Mi ukoliko popunimo roster onako kako treba i ako aco uigra ovu ekipu mi bi mogli bit ozbiljna selekcija na euru stim da imamo jednu super zvijezdu koja bi mogla napravit prevagu pa ako se teletovic raspuca ko zna sta mozemo ( slicno nesto sa makedonijom se desilo prosli euro ). Ali svakako mislim da smo ovaj put spremni da prodjemo prvu grupu pa cemo dalje vidjet . Za mene bi i to bio veliki uspijeh. Opet ponavljam kad se to sve uigra mozda mozemo cak i nesto vise ali realno je to da nismo neka velesila ali da mozemo odigra kvalitetno prvenstvo i pokvarit mozda nekom vecem planove ja mislim da za takvu stvar kapaciteta imamo , samo uz pravi pristup i igraca i strucnog staba u sto ne sumnjam.jasta je napisao/la:Svaka cast na zadnja 2 posta. I hvala na odgovorima. Mislim da je ovo realan opis svega sto se trenutno desava u nasoj reprezentaciji. Cesto nasi ljudi idu u krajnost, il je sve za 10 il nista ne valja.
znaci, realno je da se ode na Euro i da na istom ne nepravimo nista spektakularno![]()
nadat se da ce firic i markovic " napravit " sto vise djecurlije, koju ce opet neko morat gurnut u vatru....za rezultat treba vremena 3,4,5,10 godina stalnog kv. rada sa omladinskim selekcijama, skautingu itd....a racunajmo da je nama ovo nulta ili prva...kako hocete...mozda i grijesim
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Svakako.grgr je napisao/la:Mi ukoliko popunimo roster onako kako treba i ako aco uigra ovu ekipu mi bi mogli bit ozbiljna selekcija na euru stim da imamo jednu super zvijezdu koja bi mogla napravit prevagu pa ako se teletovic raspuca ko zna sta mozemo ( slicno nesto sa makedonijom se desilo prosli euro ). Ali svakako mislim da smo ovaj put spremni da prodjemo prvu grupu pa cemo dalje vidjet . Za mene bi i to bio veliki uspijeh. Opet ponavljam kad se to sve uigra mozda mozemo cak i nesto vise ali realno je to da nismo neka velesila ali da mozemo odigra kvalitetno prvenstvo i pokvarit mozda nekom vecem planove ja mislim da za takvu stvar kapaciteta imamo , samo uz pravi pristup i igraca i strucnog staba u sto ne sumnjam.jasta je napisao/la:Svaka cast na zadnja 2 posta. I hvala na odgovorima. Mislim da je ovo realan opis svega sto se trenutno desava u nasoj reprezentaciji. Cesto nasi ljudi idu u krajnost, il je sve za 10 il nista ne valja.
znaci, realno je da se ode na Euro i da na istom ne nepravimo nista spektakularno![]()
nadat se da ce firic i markovic " napravit " sto vise djecurlije, koju ce opet neko morat gurnut u vatru....za rezultat treba vremena 3,4,5,10 godina stalnog kv. rada sa omladinskim selekcijama, skautingu itd....a racunajmo da je nama ovo nulta ili prva...kako hocete...mozda i grijesim

nerminh74 je napisao/la:evo citam sve i svasta od hvalospjeva do blacenja i mada nemam zelju da objasnjavam velikoj vecini padobranaca koje nalete ovdje da nas "prosvjetle" pa opet nestanu dok reprezentacija opet nije "in", ipak cu napisati neko svoje misljenje, a smatram sebe nekim kosarkaskim znalcom (poslje 30 godina pracenja kosarke), a ne i strucnjakom jer za to se treba decenijama baviti tim sportom i puno uciti u praksiMelo15 je napisao/la:Kod nas ljudima sto vise objasnjavas neke stvari oni postavljaju sve gluplja i gluplja pitanja!!!
Na ovih 360 stranica je bar 720 puta napisano zasto Bajramovic,Vasiljevic,Ikonic nisu odigrali one kvalifikacije.
Napisano je bar 600x zasto je pozvan Avdibegovic.
Napisano je isto toliko puta zasto nema Gordica,Pasalica pa i Naletilica.
Ali kod nas je to jos uvijek glavno pitanje.
Treba prihvatiti cinjenicu da TRENUTNO nismo mogli napraviti puno bolju repku,mozda neku zamjenu da su zvali Mirzi ali bi opet ta zamjena igrala max. 5-6 minuta.
Sve ce to aBd izgledati bolje na EP-u,a i vjerujem da ce izvlacenje grupa biti povoljno za nas ma u kom sesiru bili...
Samo da nas ne potrefe ekipe tipa Latvije,Finske,Litvanije...
sto se tice ace "trice" petrovica nisam ga nesto previse pratio sve dok nije preuzeo zadar onda kada je pretio da uzme ciboni trogodisnji EL ugovor i kasnije u Ccedeviti i znao sam veoma dobro da kada preuzme repku da ce graditi ekipu oko teletovica, jer to je tip igraca koji on obozava (ranije u zadru je to bio gecevski, a kasnije u cedeviti je donekle mu to uspijelo sa vukusicem) tj, brzi visoki igrac sa izvrsnim sutem sa distance
takodjer sam znao da ce se igrati brzo ca ciljem da se realizuje prije nego sto se protivnicka odbrana postavi i znao sam da ce traziti brzog pleja koji ima izvrstan ulaz i pregled igre, a kako mi imamo nekoliko izvrsnih trojkasa znao sam da nece biti neophodno da je izvrstan suter (za razliku od ranijih izbora u zadru i cedeviti)
znao sam da ce se igrati najvise na prodor uz mogucnost povratne lopte, na pick and roll i pick and pop, da ce se igrati sa naglaskom na napad i skromnijom odbranom (ali ne nepostojecom kao sto neki misle) i zbog toga sam znao da ce mu na centru biti favorizovan kikanovic
znao sam da nece biti postavljenih napada (ne mislim na akcije sa sutem iz blokova), da se nece spustati na centre za igru jedan na jedan (da to se radi sa teletovicem ali radi zbijanja odbrane), znao sam da nece biti cvrste odbrane i mjenjanja ritma (ove promjene ritma kod nas su uzrokovane umorom) i da ce nam utakmice uveliko ovisiti o napadackom ucinku i zato da ce biti posdlozne velikim oscilacijama
tako da sam znao da aca nije vrh elite kosarkaskih trenera, ali za razliku od dosadasnjih selektrora jeste najveci strucnjak koji je sjeo na to mjesto sa dosta sezona treniranja, respektabilnih ekipa, iza njega bez obzira na mane
kada nam se roster popuni sa 3-4 nedostajuca igraca ocekujem bolju odbranu i skok igru, ali opet necu ocekivati neki dramatican pomak napred
ja ga nekrivim za manjak rotacije kod niskih igraca jer smo stvarno imali ogroman peh tu
prvo je gordic dosao na pripreme sa jednom manjom ozljedom, ali i molbom da propusti ove kvalifikacije kako bi napokon sanirao sve povrjede i malo odmorio, a kako je on od svoje 18 godine na svim pripreme dosao i sa mnogih se vratio u klubove ozljedjen radi svoje borbenosti na terenu + zbog cinjenice da mu je ovaj momenat veoma vazan u karijeri i pogotovu sto je on vazan ovoj reprezentaciji podrzavam odluku sto su ga odlucili pustiti
poslje njega pasalic koji je trebao igrati 10-tak minuta na pleju i isto toliko na 2 i tako je trebao odmarati i zack-a i djedovica i onda se njegova povreda koja se u pocetku cinila lagana pokazala kao veoma ozbiljna sto je tada vec dobro prodrmalo acinu koncepciju
ali on je dobro reagovao i doveo filipa adamovica koji je mogao odigrati odigrati na nesto nizem nivou nego pasalic ali opet je mogao dati solidnih 10-15 minuta (sjetite se samo kako je igrao protiv sirokog u finalu) koji bi nam sada zlata vrijedile i sta se desi upali mu se zadnja loza jer je upao usred priprema
i aco ostane samo na naletelicu koji je dobar igrac zadatka i osrednji plej ipak je mogao dati zack-u 3-4 minute da predahne i naravno kao slag na tortu i on se povrjedi
istina imamo masica i persica koji u osnovi mogu igrati i 2 ipak sto se tice ulaza to je nihad majstor za njih, a aci su potrebni takvi ulazi radi zbijanja odbrane i da tako igraci ostaju sami na liniji za tri a upravo zbog toga nihad ima toliku minutazu, samo nihad jeste sazrio psihicki, ali jednostavno nema dovoljno iskustva pa ga nekoliko veznih losih utakmica jos znaju poklopiti, cekajte vi samo godinu-dvije u kojima ce nihad imati dobru minutazu u EL-u i vidjecete koja ce on zvjer biti
ipak aci zamjeram sto smo ostali bez visokih igraca, jednostavno u modernoj kosarci je pozicija 4 izuzetno vazna, a on je sebi dozvolio da u pripreme udje sa samo 2 cetvorke, ok znam da je bajramovic morao napustiti reprezentaciju kako bi mirza dobio kapitensku traku opet bajramovic nije tip igraca koji aco voli samo morao je pozvati adnana hodzica barem radi sirine rostera i zbog ovakvih nepredvidjenih situacija i pogotovu sto je bavcic dosao sa ne zaljecenom povredom koja se samo tokom povrede pogorsala, a kako bi sada maksimalno 5 minuta odmora koje bi hodjic mogao pruziti mirzi sada znacile pa vidjeli smo protiv holandije kada su mu trebale samo 3 minute odmora
sto se centra tice OK, brkic nije mogao zaigrati zato je tu juka da dobije koji minut, kikanovic i sinanovic se nadopunjuju i ako bi kod nekog drugog trenera sinanovic imao vecu minutazu od kikanovica ali jednostavno spori centar koji trazi vremena i prostora u napadu nije acin izbor
mozda je trebao malo vise uvoditi mitrovica, ali opet lako je nama svasta pisati dok je njegova guzica u pitanju
summa summare aco ce nas odvesti na EP, ali je djelomicno i sam kriva sto cemo tamo otici kao treceplasirani
samo opet kada tamo odemo jaci samo za gordica, pasalica i bavcica, a da nepricamo ukoliko stvarno savovic zaigra + jos jedan igrac na pozicijama 1-2 moci cemo se komotno za gusu sa ekipama iz drugog i treceg sesira, tako da sam ja zadovoljan, ali nisam odusevljen
e sada da vidimo sta ce biti u gruziji, neka nam je sa srecom
inace odusevljen sam ostao nacinom kako kokosov vodi gruziju i odmah bi ga (naravno da se nesto pitam), da postoji opcija, vezao za nasu reprezentaciju visegodisnjim ugovorom jer covjek izvrsno shvata kako se igra moderna kosarka i znao bi iskoristiti na pravi nacin svakog naseg igraca
Slazem se sa vecim djelom teksta!!Shvati kad igras Acin nacin kosarke,sigurno da se igra malo manje odbrana,jer se istrose u napadu.Ali sta da kazemo za nase protvinke?kakvu odbranu igraju,kad im trpamo po 90 p?....Odbrana nam nije toliko losa,koliko nam je u pojednim momentima los skok,prije svega ti malo Kikanovic izostaje.Ali evo jedna Srbija igra kao lafo odbranu,zbog tog napora ne mogu u napadu nista da pogode..
Drug,ja sam Hodzica gledao najmanje ,5,6 puta prosle sezone,nije on za drzavni dres!!Pogotovo u Acin sistem ne ide,jer Hodzic nema suta a visina je oko 203 cm..Sama cinjenica da je presao iz njemace u Svicarsku ti kaze sve..Ali se slazem da je trebao i nekog 3 igraca pozvati,ali eto povrede ucinise svoje.Na E.P Idemo valjda,
sa Mirzom,Edom,Borisom.
-
- Kontakt:
Jednom se moze prst na tastaturi i omaci, ali ako je vise od jednom, onda vidis da covjek zaista ne zna... A samo na ovom forumu je hiljadu puta receno kako se covjek preziva, ali dzaba. Kad procitam ovakav post, uvijek mi padobranstvo padne na pamet.Thecoldfear je napisao/la:Potpuno ga razumijem jer igraci imaju prevelik napor. U mjesec dana odigrali su 16 utakmica. Trojac Mirza, Zeko i Nihad proveli su skoro 40 minuta zadnjih 6 utakmica. Mozda i ne bi bio problem da se igra utakmice igraju u Sarajevu ali oni su isli Sarajevo, Holandija, Sarajevo, Rumunija itd. Sam znas koliko te put umori.Sapce je napisao/la:ma u biti ako bude naopako nece nam biti dovoljno 5/3
evo citam izjavu ace. nekako mit tesko povjerovat, da ce u gruziji odmarati glavne igrace i da nece probati da dobije.
mislim da je ulog prevelik, za ovakvu zajebanciju
Mozda poceti: Zeko, Masic, Buza, Tele i Kikan. Mozda igrati neki presing sa Perisicem na cetvorci. Probati sa dosta ranih rotacija iznenaditi Gruzijce svejedno nemamo sta izgubiti. Mozda da se ubace ovi mladi 2-3 minute da se igra presing Zeko-Buza-Vrabac-Perisic-Kikan. Ali to se nece desitiBit ce ona stara prvu cetvrtinu vodimo a drugu se Teletovic umorio i pocne sutati sa 10-11 metara ljudi nas pune kao paprike a Aco rotira samo jednog igraca
Kako ste gospodo, ima li sta novo? Samo da vas pozdravim i kazem da sam stigao

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
Welcome backneno#4 je napisao/la:Kako ste gospodo, ima li sta novo? Samo da vas pozdravim i kazem da sam stigao![]()

Ohh.Dobro nam dosao!!Nadam se da je bilo provoda.neno#4 je napisao/la:Kako ste gospodo, ima li sta novo? Samo da vas pozdravim i kazem da sam stigao![]()
Kuzmic 16+11 u pripremnoj utakmici,...
steta sto nije sa Reprezentacijom!!!
I dalje se pitam: zasto je on stvarno napustio pripreme?Livnjak je napisao/la:Kuzmic 16+11 u pripremnoj utakmici,...
ne znam da li bi nam bas pomogo kvalitetom, al eto interesuje me
Hvala ljudi. Bilo je odlicno, 150 ljudi smo poveli u Istanbul, a gledao sam 33-34 minute utakmice protiv Latvije na kompjuteru, ali sam vecinu vremena proveo na telefonu, tako da bolje nisam ni gledao
Nego karijera Kuzmica ide u pravcu da napravi odlicne stvari. Ne znam zasto, ali tako se cini. Pojavi se covjek prakticno niodakle i pocne da igra. Ali ja se bojim da je on za nas izgubljen.

Nego karijera Kuzmica ide u pravcu da napravi odlicne stvari. Ne znam zasto, ali tako se cini. Pojavi se covjek prakticno niodakle i pocne da igra. Ali ja se bojim da je on za nas izgubljen.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Sapce je napisao/la:I dalje se pitam: zasto je on stvarno napustio pripreme?Livnjak je napisao/la:Kuzmic 16+11 u pripremnoj utakmici,...
ne znam da li bi nam bas pomogo kvalitetom, al eto interesuje me
Vjerovatno ,prevelika zelja da igra za Srbiju!
- storm_raider
- Kontakt:
Da, nazalost je izgubljen. Sreca pa imamo talentovanijeg.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa bas i ne mozes reci,za sada,da je talentovaniji...Ovaj vec ima iskustva iza sebe,ugovor u Spaniji i izabran je na NBA draftu...storm_raider je napisao/la:Da, nazalost je izgubljen. Sreca pa imamo talentovanijeg.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma ja ba dobio neki signal od Srbije vjerovatno i napustio pripreme na vrijeme
Kao eto da se još usavršava, priče za malu djecu

Kao eto da se još usavršava, priče za malu djecu

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ko ti zna šta je tu bilo, samo se ti legendo nemoj sekiratilegenda reala je napisao/la:Ma ja ba dobio neki signal od Srbije vjerovatno i napustio pripreme na vrijeme![]()
Kao eto da se još usavršava, priče za malu djecu![]()

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
- Kontakt:
Slazem se upotpunosti a gledam onog Masica kao da igra preko svoje volje uvijek snuzden kad je himna pogotovo mozda je i on dobio kakav znak od druge nam susjedne ili ti komsijske zemlje.A imam i taj osjecaj da ga je kojim slucajem Sabit ili Mensur pozvali da se ne bi odazvao.Zaista neamm nsita protiv njeg cak sta vise veoma dobar i kvalitetan igrac prva petorka to je sigurno ali imam takav dojam negdje u podsvjestilegenda reala je napisao/la:Ma ja ba dobio neki signal od Srbije vjerovatno i napustio pripreme na vrijeme![]()
Kao eto da se još usavršava, priče za malu djecu![]()

Koliko smo mi k'o ljudi čudni, pa to je za ne povjerovati.
Kako vi mislite da dobiju želju ne muslimani igrati za naše reprezentacije s ovakvim vašim mišljenjima ?
Šta treba Mašić da uradi kada svira himna ??? Da možda pjeva : Zeeeemljo tisućljeeeetna na vjernost ti se kuunem
Ljudi moji, ljudi moji
pa čovjek igra 2 utakmice zaredom pod injekcijama i tabletama, šta još treba da uradi ?
Ko to još u nas radi za repku, jedino je Spahić u nogometu to radio, i vi opet ne želite da vjerujete da ljudi hoće da igraju za Bosnu.
Dok mi Bosnu budemo svojatali i smatrali je samo Bošnjačkom, tim samo njih odbijamo od ove zemlje, koju mnogi smatraju svojom, iako to ne vjerujete.
Ne mogu da razumijem, nikako.

Kako vi mislite da dobiju želju ne muslimani igrati za naše reprezentacije s ovakvim vašim mišljenjima ?
Šta treba Mašić da uradi kada svira himna ??? Da možda pjeva : Zeeeemljo tisućljeeeetna na vjernost ti se kuunem

Ljudi moji, ljudi moji

Ko to još u nas radi za repku, jedino je Spahić u nogometu to radio, i vi opet ne želite da vjerujete da ljudi hoće da igraju za Bosnu.
Dok mi Bosnu budemo svojatali i smatrali je samo Bošnjačkom, tim samo njih odbijamo od ove zemlje, koju mnogi smatraju svojom, iako to ne vjerujete.
-
- Kontakt:
[quote="zizu1991"]Koliko smo mi k'o ljudi čudni, pa to je za ne povjerovati.
Ljudi moji, ljudi moji
pa čovjek igra 2 utakmice zaredom pod injekcijama i tabletama, šta još treba da uradi ?
Ne mogu da razumijem, nikako. Vidis to si ti tako shvatio jer ti taj predrasud isto imas u glavi ja od njeg ne bjezim imam gs i ja samo sto se debelo smanjio u zadnjih nekoliko godina i on ce brzo da izcezne skroz to ja iskreno govorim a ovo za Masica mi je upalo u oko ove njegove zalosne crte na licu, moze bit da je od injekcija vidis na to nisam isao.
Sve u svemu nek ovako nastavi a neka bude i jos bolji na eurobasketu

Ljudi moji, ljudi moji

Ne mogu da razumijem, nikako. Vidis to si ti tako shvatio jer ti taj predrasud isto imas u glavi ja od njeg ne bjezim imam gs i ja samo sto se debelo smanjio u zadnjih nekoliko godina i on ce brzo da izcezne skroz to ja iskreno govorim a ovo za Masica mi je upalo u oko ove njegove zalosne crte na licu, moze bit da je od injekcija vidis na to nisam isao.

-
- Kontakt:
Vidis to si ti tako shvatio jer ti taj predrasud isto imas u glavi ja od njeg ne bjezim imam gs i ja samo sto se debelo smanjio u zadnjih nekoliko godina i on ce brzo da izcezne skroz to ja iskreno govorim a ovo za Masica mi je upalo u oko ove njegove zalosne crte na licu, moze bit da je od injekcija vidis na to nisam isao.zizu1991 je napisao/la:Koliko smo mi k'o ljudi čudni, pa to je za ne povjerovati.![]()
Šta treba Mašić da uradi kada svira himna ??? Da možda pjeva : Zeeeemljo tisućljeeeetna na vjernost ti se kuunem![]()
Ljudi moji, ljudi mojipa čovjek igra 2 utakmice zaredom pod injekcijama i tabletama, šta još treba da uradi ?
Kakav predrasud ? Ja ne znam o čemu pričaš ? Što više ljudi ovu zemlju smatraju svojom, to bolje, nikada ih nisam smatrao ne pripadnicima ove države.
Nego ja govorim o tome kako ljudi pišu da on stoji kao nikakav kada se svira himna.., nek' stoji kako hoće, samo nek' gine na terenu za dres, meni je potpuno svejedno, i to nije bitno da li je pripadnik bilo kojeg naroda, samo nek' igra.
Nego ja govorim o tome kako ljudi pišu da on stoji kao nikakav kada se svira himna.., nek' stoji kako hoće, samo nek' gine na terenu za dres, meni je potpuno svejedno, i to nije bitno da li je pripadnik bilo kojeg naroda, samo nek' igra.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.