FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 03 sep 2012, 22:43

Da malo prekinem raspravu o jacini i atraktivnosti lige jednom surovom realnoscu. 8-)

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 sep 2012, 22:47

Kakvih sve gluposti ovdje da procitas.Neko od ovih spominje finansije.Bayern je njemacki klub cija je ekonomija jaca od italijanske,spanske,engleske bar 3x.Cuj neatraktivna liga.Mou svrsava na Schwajnija,cijeli Real na Lahma,pisalo se da je Barca trazila dr.Bilala,travnicki sir Ferguson fakticki padno na koljena cijelom Gelzenkinhenu za Noera.Ovo za Martineza je cista ljubomora.Cuj to da je neki engleski klub htio Martineza on bi vec bio tamo.Pa sto ne ponudise milke za njega.Ljubomora je cudo.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 03 sep 2012, 22:52

Centre forward je napisao/la:Kakvih sve gluposti ovdje da procitas.Neko od ovih spominje finansije.Bayern je njemacki klub cija je ekonomija jaca od italijanske,spanske,engleske bar 3x.Cuj neatraktivna liga.Mou svrsava na Schwajnija,cijeli Real na Lahma,pisalo se da je Barca trazila dr.Bilala,travnicki sir Ferguson fakticki padno na koljena cijelom Gelzenkinhenu za Noera.Ovo za Martineza je cista ljubomora.Cuj to da je neki engleski klub htio Martineza on bi vec bio tamo.Pa sto ne ponudise milke za njega.Ljubomora je cudo.
jos samo da si pogodio temu rasprave :mrgreen:
pi.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 sep 2012, 22:52

Tweeds_10 je napisao/la:druze. zivio u njemackoj. nesmal' rodjen tamo, uz njemacki fudbal i bundesligu odrastao. ne mogu mrziti tu ligu nikako, dapace poslije shipa mi je najzanimljivija.
Nemoj da krenem te ispitivat njemački jezik, geografiju, kulturu, značajke i slične stvari. Nemoj bezveze da se grizeš za guzicu poslije. A dobro pripremi s kakvom družinom wikipediju i to fino imaš vjerovatno znaš na bosanskom, hrvatskom, srpskom. To valjda razumiješ, kad se dobro naoružaš, onda se javi. Ali nije dovoljna wikipedija i slične enciklopedije da bi se znalo pričat o fudbalu. Mene bi iskreno bilo sramota doći tamo na temu engleskog fudbala i lupat o stvarima, o kakvim ti lupaš.
Tweeds_10 je napisao/la: ti kao govoris kako se trebam pustiti djecacke price, a onda dodjes i napises post koji je protkan argumentima koji se temelje na magli. kako ti znas da je mancini htio martineza ? fina hipoteza, al vodu ne pije. dokaze ?
Moraš prvo ti znat, kad hoćeš da se napraviš pametan, moraš doći spreman , ti si došao i lupio par gluposti, a nigdje kod tebe argumenata. Imaš fino portale raznorazne pa možeš sve pročitat. Neću ja za tebe svaki put. Ako uletiš ko padobranac, onda bar ti imaj argumente. Ti si uletio u neobrano grožđe, nisam ja. ;)
Tweeds_10 je napisao/la:cinjenica da je bayern inferioran pored ostalih velikana koliko god se vi hvatali na slamke tipa robben i martinez..
E evo da si živio u Njemačkoj ovu glupost ne bi nikad lupio. Mogao su ti živit u Njemačkoj, a navijat za klub iz Engleske, to je pravo izbora, samo da se zna da ne idem na tu kartu. Ali ne možeš toliko znati o Njemačkoj a lupat o Bayernu, jer u tom slučaju bi morao znati kolika je finansijska moć tog kluba. Vidi se da ne poznaješ poslovanje, pa onda lupaš. A vjerovatnija je druga mogučnost, da ti sve to znaš, al si uletio ovde da se napraviš pametan.
Tweeds_10 je napisao/la: robben je kolateralna steta reala, prodali bi ga i zelji da su im ponudili finu lovu. a ja koliko se sjecam ni s kim robb nije tad povezivan . .isto kao sto sada za martineza niko nije pokazao interes osim bayerna
Nema tu kolateralne štete, čovjeka tamo tada nisu cijenili, igrao je jedno vrijeme, bio neko vrijeme i prva postava. Poslije je došao u Bayern. Što ga neko drugi nije kupio, što li je Bože tad Robben tako se brzo opredijelio za Bayern? Bayern strateški kupuje igrače....E sad ti meni reci kakva je strategija Chelsea, za kojeg navijaš ak se ne varam, kakva je strategija PSG-a ili Cityja.? Nisi primijetio da se uprave tih klubova ponašaju poput dijeteta dok menager igra.
Bayern je i po ulaganjima uvijek bio u top 10, nakon ovog roka u top 3, a još je veća sramota što je bilo ovih velikana koji su toliko više ulagali od Bayerna, a opet su bili slabiji od nas. To ti ne vidiš ko sramotu jel?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 03 sep 2012, 22:53

anton 1983 je napisao/la:
Tweeds_10 je napisao/la:za martineza ste imali pol poziciju, niko ga od velikih klubova nije trazio. .a jos ste i pri tome ponudili i 40 mil :lol:

bayern nema tu moc da se natjece s klubovima iz engleske i spanije, donekle i italije(samo sto ove financije hebu :mrgreen: ). da je chelsea ili manu bio in za martineza i da je ponudio 40 mil, vec bi bio u londonu, ili manchesteru. ;)

to je fakat.
Slažem se,izuzev što Talijane papamo za doručak.

i objasnio sam ti, da ako ti klubovi tog igrača neće htjeti mi imamo šanse. Nije da se radio o nekom igraču čiju odštetu ili plaću nebi mogli isplatiti. Pa igrač dolazi iz **** Atl, madrida, a ne Barce i Reala. Zbudi se, malo realnosti i stvarnosti ti ne bi škodilo ;)
Jao Antoneeeeeeeeeeee :?
Ma sta se ti slazes sa njim Bgt. Ma nemoj da ti nadjem 50 linkova gdje je navedeno da su i Barca i Real imali namjeru dovesti Martineza ali je ocito da im je visina odstete bila prevelika. Ja sam mislio da Bayern nece moci dovesti Martineza iz razloga sto su oni bili zainteresirani. Evo jedan moj komentar iz juna mjeseca
Bilall je napisao/la:slazem se da je Javi Martinez daleko od Bayerna. Citam da su Spanski giganti zainteresirani za njega i to je jos jedan razlog zbog cega sigurno nece u Bayern. To je tako.
Paralela se moze povuci izmedju Javi Martineza i jos nekih Njemackih igraca kao sto su Gommez, Laham ili Neuer primjera radi. Igraci koji su mogli napraviti transfer u inozemstvo, ali zeljeli su da ostanu u svojoj zemlji i nastupaju za neki domaci klub. Imali su oni i bolje ponude ali su se opredijelili za Bayern.
Sta se dogodilo? Covjek izjavio da zeli u Bayern i da se odrice 2 miliona evra godisnje od plate 8-) ;)
Tweeds_10 je napisao/la:ti kao govoris kako se trebam pustiti djecacke price, a onda dodjes i napises post koji je protkan argumentima koji se temelje na magli. kako ti znas da je mancini htio martineza ? fina hipoteza, al vodu ne pije. dokaze ?
Ne znam gdje je kraj tvojim glupostima :mrgreen:
Razni mediji prenijeli informaciju da je Javi za Mancinija preskup. Daj nam ti svoje uvjerljive dokaze da novine lazu?? Ajde da vidimo :)

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 03 sep 2012, 22:58

Ja ne znam što se palimo na ovog lika (@Tweeds_10 ) kad je on ništa do jedan slika

Najbolje je da lipo odmagliš ili će biti nešto ovako slika ili ovako slika (Udri ga Mehmede)
Zadnja izmjena: libje, dana/u 03 sep 2012, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 sep 2012, 22:59

Tweeds_10 je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Kakvih sve gluposti ovdje da procitas.Neko od ovih spominje finansije.Bayern je njemacki klub cija je ekonomija jaca od italijanske,spanske,engleske bar 3x.Cuj neatraktivna liga.Mou svrsava na Schwajnija,cijeli Real na Lahma,pisalo se da je Barca trazila dr.Bilala,travnicki sir Ferguson fakticki padno na koljena cijelom Gelzenkinhenu za Noera.Ovo za Martineza je cista ljubomora.Cuj to da je neki engleski klub htio Martineza on bi vec bio tamo.Pa sto ne ponudise milke za njega.Ljubomora je cudo.
jos samo da si pogodio temu rasprave :mrgreen:
Ma kontate vi sta ja hocu da kazem,nije bed
ekipa nemojte hatorit 8-)
Zadnja izmjena: Centre forward, dana/u 03 sep 2012, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 23:00

@Bilal

Ja sad ne znam koja je to bila pizda materina, no navodno bi Martinez za Real i Barcu bio skuplji zbog nekih poreza, što ja znam i neću u to ulaziti, no reči ču ti da se zgrabimo za istog igrača, damo istu odštetu i plaču, on će u real ili barcu. Recimo ja nevjerujem da smo mo mogli dovesti Modrića, a definitivno ga ne bi mogli dovesti sada pored Reala iako je odšteta bila ista kao i Martinezova.

No mi se moremo nositi sa najvećima i ako se stvari poklope mi Falcaa bi mogli dovesti. Prije par godina to nije bio slučaj ;)

Samo druga je stvar kaj je ovaj Twente glup pa se puja bez argumenata tek da neš prosere...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 sep 2012, 23:06

Bilall je napisao/la: Jao Antoneeeeeeeeeeee :?
Ma sta se ti slazes sa njim Bgt. Ma nemoj da ti nadjem 50 linkova gdje je navedeno da su i Barca i Real imali namjeru dovesti Martineza ali je ocito da im je visina odstete bila prevelika. Ja sam mislio da Bayern nece moci dovesti Martineza iz razloga sto su oni bili zainteresirani.
Gledaj druže, što se Real tiče, možda je bilo razmišljanja, ali nisu zagrizli pravo, Barca je odustala najviše zbog toga što bi morala platit 53 miliona eura za njega, to zbog poreza. Ali to nije naš problem. Npr. Real ima takav ugled i zbog različiti faktora ima prednost kod većih igrača. Ali to sad nije poenta, ono što je nama interesantno je to što mi mnogima možemo parirat i što imamo veću likvidnost od brojnih klubova, ovih veći. Mnogi veći klubovi opšte nisu mogli platit to obeštećenje za Martineza, a rado bi ga oni platili, nije to sad bitno u smislu koliko vrijedi, nego je bitno klepit Bayernu, ili nekom drugom velikom klubu igrača ispred nosa. Jedan City bi ponudio i više para što se obeštećenja tiče, ali Martinez je pametan momak i gledao je sportsku perspektivu. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 03 sep 2012, 23:10

anton 1983 je napisao/la:No mi se moremo nositi sa najvećima i ako se stvari poklope mi Falcaa bi mogli dovesti. Prije par godina to nije bio slučaj ;)
Sad opet moram u raspravu sa tobom ali ovaj put sa jednim pitanjem?
Bi li pristao prodat Gomeza za nekih 20-25 milja (i ovoliko ako bi dobili) i namiriti nekih 40-45 (jer realno toliko moćemo izdvojiti i iduće sezone) i dovesti
slika

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 23:13

Nisam ziher dal vidiš moj potpis! :lol: Meni ti je nemoguče prodati igrača kojeg obožavam, no znam da je Bayern od Elbera uvijek prodavao mojeg najmilijeg napadača i da sam se uvijek u novog zaljubio - redom Makaaya, Tonija, Gomeza...Tako da vjerujem kad bi Gomaz prodali što bi me raspizdilo i srce bi mi puklo, Falcaao bi ga uspio nadomjestiti...

Dal si zadovoljan s odgovorom ne znam, ali takav je kakav je...

Svakog od tih napadača sam volio iz drugih razloga, a Gomeza volim, jer ga svi, pogotovo Bayernovi navijači mrze!

PS : Ja uvijek imam strah od tih igrača iz Južne Amerike, a da prije toga nisu igrali u BUNDESLIGI ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 03 sep 2012, 23:17

Ne znam zasto se palite vise na ove djecacke provokacije :?
Zar niste naucili s Romariom,Valenciom,Magicom i slicnim tipovima.Ljudi koji pogledaju maksimalno 2 utakmice Bayerna u Ligi Prvaka dodju i provociraju nesto.Batalite :D

Omerbavarac je napisao/la:Da malo prekinem raspravu o jacini i atraktivnosti lige jednom surovom realnoscu. 8-)

slika
Proglasicete me za dezurnog pesimistu,ali Omere treba uzeti u obzir da smo odigrali samo dvije ligaske utakmice protiv jednog Furtha i protiv Stuttgarta kojem nista nije islo kako treba,a Bayernu sve nakon sto ih onaj gol probudi :)

ManU nakon 3 utakmice ima 89.9 % posjed lopte,a jednu su od tih utakmica izgubili.Lijepo je imati posjed,kontrolisati igru,ali je jos ljepse pobjedjivati :D
#miasanmia

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 23:18

schweinsteiger je napisao/la:Ne znam zasto se palite vise na ove djecacke provokacije :?
Zar niste naucili s Romariom,Valenciom,Magicom i slicnim tipovima.Ljudi koji pogledaju maksimalno 2 utakmice Bayerna u Ligi Prvaka dodju i provociraju nesto.Batalite :D
Zato što volimo piskarati po forumu! :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 sep 2012, 23:23

schweinsteiger je napisao/la:Omere treba uzeti u obzir da smo odigrali samo dvije ligaske utakmice protiv jednog Furtha i protiv Stuttgarta kojem nista nije islo kako treba,a Bayernu sve nakon sto ih onaj gol probudi :)
Bez obzira na to sve ne treba umanjiti vrijednost ovog statistickog podatka.
Bayern je u posljednjih nekoliko godina jedna od najdominantnijih ekipa sto se tice tacnosti pasova i posjeda lopte.

United u onoj izgubljenoj utakmici nije imao priliku da se sastavi s loptom, a kamoli da izvede neki pas. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 03 sep 2012, 23:24

anton 1983 je napisao/la:PS : Ja uvijek imam strah od tih igrača iz Južne Amerike, a da prije toga nisu igrali u BUNDESLIGI ;)
Mislim da sa ovim nebi pogriješili! Kad samo pogledam dva finala i sa kojom lakoćom ih je riješio brzo bi zaboravio SVOG Gomeza!
uh vako nešto:

....................Falcao........................
...Ribery............................Robben.....
.............Švajni.......Kroos..................
...................Martinez......................
..Alaba......Dante.....Badstuber.......Lahm.
......................Neuer.......................

4-1-4-1

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 sep 2012, 23:28

libje je napisao/la:
Mislim da sa ovim nebi pogriješili! Kad samo pogledam dva finala i sa kojom lakoćom ih je riješio brzo bi zaboravio SVOG Gomeza!
Sam da kažem da Gomeza nikada nebi prodao za 20-25 miljona eura a dao 20 miljona eura viša za Falcaa. Ja ne znam zašto ljudi misle da je jedan Falcao na tržištu skuplji od Gomeza?

Jedno je zabijati u finalu EURO LIGE i SUPER KUP-a, a drugo je zabijati u klubu u kojem je drugo mjesto zabranjeno, pa čim kad niš neosvojiš, a zabiješ 40 golova, još uvijek si smeće ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 sep 2012, 23:37

libje je napisao/la:
Bi li pristao prodat Gomeza za nekih 20-25 milja (i ovoliko ako bi dobili) i namiriti nekih 40-45 (jer realno toliko moćemo izdvojiti i iduće sezone) i dovesti
Da se ja malo umiješam ovde. Meni npr Gomez jeste drag, ali ja nemam problem da ga kritikujem ako treba, a anton je toliko za njega vezan da ga ni za šta na svijetu ne bi dao.... :lol: :lol: Ja npr nikad ne bi pustio iz naših redova Mullera, Riberyja , Badstubera, Neuera. Meni kod tih igrača nema cijene, a više sam puta obrazložio zašto. Mislim kod Riberyja je ionako svima jasno, a za ostale sam obrazlagao.
Al ovo sad za Gomeza, mi nikad njega ne bi ni prodali ispod 30-35 miliona, a i za te pare bi ga prodali kad bi se nešto izvanredno desilo, jer zna se koliko mi teško prodajemo igrače koji su dali veliki doprinos. A samim tim što je on zabio toliko golova, on nama mnogo, mnogo vrijedi. Znači svaki naš igrač, mislim na ove iz prve postave, pa i one koji se vrte oko prve postave nije na prodaju ili je ako je na prodaju jako, jako skup da niko ga i ne može kupit, jer filozofija je Bayerna da ne prodaje igrače.

Druga ti je stvar ta, što smo mi već mogli uzet 40 milki za njega, dok se još manje pokazivao nego sad, onda je suludo ga sad prodat za manje para.

A što se Falcaoa tiče, o njemu bi uvijek razmislio jer ga smatram najjačim napadačem uopšte trenutno.
Samo tu se sad mnogima moraju ohladit nadanja, naime uprava naša o njemu ne razmišlja, nema naznaka da hoće, a danas procurilo da je on moguće sve dogovorio sa Chelseajem. Tako da.....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 03 sep 2012, 23:40

anton 1983 je napisao/la:Jedno je zabijati u finalu EURO LIGE i SUPER KUP-a,

Pa ja neznam gdje ga je važnije ZABIT ako ne u finalu. Pa što bi ja dao na ovom svijetu da je Gomez uzeo onaj penal od Robbena i zabijo. Pa taman mu to bijo jedini gol u sezoni.
anton 1983 je napisao/la:zabiješ 40 golova, još uvijek si smeće ;)

Pa naravno ako ti ti golovi na kraju donesu 3 X 2 mjesto.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 03 sep 2012, 23:46

U cijeloj ovoj raspravi meni je nekako najzanimljivije, da ako recimo novine napisu "City zeli Martineza" ,svi traze neki dokaz da je to tacno :shock: Ne ide to tako.
Ljudi koji se bave javnim informisanjem, moraju uvijek imati neki izvor na koji se pozivaju, u suprotnom bi mogli olako dobiti tuzbu za lazno informisanje, ili eventualno za klevetu sto zavisi od sadrzaja koji je objavljen.
Ljudi imaju svoje izvore, i onaj ko osporava da City zeli Martineza treba da iznese dokaz da to nije tacno, a ne da se novine nekome pravdaju i traze neke dokaze.

Effe, nekom drugom prilikom cemo oko intereseovanja za Martinezom, i njegovom transferu ;)

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 03 sep 2012, 23:48

@effe_sa zadnji tvoj post potpisuje.
Mi smo se ovdje zakačili za Falca-a al ima još dosta napadača koji bi se mogli dovest i za manje para.
Recimo Suarez (Liverpool), Higuain (Real), recimo i Rooney jer sam pročitao da bi ga Ferguson dao za 40 milja sad eura ili funti to ne znam!
Znači tržište je ogromno a mi imamo lovu! Pa samo sa proširenjem stadiona za 3000 gledalaca namakli smo godišnju plaću Kroosa ili Mullera.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.