Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Jassa_asa
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Jassa_asa » 29 avg 2012, 13:55

Tracy3McGrady je napisao/la:
elninho_resTO je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: najbolji na svijetu igraju u ekipi koja ne moze proci grupnu fazu lige prvaka? :roll:
kolega je malo pretjerao , malo vise :D
Ne znam za vas dvojicu ali za mene su Aguero, yaya, Silva, Kompany, Hart itd... na svojim pozicijama sigurno medju najboljih 5-6 na svijetu, to je 5 igraca sto cini skoro pola pocetne postave, ekipa koja je osvojila najbolju ligu na svijetu i da ne nabrajam dalje. U Wolfsburgu je bio glavni igrac donio im prvenstvo sa Grafiteom i Misketom, bio proglasen za najboljeg od svojih kolega iz Bundeslige i kao sto sam vec rekao bio 13. Fudbaler an svijetu. Ali da vam lakse objasnim stvar, kad uzmes sve igrace ovog svijeta i napravis neku listu najboljih to ovako izgledalo otprilike:

1. Messi 2. Ronaldo 3.Iniesta....... i otprilike bi Dzeku nasao oko 50-60 Pozicije. A de tu istu napravi sa Kosarkasima i zamisli gdje bi Mirza bio pa ces vidjeti razlike. Ajd uzdravlju.

Volim obojicu,ali ti lupas gluposti,evo kazes da je Dzeko medju 50 60 fudbalera na svijetu?
Hoces da ti nabrojim samo 30 napadaca koji su bolji od njega?
Evo,Alexis,Messi,Benzema,Higuain,Villa,Aguero,Tevez,Balotelli,Milito,Eto'o,Rooney,Van Persie,Suarez,Ibrahimovic,Nene,Soldado,Defoe,Adebayor,Pato,Neymar,Cassano,Gomez..Ima ih jos,samo ne mogu vise nabrajat,zurim,eto uzmi taj podatak,znaci dodas jos koliko ima veznih,stopera i golmana koji su vrijedniji i bolji od njega doci ces do dosta vece brojke od 50-60,eh sad za Mirzu,Mirza je medju pet u Europi(neki GM-ovi u NBA-u su glasali za njega kao najboljeg kosarkasa izvan NBA prije dolaska u Netse)Dodaj tome da u svakoj ekipi u NBA prosjecno imas 6 kvalitetnih igraca koji su ili bolji ili tu negdje sa Mirzom(npr Bobcatsi nemaju dvojicu,dok Miami ima 7-8) pa dodjes do prosjecne brojke od 4-5-6,ali,eto uzmimo da je 6 pomnozis 6 sa 30 dobijes 180 igraca,stavis da su uglavnom oni superstarovi bolji od mirze,te rijetko koji roll player,a superstarova je prosjecno 1 po ekipi,dodas da jos jedan role player iz svake ekipe bolji od mirze doci ces do brojke od 60 igraca,znaci otprilike 60 igraca na svijetu je bolje od Mirze,o kojim ti onda razlikama pises?

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 29 avg 2012, 15:19

Jassa_asa je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:
elninho_resTO je napisao/la: kolega je malo pretjerao , malo vise :D
Ne znam za vas dvojicu ali za mene su Aguero, yaya, Silva, Kompany, Hart itd... na svojim pozicijama sigurno medju najboljih 5-6 na svijetu, to je 5 igraca sto cini skoro pola pocetne postave, ekipa koja je osvojila najbolju ligu na svijetu i da ne nabrajam dalje. U Wolfsburgu je bio glavni igrac donio im prvenstvo sa Grafiteom i Misketom, bio proglasen za najboljeg od svojih kolega iz Bundeslige i kao sto sam vec rekao bio 13. Fudbaler an svijetu. Ali da vam lakse objasnim stvar, kad uzmes sve igrace ovog svijeta i napravis neku listu najboljih to ovako izgledalo otprilike:

1. Messi 2. Ronaldo 3.Iniesta....... i otprilike bi Dzeku nasao oko 50-60 Pozicije. A de tu istu napravi sa Kosarkasima i zamisli gdje bi Mirza bio pa ces vidjeti razlike. Ajd uzdravlju.

Volim obojicu,ali ti lupas gluposti,evo kazes da je Dzeko medju 50 60 fudbalera na svijetu?
Evo,Alexis,Messi,Benzema,Higuain,Villa,Aguero,Tevez,Balotelli,Milito,Eto'o,Rooney,Van Persie,Suarez,Ibrahimovic,Nene,Soldado,Defoe,Adebayor,Pato,Neymar,Cassano,Gomez..
e jbg sad, i ja sam protiv precjenjivanja, al odvadi malo brate... :|

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 29 avg 2012, 15:46

ne mogu da vjerujem o cemu se ovdje raspravlja!
prvo ne mozes ih poredit. drugo tesko mozes poredit igrace izmedju sebe.
igraci u nekim klubovima funkcionisu u nekim malo losije. neke lige su jaka kao lige, a s druge strane se muce s ekipama iz nekih liga koje su slabije.
znaci, manite se tih poredjenja. poredjenja su jedino moguca u atletici i plivanju.
bolt najbrze trci na svijetu, a phelps najbrze pliva.

Jassa_asa
Kontakt:

Post Postao/la Jassa_asa » 29 avg 2012, 16:05

1. Messi 2. Ronaldo 3.Iniesta....... i otprilike bi Dzeku nasao oko 50-60 Pozicije. A de tu istu napravi sa Kosarkasima i zamisli gdje bi Mirza bio pa ces vidjeti razlike. Ajd uzdravlju.[/quote]

Evo,Alexis,Messi,Benzema,Higuain,Villa,Aguero,Tevez,Balotelli,Milito,Eto'o,Rooney,Van Persie,Suarez,Ibrahimovic,Nene,Soldado,Defoe,Adebayor,Pato,Neymar,Cassano,Gomez..[/quote]

e jbg sad, i ja sam protiv precjenjivanja, al odvadi malo brate... :|[/quote]
Pa realno,ako si cetvrti napadac i Barselone nisi medju 50 igraca svijeta,nemoj me zahebavati,i ja ga volim,kada budem u raspravama napisat cu i da je medju deset i nekako to izargumentirat,ali sto ga mi dizemo,niko ga ne dize,ne znam da li nam je jasno da se na njega nikakva paznja ne obraca u EPL,kao ni na Teletovica u NBA,ne vjeruju da moze biti neki faktor,ali Teletovic jos tamo nije igrao,a moze se dokazati,i ja kao covjek koji dugo vec prati kosarku(i europsku,a posebno nba) ti mogu reci da Mirza posjeduje kvalitet da bude vrlo dobar role player,sesti igrac,a i u nekim slabijim ekipama starter,pa cemo vidjeti sta ce uraditi,ugl sto se tice popularnosti,popularniji je Dzeko koji je dospio u najjacu konkurenciju(EPL,CL) ali Mirza jos nije rekao svoje u najboljoj kosarkaskoj ligi,stoga cekamo sta ce Mirza uraditi,tako da govoriti da je Dzeko medju 50-60 igraca svijeta,a da je Mirza daleko od toga je smijesno...

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 29 avg 2012, 16:25

Jassa_asa je napisao/la:1. Messi 2. Ronaldo 3.Iniesta....... i otprilike bi Dzeku nasao oko 50-60 Pozicije. A de tu istu napravi sa Kosarkasima i zamisli gdje bi Mirza bio pa ces vidjeti razlike. Ajd uzdravlju.

Evo,Alexis,Messi,Benzema,Higuain,Villa,Aguero,Tevez,Balotelli,Milito,Eto'o,Rooney,Van Persie,Suarez,Ibrahimovic,Nene,Soldado,Defoe,Adebayor,Pato,Neymar,Cassano,Gomez..[/quote]

e jbg sad, i ja sam protiv precjenjivanja, al odvadi malo brate... :|[/quote]
Pa realno,ako si cetvrti napadac i Barselone nisi medju 50 igraca svijeta,nemoj me zahebavati,i ja ga volim,kada budem u raspravama napisat cu i da je medju deset i nekako to izargumentirat,ali sto ga mi dizemo,niko ga ne dize,ne znam da li nam je jasno da se na njega nikakva paznja ne obraca u EPL,kao ni na Teletovica u NBA,ne vjeruju da moze biti neki faktor,ali Teletovic jos tamo nije igrao,a moze se dokazati,i ja kao covjek koji dugo vec prati kosarku(i europsku,a posebno nba) ti mogu reci da Mirza posjeduje kvalitet da bude vrlo dobar role player,sesti igrac,a i u nekim slabijim ekipama starter,pa cemo vidjeti sta ce uraditi,ugl sto se tice popularnosti,popularniji je Dzeko koji je dospio u najjacu konkurenciju(EPL,CL) ali Mirza jos nije rekao svoje u najboljoj kosarkaskoj ligi,stoga cekamo sta ce Mirza uraditi,tako da govoriti da je Dzeko medju 50-60 igraca svijeta,a da je Mirza daleko od toga je smijesno...[/quote]

Ma jasno to, glupo je uopšte porediti NBA i EPL, jer pandan NBA ligi u fudbalu ne postoji (mislim toliko kvalitetom odskače od ostalih liga), čak bih se i složio sa tvojom računicom vezano za mirzinu kvalitetu (a on će sigurno u sljedećim godinama ići samo na bolje), al brate da su u ovom trenutku Benzema, Eto, Suarez, Nene, Soldado... da ne nabrajam dalje ispred Džeke... opet ti kažem, i ja se više ježim precjenjivanja nego pljuvanja, al ti ga baš prećera... Al ajd, nije tema... Nego čisto da se zabavimo dok se ne bude opet šta imalo pisati o Mirzi :)

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 29 avg 2012, 16:52

Zasto, pojedini, ne skontate da gadite teme svojim uletima? Na temi o prosjeku godina bio iznenađem mladoscu foruma, ipak, bez obzira na godine, mogli bi biti malo odrasliji i konkretniji. Ili, napravite temu idol nacije, najveca zvijezda bh sporta ..., tamo gadite. Ostavite meni, molim vas, da u miru saznam nesto novo o Mirzi kao kosarkasu, sportasu..

Jassa_asa
Kontakt:

Post Postao/la Jassa_asa » 29 avg 2012, 17:01

teferič je napisao/la:
Jassa_asa je napisao/la: e jbg sad, i ja sam protiv precjenjivanja, al odvadi malo brate... :|
Pa realno,ako si cetvrti napadac i Barselone nisi medju 50 igraca svijeta,nemoj me zahebavati,i ja ga volim,kada budem u raspravama napisat cu i da je medju deset i nekako to izargumentirat,ali sto ga mi dizemo,niko ga ne dize,ne znam da li nam je jasno da se na njega nikakva paznja ne obraca u EPL,kao ni na Teletovica u NBA,ne vjeruju da moze biti neki faktor,ali Teletovic jos tamo nije igrao,a moze se dokazati,i ja kao covjek koji dugo vec prati kosarku(i europsku,a posebno nba) ti mogu reci da Mirza posjeduje kvalitet da bude vrlo dobar role player,sesti igrac,a i u nekim slabijim ekipama starter,pa cemo vidjeti sta ce uraditi,ugl sto se tice popularnosti,popularniji je Dzeko koji je dospio u najjacu konkurenciju(EPL,CL) ali Mirza jos nije rekao svoje u najboljoj kosarkaskoj ligi,stoga cekamo sta ce Mirza uraditi,tako da govoriti da je Dzeko medju 50-60 igraca svijeta,a da je Mirza daleko od toga je smijesno...
Ma jasno to, glupo je uopšte porediti NBA i EPL, jer pandan NBA ligi u fudbalu ne postoji (mislim toliko kvalitetom odskače od ostalih liga), čak bih se i složio sa tvojom računicom vezano za mirzinu kvalitetu (a on će sigurno u sljedećim godinama ići samo na bolje), al brate da su u ovom trenutku Benzema, Eto, Suarez, Nene, Soldado... da ne nabrajam dalje ispred Džeke... opet ti kažem, i ja se više ježim precjenjivanja nego pljuvanja, al ti ga baš prećera... Al ajd, nije tema... Nego čisto da se zabavimo dok se ne bude opet šta imalo pisati o Mirzi :)[/quote]

Pa dobro,imas statistike po kojima su svi ti nabrojani bolji od Dzeke,Nene je godinama,do dolaska Ibre najbolji igrac Parisa(cak bolji od Pastore),Suarez je bio toliko dominantan u Ajaxu da je to nesto nevjerovatno,a po meni je najbolji igrac Liverpoola zadnjih godina,uz to je igrao polufinale SP-a sa Urugvajem,Eto'o je jedan od najboljih napadaca svijeta u zadnjih deset godina tako da tu nema dileme,bar za mene,Benzema je klasa za sebe,i prosle godine je bio prvi napadac Reala,sto dovoljno govori,a godinama je sa Lyonom osvajao doduse slabasnu francusku ligu,te bio i najbolji napadac iste,Soldado se nazabijao u Valenciji i njihov je najbolji igrac..
Mala rasprava nije na odmet,ja jednostavno to vidim tako,Dzeko mi nije vise medju najboljim napadacima svijeta,barem ne po formi,mada ja znam da tamo pripada,i nadam se da ce se brzo vratiti u elitu,ali u Sitiju to nazalost nece moci..Za Mirzu,Mirza ce biti odlican u drugoj godini,samo da Avery(siguran sam da hoce) uvidi njegove kvalitete,a to je,nevjerovatan odraz za bijelog kosarkasa,nevjerovatan sut,brzina izbacaja,i nevjerovatna snaga,i poradi malo na manama,kao sto su slabe ruke(to se vidi kod skakanja,koliko je samo lopti ispustio u defanzivnom skoku cak i u ovim kvalifikacijama) i nekada glup izbor suta,ali imat' ce ih vise otvorenih u Netsima nego u repki,stoga ce mu biti dosta lakse izabrati dobre suteve,i nadam se pogoditi ih..

Jassa_asa
Kontakt:

Post Postao/la Jassa_asa » 29 avg 2012, 17:08

samson je napisao/la:Zasto, pojedini, ne skontate da gadite teme svojim uletima? Na temi o prosjeku godina bio iznenađem mladoscu foruma, ipak, bez obzira na godine, mogli bi biti malo odrasliji i konkretniji. Ili, napravite temu idol nacije, najveca zvijezda bh sporta ..., tamo gadite. Ostavite meni, molim vas, da u miru saznam nesto novo o Mirzi kao kosarkasu, sportasu..

http://www.nba.com/news/features/2012-g ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo ovdje se prvi put spominje Mirza na nba.com-u,oprosti ako sam ti zgadio temu,i ja volim Mirzu i zelim saznati sto vise o njemu,ovdje ga jedan GM(od 30 u NBA) navodi kao najboljeg igraca izvan NBA-a sto je sigurno velika stvar,ove ostale Furkana Aldemira i Valaciunasa su neki izabrali cisto zato sto ili su ih birali ili su glasali za njih zato sto vjeruju svojim kolegama menadzerima pa misle da su ovi creme de la creme Europske kosarke sto svakako nije slucaj,uglavnom,ja sam sve procitao sto se moze procitati za Mirzu,pa ako te interesuje nesto,slobodno pitaj..

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 29 avg 2012, 18:14

Jassa_asa je napisao/la: Pa dobro,imas statistike po kojima su svi ti nabrojani bolji od Dzeke,Nene je godinama,do dolaska Ibre najbolji igrac Parisa(cak bolji od Pastore),Suarez je bio toliko dominantan u Ajaxu da je to nesto nevjerovatno,a po meni je najbolji igrac Liverpoola zadnjih godina,uz to je igrao polufinale SP-a sa Urugvajem,Eto'o je jedan od najboljih napadaca svijeta u zadnjih deset godina tako da tu nema dileme,bar za mene,Benzema je klasa za sebe,i prosle godine je bio prvi napadac Reala,sto dovoljno govori,a godinama je sa Lyonom osvajao doduse slabasnu francusku ligu,te bio i najbolji napadac iste,Soldado se nazabijao u Valenciji i njihov je najbolji igrac..
Mala rasprava nije na odmet,ja jednostavno to vidim tako,Dzeko mi nije vise medju najboljim napadacima svijeta,barem ne po formi,mada ja znam da tamo pripada,i nadam se da ce se brzo vratiti u elitu,ali u Sitiju to nazalost nece moci..Za Mirzu,Mirza ce biti odlican u drugoj godini,samo da Avery(siguran sam da hoce) uvidi njegove kvalitete,a to je,nevjerovatan odraz za bijelog kosarkasa,nevjerovatan sut,brzina izbacaja,i nevjerovatna snaga,i poradi malo na manama,kao sto su slabe ruke(to se vidi kod skakanja,koliko je samo lopti ispustio u defanzivnom skoku cak i u ovim kvalifikacijama) i nekada glup izbor suta,ali imat' ce ih vise otvorenih u Netsima nego u repki,stoga ce mu biti dosta lakse izabrati dobre suteve,i nadam se pogoditi ih..
Ma što se fizikalija tiče, ne sekiram se ja tu puno. Ako išta, ko tamo ode, mase nabaci. Sjeti se samo Kukoča, Divca i ostalih, ruke ko špagete, noge ko sindikalna drva, al nakon dvije sezone - druga priča. On nema gdje nego na bolje.

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 30 avg 2012, 23:33

Jassa_asa je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

Evo,Alexis,Messi,Benzema,Higuain,Villa,Aguero,Tevez,Balotelli,Milito,Eto'o,Rooney,Van Persie,Suarez,Ibrahimovic,Nene,Soldado,Defoe,Adebayor,Pato,Neymar,Cassano,Gomez..Ima ih jos,samo ne mogu vise nabrajat,zurim,eto uzmi taj podatak,znaci dodas jos koliko ima veznih,stopera i golmana koji su vrijedniji i bolji od njega doci ces do dosta vece brojke od 50-60,eh sad za Mirzu,Mirza je medju pet u Europi(neki GM-ovi u NBA-u su glasali za njega kao najboljeg kosarkasa izvan NBA prije dolaska u Netse)Dodaj tome da u svakoj ekipi u NBA prosjecno imas 6 kvalitetnih igraca koji su ili bolji ili tu negdje sa Mirzom(npr Bobcatsi nemaju dvojicu,dok Miami ima 7-8) pa dodjes do prosjecne brojke od 4-5-6,ali,eto uzmimo da je 6 pomnozis 6 sa 30 dobijes 180 igraca,stavis da su uglavnom oni superstarovi bolji od mirze,te rijetko koji roll player,a superstarova je prosjecno 1 po ekipi,dodas da jos jedan role player iz svake ekipe bolji od mirze doci ces do brojke od 60 igraca,znaci otprilike 60 igraca na svijetu je bolje od Mirze,o kojim ti onda razlikama pises?
znas sta, hocu da nabrojis tih 30 napadaca, s tim da se dozoves prvo, pa izbacis alexisa, defoa, ADEBAYOR???? cuj Cassano :D :D :D
a poredenja su tako glupa... neopisivo...
Mirza vise zaraduje, to je cinjenica.. za Dzeku je MNOGO vise ljudi culo, u svijetu

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 05 sep 2012, 16:31

Jel veceras Gruzija -BiH ??

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 05 sep 2012, 19:32

Kakva završnica, pokazao je pravo liderstvo u najbitnijim trenucima. Da u prvoj tekmi u Skenderiji protiv Gruzije Đedović nije usro, već pustio Teletu, dobili bi ih i tad.
Side before self

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 05 sep 2012, 19:36

mexy_whites je napisao/la:Kakva završnica, pokazao je pravo liderstvo u najbitnijim trenucima. Da u prvoj tekmi u Skenderiji protiv Gruzije Đedović nije usro, već pustio Teletu, dobili bi ih i tad.
Teletovic nije mogao primiti nikako loptu u Skenderiji 3-ica su bila oko njega i nije se uspio ni izvuci iako je pokusao.....
Izabrano je najbolje rjesenje tj. dodati slobodnom Nihadu, samo sto je ovaj trebao dodati samom Masketu koji je bio sam kao duh i msm da bi pogodio 3-iku.....
Al' jbg najlakse je biti general poslije bitke....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

cr1ptowow
Kontakt:

Post Postao/la cr1ptowow » 05 sep 2012, 19:51

Sad svi govorite TEletovic kralj itd itd, kakvi navijaci, po "potrebi" :)

Svaka cast kralju ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 sep 2012, 19:57

Ovo je mozda i najzrelija Mirzina utakmica u dresu reprezentacije...krenuo je lagano,bez forsiranja,pustio je ostale igrace da se razigraju.
Cesto su ga udvajali a on je to odlicno iskoristio,imao je par impresivnih asistencija za lagane poene.

I onda najvaznije...pokazuje kvalitet kad je najvise trebalo...u takvim momentima najbolji igraci moraju preuzimati odgovornost,pa makar i promasivali.Ona zadnja trojka je nesto sto malo ko moze pogoditi-u tom sutu je preuzeo odgovornost i tezinu kompletnih kvalifikacija...ali zato i jest velicina.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 sep 2012, 20:10

Hypnose je napisao/la:
mexy_whites je napisao/la:Kakva završnica, pokazao je pravo liderstvo u najbitnijim trenucima. Da u prvoj tekmi u Skenderiji protiv Gruzije Đedović nije usro, već pustio Teletu, dobili bi ih i tad.
Teletovic nije mogao primiti nikako loptu u Skenderiji 3-ica su bila oko njega i nije se uspio ni izvuci iako je pokusao.....
Izabrano je najbolje rjesenje tj. dodati slobodnom Nihadu, samo sto je ovaj trebao dodati samom Masketu koji je bio sam kao duh i msm da bi pogodio 3-iku.....
Al' jbg najlakse je biti general poslije bitke....
De pisi ko insan Allaha ti, ili bar nemoj ovo skracenice sa brojevima praviti koje nemaju smisla, nista licno, ali je strahota citati.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 05 sep 2012, 20:30

adnan24 je napisao/la:Ovo je mozda i najzrelija Mirzina utakmica u dresu reprezentacije...krenuo je lagano,bez forsiranja,pustio je ostale igrace da se razigraju.
Cesto su ga udvajali a on je to odlicno iskoristio,imao je par impresivnih asistencija za lagane poene.

I onda najvaznije...pokazuje kvalitet kad je najvise trebalo...u takvim momentima najbolji igraci moraju preuzimati odgovornost,pa makar i promasivali.Ona zadnja trojka je nesto sto malo ko moze pogoditi-u tom sutu je preuzeo odgovornost i tezinu kompletnih kvalifikacija...ali zato i jest velicina.
POTPIS!!!
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 05 sep 2012, 20:34

ima li video te trojke :D Bravo Mirza :D
15.10 - 15.06 ...

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 05 sep 2012, 20:35

slika
Osim - drugo ime za Želju !

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.