FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 31 avg 2012, 16:20

Nije taj Hulk nista bolji igrac od Pedra i Sancheza. Jednostavno je precijenjen !
Jedino je bolji u skok igri, ima jaci sut i bolje se gradi.
Da ne pricamo kako nije ni blizu tehnicar kao ova dvojica, ne moze trcat ni blizu, nema driblinga nikakvog, ne suta sa obe noge ..

Barcelona te pare za ovakvog Villu ( godine, tek oporavljen ) nece dobiti nikada. Jedino ako Mancini bas nema mozga.
A ako bi i doslo do toga, volio bi vidjeti Falca-a ili Ribery-a ( nemoguce ) u Barci :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 avg 2012, 16:31

M4kaveli je napisao/la:Nije taj Hulk nista bolji igrac od Pedra i Sancheza. Jednostavno je precijenjen !
Da ne pricamo kako nije ni blizu tehnicar kao ova dvojica, ne moze trcat ni blizu, nema driblinga nikakvog, ne suta sa obe noge ..

Barcelona te pare za ovakvog Villu ( godine, tek oporavljen ) nece dobiti nikada. Jedino ako Mancini bas nema mozga.
A ako bi i doslo do toga, volio bi vidjeti Falca-a ili Ribery-a ( nemoguce ) u Barci :mrgreen:
Ja sam i rekao ako je City dovoljno glup da da te pare, a ako da, Ribery i Falcao nikada nece biti pusteni iz svojih klubova, dok Hulka se moze dovesti. Bolji je realizator i od Pedra i od Alexisa i Tella i svih koje imamo, nama jedino Messi daje golove i Pedro tu i tamo zabije koji gol. Porediti golgeterske sposobnosti Pedra, Alexisa i Hulka je smijesno, jer je Hulk u tom segmentu bolji od njih, nije samo bolji dribler, nije mozda ni bolji sprinter, ali zato kad se hadzo uputi prema golu, tesko onom ispred njega. Potpuno drugi tip igraca od Alexisa i Pedra, ne mora pimplati loptu do besvijesti da bi dosao u sansu, kod njega je prvi korak najbitniji gdje ostavi protivnika iza sebe. Alexis treba 5 puta izaci sam pred gol da bi zabio gol, Hulk ipak treba manje sanse, plus sto je moze raspaliti van 16 metara.
Nema veze sto ova dva igraju u Barci, ne mora znaciti da su bolji igraci od Hulka. Nama je Messi covjek koji zabija golove, a treba nam neko da ga rastereti, imamo mi dovoljno igraca koji pimplaju loptu, treba nam neko ko ce je raspaliti po golu, a da se ne zove Messi.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 avg 2012, 16:45

adriano_leite je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Nije taj Hulk nista bolji igrac od Pedra i Sancheza. Jednostavno je precijenjen !

Ja sam i rekao ako je City dovoljno glup da da te pare, a ako da, Ribery i Falcao nikada nece biti pusteni iz svojih klubova, dok Hulka se moze dovesti. Bolji je realizator i od Pedra i od Alexisa i Tella i svih koje imamo, nama jedino Messi daje golove i Pedro tu i tamo zabije koji gol. Porediti golgeterske sposobnosti Pedra, Alexisa i Hulka je smijesno, jer je Hulk u tom segmentu bolji od njih, nije samo bolji dribler, nije mozda ni bolji sprinter, ali zato kad se hadzo uputi prema golu, tesko onom ispred njega. Potpuno drugi tip igraca od Alexisa i Pedra, ne mora pimplati loptu do besvijesti da bi dosao u sansu, kod njega je prvi korak najbitniji gdje ostavi protivnika iza sebe. Alexis treba 5 puta izaci sam pred gol da bi zabio gol, Hulk ipak treba manje sanse, plus sto je moze raspaliti van 16 metara.
Nema veze sto ova dva igraju u Barci, ne mora znaciti da su bolji igraci od Hulka. Nama je Messi covjek koji zabija golove, a treba nam neko da ga rastereti, imamo mi dovoljno igraca koji pimplaju loptu, treba nam neko ko ce je raspaliti po golu, a da se ne zove Messi.
U tome su Pedro i Sanchez puno bolji.
Znaci da su explozivniji od debelog Hulka. Pogotovo Alexis ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 31 avg 2012, 16:46

19Tuzla87 je napisao/la:Pričajte vi šta hoćete Messi je bio u BiH :mrgreen:

A dok neki slave pobjedu u El Klasiku drugi slave mnogo veću i bolju pobjedu 8-)

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 2294_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
U avionu (let iz Monaka u Barcelonu)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hvala što si mi popravio dan, ne mogu da verujem šta čovek napisa. Ti si moj idol. Usliko sam ovo, stavio sam na pozadinu, stavit ću sad na facebook na cover, idol si mi. Osoba si koja me inspiriše. Čuj molim te, titula najboljeg igrača veća od titule Superkupa Španije, timske nagrade. Ako je tako što navijaš za klub, navijaj samo za igrača. :lol: :lol: :lol: :lol:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 avg 2012, 16:51

M4kaveli je napisao/la:

U tome su Pedro i Sanchez puno bolji.
Znaci da su explozivniji od debelog Hulka. Pogotovo Alexis ..
Pa da li ti shvatas o cemu ja govorim ili ne? Hulk u odnosu na Pedra i Alexisa je 10 puta ucinkovitiji na terenu. Pa Alexis ne moze zabiti gol ako nije na 5 metara od gola i pri tome mora imati svoj dan, dok je Hulk igrac koji razara, ima top u nozi i zabija golove, za razliku od Pedra i Alexisa. Pa Messi i Hulk bi zabili vise golova nego sto sada Messi zabije sa Pedrom i Alexisom. Zbog Pedra, Alexisa, odnosno nedostatka tog golgetera, sutera, razaraca, mi nismo prosli Chelsea. Dodju ljudi do 16 metara i ne znaju sta s loptom. Zbog toga smo i La Ligu izgubili jer nismo imali Villu i falili su njegovi golovi. Alexis i Pedro nisu igraci od kojih treba ocekivati golove.

Mes Que Un Club!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 31 avg 2012, 16:52

anonymousHD je napisao/la:
19Tuzla87 je napisao/la:Pričajte vi šta hoćete Messi je bio u BiH :mrgreen:

A dok neki slave pobjedu u El Klasiku drugi slave mnogo veću i bolju pobjedu 8-)

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 2294_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
U avionu (let iz Monaka u Barcelonu)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hvala što si mi popravio dan, ne mogu da verujem šta čovek napisa. Ti si moj idol. Usliko sam ovo, stavio sam na pozadinu, stavit ću sad na facebook na cover, idol si mi. Osoba si koja me inspiriše. Čuj molim te, titula najboljeg igrača veća od titule Superkupa Španije, timske nagrade. Ako je tako što navijaš za klub, navijaj samo za igrača. :lol: :lol: :lol: :lol:
Eto popravio ti dan i ako nemas nista bolje da napises predzi malo na realov dio i nastavi konstruktivno pisati. Procitaj kako bolesno razmisljas i pises - cuj usliko - stavio na FB - pokusajes da ismijes covjeka.
Ti si njemu i gor i dol. Uslikaj i ovo ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 avg 2012, 16:54

Znam ja o cemu ti pricas.
Sanchez bi 3 puta bio ucinkovitiji u samom vrhu napada.
Pedro je i onakav vrlo dobar, kada je u formi, odlican je.
Treba vidjet sta ce biti sa Villom, hoce li se vratiti u formu ..

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 31 avg 2012, 16:56

I Alexis i Pedro su odlicni i ubojiti napadaci i nema potrebe da raspravljate oko toga. Hulk ??? Gdje ???
Kako ga uklopiti kad sve vuce sebi ??? Da li takav treba Blaugrani ?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 avg 2012, 17:00

M4kaveli je napisao/la:Znam ja o cemu ti pricas.
Sanchez ne moze igrati u vrhu napada, jer covjek nema osjecaj za gol, covjek nije klasicna spica, nikada to nije bio, covjek je krilo vazda bio. Uostalom pogledaj koliko je zabio golova u karijeri Hulk, a koliko Sanchez, vrlo jednostavno uporediti ko je ucinkovitiji kao napadac.

@bparena, a da ja tebe pitam nesto, sta ako se Messi povrijedi? Mozes komotno otpisati Barcu iz svih takmicenja, jer nema te ekipe na svijetu koja vise zavisi od jednog igraca (u smislu postignutih golova). Ocekivati golove od Pedra, Alexisa, Tella, ravno je samoubistvu.

Mes Que Un Club!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 31 avg 2012, 17:03

M4kaveli je napisao/la:Znam ja o cemu ti pricas.
Sanchez ne moze igrati u vrhu napada, jer covjek nema osjecaj za gol, covjek nije klasicna spica, nikada to nije bio, covjek je krilo vazda bio. Uostalom pogledaj koliko je zabio golova u karijeri Hulk, a koliko Sanchez, vrlo jednostavno uporediti ko je ucinkovitiji kao napadac.

@bparena, a da ja tebe pitam nesto, sta ako se Messi povrijedi? Mozes komotno otpisati Barcu iz svih takmicenja, jer nema te ekipe na svijetu koja vise zavisi od jednog igraca (u smislu postignutih golova). Ocekivati golove od Pedra, Alexisa, Tella, ravno je samoubistvu.
Pedru i Alexisu samo daj pravo poziciju i ne brinem ja za golove jer ih oni cesto postizu. Sto se tice Teleta njega cim prije prodati/posuditi...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 avg 2012, 17:03

De malo skontaj sta pises.
Alexis itekako zna zabiti kada igra u vrhu napada.
Hulk je stariji 3 godine koliko ja znam i precijenjen je igrac.
A naravno da ce biti ucinkovitiji kada je odigro 3 puta vise utakmica od ove 2 u 3 puta slabijoj ligi ..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 avg 2012, 17:13

M4kaveli je napisao/la:De malo skontaj sta pises.
A naravno da ce biti ucinkovitiji kada je odigro 3 puta vise utakmica od ove 2 u 3 puta slabijoj ligi ..
U toj istoj slaboj ligi je igrao i Falcao, pa je danas jedan od najtrazenijih napadaca na svijetu ;) .

Nema veze sto je 3 godine stariji, nije tesko uporediti: Hulk u karijeri 278 utakmica i 150 golova, dok Alexis 285 utakmica i 61 gol. Ucinkovitiji Alexis, ma nema, svaka cast ;) . Trebalo je otici iz jednog Japana u Portugal, u ekipu kakva je Porto. Skoro pa 3 puta vise golova u manje utakmica.

Mes Que Un Club!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 31 avg 2012, 17:22

M4kaveli je napisao/la:De malo skontaj sta pises.
U toj istoj slaboj ligi je igrao i Falcao, pa je danas jedan od najtrazenijih napadaca na svijetu ;) .

Nema veze sto je 3 godine stariji, nije tesko uporediti: Hulk u karijeri 278 utakmica i 150 golova, dok Alexis 285 utakmica i 61 gol. Ucinkovitiji Alexis, ma nema, svaka cast ;) . Trebalo je otici iz jednog Japana u Portugal, u ekipu kakva je Porto. Skoro pa 3 puta vise golova u manje utakmica.
Tessko je njima dokazati bilo sta.Od keca pa do jedanaeske su jednostavno najbolji na svijetu i tacka.Kako ce jedan Hulk izboriti mjesto pored Sancheza.Ne bi ti mogli ni Rooney,ni Aguero ni bilo ko,ha ya.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 31 avg 2012, 17:23

Ljudi, nema više Pepa, 4 godine je prošlo od one eksplozije i revolucije kad se Pep pojavio.
Ne samo da nema više Pepa vec i mnogi igraci su otišli: nema Ronaldinha, Eto'a, Henrya, Yaye, Marqueza, Zlatana,Keite i ostalih....citava jedna generacije se smijenila u hodu :!: kako ne vidite to :shock: zatim Puyol, Xavi, Villa- sve preko 30 godina i svima njima se karijere približavaju kraju, neminovno. Abidalu je izgleda gotova, mada je on borac koji ce se pokušati bar još jednom vratiti - nevjerovatan covjek :shock: ... Alves i Iniesta se približavaju 30-tim
Zatim grupa igraca u najboljim godinama : Messi,Pique, Fabregas, Pedro,Busquets - ova petorka ce biti okosnica i u narednih 6-7 godina.
Pa onda grupa mladih igraca, barcine djece iz B tima koji se pokušavaju probiti: Thiago, Tello, Montoya, Bartra.
I na kraju grupa dovedenih igraca putem transfera koji se isto tek trebaju nametnuti: Alexis, Alba, Song.

Sve to Vilanovi valja izmiksati, sa svim tim se izboriti, plus sa pritiskom javnosti i ogromnim ocekivanjim....publika Barce ne trpi prosjeke, što mu još dodatno otežava stvari....jer jedno je voditi Getafe ili Osasunu, a jedno Barcu- najmocniji klub na svijetu. Lako mu je bilo dok je bio u Pepovoj sjeni, a sad valja na sebe preuzeti fokus i sve odgovornosti. A nije nimalo lako nasljediti Pepovu zaostavštinu i nositi se sa tim. Guardiola je možda previše nivoa podigao sa Barcom.
Pustimo Tita da završi ovu tranziciju.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 31 avg 2012, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 31 avg 2012, 17:25

Ne možete ni vi sa takvom sigurnošću govoriti da bi Hulk dobro došao Barci, da bi se uklopio, da bi razvaljivao i sl...

Ako je igrač dobar, ne mora značit' da je dobar za Barcin sistem (Ibrahimović), nadam se da razumijete šta hoću da kažem.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 31 avg 2012, 17:29

Centre forward je napisao/la:
Tessko je njima dokazati bilo sta.Od keca pa do jedanaeske su jednostavno najbolji na svijetu i tacka.Kako ce jedan Hulk izboriti mjesto pored Sancheza.Ne bi ti mogli ni Rooney,ni Aguero ni bilo ko,ha ya.
Ma mislio sam da ima malo realnosti, ali jbg. prevario sam se. Neke stvari je tesko shvatiti, iako cinjenice govore za sebe. Alexis u vrhu napada :lol: , Pedro u vrhu napada :lol: , Tello :lol: :lol: . Samo moliti Boga da se Messi ne povrijedi ili da ne ispadne iz forme.

Mes Que Un Club!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 31 avg 2012, 17:29

Naravno,al' su vece sanse da bi se snas'o i govorit' da ne bi im'o mjesta pored Sancheza su u najmanju ruku smijesne,slozices se.Hulk u zadnjih par godina igra na vrlo visokom nivou.Njegova cijena od preko 50 mil dosta toga govori i sve to nastojanje Chelsea da ga dovede u svoje redove.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 31 avg 2012, 17:32

Realno sam poredio Pedra, Alexisa i Hulka.
Moze on vise zabijat kad ne moze trcat ni blizu i pravit pressing.
Falcao ili niko zasada ¨!

Nemoj pisat ono sto nisam rek'o.
Rekao sam samo za Sancheza da bi ucinkovitiji bio u vrhu napada.

A ono Tele treba vratiti u B tim.
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 31 avg 2012, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 31 avg 2012, 17:32

Hulk je precijenjen. I ne bi se nikad uklopio u BArcin sistem ;)

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 31 avg 2012, 17:34

Ja ne mislim da je Hulk profil napadaca, zapravo opcenito igraca - koji bi se snalazio u Barcinom sistemu.
Barca živi od presinga i filozofije posjeda lopte (a ako nije u posjedu , onda mora presingom što prije doci u posjed), Hulk mi se ne cini kao igrac koji ce se podrediti i posvetiti tome...više je nekako "gotovan" za kojeg trece drugi iza.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.