FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SamoZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SamoZeljo » 04 sep 2012, 14:58

Samo da Amar ne ode za njim. Tako je bilo prosli put.

Inace, nisam komentarisao navijanje na zadnjoj tekmi. Ovaj forum i nije mjesto za toga. Mislim da sve osim fudbala treba zaboraviti kad smo na Grbavici.
Svaka cast Srebrenici, toga se treba sjecati ali 365 dana u godini a ne samo 90 minuta tokom utakmice.
Fudbalske utakmice nisu mjesto za takve stvari. Pogotovo ne za predizbornu kampanju.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 sep 2012, 15:00

Otiso je ublehas :lol:

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 04 sep 2012, 15:00

ripper je napisao/la:Žujo je bio naslabija karika u Želji ;)
vidim ovo odjednom potencirate kako je žujo bio najslabija karika :shock: bože sačuvaj, lik jeste seoska lola međutim je jako sposoban čovjek pravi onaj biznismen, tako se postavljao i dok je bio predsjednik željezničara. da je amar osim recimo imao landžu samira umjesto žuje, šipak bi bilo uspjeha u ovoj ligi. no dobro, vi ga ne volite iz razloga što vam je bacao ublehe oko stadiona. ko vam je kriv što ste se primali ko saučešće na to?

Amar_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Amar_TM87 » 04 sep 2012, 15:01

Batistuta je napisao/la:Nek komšiji crkne krava :D evo i jedna prikladna http://fksinfo.com/galerija/28-kolo-pl- ... lika#13569" onclick="window.open(this.href);return false;
Dvije krune haveru, vi?
A VIII??! Ne cujemmmm...

Ferplejko
Kontakt:

Post Postao/la Ferplejko » 04 sep 2012, 15:02

Budimo realni:
kao predsjednik Zelje Zujo nema nikakve bitne finansijske koristi, jedino je kao predsjednik Zelje ugledniji i poznatiji u drustvu nego sto bi bio da nije; dakle osim tog i nekog emotivnosg zadovoljstva i nema neke koristi od predsjednicke funkcije. Sa druge strane,
kao predsjendik je najodgovornija osoba u klubu, odgovoran je ako igraci i/ili RZ ne dobiju plate, premije, odogovoran je ako se ostane u dugovima za poreze i doprinose, odgovoran je ako ne moze platiti pojacanja, odgovoran je ako se ispadne u evropi i ne moze napraviti stadion; odgovoran je ako Adilović fuli 3 zicera ili Bogi odigra katastrofalno, provodi dosta vremena u klubu, sekira se, zapostavlja porodicu i djecu; ako ko bude ozljedjen na utakmici i tu je on odgovorno lice (kao odgovorno lice organizatora priredbe) i moze i krivicno odgovorati; on je direktor Farmavite gdje sigurno ima stresa od 8 do 16 h, pa još mu treba da sekira i oko Zelje od 8 do 24 h

Dakle, puno vise stete i potencijalne stete od materijalne i nematerijalne koristi

Budimi trezveni oko stadiona: izgradnja stadiona ili neke tribine u solo Zeljinoj reziji mnogo kosta i taj dodatni trosak se realno ne moze pokriti iz postojece prodaje ulaznica. Cak i ako se bitno (i dugoročno) poveca posjeta-prodaja to opet ne moze pokriti troskove izgradnje i odrzavanja. Da bi se isplatilo mora posjeta biiti veca min. 100% i cijene ulaznica vece (kako godisnje tako i pojedinacne) za cca 30% . Ako klub povisi cijene ulaznica, opet ce posjeta biti manja i opet je izgradnja tribine neisplativa, a obaveze ostaju.

Mislim da ga je prelomilo ovo sa Slavijom. Nikad uspjesniji start, a posjeta u malom gradskom derbiju (uz lijepo vrijeme i pogodan termin) 4,000 gledalaca. I to malo para sto se zaradilo od ulaznica ce otici na kazne (da ne govorimo o troskovima organizacije utakmice). Neredi na tribinama na sve 3 domace utakmice u sezoni. Nije lako u danasnjem vaktu obezbjeti pare za funkcionisanje kluba, a onda neki kreteni upale par baklji i ode par hiljada KM na kazne (za maribor otislo par desetina hiljada). On da bi pribavio par hiljada KM mora ganjati lobirati, zivirati se itd., a onda neko baklju upali i baci (bez ikakvog razumnog povoda) na grupu protivnickih navijaca. Sutra kad ode na gostovanje moze Zuju u lozi neko zbog toga gadjati, udariti, izvrijedjati i sl.

Da sam na Zujinom mjestu isto bi uradio, jer puno je tu odricanja, a samo ti na kraju prisjedne.

Stos e tice buduceg predsjednika ja sam zato da se dozvoli svima da se kandidaju, pomude CV, Progrma rada pa nek se demokratski izabere. Bitno je samo da istinski voli Zelju, a koliko je dobar vrijeme ce pokazati
Zadnja izmjena: Ferplejko, dana/u 04 sep 2012, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 04 sep 2012, 15:04

ma nek se Zujo malo odmori koju godinu pa kad dodje u penziju nek ponovo navrati do kluba hahaha. Naredni predsjednik moze biti samo bolji, doce u sredjen klub finansijski i igracki sto je najbitnije. Vjerujem da ih ima u redu sto cekaju da budu predsjednici zelje.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 04 sep 2012, 15:05

Amar_TM87 je napisao/la:
Batistuta je napisao/la:Nek komšiji crkne krava :D evo i jedna prikladna http://fksinfo.com/galerija/28-kolo-pl- ... lika#13569" onclick="window.open(this.href);return false;
Dvije krune haveru, vi?
A VIII??! Ne cujemmmm...
Uzrujan siii :lol: uživaj ba znam da si pod stresom 20 evropskih golova u tri utakmice,malo li je, al opet moraš biti pri svijesti :lol: :lol: Sada tek problemi kreću spremi se, znaš kad vi zaglibite po 10 godina vas nema nigdje :oops:

Amar_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Amar_TM87 » 04 sep 2012, 15:06

Batistuta je napisao/la:
Amar_TM87 je napisao/la:
Dvije krune haveru, vi?
A VIII??! Ne cujemmmm...
Uzrujan siii :lol: uživaj ba znam da si pod stresom 20 evropskih golova u tri utakmice,malo li je, al opet moraš biti pri svijesti :lol: :lol: Sada tek problemi kreću spremi se, znaš kad vi zaglibite po 10 godina vas nema nigdje :oops:
Ja jos uvijek ne cujem.. Dvije krune haveru, vi ? Imal vas igdje?! :lol:

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 sep 2012, 15:06

Batistuta je napisao/la:
Amar_TM87 je napisao/la:
Dvije krune haveru, vi?
A VIII??! Ne cujemmmm...
Golubovci :lol:

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 04 sep 2012, 15:06

Batistuta je napisao/la:
Amar_TM87 je napisao/la:
Dvije krune haveru, vi?
A VIII??! Ne cujemmmm...
Ne lazi covjeka nije nas bilo 13.5 godina i nista nismo osvojli ni evrope vidjeli ccc.

Direkt
Kontakt:

Post Postao/la Direkt » 04 sep 2012, 15:07

Ulazimmm i imam sta vidjeti :D
Nasikirah se za sutrasnji ispit, ali me ovo oraspolozi maximalno ! Desetka sutra :)
Naravno, najslabija karika - Greda nastupaj !

Željezničar za život cijeli !
http: //fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub !
Volimo tebe..

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 04 sep 2012, 15:10

http://fksinfo.com/galerija/5-kolo-plbi ... lika#14660" onclick="window.open(this.href);return false; :lol:

EVO NAMA FARUKA OPET ZA PREDSJEDNIKA :lol:
ZELJEZNICAR 1921!

Utic
Kontakt:

Post Postao/la Utic » 04 sep 2012, 15:10

Info za Zuju i nije nesto neocekivano... Zujo je dostigao svoj limit i sretno mu bilo u daljem zivotu i radu.
Po meni samo mozemo naprijed, naravno uz pretpostavku da strucni stab ostane (prevashodno mislim na Amara, mada mislim da to nije tema razgovora i on ostaje svakako).
Izuzetno mi je drago da su se navijaci i simpatizeri drugih klubova obradovali ovakvom razvoju situacije, treba imati razumjevanje za takve sitne duse, ipak ovo im je jedna od rijetkih prilika da se obraduju necemu... do cetvrtka.
Cao. :lol:

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 04 sep 2012, 15:12

zlatandr je napisao/la:Iskreno ova vijest oko Zuje mi je uljepsala dan :D vjerovatno sam i "poznat" na ovom forumu po tome sto nikada nisam Zuju simpatisao, ali vjerujte mi, on je najveci shupljikat u cijeloj BiH, i to ne govorim samo zbog njegovog mandata kao direktora u Zelji (stadion, Mercede arene, trening centri, grupna faza LP, milioni, avioni itd.), nego i iz drugih (poslovnih) razloga. Takodjer mi je drago i zbog Amara, sa kojim, koliko sam skontao nije imao nesto dobar odnos. Sad fino postaviti neku legendu kluba kao predsjednika, i nekog sposobnog ko zna donijeti pare u klub i udri po dusmanima :D ovo nam je super prilika, po meni.
danas sam se bas dobro nasmijao na ovoj temi,nije lose nekad tu zaviriti da se covjek malo nasmije..."postaviti legendu i nekoga ko ce donijeti pare"...jel to po nekom sistemu spojenih posuda?? opet grohotooom... :lol: :lol: :lol:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 04 sep 2012, 15:14

Idealno bi bilo da Zujo ostane u sastavu predsjednistva kluba ali ne kao predjsednik i da pomaze u radu i uvede novog predsjednika u klub prenese na njega ovlasti koje ima. Eto rekao je pomagat ce klubu da li ce tako biti vidjet cemo ali idealno je da ostane tu negdje, a da za predsjednika dodje neko ko ce moci biti non stop na raspolaganju klubu pa cak neko ko ce imati i platu za to, a davati svoj maximum. Mislim da Selimovic iz Sarajeva nije los primjer jer ako nista bar se trudi i radi jbg
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 04 sep 2012, 15:15

pacovi_tu_ima je napisao/la:
ripper je napisao/la:Žujo je bio naslabija karika u Želji ;)
vidim ovo odjednom potencirate kako je žujo bio najslabija karika :shock: bože sačuvaj, lik jeste seoska lola međutim je jako sposoban čovjek pravi onaj biznismen, tako se postavljao i dok je bio predsjednik željezničara. da je amar osim recimo imao landžu samira umjesto žuje, šipak bi bilo uspjeha u ovoj ligi. no dobro, vi ga ne volite iz razloga što vam je bacao ublehe oko stadiona. ko vam je kriv što ste se primali ko saučešće na to?
POTPIS :!:
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 04 sep 2012, 15:16

Žujo je najvljivao odlazak na kraju godine, sada je samo malo ubrzao to. Neće se mnogo toga bitnijeg promijeniti, ali bih volio Gredića kao predjednika vidjeti...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 04 sep 2012, 15:16

"Istina je, podnio sam ostavku iz samo jednog razloga, a to je moja poslovna zauzetost. Mislim da budući predsjednik FK Željezničar mora biti profesionalac, odnosno mora biti na dispoziciji klubu 24 sata dnevno. Ja to u ovom trenutku nisam u stanju zbog poslovnih obaveza", kazao je Žujo za SportSport.ba i dodao:

"To je jedini razlog zbog kojeg odlazim, a siguran sam da ćemo na sjednici predsjedništva iznaći pravo rješenje za prvog čovjeka kluba. U Željezničaru sam uvijek radio drage volje, odnosno davao sam cijelog sebe za ovaj klub. I naravno, i dalje ću, koliko god budem mogao, pomagati klubu".

-------------------------------------------------------

Hajd ti ublehašu lagano, posveti se svojoj profitabilnoj Farmaviti 24/7 ;) , jer se ne može jednom guzicom na dvije stolice.
Treba dovesti covjeka profesionalca koji ce biti uz klub non stop i koji nece valjati šuplju.
Samo da ne bude Đelo Litex.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 04 sep 2012, 15:17

jos da dodam to je bilo i ocekivano sam je covjek naglasio podavno da ce podnijeti ostavku jer je 4 godine predsjednik i da je vrijeme da neko mladji i ambiciozni i neko ko ce moci dati svoj maximum klubu preuzme tu funkciju
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 04 sep 2012, 15:17

Joj udbasa, k'o da je Amar otis'o, pa zayebavaju.Oni sve znaju, kad i kako je Sabahudin otis'o prosli put, sve oni znaju, isto tako znaju da ce sad uzeti trofej nakon toliko godina suse, ma yebo vidovitu Dzemilu, sta su pitari.Sabahudin jeste davao pare, ali umjesto da izvrsava ono sto obecava, on je samo obecavao, a nista nije radio.Postavlja se pitanje, zasto si obecavao nesto sto nisi u stanju ispuniti?Nek' bude kako bude, al nek' si Sabahudine otis'o, vrijeme ti je bilo, pogotovo nakon onog skandala poslije utakmice sa Slavijom.I plus pitari se slazu, mozes misliti, haj nek i to vidim.Vidite li da samo vas dvojica "potpisujete"?
Za zivot cijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, BarbareZeljin, Levin, MrkiMedo, Orvel i 31 gost.