u španiji je odštetna klauzula obavezna stavka ugovoraOmerbavarac je napisao/la:
Druga solucija je da uopste ne stavljaju klauzulu, tako da ga na taj nacin isto mogu zadrzati do kraja ugovora.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Agieren statt reagieren
- Omerbavarac
- Kontakt:
To nisam znao, ali i bez obzira na to, trebali su na vrijeme razmisljati o tome koliku ce klauzulu staviti na njegov ugovor.Pale_Companion je napisao/la: u španiji je odštetna klauzula obavezna stavka ugovora
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- amel10071988
- Kontakt:
Moze sad Bilbao da slini koliko hoce,dobit ce svojih 40mil i nek ih nose,a celnistvo spanske primere je obecalo Martinezu raskid ugovora,jer bi po ugovoru isplatili klauzulu,pa šta vi mislite da je Bayernu do zajebancije pa da igrac dolazi u pola noci u Minhen na izlet,to je gotova stvar 

Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju
Hahahahhahah, koja malverzacija! Reako sam dok ga ne vidim sa dresom Bayerna u rukama nista ne vjerujem,odnosno dok Uli ne kazhe jetzt ist es aber PERFEKT!!!! Koliko se sjecam toga nije bilo.
E ajde sad da cujemo od nekog ko se malo bolje razumije,mozda monolog ili Pale,igrac ima klauzulu na 40 miliona i ekipa je voljna platiti tu sumu! Zar ne bi trebalo biti da se tu klub vise nista ne pita,nego da se vode samo pregovori sa igracem oko njegove plate,novog ugovora i slicno???
Kako predsjednik Bilba-a moze kociti ovaj transfer???
Znate sta ja mislim? Da Uli cigan jednostavno ne zeli da kesira tih 40miliona nego pokusava kako da spusti cijenu!!!
E ajde sad da cujemo od nekog ko se malo bolje razumije,mozda monolog ili Pale,igrac ima klauzulu na 40 miliona i ekipa je voljna platiti tu sumu! Zar ne bi trebalo biti da se tu klub vise nista ne pita,nego da se vode samo pregovori sa igracem oko njegove plate,novog ugovora i slicno???
Kako predsjednik Bilba-a moze kociti ovaj transfer???
Znate sta ja mislim? Da Uli cigan jednostavno ne zeli da kesira tih 40miliona nego pokusava kako da spusti cijenu!!!
Stern des Südens
- amel10071988
- Kontakt:
16:21 Uhr: Der Deal ist nun angeblich fix. Die bekannte Sportzeitung Marca titelt auf ihrer Homepage: "Javi Martinez ist neuer Spieler des FC Bayern." Aber "angeblich fix" hatten wir in den vergangenen Tagen oft. Warten wir doch mal die Bestätigung durch den FC Bayern ab.
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju
-
- Kontakt:
ako odštetna klauzula glasi na XY sumu, i pojavi se klub koji tu XY sumu i ponudi, onda nema više priče i ponuda se po automatizmu od strane kluba vlasnika igrača mora prihvatiti... onda slijede pregovri sa agentom igrača oko plaće, duljine ugovore i ostalim stavkama... isti je slučaj kada je u igri više klubova koji ponude sumu koja stoji u klauzuli, ponude se prihvaćaju i onda igrač pregovara sa klubovima i bira gdje će nastaviti karijeru...
inače ove odštetne klauzule glase na jako velike cifre, pogotovo u Primeri, vrlo često mnogo više nego što je realna cijena igrača, jer se tako klubovi osiguravaju za budućnost kada u svom kadru imaju talente kao što je Martinez...
još da nadodam ako neko slučajno ne zna da se također ponude niže nego što glase u klauzuli mogu prihvatiti od strane kluba ako je vodstvo kluba istom i zadovoljno...
...mislim da je to to
inače ove odštetne klauzule glase na jako velike cifre, pogotovo u Primeri, vrlo često mnogo više nego što je realna cijena igrača, jer se tako klubovi osiguravaju za budućnost kada u svom kadru imaju talente kao što je Martinez...
još da nadodam ako neko slučajno ne zna da se također ponude niže nego što glase u klauzuli mogu prihvatiti od strane kluba ako je vodstvo kluba istom i zadovoljno...
...mislim da je to to
Agieren statt reagieren
Pa po ovome sto si ti Pale napisao,imam osjecaj da sam ja jako blizu sa spekulacijom,a to je da Hoeness vjerovatno i nije ponudio tih 40miliona nego pokusava na Bog zna koje nacine da spusti tu cijenu!!!
Stern des Südens
- anelbavarac
- Kontakt:
Primera oslobodila Martineza ugovora sa Bilbaom.
**** i srp i cekic i nakovanj jebm ti fudbal i trasfere i sve koga ba vise jebu u zdrav mozak djubrad ciganska
mislim da je u pitanju baskijski ponos..ne mogu se suočiti s tim da Martinez zeli otici
anele bavarc daj izvor okle ti vjest
- amel10071988
- Kontakt:
To je upravo ono što sam napisao maloprije,gotovo je Martinez je igrač Bayernaanelbavarac je napisao/la:Primera oslobodila Martineza ugovora sa Bilbaom.

- Bayern@heart
- Kontakt:
http://www.as.com/futbol/articulo/javi- ... sftb_1/Tes" onclick="window.open(this.href);return false;GAL je napisao/la:anele bavarc daj izvor okle ti vjest
Mislim da je to ta informacija oko ovog sto kaze anel
nisam dobar sa Spanskim ali mislim da je to to
http://www.marca.com/2012/08/29/futbol/ ... 92843.html" onclick="window.open(this.href);return false;
❤ si baš. CMOKić
- moustapha
- Kontakt:
#divovi
- Bayern@heart
- Kontakt:
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... /36647.php" onclick="window.open(this.href);return false;
EVO GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA GOTOVO
EVO GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA GOTOVO
-
- Kontakt:
čestitke ! jest da je ovo jako puno love ali radi se o odličnom igraču i smatram da će se odlično uklopiti u ekipu.
ovo je super stvar za Bundesligu. Rekordni transfer, još jednom čestitke
ovo je super stvar za Bundesligu. Rekordni transfer, još jednom čestitke

Agieren statt reagieren
- Bayern@heart
- Kontakt:

Koji osmjeh kod potpisivanja ugovora vidi se koiko mu je drago
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 5 gostiju.