Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Ima li ko preporučiti kakvo štivo na temu drugog svjetskog rata,edukativno štivo a ne romani,da se bavi Jugoslavijom,ali da se radi o knjizi na nekom od ovdašnjih jezika i da objektivno piše o četnicima,partizanima i svim ostalim vojnim jedinicama,ne želim čitati dijela autora koji su naklonjeni nekome od tadašnjih frakcija 
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Pa to ces iskreno veoma tesko naci.Svaka knjiga o toj tematici je priklonjena vise nekoj strani.Tesko da je neko objektivno to sve opisao.LBJ MVP je napisao/la:Ima li ko preporučiti kakvo štivo na temu drugog svjetskog rata,edukativno štivo a ne romani,da se bavi Jugoslavijom,ali da se radi o knjizi na nekom od ovdašnjih jezika i da objektivno piše o četnicima,partizanima i svim ostalim vojnim jedinicama,ne želim čitati dijela autora koji su naklonjeni nekome od tadašnjih frakcija
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Nije baš skroz ta tematika, ali ima jedna dobra knjiga zove se Ubij bližnjega svog... Ne mogu se sjetiti imena pisca... Vidjećeš kako se ustvari raspala Juga, i šta su tajne službe radile...LBJ MVP je napisao/la:Ima li ko preporučiti kakvo štivo na temu drugog svjetskog rata,edukativno štivo a ne romani,da se bavi Jugoslavijom,ali da se radi o knjizi na nekom od ovdašnjih jezika i da objektivno piše o četnicima,partizanima i svim ostalim vojnim jedinicama,ne želim čitati dijela autora koji su naklonjeni nekome od tadašnjih frakcija
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Brate to bas i nema veze sa drugim svetskim ratom.Marko Lopusina je pisac.U toj knjizi se pise o Eskobaru,Centi,Trefu,Lakiju,Badzi...Dakle vise je to neki kriminalni dosije nego prica o WWII.DANTES je napisao/la:
Nije baš skroz ta tematika, ali ima jedna dobra knjiga zove se Ubij bližnjega svog... Ne mogu se sjetiti imena pisca... Vidjećeš kako se ustvari raspala Juga, i šta su tajne službe radile...LBJ MVP je napisao/la:Ima li ko preporučiti kakvo štivo na temu drugog svjetskog rata,edukativno štivo a ne romani,da se bavi Jugoslavijom,ali da se radi o knjizi na nekom od ovdašnjih jezika i da objektivno piše o četnicima,partizanima i svim ostalim vojnim jedinicama,ne želim čitati dijela autora koji su naklonjeni nekome od tadašnjih frakcija
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ma znam... Ali očito da ga zanima kako je sve to išlo, od rata do raspada... Knjiga je jako zanimljiva, čini mi se da se spominje u ono ubijanje ustaških jedinica tamo kod Blajburga je li se tako zvaše?Devil je napisao/la:Brate to bas i nema veze sa drugim svetskim ratom.Marko Lopusina je pisac.U toj knjizi se pise o Eskobaru,Centi,Trefu,Lakiju,Badzi...Dakle vise je to neki kriminalni dosije nego prica o WWII.DANTES je napisao/la:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Nail for Real
- Kontakt:
Zole, imas 1984...nije o Jugoslaviji a opet moglo bi biti
.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
To je više o Ešalonu, i internetu danas... Davno je došla svijetu 1984...Nail for Real je napisao/la:Zole, imas 1984...nije o Jugoslaviji a opet moglo bi biti.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- the scouser
- Kontakt:
Mor'o bi otići u možda historijski arhiv grada Sarajeva ili sl., ta tematika je preopširna da bi se našla objektivna o svim frakcijama. Jedino da nađeš nekog stranca koji je o tome pisao, tipa Noel Malcolm o Bosni ili sl. Sve zavisi od toga da li si blago ili fkt zainteresovanLBJ MVP je napisao/la:Ima li ko preporučiti kakvo štivo na temu drugog svjetskog rata,edukativno štivo a ne romani,da se bavi Jugoslavijom,ali da se radi o knjizi na nekom od ovdašnjih jezika i da objektivno piše o četnicima,partizanima i svim ostalim vojnim jedinicama,ne želim čitati dijela autora koji su naklonjeni nekome od tadašnjih frakcija
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
Ja trenutno čitam "Od Sarajeva do Bleiburga i povratak",Neđat Sulejmanpašić.
Radi se o ratnome dnevniku,tako čitamo sve od njegovog pozivanja za mobilizovanje u vojsku NDH pa nadalje..
Ovo je izdao u javnost njegov brat tek nakon Neđatove smrti,njihova porodica je bila ugledna u vremenu drugog svjetskog rata pa tako možemo čitati o susretima članova njihove porodice sa historijskim ličnostima,recimo sa Maksom Luburićem.
Zanimljivo štivo,bar za mene.
Radi se o ratnome dnevniku,tako čitamo sve od njegovog pozivanja za mobilizovanje u vojsku NDH pa nadalje..
Ovo je izdao u javnost njegov brat tek nakon Neđatove smrti,njihova porodica je bila ugledna u vremenu drugog svjetskog rata pa tako možemo čitati o susretima članova njihove porodice sa historijskim ličnostima,recimo sa Maksom Luburićem.
Zanimljivo štivo,bar za mene.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- Nail for Real
- Kontakt:
Zato i treba Zole da uzme da procita ako vec nije, obavezno stivoDANTES je napisao/la:To je više o Ešalonu, i internetu danas... Davno je došla svijetu 1984...Nail for Real je napisao/la:Zole, imas 1984...nije o Jugoslaviji a opet moglo bi biti.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- tyler durden
- Kontakt:
Ima li ko da mi preporuci kakvu dobru knjigu koju je dobro poklonit osobi koja je zavrsila faks 
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nečiju biografiju. Ipak je "dosta" teškog štiva i red je da dušu odmoriš nečim laganim i zanimljivim. Eh, ako me pitaš čiju biografiju, onda će moja usta (tastatura) ostati nijema.tyler durden je napisao/la:Ima li ko da mi preporuci kakvu dobru knjigu koju je dobro poklonit osobi koja je zavrsila faks
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Imaš od Slavka Goldsteina solidnih knjiga na tu temu. Pogledat ću naslove, pa ti kažem. Siguran sam da ima toga i u Sarajevu.LBJ MVP je napisao/la:Ima li ko preporučiti kakvo štivo na temu drugog svjetskog rata,edukativno štivo a ne romani,da se bavi Jugoslavijom,ali da se radi o knjizi na nekom od ovdašnjih jezika i da objektivno piše o četnicima,partizanima i svim ostalim vojnim jedinicama,ne želim čitati dijela autora koji su naklonjeni nekome od tadašnjih frakcija
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- tyler durden
- Kontakt:
Ne bi bilo lose poklonit neciju biografijuMonolog je napisao/la:Nečiju biografiju. Ipak je "dosta" teškog štiva i red je da dušu odmoriš nečim laganim i zanimljivim. Eh, ako me pitaš čiju biografiju, onda će moja usta (tastatura) ostati nijema.tyler durden je napisao/la:Ima li ko da mi preporuci kakvu dobru knjigu koju je dobro poklonit osobi koja je zavrsila faks
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
Zna li ko gdje mogu naci knjigu Don Kihot na nasem jeziku (BH/HRV/SRB svejedno)
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
buybook?Senaid L.F.C je napisao/la:Zna li ko gdje mogu naci knjigu Don Kihot na nasem jeziku (BH/HRV/SRB svejedno)
http://www.****/artikal/2192115/migue ... -prvi-dio/" onclick="window.open(this.href);return false;Senaid L.F.C je napisao/la:Zna li ko gdje mogu naci knjigu Don Kihot na nasem jeziku (BH/HRV/SRB svejedno)
http://www.****/artikal/2192115/migue ... -prvi-dio/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 13 okt 2012, 18:03, ukupno mijenjano 2 puta.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
- Cautinho
- Kontakt:
Imam ti je ja.Mogu ti je probat poslat.Senaid L.F.C je napisao/la:Zna li ko gdje mogu naci knjigu Don Kihot na nasem jeziku (BH/HRV/SRB svejedno)
Keep walking.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 186 gostiju.