Ocekujem u sledeca tri kola 9 bodova al kako igraju i 7 nebi bilo lose,sad je vrijeme za seriju sad il nikad. Sledeca tri kola igramo:
Sloboda-Čapljina: Vjerovatno opet teska utakmica,momci se igrati teskih nogu ovaj poraz ih je sigurno uzdrmo a bit ce dosta nervoze sa tribine. Go u ranoj fazi utakmice bi nam dobro dosao da se momci oslobode pritiska a i nama navijacima da je lakse gledat tekmu. Nesumnjam u pobjedu momaka ko i svaki navijac volio bih da to bude rutinski jedno 3-0, a zadovoljan i teskom pobjedom 1-0.Ibrak sebi ovdje nece dozvolit kiks on je svjestan vec sad nervoze i pritiska sa tribina, a i zna da ako kiksa ovo bi mu mogla bit zadnja tekma,jer bi uprava njeg odma skinula da pokaze da sta radi pogotov jer su vec krenuli povici Uprava napolje,a u slucaju kiksa to bi orilo sad sa tribina i sjevera i zapada.
Troglav-Sloboda:Tesko gostovanje pogotov jer domacinu gori pod nogama dosta su bodova vec prosuli kuci. Ako ovdje ne uzmemo barem bod neznam gdje cemo idemo timu koji ce se sigurno borit za opstanak i od kojeg smo kvalitetnij. Zato sam ja i rekao u slucaju poraza Ibraku noga nakon ovog meca. Troglav igra lose a imaju i oni svojih unutrasnjih problema tako da trebamo tu zapet i ici na tri pogotov sto sam ubijeđen da na proljece tesko ko da ce ovdje do boda a kamol do tri jer ce tada krenut odlucujuca bitka za opstanak. Ovdje poraz bi bio ravan katastrofi,al ni u kojem slucaju domacina ne treba pod cijenit,jer sam ubijeđen da ce zapeti ko nikad da prekinu losi niz,a zar ima boljeg trenutka za prekinut losi niz od ovog kad igraju sa Slobodom.
Sloboda-Branitelj: Kako cemo docekati ovaj mec zavisi od ova gore prethodna dva. U slucaju gore dobrih rezultat ubijeđen sam da bi gledali najbolju igru Slobode od pocetka sezone. I najidealnij scenari bi bio da sa ovom pobjedom zaokruzimo 9 bodova u tri meca, a nebi bilo lose ni sedam. Sa porazom u Livnu ovaj mec bi docekali napeto ko nikad sa puno turbulencija, i morali bi ici na pobjedu kako znamo i umijemo, a tek tad bi vidjeli sta znaci patnja. Ako nam se potrefi losa strana price uz malo srece Branitelj iako domacinska ekipa mogao bi ovdje do boda.
Tad bi bilo pravo rasulo u klubu i dosta prljavog bi izaslo na vidjelo cak sam ubijeđen da bi legende digle sidro. Ja sam optimista al nisam budala tako da razmisljam o svim scenarijima. Ako se sad uozbiljimo Ibrak dovede stvari na svoje mjesto sto se tice terena uprava pocne radit svoj posao ,ovdje cemo da slavimo trecu pobjedu u nizu onako kako ime Sloboda zasluzuje.
Poslije ide tesko gostovanje Rudaru zbog toga ovi gore mecevi jos vise dobijaju na znacaju,kako cemo u Kaknju igrati tesko za prognozirat jer za mene su kljuc ova tri kola. Ako ih dobro odradimo mogli bi mi ovdje rijesit jesnju titulu,jer poslije ide kuci Vitez pa onda Lukavac. Ovih šest kola ce nam dati odgovor na sve kakve su ambicije uprave dal su tu sjeli da rade il radi neceg drugog,koliko je ustinu dobar Ibraki i ovaj nas sastav. Kako god i sta god da se desi uz Slobodu sam, jer ljubav prema Slobodi je ljubav koja nikad ne nestaje vec samo raste.