FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
moš mislit javio se admin na ovoj temi da nekom zaprijeti
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Udbaški klub je prvu europsku utkamicu odigrao upravo preko tog kako ga ti nazivaš Mitropa kupa i ti taj kup ismijavaš. Šta je onda poenta?skyisthelimit je napisao/la:da, u proteklih 5 sezona.. Dok je FKS nabijalo koeficijent, zeljeznicaru se u Medjugorju ukazivala EvropaVidim ja to nije bitno proteklih 5 sezona, hoces mozda da stavim podatak prije 40 godina, to je mozda vaznije, zivimo u tom vremenu
![]()
Prebrojao sam utakmice koje si postavio i ukupno su 32 dvomeca odnosno 64 utakmice sa nekakvim Mitropa kupovimaNaravno kup u skladu s vasim imenom
http://oi49.tinypic.com/ehb0vl.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo su utakmice FCS do ove sezone, dakle tu nisu uracunate ove 3 pa cu te zamoliti da ih uzmes u obzir.
Ja dolazim do broja 33 odnosno 66 utakmica ukljucujuci one 3
66>64
I sta cemo sad, jel matematika laze ili mozda ti. Garant su te (iz)ucili da je laz dio imana

Pa ukoliko pričamo o tome ko je uspješniji klub logično je da se u obzir uzme čitav historijat oba kluba, a ne proteklih 5 godina i na kraju ja vučem vodu na svoj mlin. Hajd dobro!

Ali eto, sarajevo ima dvije utakmice više u Europi, ali zato Željo je u međusobnom duelu bolji, ali tu su tvojom logikom bare-bare.

Ne kontam kakve veze ima moj iman sa svim ovim, previše ovo lično shvataš, isto kao da me uhodiš po forumu, ohladi, ba I na drugim temama se isto ophodiš prema meni, stavi me na ignore listu i kraj priče. Diskutuj normalno ako znaš, ovako si pun nekih predrasuda. Ako si već vjernik kakvim se predstavljaš onda treba da znaš ko treba da sudi ljudima kakvi su i kakav je njihov iman, a ko ne. Stidi se!

Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
Hoce'l se ovde samo brisati postovi ili podjeliti par banana? 

FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥
Sarajevo ispred Želje, Premijer liga 33. liga Evrope, popravili malo koeficijent....
Nogometni klubovi iz BiH koji su nas predstavljali u Evropi podigli su UEFA koeficijent u odnosu na prošlu godinu. To je dovoljno da se zauzme 37. mjesto uspješnosti u Evropi sa koeficijentom 1,250. Najviše bodova je donijelo Sarajevo (3,5), pa zatim Borac (1), Široki Brijeg (0,5), dok Željezničar bez poena. Recimo da smo prošle godine bili na 40.mjestu sa koeficijentom 1,125, što je ujedno bio najslabiji učinak u posljednjih pet sezona.
Treba reći da se naše nacionalno prvenstvo računajući posljednjih pet sezona nalazi na 33.mjestu najboljih evropskih liga (53 lige). Nakon sjajnih igara i prolaza u Ligu prvaka, zagrebački Dinamo je najuspješniji klub u Evropi sa koeficijentom 4,12, a hrvatska liga je najuspješnija nakon što su kompletirane sve utakmice LP i EL.
Što se tiče timskih koeficijanata od bh. klubova Željezničar i Sarajevo se nalaze na diobi 145.mjesta sa koeficijentom 1,250. Široki Brijeg je na 181.mjestu (0,750).
Gledajući posljednjih pet sezona najuspješniji bh. klub je Sarajevo koje se nalazi na 234. mjestu sa rankingom 5,066, dok je Željezničar na 245. mjestu (4,566). Zrinjski je na 279.mjestu, a Široki Brijeg i Borac zauzimaju 297.mjesto.
UEFA Country Coefficients 2012/2013
37. BiH (4 tima) – 1,250 - 3 4 5 0 0 0 0 5.0 1.250
47. FK Sarajevo EL 3 1 2 0 0 0 0 3.5
138. FK Borac Banja Luka EL 0 2 0 0 0 0 0 1.0
175. Široki Brijeg EL 0 1 1 0 0 0 0 0.5
214. Željeznicar Sarajevo CL 0 0 2 0 0 0 0 0.0
UEFA Country Ranking 2013
33. BiH (posljednjih pet sezona) 1.833- 1.750-1.875-1.125-1.250 7.833
UEFA Team Coefficients 2012/2013
145. Željeznicar Sarajevo CL 0.00 1.00 0.00 1.00 0.2500 1.2500
FK Sarajevo EL 0.00 1.00 0.00 1.00 0.2500 1.2500
UEFA Team Ranking 2013
234. FK Sarajevo (koficijenti zadnjih pet sezona) 0.3666-1.8500-0.3750-1.2250-1.2500 - 5.066
245. Željeznicar Sarajevo 0.3666-0.3500-1.3750-1.2250-1.2500 4.566
279. Zrinjski 0.3666-1.3500-1.3750-0.2250-0.2500 3.566
297. Široki Brijeg 0.3666-0.8500-0.8750-0.4750-0.7500 3.316
FK Borac 0.3666-0.3500-0.8750-1.2250-0.5000 3.316
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
E sad kad kone opletute pocnu demanti,zavjere,urote ovo-ono.
Nego i ove godine smo osvojili najvise bodova ,sto je koliko toliko dobro za drzavni koificijent,koji nam je i nako loš.
234. FK Sarajevo (koficijenti zadnjih pet sezona) 0.3666-1.8500-0.3750-1.2250-1.2500 - 5.066
Nego i ove godine smo osvojili najvise bodova ,sto je koliko toliko dobro za drzavni koificijent,koji nam je i nako loš.

U nedjelju nas čeka ispit što se tiče posjete na Koševu. Sve ispod 5-6 milja je ravno katastrofi, pogotovo zbog ovih dobrih rezultata u PL, ali i pozitivnih vibracija u Klubu, misleći na one Turke i ozbiljniji rad naše Uprave, općenito. Imamo finu priliku osvojiti 6 bodova u ove dvije tekme sa GOŠK-om i Veležom na Koševu. Ali, da se ne zavaramo kao prije, jednu po jednu riješiti. Plakati se nisu džaba lijepili po čitavom gradu, za iste se odvojilo koliko-toliko slobodnog vremena, glupo i bezobrazno bi bilo ne doći na utakmicu a taj dan imati nešto više vremena za uživanje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Sa 5.066 koeficijentom bismo trebali biti nosioci u 2. pretkolu EL sljedece sezone.amypitar je napisao/la:E sad kad kone opletute pocnu demanti,zavjere,urote ovo-ono.
cijene ulaznica su:
- Sjever 5 KM
- Istok 7 KM
- Zapad 8 KM
- Sjever 5 KM
- Istok 7 KM
- Zapad 8 KM
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
[youtube][/youtube]
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Kakvi kompleksi. 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- skyisthelimit
Ko je pun predrasuda. Ja ne, jer ne visim na temi tvog kluba kao sto to ti radis na ovoj. Sasvim sigurno da si toliko ubjedjen u jacinu svog kluba ne bi visio na ovoj temi.GaziHusrevbeg je napisao/la:
Proteklih 5 godina bolji, a evo vidimo i proteklih 10 godina smo bolji u Evro takmicenjima. Gledajuci cjelokupnu historiju bolji za 2 meca, mada za mene to nije neka utjeha ko sto je bila za tebe do sinoc kad si se time hvalio ali si se preracunao.

Dici se i dalje strasnim uspjesima svoga kluba po Evropi ali nemoj vise na ovoj temi i nece biti nikakve raprave a kamoli uhodjenja. Reagovao sam samo na laz ( o broju tekmi u Evrpoi ) koju pokusavas predstaviti kao istinu i stoga ona reakcija. Evo postidio sam se, jer si mi to rekao

15.10 - 15.06 ...
Njihova najveca ubleha je ta sto bi se fol nesto svadjali sa nama a klub im 5 DUGIH GOD NIJE BIO U EVROPI .
Samim tim , o cemu mi ovdje sa njima raspravljamo....???

YES.WE.DID.
-
- Kontakt:
PSV Eindhoven, Napoli, Dnjipro, AIK Stockholm
eee kaku smo samo grupu mogli da imamo ????

eee kaku smo samo grupu mogli da imamo ????

A mi bi kao prosli PSV?schwarcgelbfantom je napisao/la:PSV Eindhoven, Napoli, Dnjipro, AIK Stockholm
eee kaku smo samo grupu mogli da imamo ????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥
kucam preko ps3 jer mi je rikno komp ,pa ne mogu biti opsiran,ali me zanima mozel se ikad vodit normalna rsprava medju nama.
pisat ko je bolji ,uspjesniji je relativna stvar.svako ima svoje argumente,i toga se drzi.cinjenica da je sarajevo imalo u zadnjih par godina najbolje rezultate u europi.a osvojilo 1 titulu i uglavnom igralo 2 takmicenje po jacini.razlike ima,ali je imalo najbolje rezultate.nije uredu isto ocjenjivati ligu prvaka i ligu uefa.isto tako neko krene od 1 a neko od 2 ili 3 pretkola,pa nije ok tako pikati bodove,mozda tu ima neki olaksica ali treba biti svjestan razlike.pise se da zelje nije bilo 5 god. a zaboravlja se da su svi klubovi postali nosioci zbog zeljinih bodova 2002.,pa se pocelo prolazit,pa je sarajevo kasnije uz jos zeljinih pobjeda donosilo bodove,jer se tad drugacije bodovalo.te tabele su relativna stvar,koliko truba klubova je ispred npr liverpoola i drugih,a jel to realno.realnost je da je zeljo u 10 god osvojio 4 titula a sarajevo 1,realnost da sarajevo puno bolje u uefa takmicenju,svak ima svoje argumente ali je poenta da treba cijenit tudje rezultate a ne samo svoje postovat a druge omalovazavat.tabele se mijenjaju,a historija ostaje.treba postovat rezultate,a navijacki ce se uvijek navlaciti, .sarajevo ne volim al ga postujem
pisat ko je bolji ,uspjesniji je relativna stvar.svako ima svoje argumente,i toga se drzi.cinjenica da je sarajevo imalo u zadnjih par godina najbolje rezultate u europi.a osvojilo 1 titulu i uglavnom igralo 2 takmicenje po jacini.razlike ima,ali je imalo najbolje rezultate.nije uredu isto ocjenjivati ligu prvaka i ligu uefa.isto tako neko krene od 1 a neko od 2 ili 3 pretkola,pa nije ok tako pikati bodove,mozda tu ima neki olaksica ali treba biti svjestan razlike.pise se da zelje nije bilo 5 god. a zaboravlja se da su svi klubovi postali nosioci zbog zeljinih bodova 2002.,pa se pocelo prolazit,pa je sarajevo kasnije uz jos zeljinih pobjeda donosilo bodove,jer se tad drugacije bodovalo.te tabele su relativna stvar,koliko truba klubova je ispred npr liverpoola i drugih,a jel to realno.realnost je da je zeljo u 10 god osvojio 4 titula a sarajevo 1,realnost da sarajevo puno bolje u uefa takmicenju,svak ima svoje argumente ali je poenta da treba cijenit tudje rezultate a ne samo svoje postovat a druge omalovazavat.tabele se mijenjaju,a historija ostaje.treba postovat rezultate,a navijacki ce se uvijek navlaciti, .sarajevo ne volim al ga postujem
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
schwarcgelbfantom je napisao/la:PSV Eindhoven, Napoli, Dnjipro, AIK Stockholm
![]()
![]()
![]()
![]()

Epic Win.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
A vala pored ovakvih klubova mirno se moglo i u iduću fazu, a onda je sve lutrija. Što da ne i neko finale i to.Devil je napisao/la:schwarcgelbfantom je napisao/la:PSV Eindhoven, Napoli, Dnjipro, AIK Stockholm
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Epic Win.

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ne vidis da se momak sprda?Devil je napisao/la:schwarcgelbfantom je napisao/la:PSV Eindhoven, Napoli, Dnjipro, AIK Stockholm
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Epic Win.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
Ne vidim,ali se nadam.Sarajlijc@ je napisao/la:Ne vidis da se momak sprda?Devil je napisao/la:schwarcgelbfantom je napisao/la:PSV Eindhoven, Napoli, Dnjipro, AIK Stockholm
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Epic Win.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
barbarez je napisao/la:kucam preko ps3 jer mi je rikno komp ,pa ne mogu biti opsiran,ali me zanima mozel se ikad vodit normalna rsprava medju nama.
sve bi bilo to ok da se TVOJI ne nakace iste sekunde na ovaj forum i pocnu provocirati{primjer sinocenjeg debakla male zete)
zelju naravno mrzim ali ga postujem
YES.WE.DID.
Trenutno korisnika/ca: boki86, fks74, Google [Bot], N3R3D, SamoDaKazeem i 39 gostiju.