novac ako hocete za pribavljanje ulagaca za razliku od ostalih predsjednika koji su nas unazadili. Ne vidim nikog u klubu koji je sposoban da odrzi ovo sto imamo a kamoli da uspijemo s njim napredovati. Sve goli lopovi koji zive na racun kluba (na osnovu imena, fol nake legende) posto su nesposobni za bilo sta drugo! Evo primjera, Hadzija visi u Macchiatu (znam licno) i ceka svaki mjesec platu, a znate li cega je on direktor!? Direktor stadiona kojem krovovi propadaju, wc-i ne rade, istok zatvoren za gledaoce da ne nabrajam dalje! Sve dok su takvi u klubu koji nemaju ni zelju da nesto promjene, NAMA NEMA NAPREDKA! Žujo, HVALA TI NA SVEMU!

hannya
Kontakt:

Post Postao/la hannya » 04 sep 2012, 17:34

Paranoja je napisao/la:Svako u cijeloj drzavi je vidio da Zeljo ide pravim put i da je na dobrom putu da naprave nesto veliko. To su vidjeli i pitari, smogovci, listicani i sad su dobili materijala da seru po temi.

E sad da pitam ove sto su prije 20 dana pisali kako je dobro sto je Numa dosao u klubu. Eto, da bude neki PR-a ili sta vec. Kad navijaci pocnu da ulaze u klub tu nastaje raskol kad-tad. Evo primjer Sarajeva koji jos nije svejstan sta ih ceka poslije prodaje dionica, gdje svaki lola koji ima para ima pravo kupiti nesto i dirigovati, takvih 50 i eto problema u klubu. Medutim, oni se bave Zeljom. Necete dugo mozda do Oktobra ...
Navijaci svjesno isli da otjeraju neke ljude u klubu, poceli su s PR-ovima (Zujo bio glup) a zavrsili s bakljama, parolama kojima nije mjesto na tribinama, spominjanja ratnih zlocinaca ili sta vec.
Mislim da se Dzilda prevrce u grobu, a i ove malo starije navijace mislim da je stid dolaziti na jug poslije ove dvije tekme na Grbavici. Jednom rijecju FUJ. Ali, oni su ispunili svoj cilj. Spojili ugodno s korisnim. Dobili po stoju i napravili sta su htjeli.

Ovim majmunima sto su se nakacili na temu ne treba odgovorati i odustat ce sami. Bolje bi bilo da vodimo diskusiju sami izmedu sebe, a njih da ignoriste.
Uglavnom, sta god mi pisali ovdje nista se nece promijeniti ali bilo bi dobro da ne dode do veceg raskola u klubu, sto je vrlo vjeravatno ...
svaka čast drug!

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 sep 2012, 17:35

damirfile je napisao/la:Treba Amaru dati ovlasti nek on izabere koga on hoce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa tako nekako ce i biti, nisi ni svjestan koliko si blizu istine ;) Amar ih komotno sviju može zapošljavati, isto kao što im može i davati otkaze, sve po zaslugama. On je sa svoje donešene 4 titule i 4 kupa- svima u klubu primjer.
Kad bi i ostali u klubu bili odlucni i uspješni u svom poslu (kao Amar), gdje bi nam kraj bio.
Mada je ovo sa Žujom, licni Sabahudinov izbor, covjek nema snage ni vremena da se posveti 100% Želji, ima svoju firmu koja mu je prioritet i sa srecom mu.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 04 sep 2012, 17:37

barbarez je napisao/la:
Amoxicillin je napisao/la:
socrates je napisao/la: sto bolan to radis trpas covjeka na silu u ne navijace selje....ne mozes da prihvatis cinjenicu da ima i medju vama koliko toliko realnih,jel?
Sto se tice udbastva ni tu mi niste jasni,pa jel vi vidite na vlastite oci....prodajete povremeno kad to zatreba,vlastiti klub i stadion kao mjesto za predizborne kampanje,i u politicke svrhe..kad se to zatrazi od vas,za neku sicu kojom cete pokriti troskove za kazne sto u domacoj ligi, sto zbog kazni za nekoliko sati provedenih u evropi... 8-)
i cudo vam sto zujan nece da bude dio toga...
a jeste krema svih krema...ali samo u skretnicarskim okvirima..sto jest,jest... :arrow:
zamotaj se u sarmu i čekaj bajram
nemojte ga ba dirat.sa njim treba polako. haha
on prica o realnosti i moralise,a jos ne konta da je videoton1 pitar i jos ga pri tom naziva normalnim i realnim.blago tebi
sigurno je za socratesa cuo tako sto je konto da je to sok na rate
barbarezU..ulovio si se.....cestitamo....za nagradu dobijas dvojnice javi se u udruzenje samostalnih MENTOLA radi preuzimanja nagrade..barbarezUUU.. :)
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: grbavicka1921, Proximic i 24 gosta.