Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la LBJ MVP » 28 avg 2012, 10:16

Ima li ko preporučiti kakvo štivo na temu drugog svjetskog rata,edukativno štivo a ne romani,da se bavi Jugoslavijom,ali da se radi o knjizi na nekom od ovdašnjih jezika i da objektivno piše o četnicima,partizanima i svim ostalim vojnim jedinicama,ne želim čitati dijela autora koji su naklonjeni nekome od tadašnjih frakcija :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 avg 2012, 13:33

LBJ MVP je napisao/la:Ima li ko preporučiti kakvo štivo na temu drugog svjetskog rata,edukativno štivo a ne romani,da se bavi Jugoslavijom,ali da se radi o knjizi na nekom od ovdašnjih jezika i da objektivno piše o četnicima,partizanima i svim ostalim vojnim jedinicama,ne želim čitati dijela autora koji su naklonjeni nekome od tadašnjih frakcija :?
Pa to ces iskreno veoma tesko naci.Svaka knjiga o toj tematici je priklonjena vise nekoj strani.Tesko da je neko objektivno to sve opisao.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 avg 2012, 14:46

:cry:
LBJ MVP je napisao/la:Ima li ko preporučiti kakvo štivo na temu drugog svjetskog rata,edukativno štivo a ne romani,da se bavi Jugoslavijom,ali da se radi o knjizi na nekom od ovdašnjih jezika i da objektivno piše o četnicima,partizanima i svim ostalim vojnim jedinicama,ne želim čitati dijela autora koji su naklonjeni nekome od tadašnjih frakcija :?
Nije baš skroz ta tematika, ali ima jedna dobra knjiga zove se Ubij bližnjega svog... Ne mogu se sjetiti imena pisca... Vidjećeš kako se ustvari raspala Juga, i šta su tajne službe radile...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 avg 2012, 15:01

DANTES je napisao/la::cry:
Nije baš skroz ta tematika, ali ima jedna dobra knjiga zove se Ubij bližnjega svog... Ne mogu se sjetiti imena pisca... Vidjećeš kako se ustvari raspala Juga, i šta su tajne službe radile...
Brate to bas i nema veze sa drugim svetskim ratom.Marko Lopusina je pisac.U toj knjizi se pise o Eskobaru,Centi,Trefu,Lakiju,Badzi...Dakle vise je to neki kriminalni dosije nego prica o WWII.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 avg 2012, 15:15

Devil je napisao/la:
DANTES je napisao/la::cry:
Brate to bas i nema veze sa drugim svetskim ratom.Marko Lopusina je pisac.U toj knjizi se pise o Eskobaru,Centi,Trefu,Lakiju,Badzi...Dakle vise je to neki kriminalni dosije nego prica o WWII.
Ma znam... Ali očito da ga zanima kako je sve to išlo, od rata do raspada... Knjiga je jako zanimljiva, čini mi se da se spominje u ono ubijanje ustaških jedinica tamo kod Blajburga je li se tako zvaše?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 avg 2012, 15:26

Ima spominje se i to. ;)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 28 avg 2012, 16:21

Zole, imas 1984...nije o Jugoslaviji a opet moglo bi biti :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 avg 2012, 18:33

Nail for Real je napisao/la:Zole, imas 1984...nije o Jugoslaviji a opet moglo bi biti :mrgreen: .
To je više o Ešalonu, i internetu danas... Davno je došla svijetu 1984...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 06 sep 2012, 18:26

Mor'o bi otići u možda historijski arhiv grada Sarajeva ili sl., ta tematika je preopširna da bi se našla objektivna o svim frakcijama. Jedino da nađeš nekog stranca koji je o tome pisao, tipa Noel Malcolm o Bosni ili sl. Sve zavisi od toga da li si blago ili fkt zainteresovan :D
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 sep 2012, 15:24

Ja trenutno čitam "Od Sarajeva do Bleiburga i povratak",Neđat Sulejmanpašić.
Radi se o ratnome dnevniku,tako čitamo sve od njegovog pozivanja za mobilizovanje u vojsku NDH pa nadalje..
Ovo je izdao u javnost njegov brat tek nakon Neđatove smrti,njihova porodica je bila ugledna u vremenu drugog svjetskog rata pa tako možemo čitati o susretima članova njihove porodice sa historijskim ličnostima,recimo sa Maksom Luburićem.
Zanimljivo štivo,bar za mene.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 sep 2012, 15:26

DANTES je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Zole, imas 1984...nije o Jugoslaviji a opet moglo bi biti :mrgreen: .
To je više o Ešalonu, i internetu danas... Davno je došla svijetu 1984...
Zato i treba Zole da uzme da procita ako vec nije, obavezno stivo :) .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 11 sep 2012, 17:59

Ima li ko da mi preporuci kakvu dobru knjigu koju je dobro poklonit osobi koja je zavrsila faks :)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 sep 2012, 18:01

tyler durden je napisao/la:Ima li ko da mi preporuci kakvu dobru knjigu koju je dobro poklonit osobi koja je zavrsila faks :)
Nečiju biografiju. Ipak je "dosta" teškog štiva i red je da dušu odmoriš nečim laganim i zanimljivim. Eh, ako me pitaš čiju biografiju, onda će moja usta (tastatura) ostati nijema. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 sep 2012, 18:05

Imaš od Slavka Goldsteina solidnih knjiga na tu temu. Pogledat ću naslove, pa ti kažem. Siguran sam da ima toga i u Sarajevu.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 11 sep 2012, 18:07

Monolog je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:Ima li ko da mi preporuci kakvu dobru knjigu koju je dobro poklonit osobi koja je zavrsila faks :)
Nečiju biografiju. Ipak je "dosta" teškog štiva i red je da dušu odmoriš nečim laganim i zanimljivim. Eh, ako me pitaš čiju biografiju, onda će moja usta (tastatura) ostati nijema. :lol:
Ne bi bilo lose poklonit neciju biografiju ;) A to ciju, nesto ce se skontat :D fin prijedlog ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 11 okt 2012, 18:59

Evo 3 preporuke od mene.

slika

slika

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 13 okt 2012, 08:52

Zna li ko gdje mogu naci knjigu Don Kihot na nasem jeziku (BH/HRV/SRB svejedno)
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 13 okt 2012, 17:43

Senaid L.F.C je napisao/la:Zna li ko gdje mogu naci knjigu Don Kihot na nasem jeziku (BH/HRV/SRB svejedno)
buybook?

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 13 okt 2012, 18:02

Senaid L.F.C je napisao/la:Zna li ko gdje mogu naci knjigu Don Kihot na nasem jeziku (BH/HRV/SRB svejedno)
http://www.****/artikal/2192115/migue ... -prvi-dio/" onclick="window.open(this.href);return false; ;)
http://www.****/artikal/2192115/migue ... -prvi-dio/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 13 okt 2012, 18:03, ukupno mijenjano 2 puta.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 okt 2012, 18:02

Imam ti je ja.Mogu ti je probat poslat.
Keep walking.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: torbica i 83 gosta.