Da pokušam.
Pročitaj, pa osudi!...
Prva 3 kola Engleske Premier Lige, Liverpool je započeo očajno.Nakon 'nespretnog i nesretnog' spleta okolnosti u prvom kolu i poraza od WBA rezultatom 3:0, te dobre partije ali nesretnog remija sa City-em, Liverpool je danas 'kiksao' na Anfieldu protiv ljutog rivala Arsenala.Kiks ne podrazumijeva poraz od vječitog rivala, jer od Arsenala nije sramota izgubiti.Kiks podrazumijeva neubjedljivu partiju u velikom derbiju te dopuštanje rutinske pobjede rivali bez imalo neizvjesnosti.Sreća u Nesreći Brendan Rodgersa je u tome da ga Mi, forumaši podržavamo pa ga vlasnici za sada Neće otpustiti

.
Prelijepa Tiki-taka je za igrače Liverpoola došla kao grom iz vedra neba, te se obrisi najljepšeg stila igre na svijetu još ne vide na terenu u izvedbi igrača Liverpoola.
Ali, valjda će i to doći na svoje.Posljednji dan prelaznog roka uništio je dobru atmosferu pred utakmicu s Arsenalom.Liverpool je posljednji dan prelaznog roka izgubio 2 veznjaka i 1 napadača.Iako su ih u klubu smatrali 'tehnološkim viškom', što neki zaista i jesu bili

, izostale su njihove zamjene, tj. pojačanja.Tako je Liverpool 'izvisio', a pogotovo je oslabljen igranjem bez pravog napadača.
Sada malo više o 'ocjenama' igrača za današnju utakmicu:
Reina
Iz dana u dan pobija onu izreku da su golmani kao vino, tj. što su stariji to su bolji.Pepe Reina kako stari postaje sve nesigurniji, pravi mnogo kikseva, a njegovi su najvažniji.Kad on kiksne, pa znamo šta se desi sa semaforom.Mislim da bi ga na ljeto trebali prodati, sigurno ima levata koji će za njega dati 'fine' pare zbog njegovog imena i renomea.Danas loš, direktan krivac za 2 gol Arsenala.
Johnson
Ne znam šta bih rekao o Johnsonu, standardni engeski bek koji igra promjenjivo, danas po meni loš.Nije dovoljno probijao kako on zna, a defanziva mu nije jača strana.Mali krivac kod prvog gola Arsenala.
Agger
Kao pojedinac danas odigrao ni tam' ni vam', za ekipu loše, iako moram dodati da ništa nije mogao uraditi kod oba gola.Utopio se u današnje sivilo.
Skrtel
Isto kao i Agger, mada će se navijači uvijek njega prvo sjetiti kod kritikovanja jer je skloniji kiksevima od prethodnika.
Enrique
Loš u predaji lopte, kada krene u napad - ne krene, iako zna nekad probiti, ali i ćorava koka ubode zrno.Pozitivna stvar je da se zna zagraditi, danas nije imao kardinalnih grešaka al' nije odigrao na nivou.
Allen
Svijetla tačka današnjeg poraza, iako je morao igrati DMF osjetilo se da mu to baš i nije prirodna pozicija.100 % tačnih pasova, jako disciplinovan iako bih ga malo naružio i zapitao se gdje je bio kod tih silnih kontri Arsenala, ipak je DMF.Sve u svemu dobra partija, ako se nešto u porazu može nazvati dobrim.
Nuri Sahin
Sahin je danas možda imao debi za Liverpool, danas je glumio neku verziju Hendersona iz prošle sezone.Trebat će mu vremena da se uklopi.
Gerrard
Što se tiče Gerrarda, nisam stručan da govorim o tome jer je Gerrard za mene nešto posebno.Danas je bio loš, sve oči su i dalje uprte u njega iako je očito da bi mu već trebali tražiti zamjenu, vjerujem da je ostalo još malo majstorije u njegovim nogama te kad bi imao nekog ravnog sebi da diktira, bio bi više opušteniji te pružao bolje partije.Priče da se ne uklapa u ovaj sistem neću komentarisati.
Borini
Borini je po krilu katastrofa i mislim da će uvijek biti takav, on je neka slabija verzija Kuyta, a upravo smo Kuyta otjerali iz kluba da bi ovog mlađahnog Italijana i doveli.Glumljenje motokultivatora po desnoj strani je izašlo iz mode te mislim da bi BR trebao zamijeniti pozicije njemu i Suarezu.
Suarez
Danas loš, uvijek se trudi, pokušava, završnica nikakva ali on će kroz sezonu dati svoj doprinos, to je sigurno!
Sterling
Za kraj i najbolji igrač današnje utakmice, nadam se buduća velika zvijezda svjetskog nogometa.Pokazao borbenost, pokretljivost, odbrana na velikom nivou za jednog mršavca i sedamnaestogodišnjaka kakav je on.Sve pohvale Sterlingu, nadam se da griješim ali mislim da neće moći iznijeti čitavu sezonu, BR ga mora rotirati sa Assaidijem i vjerujem da će to i raditi.
Da ne zaboravim zamjene.
Shelvey
Ima neke naznake Gerrarda iz mlađih dana, dobar šut, nije nešto brz ali zna povući loptu, ima muda, danas sasvim solidan.
Downing
Unio svježinu, mada ko ne bi bio osvježenje poslije onakvog Borinija.
Ako budemo igrali kao danas, uz više sreće zauzimamo 9 mjesto.Sa još jednim napadačem, možda i krilom te bez povreda, mogli bi u TOP 6.
Liverpool ove sezone neće više moći, što zbog neuigranosti, kratke klupe, nesretnog spleta okolnosti te nepodudaranja asfaltiranja mora kiselim mlijekom
Toliko od mene, iako mnogi neće pročitati ovaj dugački post, vjerujem da će se strpljivim čitačima nešto i svidjeti.
YNWA !