FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Budimo realni:
kao predsjednik Zelje Zujo nema nikakve bitne finansijske koristi, jedino je kao predsjednik Zelje ugledniji i poznatiji u drustvu nego sto bi bio da nije; dakle osim tog i nekog emotivnosg zadovoljstva i nema neke koristi od predsjednicke funkcije. Sa druge strane,
kao predsjednik je najodgovornija osoba u klubu, odgovoran je ako igraci i/ili RZ ne dobiju plate, premije, odogovoran je ako se ostane u dugovima za poreze i doprinose, odgovoran je ako ne moze platiti pojacanja, odgovoran je ako se ispadne u evropi i ne moze napraviti stadion; odgovoran je ako Adilović fuli 3 zicera ili Bogi odigra katastrofalno, provodi dosta vremena u klubu, sekira se, zapostavlja porodicu i djecu; ako ko bude ozljedjen na utakmici i tu je on odgovorno lice (kao odgovorno lice organizatora priredbe) i moze i krivicno odgovorati; on je direktor Farmavite gdje sigurno ima stresa od 8 do 16 h, pa još mu treba da sekira i oko Zelje od 8 do 24 h
Dakle, puno vise stete i potencijalne stete od materijalne i nematerijalne koristi
Budimi trezveni oko stadiona: izgradnja stadiona ili neke tribine u solo Zeljinoj reziji mnogo kosta i taj dodatni trosak se realno ne moze pokriti iz postojece prodaje ulaznica. Cak i ako se bitno (i dugoročno) poveca posjeta-prodaja to opet ne moze pokriti troskove izgradnje i odrzavanja. Da bi se isplatilo mora posjeta biiti veca min. 100% i cijene ulaznica vece (kako godisnje tako i pojedinacne) za cca 30% . Ako klub povisi cijene ulaznica, opet ce posjeta biti manja i opet je izgradnja tribine neisplativa, a obaveze ostaju.
Mislim da ga je prelomilo ovo sa Slavijom. Nikad uspjesniji start, a posjeta u malom gradskom derbiju (uz lijepo vrijeme i pogodan termin) 4,000 gledalaca. I to malo para sto se zaradilo od ulaznica ce otici na kazne (da ne govorimo o troskovima organizacije utakmice). Neredi na tribinama na sve 3 domace utakmice u sezoni. Nije lako u danasnjem vaktu obezbjeti pare za funkcionisanje kluba, a onda neki kreteni upale par baklji i ode par hiljada KM na kazne (za maribor otislo par desetina hiljada). On da bi pribavio par hiljada KM mora ganjati lobirati, zivirati se itd., a onda neko baklju upali i baci (bez ikakvog razumnog povoda) na grupu protivnickih navijaca. Sutra kad ode na gostovanje moze Zuju u lozi neko zbog toga gadjati, udariti, izvrijedjati i sl. Za čije babe dušu ?
Da sam na Zujinom mjestu isto bi uradio, jer puno je tu odricanja i živciranja, a samo ti na kraju prisjedne.
Sto se tice buduceg predsjednika ja sam zato da se dozvoli svima da se kandidaju, ponude CV-e, Program rada pa nek se demokratski izabere na Skupštini. Bitno je samo da istinski voli Zelju, a koliko je dobar vrijeme ce pokazati
kao predsjednik Zelje Zujo nema nikakve bitne finansijske koristi, jedino je kao predsjednik Zelje ugledniji i poznatiji u drustvu nego sto bi bio da nije; dakle osim tog i nekog emotivnosg zadovoljstva i nema neke koristi od predsjednicke funkcije. Sa druge strane,
kao predsjednik je najodgovornija osoba u klubu, odgovoran je ako igraci i/ili RZ ne dobiju plate, premije, odogovoran je ako se ostane u dugovima za poreze i doprinose, odgovoran je ako ne moze platiti pojacanja, odgovoran je ako se ispadne u evropi i ne moze napraviti stadion; odgovoran je ako Adilović fuli 3 zicera ili Bogi odigra katastrofalno, provodi dosta vremena u klubu, sekira se, zapostavlja porodicu i djecu; ako ko bude ozljedjen na utakmici i tu je on odgovorno lice (kao odgovorno lice organizatora priredbe) i moze i krivicno odgovorati; on je direktor Farmavite gdje sigurno ima stresa od 8 do 16 h, pa još mu treba da sekira i oko Zelje od 8 do 24 h
Dakle, puno vise stete i potencijalne stete od materijalne i nematerijalne koristi
Budimi trezveni oko stadiona: izgradnja stadiona ili neke tribine u solo Zeljinoj reziji mnogo kosta i taj dodatni trosak se realno ne moze pokriti iz postojece prodaje ulaznica. Cak i ako se bitno (i dugoročno) poveca posjeta-prodaja to opet ne moze pokriti troskove izgradnje i odrzavanja. Da bi se isplatilo mora posjeta biiti veca min. 100% i cijene ulaznica vece (kako godisnje tako i pojedinacne) za cca 30% . Ako klub povisi cijene ulaznica, opet ce posjeta biti manja i opet je izgradnja tribine neisplativa, a obaveze ostaju.
Mislim da ga je prelomilo ovo sa Slavijom. Nikad uspjesniji start, a posjeta u malom gradskom derbiju (uz lijepo vrijeme i pogodan termin) 4,000 gledalaca. I to malo para sto se zaradilo od ulaznica ce otici na kazne (da ne govorimo o troskovima organizacije utakmice). Neredi na tribinama na sve 3 domace utakmice u sezoni. Nije lako u danasnjem vaktu obezbjeti pare za funkcionisanje kluba, a onda neki kreteni upale par baklji i ode par hiljada KM na kazne (za maribor otislo par desetina hiljada). On da bi pribavio par hiljada KM mora ganjati lobirati, zivirati se itd., a onda neko baklju upali i baci (bez ikakvog razumnog povoda) na grupu protivnickih navijaca. Sutra kad ode na gostovanje moze Zuju u lozi neko zbog toga gadjati, udariti, izvrijedjati i sl. Za čije babe dušu ?
Da sam na Zujinom mjestu isto bi uradio, jer puno je tu odricanja i živciranja, a samo ti na kraju prisjedne.
Sto se tice buduceg predsjednika ja sam zato da se dozvoli svima da se kandidaju, ponude CV-e, Program rada pa nek se demokratski izabere na Skupštini. Bitno je samo da istinski voli Zelju, a koliko je dobar vrijeme ce pokazati
...i tako su generacijama i sezonama udarali o malu plavu ploču.Ploča je bila sve veća i veća.....
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
- MinjonKocka
- Kontakt:
Ne zna se ko je gori, oni ili vi koji im odgovarate na njihove "dobronamjerne" sugestije i savjete. Dodje covjek da procita nesto pametno ovdje a ono rasprava ciji je babo jaci.
Dobra bi stvar bila da Gredic preuzme Zujino mjesto, em je sposoban em odlican privatno sa Amarom! Nadam se da je zainteresovan i da ce biti opcija uprave.
Dobra bi stvar bila da Gredic preuzme Zujino mjesto, em je sposoban em odlican privatno sa Amarom! Nadam se da je zainteresovan i da ce biti opcija uprave.
Manijače izdrži!
Zolotić Nermin
Zolotić Nermin
- champions1921
Ovi torpedovci citiraju jedni druge i dive se svojim postovima
Tek kad njih vidim shvatim ustvari kolika smo mi gospoda i institucija za njih.. Ispali od Zete a imaju obraza pominjati neku Evropu..
AMAR OSIM ce vam jos dugo krv piti, nista se ne sikirajte

Tek kad njih vidim shvatim ustvari kolika smo mi gospoda i institucija za njih.. Ispali od Zete a imaju obraza pominjati neku Evropu..

BUDI ŽELJO !!!
- Crni gavran
- Kontakt:
Izaberite mene umjesto Zuje 

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
ovo je prije svega vama drago jer sd nadate istom scenariju.vas zeljo frustrira 3 god,pa ste se ponadali da je ovo pocetak kraja.haj zmijo ne seri ,potrazi po svom blatu 15 predsjednika i uprava koje su smijenjene ,nemoj se ti sekirat za zelju .idi slavi titulu ,znas da ste prvaci godinamdo 5 ili 6 kola a onda uslijede urote zavjere gnjev ,onda su krivi ivica osim ,platini ,rat u iraku,,george bush,......socrates je napisao/la:e jesi vidio..a sve im ko nije valjo zujan...pa se obradovali odlasku...mozda u neku ruku i jesu...ali znaju oni da ovo nije kraj..i da bi zujan mogao biti samo kolateral,a kad se odozgo lavina pokrene ne zaustavlja se do samog dna...zivo blato...znaju oni sta je to...jer po onoj nasoj staroj narodnoj:koga su zmije ujedale i gustera se boji...pacovi_tu_ima je napisao/la:koliko samo frustracije u jednom postuKB-TM87 je napisao/la:udbaši vratite se u svoje rupe i nastavite pratit vaš udbaški klub i vratite se udbi od koje ste nastali
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
-
- Kontakt:
Lištica, Leotar, zli Komitet, šteli babo sinu, jagnjetina u Jablanici, Nijaz Brković sa akten tašnom, penal efendija, Vukasović, Dominković, familija, gama zrake i ovako hrenovke.barbarez je napisao/la: ovo je prije svega vama drago jer sd nadate istom scenariju.vas zeljo frustrira 3 god,pa ste se ponadali da je ovo pocetak kraja.haj zmijo ne seri ,potrazi po svom blatu 15 predsjednika i uprava koje su smijenjene ,nemoj se ti sekirat za zelju .idi slavi titulu ,znas da ste prvaci godinamdo 5 ili 6 kola a onda uslijede urote zavjere gnjev ,onda su krivi ivica osim ,platini ,rat u iraku,,george bush,......
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

Bit će opet ovako.
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Da se dodjeljuje kakva nagrada za glupost, ti bi siguran sam par puta odbranio tu nagradu, prvo zbog tog nicka, pa onda zbog komentara napisanih pod istim.videoton1 je napisao/la: Bit će opet ovako.
Za zivot cijeli!
-
- Kontakt:
Koliko vas je bilo protiv GOŠK-a a u vrhu ste tabele. Milja ? Manje ?

kod vas je slicno i kad je sve uredu i kad nema kazni.evo bio gosk neki dan,kontali ljudi da je bajram.promjeni nick u zeta ,to ti je u modi sadvideoton1 je napisao/la:
Bit će opet ovako.
VOLIM TE ZELJO
Imaš li ti povišen pritisak, trigliceride, manjak željeza ili šećera u krvi?videoton1 je napisao/la:
Bit će opet ovako.
Ako nastaviš toliko da se sekiraš o našoj budućnosti crno ti se piše...
-
- Kontakt:
Debilu nije mrsko da čuva sliku na računaru nebil nekad provocirao

Au, jeste se upalili 

što je frkiju milo to mu se i snilo.
pa vi ste od tad jedno tri puta bojkotovali navijačku tribinu, a na običnim utakmicama nije puno drukčije stanje ni kad ne bojkotujete. "na sjeveru uobičajena špica" - eufemizam za 800 ljudi između dva centralna ulaza...
pa vi ste od tad jedno tri puta bojkotovali navijačku tribinu, a na običnim utakmicama nije puno drukčije stanje ni kad ne bojkotujete. "na sjeveru uobičajena špica" - eufemizam za 800 ljudi između dva centralna ulaza...
A vidi mu paćeničkog nicka - Videoton
kao onaj im vođa sa severa, koji hoda sa šalom videotona
Zamisli da sad ja stavim nick Zeta Golubovci ili Kjusisi
morao bi se raniti u nogu

Zamisli da sad ja stavim nick Zeta Golubovci ili Kjusisi

- Crni gavran
- Kontakt:
Zelji sve najbolje, jedino Nedzadu Brankovicu zabranite da se opet kandiduje, u protivnom videoton1 bi mogao biti u pravu

Zadnja izmjena: Crni gavran, dana/u 04 sep 2012, 16:16, ukupno mijenjano 2 puta.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
-
- Kontakt:
Ima ih 800 na Sjeveru kada se rašire po tribini i zauzmu po dvije stolice 

Koliko vas je bilo na zadnjoj a u vrhu ste?hoshtapler je napisao/la:Koliko vas je bilo protiv GOŠK-a a u vrhu ste tabele. Milja ? Manje ?![]()
![]()
![]()
![]()

Kad neko nema razloga za slavlje, onda to slavlje trazi u neuspjehu drugih. Iako znaju da je to jadno, ipak ih tjesi. Najgore od svega toga sto ovo i nije neki neuspjeh ali davljenik se i za slamku hvata.champions1921 je napisao/la:Ovi torpedovci citiraju jedni druge i dive se svojim postovima![]()
![]()
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 49 gostiju.