FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 31 avg 2012, 17:40

A otkud ste vi uopšte došli na tu temu o Hulku? Neko bubno' ovdje na forumu ili...?

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 avg 2012, 17:43

Adriano bubn'o :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 avg 2012, 17:45

ripper je napisao/la:Ja ne mislim da je Hulk profil napadaca, zapravo opcenito igraca - koji bi se snalazio u Barcinom sistemu.
Barca živi od presinga i filozofije posjeda lopte (a ako nije u posjedu , onda mora presingom što prije doci u posjed), Hulk mi se ne cini kao igrac koji ce se podrediti i posvetiti tome...više je nekako "gotovan" za kojeg trece drugi iza.
Takav isti je bio i Alexis, cekao je loptu kod linije da je uzme i da predribla 5 igraca i onda centrira ili se uputi prema golu. Takav je bio Sanchez u Udineseu, a vidi ga sada, pravi i presing i dodaje itd. Falcao je takodjer igrao na drugaciji nacin dok je bio u Portu. Milion primjera je da se igrac uklopi u sistem nekog tima, naravno kao i milion primjera da se ne moze uklopiti, medjutim, ko god obuce dres Barce, on ce ginuti na terenu i siguran sam da bi i Hulk pravio isti taj presing koji rade ostali igraci Barce, jer jedno je igrati za Porto, a drugo je igrati za Barcu. Nije Hulk Ibrahimovic da trazi loptu u noge i ceka da ga neko nadje u gol sansi. Mozda od Hulka ne traze da radi presing, jer Porto igra drugacije? Mozda je mnogo potreban u napadu Portu pa oni nece da se trosi u defanzivi? A ovo sto kazete da je precijenjen, prosto je smijesna konstatacija, jer bez ikakvog obrazlozenja se kaze da je precijenjen.

Da je gotovan, cekao bi loptu kod 16 metara, ne bi se izvlacio i desno i lijevo i ne bi cesto igrao po krilu kako bi sto vise bio ukljucen u izgradnju napada Porta. Uostalom, na nama je da vidimo, mada smo vidjeli i prosle sezone, ali vidjet cemo i ove, kad ekipa igra bunker, mi nemamo nacina da ga razbijemo, a Hulk sigurno ima vece sposobnosti razbiti bunker u odnosu na sposobnosti Sancheza i Pedra.

@Mandrax, procitao ja kako ce City ponuditi 50 miliona za Villu, a ja onda rekao kako bih volio da se te pare daju odmah za Hulka i za nekog stopera, naravno ako City da 50 miliona kako se pise.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 avg 2012, 17:49

ma dza raspravljate ljudi, sve su ovo samo medijske bombe, kakav odlazak vilje u city i crni bakraci, nisuljudi ludi dati tolike milione za vec postarog napdaca koji je prezivio tesku ozljedu, kav hulk, ne znam dje njeg nadjoste

kakav i falcao, nisu ljudi ludi da ga puste, kad bi ga pustili bila bi astronomska cijena, jest mocan al nema sanse da ga dovedemo u skorije vrijeme

rossel ima plana pojacanja i pametno covjke radi, za ovo ljeto smo zavrsili s kupovinom, napadac koji ce doci 90 posto je neymar, kaparisan je, na zimu il na ljeto on nam dolazi i to je to, zavisno kako ce se vilja oporaviti

da je kakve srece da mozemo uzeti tolike pare za vilju, al dabogda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 31 avg 2012, 18:49

Centre forward je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:De malo skontaj sta pises.
Alexis itekako zna zabiti kada igra u vrhu napada.
Hulk je stariji 3 godine koliko ja znam i precijenjen je igrac.
A naravno da ce biti ucinkovitiji kada je odigro 3 puta vise utakmica od ove 2 u 3 puta slabijoj ligi ..
U toj istoj slaboj ligi je igrao i Falcao, pa je danas jedan od najtrazenijih napadaca na svijetu ;) .

Nema veze sto je 3 godine stariji, nije tesko uporediti: Hulk u karijeri 278 utakmica i 150 golova, dok Alexis 285 utakmica i 61 gol. Ucinkovitiji Alexis, ma nema, svaka cast ;) . Trebalo je otici iz jednog Japana u Portugal, u ekipu kakva je Porto. Skoro pa 3 puta vise golova u manje utakmica.
Tessko je njima dokazati bilo sta.Od keca pa do jedanaeske su jednostavno najbolji na svijetu i tacka.Kako ce jedan Hulk izboriti mjesto pored Sancheza.Ne bi ti mogli ni Rooney,ni Aguero ni bilo ko,ha ya.
Mislim ne znam sta ima da ovdje neko nekome dokazuje. Pogotovo oni koji Barcu i njene igrace ne "poznaju". Ovdje ljudi skoro pa "u dusu poznaju" svakog igraca ne samo od 1 do 11 vec sve na spisku i komentarisu na osnovu toga kako bi se neko uklopio. Vjerovatno i na Realovom djelu ljudi znaju sve o madridzanima pa se tu nema sta puno pricat. U Barcelonu Hulk se ne bi uklopio jer on nije igrac za Barcu i to svaki navijac blaugrane zna. Odlazili su i veci i bolji od Hulka (Ronaldinjo, Etoo) samo zbog onoga sto se godinama gradilo. Niko ne kaze da Hulk nije dobar igrac ali nasa su misljenja drugacija i ne treba nam dokazivanje. Sustina velikih i ozbiljnih klubova je kupovina potrebnih a ne neminovno najboljih.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 avg 2012, 19:13

bparena je napisao/la: Mislim ne znam sta ima da ovdje neko nekome dokazuje. Pogotovo oni koji Barcu i njene igrace ne "poznaju". Ovdje ljudi skoro pa "u dusu poznaju" svakog igraca ne samo od 1 do 11 vec sve na spisku i komentarisu na osnovu toga kako bi se neko uklopio. Vjerovatno i na Realovom djelu ljudi znaju sve o madridzanima pa se tu nema sta puno pricat. U Barcelonu Hulk se ne bi uklopio jer on nije igrac za Barcu i to svaki navijac blaugrane zna. Odlazili su i veci i bolji od Hulka (Ronaldinjo, Etoo) samo zbog onoga sto se godinama gradilo. Niko ne kaze da Hulk nije dobar igrac ali nasa su misljenja drugacija i ne treba nam dokazivanje. Sustina velikih i ozbiljnih klubova je kupovina potrebnih a ne neminovno najboljih.
Nisam mislio odgovarati ali je smijesno ovo sto si rekao. Evo ovo boldano, znaci nisam pravi navijac Barce jer kazem da Alexis nije napadac nego krilo, te da se u vrhu napada ne snalazi najbolje, odnosno sto mislim da bi se Hulk dobro uklopio? Znaci 16 godina pratim klub ciji nisam istinski navijac, kuku lele gdje mi zivot prodje :cry: .

Duze gledam Barcu nego sto neki ovdje imaju godina i opet nisam pravi navijac jer "ne poznajem u dusu igrace Barce" ukoliko se moje misljenje razlikuje od misljenja par ljudi :lol: .

Po vasem cijenjenom misljenju, jedino bi se Falcao uklopio u stil Barce. Medjutim, ni on kao ni Hulk nit je brzi od Alexisa i Pedra, nit bolje dribla od Alexisa i Pedra, nit vrsi pritisak poput Alexisa i Pedra, "samo eto sto bolje igra glavom i zabija vise golova, tj. bolji je golgeter od ove dvojice, nista drugo, samo to" :lol: . Pricate o nekoj sebicnosti, a i Villa je bio "sebican" dok nije dosao u Barcu, Alexis takodjer, mozda je to normalno da budes sebicniji od vecine u klubu ako si glavna zvijezda i ako klub nije klub Barcinog renomea, gdje se moras podrediti kolektivu.

To nije pitanje kvaliteta, nego je pitanje psihe igraca, a nesto nisam vidio da se Hulk ponasa kao zvijezda, da izvoljeva nesto i da se qrci. Normalno je da Hulk vise ima loptu kod sebe nego drugi igraci, jer covjek i zabija najvise golova tamo, kao sto je normalno da u Udineseu u tom periodu loptu ima Alexis i Di Natale, odnosno Villa dok je bio u Valenciji.

Odlika klasnog napadaca nisu da bude dribler ili Bolt, nego da zabija golove, a sigurno je da bi s Leom imao dobru saradnju, a Pedro i Alexis da se mijenjaju od tekme do tekme u zavisnosti u kakvoj se formi nalaze. Hulk moze igrati i lijevo i desno kao i Pedro i Alexis, s tim da je BOLJI GOLGETER, ZABIJA VISE GOLOVA, IMA BOLJU SPOSOBNOST REALIZACIJE.

Mes Que Un Club!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 31 avg 2012, 19:41

hulk nije ni blizu dobar golgeter ko falkao ,taj nista nije bolji finiser od pedra i alexisa ,samo sto ima jak sut a da je neki golgeter nije

edit:a i smijesna rasprava dzaba 2 stranice se raspravjate a nidje veze ,nit hulk ce doc u barcu kad nit ista ,samo et dzaba neke rasprave
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 avg 2012, 19:51

barca_87 je napisao/la:hulk nije ni blizu dobar golgeter ko falkao ,taj nista nije bolji finiser od pedra i alexisa ,samo sto ima jak sut a da je neki golgeter nije
Brojke govore drugacije, sto se vidi i iz broja postignutih golova, sto znaci da je Hulk bolji u tom segmentu od naseg dvojca. Nije bolji od Falcaa, to nisam ni rekao. Rekao sam da "mane" koje pojedinci isticu kod Hulka, ima ih i Falcao, sto ne znaci da Falcao nije bolji igrac od tog dvojca, odnosno da se ne bi uklopio u igru Barce, jer bi se fantasticno uklopio. 150 golova zabiti pa i nasoj ligi je podvig, tako da prica o precijenjenosti Hulka ne pije vode. O finiserskim sposobnostima naseg dvojca nema potrebe pricati, sve se vidi iz brojki, a isto tako i na tekmama kada nam neko opali bunker, pa nema sanse da ga probijemo i kuzimo oko 16-erca k'o kisa oko Kragujevca. Previse zavisimo od Lea i to je poenta svega sto govorim, te dolazak Hulka bi mogao rasteretiti Lea. Volio bih vidjeti samo komentare da su Pedro i Alexis van Barce, a Hulk u Barci, pa da vidimo onda ko je bolji :lol: . Mislim da bi u tom slucaju Hulk bio najbolji napadac posljednjih 10 godina, dok bi Pedro i Alexis bili na nivou Walcotta, daj Boze i to :lol: .

Mes Que Un Club!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 31 avg 2012, 19:52

Pa zar taj Falcao nije već igrač Barce?

slika

http://en.wikipedia.org/wiki/Radamel_Falcao_Garc%C3%ADa

Dafuq? :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 avg 2012, 19:56

Preko Wikipedije ga mozes u Brotnju dovest ako zelis :lol:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 31 avg 2012, 21:42

Sad sam se vratio na ovu temu da vidim ovu sliku, koja je NAŽALOST samo obična šprdancija :cry:

Kakav igrač jebooote! :o

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 avg 2012, 21:44

Šta će Barceloni Falcao kad imaju Sancheza. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 31 avg 2012, 22:09

slika

slika

messi lopte sa očima :)
alba i montoya :(

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 avg 2012, 23:14

E da je Villa tu, bilo bi drugacije ..
Znaci to je to sto se tice prelaznog roka za Barcelonu ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 31 avg 2012, 23:17

M4kaveli je napisao/la:E da je Villa tu, bilo bi drugacije ..
Znaci to je to sto se tice prelaznog roka za Barcelonu ?
Izgleda da jeste..ovoj ekipi je potreban stoper, ali izgleda da to uprava ne vidi...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 31 avg 2012, 23:56

Stara i spora odbrana i ludi golman su ono najbolnije u Barceloni ali izgleda nama samo napadaca treba. :o :o :o

p.s. nikako ne kontam...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 01 sep 2012, 02:54

Zna li neko sta se desilo sa Cuencom ?
Po meni je on duplo bolji igrac od Tella.
I ono malo sto je odigr'o prosle sezone, nije bilo nimalo lose.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 sep 2012, 12:56

M4kaveli je napisao/la:Zna li neko sta se desilo sa Cuencom ?
Po meni je on duplo bolji igrac od Tella.
I ono malo sto je odigr'o prosle sezone, nije bilo nimalo lose.
Cuenca je doživio tešku povredu još pred kraj prošle sezone, tako da Tito ne želi da rizikuje sa njim.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Trener1
Kontakt:

Post Postao/la Trener1 » 01 sep 2012, 13:09

Ovo sto tito radi je prava stvar, ovako analizirajuci zadnje barcine utakmice vidi se blaga promjena taktike u istoj formaciji, messi je svjesno povucen malo nazad iz vise razloga:
1. automatski nece biti konstanto u direktnom kontaktu sa stoperima-manje udaraca ce dobijati
2. svi znamo da kad on uzme loptu na centru da ga je jako tesko oboriti tako da on ima vise prostora sa manevar
3. dokazano je bezbroj puta da nije samo rasan golgeter vec ima i jako dobar pregled igre
4. izvlacenjem messia nazad dobija se prostor za pedra, alexisa, villu nebitno, samim tim messi na svakoj utakmici ce imati flastera sto u konacnici znaci prostor vise za gore navedene!
Kada se svemu ovome doda to da su tu jos iniesta i xavi te strasni bekovi, ako se uhvati prava forma barca opet moze osvojiti sve!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 01 sep 2012, 13:11

Ja konto prodali ga nekome a ono TELE ostavili.
Alcantara bi mogao zaigrati protiv Valencie 8-)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.