FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

RUDARSKA2
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la RUDARSKA2 » 02 sep 2012, 14:09

sad se moramo u velikom broju pojaviti na tusnju i reci ono sto mislimo , pozivam sve navijace , posebno stariju ekipu da se vrati na tribinu da zagrmimo kao u najbolje dane , ne smijemo sjediti skrstenih ruku i gledati ovo sve sto nam se desava u nevjerici ...

p.s. svaka cast momcima koju su bili uz ekipu u SM , navijanje je bilo odlicno !!! FUKARE NAJSVJETLIJA TACKA

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 sep 2012, 14:21

Koji smo mi tuzalci lakoumni i naivni ljudi. Sve mislimo da nije tako, ne vjerujemo u najgore, a onda kada se desi cudimo se. Niko nije vjerovao ni da ce KK Sloboda da nestane. Niko ni sada ne vjeruje da ovi Jasminovi puleni nece uraditi nista dobro ako ih se ne natjera. Vrijeme je da ih natjeramo!
O utakmici samo jedna rijec. Ogavno!
Pa ja stigao evo maloprije, sva sreca pa imam tamo prijatelje u blizini pa je sinoc pala gida.
Halo gospodo degeni, gradski ljudi, Jasmine nacelnice, upravo Slobode, treneru, predsjednice, Meske, Seco i legende sta je ovo? Ne krivite igrace jer ste ih vi birali!
Koga vi to g u z i t e bez kreme? :?:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

19Tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la 19Tuzla87 » 02 sep 2012, 15:00

scudetto je napisao/la:[youtube][/youtube]
I sad smo to što ti kažeš to sa D nažalost :roll:

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 02 sep 2012, 15:07

TRUST je napisao/la:Ocekujem u sledeca tri kola 9 bodova al kako igraju i 7 nebi bilo lose,sad je vrijeme za seriju sad il nikad. Sledeca tri kola igramo:
Sloboda-Čapljina: Vjerovatno opet teska utakmica,momci se igrati teskih nogu ovaj poraz ih je sigurno uzdrmo a bit ce dosta nervoze sa tribine. Go u ranoj fazi utakmice bi nam dobro dosao da se momci oslobode pritiska a i nama navijacima da je lakse gledat tekmu. Nesumnjam u pobjedu momaka ko i svaki navijac volio bih da to bude rutinski jedno 3-0, a zadovoljan i teskom pobjedom 1-0.Ibrak sebi ovdje nece dozvolit kiks on je svjestan vec sad nervoze i pritiska sa tribina, a i zna da ako kiksa ovo bi mu mogla bit zadnja tekma,jer bi uprava njeg odma skinula da pokaze da sta radi pogotov jer su vec krenuli povici Uprava napolje,a u slucaju kiksa to bi orilo sad sa tribina i sjevera i zapada.
e kad smo im mi mogli dat 2 u gostima **** onda
inace ?

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 02 sep 2012, 15:15

RUDARSKA2 je napisao/la:sad se moramo u velikom broju pojaviti na tusnju i reci ono sto mislimo , pozivam sve navijace , posebno stariju ekipu da se vrati na tribinu da zagrmimo kao u najbolje dane , ne smijemo sjediti skrstenih ruku i gledati ovo sve sto nam se desava u nevjerici ...

p.s. svaka cast momcima koju su bili uz ekipu u SM , navijanje je bilo odlicno !!! FUKARE NAJSVJETLIJA TACKA

Nije kriva uprava slobode, ni igraci nit bilo ko u klubu :!:

Najveci problem su financije, opština ulaže trenutno u projekte koje nisu za dobrobit građana, pogotov minimalno se ulaže u sport :!:

Pa prije se sjecam Sloboda dita harala je GDJE JE ONA SAD da li postoji taj klub :?: :?: :?:

Jednostavno novac je pokretac svega, to je problem a novac pod hitno treba opština donirat pa ako treba nek od onih 2,5km dnevni ulaz za panonsko 0,50km ide za Slobodu dok se barem ne normalizuje stanje :!:

možete pricat sta hocete, tj tek je 4 kolo, ama ljudi da je prvo kolo tek SRAMOTA JE IZGUBIT od nekog

Podgrmeč -a :shock:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 sep 2012, 15:20

Sve dok se Jasminu Imamovicu klice i aplaudira, a svjedoci smo da je protivnik sporta i mrzitelj svega sportskog ovdje nema napretka sportu! Koje li slucajnosti, Tuzla nema niti jednog sportskog predstavnika u najvisem rangu takmicenja. Koje li sramote!
Krivac glavni smo mi koji to dopustamo, a onda onaj kvaziknjizevnik-faraon!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 02 sep 2012, 15:20

JohnLowe je napisao/la:
TRUST je napisao/la:Ocekujem u sledeca tri kola 9 bodova al kako igraju i 7 nebi bilo lose,sad je vrijeme za seriju sad il nikad. Sledeca tri kola igramo:
Sloboda-Čapljina: Vjerovatno opet teska utakmica,momci se igrati teskih nogu ovaj poraz ih je sigurno uzdrmo a bit ce dosta nervoze sa tribine. Go u ranoj fazi utakmice bi nam dobro dosao da se momci oslobode pritiska a i nama navijacima da je lakse gledat tekmu. Nesumnjam u pobjedu momaka ko i svaki navijac volio bih da to bude rutinski jedno 3-0, a zadovoljan i teskom pobjedom 1-0.Ibrak sebi ovdje nece dozvolit kiks on je svjestan vec sad nervoze i pritiska sa tribina, a i zna da ako kiksa ovo bi mu mogla bit zadnja tekma,jer bi uprava njeg odma skinula da pokaze da sta radi pogotov jer su vec krenuli povici Uprava napolje,a u slucaju kiksa to bi orilo sad sa tribina i sjevera i zapada.
Svi ocekuju lagan triunf bas zbog toga Radnicki im u gostima dao 2 gola mi ih moramo napunit. Mi jesmo kvalitetnij iako neigramo nesto lijepo, al utakmicu ce okrenut u pozitivnom smjeru rani go,tada bi mogli gledat nesto ljepsu igru od Slobode. Poznavajuci atmosferu Tusnja i one likove neke koji nisu vrijeni pomena koji ce sve po spisku i cjele se familije sjetit igracima ako za 15 minuta ne daju go, sve to unosi dodatnu nervozu i srklet . Ja najsretni da mi njih rijesimo u prvom poluvremenu da ih napunimo , uz ozbiljan pristup sto da ne . Trenutno imamo kvalitet da rijesimo Čapljinu za poluvrijeme. Pritisak ce ucinit svoje samo se nadam da ce Ibra dobro spremit momke i da ce oni na najbolji moguci nacin rijesit ovu tekmu.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 sep 2012, 15:24

TRUST je napisao/la:
JohnLowe je napisao/la:
Svi ocekuju lagan triunf bas zbog toga Radnicki im u gostima dao 2 gola mi ih moramo napunit. Mi jesmo kvalitetnij iako neigramo nesto lijepo, al utakmicu ce okrenut u pozitivnom smjeru rani go,tada bi mogli gledat nesto ljepsu igru od Slobode. Poznavajuci atmosferu Tusnja i one likove neke koji nisu vrijeni pomena koji ce sve po spisku i cjele se familije sjetit igracima ako za 15 minuta ne daju go, sve to unosi dodatnu nervozu i srklet . Ja najsretni da mi njih rijesimo u prvom poluvremenu da ih napunimo , uz ozbiljan pristup sto da ne . Trenutno imamo kvalitet da rijesimo Čapljinu za poluvrijeme. Pritisak ce ucinit svoje samo se nadam da ce Ibra dobro spremit momke i da ce oni na najbolji moguci nacin rijesit ovu tekmu.
Nikada nisam psovao al' poslije ovoga svima se nayebat majke. Neprocjenjivo!Bolan ljudi otici autom u Sanski ptrositi cirka 100KM, pa ko je onda ovdje budala?
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 02 sep 2012, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 sep 2012, 15:25

ponavljam..nisam jos za radikalne rezove i mislim da se strucnom stabu i igracima treba dat BEZREZERVNA podrska u naredna 3 kola....ako se tu ne uzme 7 ili 9 bodova..onda cemo drukcije pricat...sa igracima posebno
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 02 sep 2012, 15:28

I treba im **** sve po spisku nisu bolje ni zasluzili, guzicom picke nece da mrdnu 3 dosli da se pozdrave sa navijacima koji su zbog njih presli 250km.

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 02 sep 2012, 15:31

Probisvjet je napisao/la:Sve dok se Jasminu Imamovicu klice i aplaudira, a svjedoci smo da je protivnik sporta i mrzitelj svega sportskog ovdje nema napretka sportu! Koje li slucajnosti, Tuzla nema niti jednog sportskog predstavnika u najvisem rangu takmicenja. Koje li sramote!

vala iskreno malo je reci da si dosadan sa jasminom i politikom, popusti ba malo, ovo je sport i dokle god bude se mijesalo politika i sport bice nam ovako. nije nama niko kriv sto igraci pretrce u prosjeku 2 kilometra po utakmici, naprave 2 sanse u toku cijele utakmice, halo ba igraci, nosite sveti crveno-crni dres ima da derete sorceve od klizecih, nije problem, izgubite ali pokazite zube i natopite dres znojem i krvlju ako treba, ne treba tu jasmin ni koja p materina, dokazite da vrijedite da bi ostali u ekipi i za PL ako bog da
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 02 sep 2012, 15:34

Respekt i postovanje momcima iz grupe ,al nekad se desavaju psovke i uvrede na zapadnoj tribini koje ne prilice istinskim simpatizerima Slobode i bas se u tome nekad pretjera. Svi mi opsujemo u nervozi i kazu se neke stvari u afektu to je normalno, al netreba pretjerivati i ponasati se koda smo iz neke zabiti koja jos nema kontakta sa civilizacijom.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 sep 2012, 15:37

MakeTZ je napisao/la:I treba im **** sve po spisku nisu bolje ni zasluzili, guzicom picke nece da mrdnu 3 dosli da se pozdrave sa navijacima koji su zbog njih presli 250km.
500 km...moraju se i vratit....dosta raje je totalno razocarano u igru i ponasanje igraca iako im se daje ogromna podrska i kuci i na strani...ima to drugcije da se vraca a ne trckaranjem :evil:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 sep 2012, 15:38

crvenocrnitz je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Sve dok se Jasminu Imamovicu klice i aplaudira, a svjedoci smo da je protivnik sporta i mrzitelj svega sportskog ovdje nema napretka sportu! Koje li slucajnosti, Tuzla nema niti jednog sportskog predstavnika u najvisem rangu takmicenja. Koje li sramote!

vala iskreno malo je reci da si dosadan sa jasminom i politikom, popusti ba malo, ovo je sport i dokle god bude se mijesalo politika i sport bice nam ovako. nije nama niko kriv sto igraci pretrce u prosjeku 2 kilometra po utakmici, naprave 2 sanse u toku cijele utakmice, halo ba igraci, nosite sveti crveno-crni dres ima da derete sorceve od klizecih, nije problem, izgubite ali pokazite zube i natopite dres znojem i krvlju ako treba, ne treba tu jasmin ni koja p materina, dokazite da vrijedite da bi ostali u ekipi i za PL ako bog da
Nisi mi jasan, jesi li bio na utakmici u S.M? Ko je doveo ove igrace? Ko kroji politiku kluba? Ko je postavio one koji kroje politiku kluba? Zasto je bas, koje slucajnosti sada u Tuzli sport na najmizernijem stadiju? Ko treba da pomogne tuzlanski sport? Da mozda nije predsjednik Norveske?

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 02 sep 2012, 15:44

vala iskreno malo je reci da si dosadan sa jasminom i politikom, popusti ba malo, ovo je sport i dokle god bude se mijesalo politika i sport bice nam ovako. nije nama niko kriv sto igraci pretrce u prosjeku 2 kilometra po utakmici, naprave 2 sanse u toku cijele utakmice, halo ba igraci, nosite sveti crveno-crni dres ima da derete sorceve od klizecih, nije problem, izgubite ali pokazite zube i natopite dres znojem i krvlju ako treba, ne treba tu jasmin ni koja p materina, dokazite da vrijedite da bi ostali u ekipi i za PL ako bog da[/quote]

Nisi mi jasan, jesi li bio na utakmici u S.M? Ko je doveo ove igrace? Ko kroji politiku kluba? Ko je postavio one koji kroje politiku kluba? Zasto je bas, koje slucajnosti sada u Tuzli sport na najmizernijem stadiju? Ko treba da pomogne tuzlanski sport? Da mozda nije predsjednik Norveske?[/quote]

sve to stoji al daj boga ti popusti s politikom, daj sta konkretno, neki prijedlog, imas oktobar pa glasaj a sad da gledamo slobodu, nije kriv niko osim igraca i trenera, prvi zbog ne zalaganja a drugi zbog ne motivacije igraca
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 02 sep 2012, 15:46

TRUST je napisao/la: i one likove neke koji nisu vrijeni pomena koji ce sve po spisku i cjele se familije sjetit igracima ako za 15 minuta ne daju go, sve to unosi dodatnu nervozu i srklet . Trenutno imamo kvalitet da rijesimo Čapljinu za poluvrijeme.
Zanimljiv je taj dio publike bas :lol:

Znam to, tako je i kod nas... Takav smo narod jbga, ako igrac propusti prvu sansu na tekmi gotov je nahebu mu se po spisku redom :) ako je mladji znaci nema od njega nista cijelu tekmu ... ako klub izgubi jednu okrenu ledja i tako.

Vidim pominjete ovdje kvalitet po sto puta. Mislim kvalitet jest faktor, ali u ovoj ligi se dobija snagom trkacki (kontranapadi u gostima) i spremom, iskustvom i tako
inace ?

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 02 sep 2012, 15:50

nemojte ba tako, pa ipak je on vaš načelnik, pa da je crn ko opanak....
Sjeti me kako je jedan moj prijatelj, rođeni Tuzlak rekao: "Jasmin izda knjigu prije nego Abdulah Sidran, samo što Sidran kad izda knjigu to svi čitaju, a Jasminove ne čitaju ni oni koji su ih dobili na poklon"... joooj šta vam čoik uradi od grada, napravi od vas jezeraše prave, bitna su samo jezera, parkovi spomenici, a ostalo sve nek propada...žalosno...Tuzla treba da je simbol ovog dijela države, a od od nje pravi palanku običnu...nek vam je Bog dragi na pomoći...
ps... Znamo kako vam (i kod nas crvendaći vladaju)
Bratstvo do groba....

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 02 sep 2012, 16:09

TRUST je napisao/la:Troglav-Sloboda:Tesko gostovanje pogotov jer domacinu gori pod nogama dosta su bodova vec prosuli kuci. Ako ovdje ne uzmemo barem bod neznam gdje cemo idemo timu koji ce se sigurno borit za opstanak i od kojeg smo kvalitetnij. Zato sam ja i rekao u slucaju poraza Ibraku noga nakon ovog meca. Troglav igra lose a imaju i oni svojih unutrasnjih problema tako da trebamo tu zapet i ici na tri pogotov sto sam ubijeđen da na proljece tesko ko da ce ovdje do boda a kamol do tri jer ce tada krenut odlucujuca bitka za opstanak. Ovdje poraz bi bio ravan katastrofi,al ni u kojem slucaju domacina ne treba pod cijenit,jer sam ubijeđen da ce zapeti ko nikad da prekinu losi niz,a zar ima boljeg trenutka za prekinut losi niz od ovog kad igraju sa Slobodom.
Nama veći klub u goste nije došao od 2002. kad smo ispali iz Premijer lige (Hajduk u prijateljskim utakmicama ne računam) - znači na veliku utakmicu čekamo praktički 10 godina.

Gori nam pod nogama već sad, 5 bodova doma je izgubljeno i moramo pobijediti. Suci su nas oštetili - priča se i protiv Jedinstva, ali nisam baš imao dobar pogled na teren pa ne mogu sa sigurnošću reći, a jučer se pred mojim očima dešavala krađa na 23. potenciju, gore suđenje nisam vidio od ne znam kad. Ekipi nam je, u takvoj situaciji, kad se osim 11 protivnika boriš i protiv tri čovjeka u žutom, povratak sa 0-2 na 2-2 sigurno ogroman poticaj i, ako se uzme barem bod u Lukavcu, a uzevši u obzir vaše potope na strani (bez gola, dva poraza), dajem vam jako male šanse, pogotovo i iz razloga što bi stadion za takvog velikana trebao biti pun i pritisak na vas - igrače, odnosno trenera - bi trebao biti jako velik, a, budimo realni, pod pritiskom se niste baš iskazali.

Jedva čekam tu utakmicu, odnosno jedva čekam vidjeti velikana u Livnu i pobjedu nad tim velikanom. :D
Hayley <3

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 sep 2012, 16:27

badblueboylivno je napisao/la:
TRUST je napisao/la:Troglav-Sloboda:Tesko gostovanje pogotov jer domacinu gori pod nogama dosta su bodova vec prosuli kuci. Ako ovdje ne uzmemo barem bod neznam gdje cemo idemo timu koji ce se sigurno borit za opstanak i od kojeg smo kvalitetnij. Zato sam ja i rekao u slucaju poraza Ibraku noga nakon ovog meca. Troglav igra lose a imaju i oni svojih unutrasnjih problema tako da trebamo tu zapet i ici na tri pogotov sto sam ubijeđen da na proljece tesko ko da ce ovdje do boda a kamol do tri jer ce tada krenut odlucujuca bitka za opstanak. Ovdje poraz bi bio ravan katastrofi,al ni u kojem slucaju domacina ne treba pod cijenit,jer sam ubijeđen da ce zapeti ko nikad da prekinu losi niz,a zar ima boljeg trenutka za prekinut losi niz od ovog kad igraju sa Slobodom.
Nama veći klub u goste nije došao od 2002. kad smo ispali iz Premijer lige (Hajduk u prijateljskim utakmicama ne računam) - znači na veliku utakmicu čekamo praktički 10 godina.

Gori nam pod nogama već sad, 5 bodova doma je izgubljeno i moramo pobijediti. Suci su nas oštetili - priča se i protiv Jedinstva, ali nisam baš imao dobar pogled na teren pa ne mogu sa sigurnošću reći, a jučer se pred mojim očima dešavala krađa na 23. potenciju, gore suđenje nisam vidio od ne znam kad. Ekipi nam je, u takvoj situaciji, kad se osim 11 protivnika boriš i protiv tri čovjeka u žutom, povratak sa 0-2 na 2-2 sigurno ogroman poticaj i, ako se uzme barem bod u Lukavcu, a uzevši u obzir vaše potope na strani (bez gola, dva poraza), dajem vam jako male šanse, pogotovo i iz razloga što bi stadion za takvog velikana trebao biti pun i pritisak na vas - igrače, odnosno trenera - bi trebao biti jako velik, a, budimo realni, pod pritiskom se niste baš iskazali.

Jedva čekam tu utakmicu, odnosno jedva čekam vidjeti velikana u Livnu i pobjedu nad tim velikanom. :D
dobro sad jarane...malo pretjerujes sa tim POTOPIMA...2 PORAZA PO 1 0 nije potop...plus da smo u gracanici pokradeni...stoji to da ekipa igra lose i tesko pod pritiskom i imperativom pobjede al da nas je neko razvalio na strani...nije

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 sep 2012, 16:46

Jedino sto mi navijaci mozemo uraditi je da odemo na utakmicu, platimo ulaznicu i podrzimo igrace. U ovom trenutku za dobrobit sporta u Tuzli moraju stati svi jedan uz drugog, od djeda do unuka, od nene do unuke.

I jos nesto, niko na opstinskom vijecu ne predlozi tacku reda "sport u Tuzli i kako pomoci sportskim klubovima".
Preko cetrdeset godina idem na utakmice Slobode i jedino me u subotu bi sramota. Sramota me igraca koji mozda ne bi imali mjesta u timu ni na paraolimpijskim igrama.

Sto se tice ne-pozdravljanja navijaca Fukara poslije utakmice, cini mi se da su to dobro uradili, jer oni nisu dorasli nijednog Fukare. Od takvih, u onom izdanju pozdrav nije potreban.

Valjda ce se zastidjeti i dati sve od sebe da poprave utisak.
Nije da ne mogu, nego jednostavno misle da utakmicu mogu dobiti setajuci po terenu.
Misle da ce se svaki tim predati i leci na ledja, jer im dolazi velika Sloboda.
E' dragi moji to ne pali, svi smo vidjeli.
Valja se dobro oznojiti na terenu i dati sve od sebe da bi pobjedili i da bi vas neko cijenio.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.