Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

vedofeelgood
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la vedofeelgood » 31 avg 2012, 21:32

Pa brate AGB, brate po vjeri dini i imanu i u ovom mubarek danu :mrgreen:
jednostavno i ja cu isto ko i ti tako navijati za Arsenal, al trebalo je da bude posteno od Wengera da je doveo barem jednog igraca jos, nakon sto je prodao 2 glavna od prosle sezone.
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 31 avg 2012, 21:32

Pusta obecanja. Zar je toliko tesko bilo naci to njegovo "top pojacanje". Ponuditi vise od 15 mil pa ce se dobiti barem priblizno trazeno. Sigurno da je najveca rupa sada Songova pozicija. Ne znam jel' namjerio Coquelina igrati, al' ako misli neka mu da vecu minutazu, jer ce trebati vremena da se uigra.

Boli gledati Falcao-a ovakvog i znati da smo ga mogli dovesti prije. E to bi vec bilo pravo popunjavanje RVP-a. Trenutno jedan od najboljih napadaca na svijetu.

Jos 2 sata do kraja a ne povezujemo se sa nijednim igracom skoro.
Zadnja izmjena: HighburyHigh, dana/u 31 avg 2012, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.
Victoria Concordia Crescit.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 avg 2012, 21:35

Ne dovodi Wenger. Nego uprava. Bilo bi lijepo da je doveo defanzivnog veznog, ali nije, necemo sad plakati. Sta se moze.
Celik!3,2,2.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 31 avg 2012, 21:36

Iskreno posudbom Essiena ja licno necu biti zadovoljen za ostale ne znam... bez obzira sto nam je ta pozicija deficitarna i primarna na rang listi popunjavanja...

Obecavaju trofeje i onda ulaze u sezinu slabiji nego prethodnu. Ako ovako zavrsi morat' ce se momci dobro potruditi za top 4...

sacekat' cu kraj roka pa napisati nesto detaljnije o ocekivanju za sezonu

HighburyHigh
Kontakt:

Post Postao/la HighburyHigh » 31 avg 2012, 21:41

AllGunsBlazing je napisao/la:Ne dovodi Wenger. Nego uprava. Bilo bi lijepo da je doveo defanzivnog veznog, ali nije, necemo sad plakati. Sta se moze.
Wenger ima punu kontrolu nad transferima druze. Pare su tu, igraci su otisli, oslobodilo se prostora, al' i dalje nista.
Ne znam sta je zamislio, al' definitivno da ce ostati rupa odlaskom Songa, nadajmo se da nece toliko odlaskom RVP-a i da ce Giroud proraditi.

2-3 igraca nekad veoma lako mogu znaciti titulu. Sve u svemu sada imamo solidan tim, samo jos da se uigraju kako treba.

Ostalo je jos malo vremena, barem ocekivati neko iznenadjenje, jer i Arteta je dosao u posljednjim minutama i kao igrac znacio je mnogo i jedan od najzasluznijih za poziciju treceg mjesta.
Victoria Concordia Crescit.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 31 avg 2012, 21:41

sad ima da se radujem samo da moutinho i lloris ne predju u tottenham :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 avg 2012, 21:45

AllGunsBlazing je napisao/la:
frankqqqqq je napisao/la:
Gabriel ‏@Bosscielny
Atletico could teach Arsenal a thing, sold Aguero then day after signed Falcao. That is called replacing quality with quality.
Upravo.
Arsenal doveo dva spica prije nego je i prodao Robina. Koliko su kvalitetni, vidjeti cemo kroz sezonu. Jos uvijek je rano da se kaze da li su dovoljni da zamjene Robina ili ne.
Ja ne znam sto ti ne podnosis nikakvu kritiku. Isto kao da imas dionice u Arsenalu pa te boli neka stvar za kvalitet tima, interesuju te samo pare.
Mene si prosle godine tjerao sa teme samo zato sto sam ti pokusao objasniti kako ce Robin otici ako mu se ne ponude pare i ako se Arsenal ne pojaca i bude konkurentan za osvajanje titule. Ko je bio u pravu, ja ili ti??
Doduse, ja i kritikujem previse ali kako necu, vidis cemu ovo vodi?!

Bas si nasao pravi primjer da poredis. Falcao je kostao 40 miliona, skoro pa duplo vise nego Giroud i Podolski zajedno. Mislis da je to slucajnost?? Evo ga gledam sada protiv Chelsea, prvo poluvrijeme 3:0 za Atletico, sve golove dao on!

Da, mozda ce ti igraci nadoci nakon nekoliko godina, kao Robin, ali Arsenalu trebaju igraci kojima nije potrebno nekoliko godina da postanu svjetska klasa ili bar zdrava politika koja ce ih zadrzati u klubu kad to postanu.
Falcao je bio svjetska klasa kad je dolazio u Atletico, zato i jeste 40 miliona!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 avg 2012, 21:49

Cekaj Falcao dao 3 gola, ko kaze da Giroud ili Podolski nece biti dobri iako su placeni 4 puta manje. I da Henryu je trebalo 9 utakmica za gol, a bolji je od Falcaoa bio.

@Highbury Ma znam da fali sredina, tj. taj defanzivni vezni, ali sta cemo. U jednu ruku mi je i drago, jer ce Coq dobiti sansu a dobar je igrac, a zao mi je ako se povrijedi on i Diaby, a hoce, gotovi smo.
Zadnja izmjena: AllGunsBlazing, dana/u 31 avg 2012, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.
Celik!3,2,2.

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 31 avg 2012, 21:50

SamoZeljo je napisao/la: ali Arsenalu trebaju igraci kojima nije potrebno nekoliko godina da postanu svjetska klasa ili
+1
To je ono sto niko ne razumije.

Zasto se nije jednostavno ponudilo 30m za Benzemu? Momak je igracina velika.

Dok ne iskesiraju 100m na 3 pojacanja kvalitetna, nece bit trofeja na emiratesu.

offtopic
naletih na nesto smijesno na fbu " navodno je manchester city arsenalu ponudio 40mil. eura da se zamjene za skupine u ligi prvaka "

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 avg 2012, 21:56

Edin.- je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la: ali Arsenalu trebaju igraci kojima nije potrebno nekoliko godina da postanu svjetska klasa ili
+1
To je ono sto niko ne razumije.

Zasto se nije jednostavno ponudilo 30m za Benzemu? Momak je igracina velika.

Dok ne iskesiraju 100m na 3 pojacanja kvalitetna, nece bit trofeja na emiratesu.
Ja nisam za to. Ne treba to tako. Vec poboljsati samo dijelove ekipe koji skripe a ne stalno davati prilike igracima tipa Diaby. Nije problem sto se potrosi 10-15 za igraca, problem je sto se igracima mnogo vjeruje a oni svaki put iznova useru. Treba otjerati 10 igraca, i dovesti na njihovo mjesto pet dobrih igraca i to je to. Nema to veze sa trosenjem para. Djurou je dobio milion sansa(ima nekih 150 nastupa za Arsenal), Diaby isto, Walcott isto, i na njih Wenger racuna, iako svako normalan ne moze racunati. Eno M'vila je nekih 15 miliona manje vise, i odlican igrac, i bio bi odlican za Arsenal, ali Wenger vjeruje Diabyu.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 avg 2012, 22:00

AllGunsBlazing je napisao/la:Cekaj Falcao dao 3 gola, ko kaze da Giroud ili Podolski nece biti dobri iako su placeni 4 puta manje. I da Henryu je trebalo 9 utakmica za gol, a bolji je od Falcaoa bio.
Isto tako mogu biti kao Park ili Chamakh. Ko tebi garantuje da nece?
Eto, i ja ocekujem da ce Giroud nadoci, za Podolskog ne vjerujem, ali vrijeme ce pokazati hoce li to tako biti.

Ja ti pokusavam objasniti da je Arsenal dovoljno velik klub da sebi moze priustiti bar jednom u 5 godina da dovede igraca svjetske klase, kojeg bi svako volio imati. Npr. taj Falcao ili Aguero ili Hulk... I da se odma na startu ima tim koji funkcionise a ne da se dovode polovnjaci i krpe rupe.
Jesi ti svjestan da mi diskutujemo o Arsenalu a ne o Norwichu?

Pa covjece, gledas li ti transfere, svake godine su skoro svi engleski klubovi u minusu, dovedu za vise para nego sto prodaju.... Samo Arsenal je u plusu. Ne moze tako vjecno, prije ili kasnije ce propasti k'o zeton!

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 31 avg 2012, 22:04

AGB pogresno si me shvatio. Nisam ja ni reko da treba sad dovodit previse igraca. Dovest gdje je potrebno pojacanje.

Zasto sada nisu doveli samo Cazorlu i za pare od Podolskog i Girouda dali za jednog kvalitetnog napadaca?
Kao sto rece "samozeljo", igraca kome nece trebati vrijeme da se prilagodi.. Klasi ne treba vrijeme, to je pokazao Cazorla kod nas. Prvi primjer mi je on..

edit.

Te pare od Poldija i Girouda ja bi prvo poslao ponudu Benzemi, Cavaniju, itd..
Dovest ce Wenger napadaca, nije valjda lud da misli da Giroud i Chamakh mogu iznijet sezonu na svojim ledjima.
Zadnja izmjena: Edin.-, dana/u 31 avg 2012, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 avg 2012, 22:06

Wenger je rekao da svakom igracu treba prilagodjavanje. I Cazorli treba, mozda ste primjetili da nakon 60. minute ne moze potrcati. Uostalom Chamakh se odmah uklopio davao golove asistirao iznudjivao penale i crvene pa usra sve to.

edit: vec rekoh Henryu trebalo 9 utakmica(2 mjeseca skoro) da da prvi gol.
Celik!3,2,2.

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 31 avg 2012, 22:11

Henry je imao igrace koji mogu pokrit njegov nedostatak ili davat golove dok njega ne krene. Ko ce davat golove sutra, za mjesec u Arsenalu? I sa ovim napadacima ne mozemo dat go, kamo li kad se povrijede..

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 avg 2012, 22:14

Pa i nije bas. Henryu trebalo dvije godine da osvoji ligu. Nema veze ko to ima pokriti, ko kaze da ove nece neko pokriti proslo tek 2 utakmice. Stanite malo da pocne sezone. Uostalom dosla su tri igraca koja igraju u prvih 11, to je tesko uigrati. Jedan Njemac, Francuz i Spanac.
Celik!3,2,2.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 avg 2012, 22:20

AllGunsBlazing je napisao/la:Wenger je rekao da svakom igracu treba prilagodjavanje. I Cazorli treba, mozda ste primjetili da nakon 60. minute ne moze potrcati. Uostalom Chamakh se odmah uklopio davao golove asistirao iznudjivao penale i crvene pa usra sve to.

edit: vec rekoh Henryu trebalo 9 utakmica(2 mjeseca skoro) da da prvi gol.
Jeste, samo sto svaki hiljaditi igrac postane kao Henry! Teorija ti je bas bezze. Znaci, svaki PARMAK kojeg Wenger dovede se moze braniti tom teorijom kako ce prije ili kasnije postati kao Henry?
Uozbilji se malo covjece!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 avg 2012, 22:22

ALi dok ne odigra koju utakmicu necu reci da je ili nije Henry. Mozda bude i bolji, a mozda bude gori od Chamakha. Fazon je sto mora proci malo utakmica. I da svejedno ako bi drugi spic bio tu on se mora uigrati sa ekipom a to ne radi samo na treningu.
Celik!3,2,2.

munja
Kontakt:

Post Postao/la munja » 31 avg 2012, 22:25

Henry(9 utakmica) + Bergkamp +Anelka + Wiltord + Pires + Ljungberg + Viera +...

Sta zelim reci, djaba Falcao al Arsenal nema vise kalibre igraca kao sto su ovi bili, uz to i da je Henry bio klasa, svi nabrojani su bili WC igraci.
tenutno Arsenal ima par koji se samo naginju tome da postanu i mnostvo talenata koji treba da se dokazu i izgrade, i nekog skarta koji nemaju predispozicije da igraju u nasoj ligi.

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 31 avg 2012, 22:27

Raja tek dodjoh,jel ovo nikog nismo doveli,yebo im ja mater svima redom !

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 avg 2012, 22:28

Anelka otisao godinu ranije. Pires dosao godinu kasnije(i njemu je trebalo dugo da se navikne). Wiltord dosao godinu kasnije.
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.