RK Bosna

Raul_64
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Raul_64 » 03 okt 2009, 21:19

Slažem sa nenom pobjedili smo sjajan sastav....odbrana sa Grahom beton pa nemožeš ih preskočiti...napad traljav...Doborac fantastičan...Banić vrlo dobar...ne samo zbog gola za pobjedu odradio je i u odbrani dosta posla...lijevi bekovi ovaj Hrvat vrlo dobar u odbrani Bozoljac :| Kapisoda dobar...samo da Jaškan zaigra na desnom krilu...svaka čast Meliću na suhom listu kod rezultata 22:22 ali ostalo vrlo loše...ma dobri su ovi bekovi visoki,snažni igraju u oba smjera..malo me pozicija pivota brine jer nisam nikako siguran kad Pucelj dobije loptu..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 03 okt 2009, 21:27

Bosna S. treba da okupi sto vise reprezentativaca, ko sto to radi Zagreb i mnoge druge velike ekipe ;)
Samo na taj nacin mozemo imati jaku reprezentaciju...
010 ISN'T JUST A CODE

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 03 okt 2009, 21:46

adnan_hz je napisao/la:ako se ne varam ovaj isti chambery je tuko zagreb prosle godine u ligi prvaka...
jest ali sa Narsisom,a on je trenutno najbolji bek u svijetu.
Uprkos tome svaka cast bice ovo jos bolje kad se vrati jaskic,veselinov i onaj pravi golic(bio je dugo povrijedjen)ali tek kako bih volio da dobijemo one supendere koji otimaju igrace i podkupljuju tako tekme(mislim na gorenje i harmandica koji je potpisao ugovor za njih prije naseg dvoboja s njima i onda naravno sabotirao).
Uglavnom nadam se koraku naprijed a to je prolazak grupe a dogodine i vise.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 03 okt 2009, 21:51

Svaka cast majstori. ;)

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 03 okt 2009, 21:51

kobe je napisao/la: one supendere koji otimaju igrace i podkupljuju tako tekme(mislim na gorenje i harmandica koji je potpisao ugovor za njih prije naseg dvoboja s njima i onda naravno sabotirao).

Mislis da je bas tako bilo ... :arrow:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 03 okt 2009, 22:09

Maloprije pogledam na teletextu ligu prvaka u rukometu i osim pobjede Zagreba u Norveskoj vidim i pobjedu Bosne. MIslim se: wow!! bas sam bio pozitivno iznenaden. Svaka cast!! Nije mala stvar pobijedit Chambery-a, bez obzira gdje se igralo. Ovo je za svaku pohvalu. Prosle godine sam uzivo gledao utakmicu Zagreba i Chambery-a u kojoj je Chambery pobjedio, i bez obzira sto ove sezone nema Narcisa (mislim da bi se medvjed prepo kad bi ga vidio uzivo) kod francuza, ovo je uistinu velika stvar za Rk Bosnu. U grupi u kojoj je Lowen, Vesprzem i Chambery, svaki ovakav ili slican poduhvat je hvalevrijedan i za svaki respekt. Vidi se ruku rad Smajlagica.

Cestitam, i samo tako nastavite studenti :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 okt 2009, 22:10

Kielce pobjedilo Janeze, i ako su Janezi imali i do 6 golova prednosti, poslednjih deset minuta su pali i na kraju se zavrsilo 23-21 u korist Kielca. Na ovu utakmicu gledam i s dvije strane. Kao prvo veseli me to sto smo mi kvalitetniji od Kielcea i mozemo se nositi i na strani s Janezima (naravno ako budemo igrali kao danas), a s druge strane ja sam protiv Poljaka planirao dvije pobjede, ali izgleda gore ce biti tesko.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 03 okt 2009, 23:25

VAZNA JE POBJEDA!

Drago mi je citati tolike pohvale na racun RK Bosna i trenera Irfana-Pipeta Smailagica, nakon onoliko KRITIKA, prije (a sto sam pisao u svom postu – stranica 14, post br. 2!) i to vecinom na 'nevidjeno' i 'rekla-kazala'.

Medjutim, iako sam izuzetno sretan zbog pobjede nad vrlo jakom i uigranom ekipom koja je duze godina zajedno (s malim varijacijama), ipak ću biti kritican prema danasnjoj igri Bosne protiv Chambery-a, bez obzira na zasluženu pobjedu i radost zbog tog.

Pobjeda je trebala biti osigurana mnogo ranije i s većom gol-razlikom da ne strepimo do zadnje sekunde, doslovno, jer su za to postojali svi preduslovi:
- Odlična igra u odbrani i fenomenalni Nebojsa Grahovac (kojem se, neko nedavno napisa, Smailagic 'navalio' na ledja i ostalo...!).
- Olako prokockano mnogo napada – nedopustivo mnogo tehnickih gresaka, a od brojnih kontra-napada 'kamikaze' Melića :mrgreen: iskoristena samo dva! Melić je bio najslabija 'karika' u napadu (bez obzira na date golove), a zanemarljiv u odbrani, i da nismo pobijedili bio bi, prema mom misljenju jedan od najvecih krivaca. Zaista mi nije jasno sta je s Jaskicem!? Igra Bosne u napadu je bila ispod potrebnog nivoa – svodila se samo na bekove, i donekle pivota, i to u 'širinu 10-ak metara'. Nije bilo niti jednog „nabiranja“ i pravljenja slobodnog prostora za krila!? Smatram da je to do igrača (bekova) jer su limitirani!
- Lijevi i desni bekovi (suteri) su sveukupno (njih četvorica – Bozoljac, Nekic, Arnaudovski i Banic) postigli 6 golova, a toliko je sam postigao 'srednjak' Doborac! Trenutno ovi bekovi ne pokazuju nimalo zelje, ili znanja, da saradjuju sa krilima – Kapisoda nije dobio niti jednu upotrebljivu loptu, a ni Melic (srecom)!
- Banic je bio bolji od ostalih pobrojanih bekova, dao je pobjedonosni gol, ali je upropastio najmanje 6-7 napada – tehnicke greske i nerezonski sutevi!
- Utakmicu su u napadu 'izvukli' srednji bekovi i pivot.
- Komparacije radi – Ako Grahovac odbrani 20 a supranicki golman 12 suteva, kolika bi objektivno trebala biti razlika u korist Bosne uz napomenu da je normalno da razlika u broju odbrana ne moze biti 100% realizovana?

Cinjenica je da su bekovi suteri 'problem', a svakako bi uprava trebala pod hitno dovesti jos jednog desnog beka da Banic ima bilo kakvu konkurenciju, jer Sirco to nije niti je za ovu RK Bosnu.

Smailagic odlicno poznaje evropski rukomet i jak je 'takticar', ali mi se cini da se ovaj put pomalo upustio u avanturu igrajuci bez rezervnih krila – pogotovo sto on (kao krilo Svijeta) zna da ekipa tesko 'leti bez krila', a sa 'viškom' bekova. Ovo je moje pravo na misljenje, mada ja i dalje tvrdim da je Smailagic jedan od boljih trenera u regiji, pa i sire.

Smailagic je pokazao svoje trenerski kvalitet, a njegova strogoca i 'maltretiranje' (ovo su drugi pisali) igraca pokazuje rezultate – Bosna je cijelu utakmicu odigrala u visokom tempu (odlicno fizicka spremljenost) bez padova u igri zbog 'umora', a što do sad nikad nije bio slucaj!
- Grahovac je branio cijelu utakmicu (vidjeli ste kako :D ) iako mnogi pisaše da ga Smailagic 'ne voli...i ostala bla, bla....". V.Radja, bravo za pozive Šabanoviću i Vujoviću!
- Eto i Golica je, iako je vidno da je jos nespreman, stavio u ekipu i igru, jer Pipe odlicno zna kvalitete Golica, samo da je još potpuno fit.

Prema danas prikazanom, Bosna ima, sa Smailagicem na celu, potencijal za mnogo vise i to ce vremenom i doci, naravno ako svi budu imali potrebnu dozu strpljenja. "Pipe" je trener 'na duge staze' – nije on trener 'tipa Ćire'.
Uostalom, da Smailagić ima ozbiljne namjere da se duze zadrzi u Bosni i napravi 'evropsku ekipu' pokazuje i dolazak njegovog sina (iz juniora Cibone, beka sutera) u KK Bosnu, a kojeg u Hrvatskoj smatraju za velikog kosarkaskog talenta (među 5 najvećih talenata!) i starter je njihove mlade reprezentacije. Smailagić zna svoj posao samo ga treba pustiti da radi i obezbjediti mu neophodne uslove za to!

RK BOSNA je trenutno naš jedini pravi, ekipni, sportski 'brand' u Europi kad su u pitanju popularni sportovi – zato je sramotno tuzno da ima onoliko malo gledalaca u evropskoj Ligi prvaka!!!

Moguce da ovaj moj post izazove burne negativne reakcije, ali nije to vazno – VAZNO JE DA BOSNA IPAK POBIJEDILA! I još će pobjedjivati, a naravno i gubiti – sve je to sastavni dio sporta.

Naprijed Bosnoooooo....
Bosno moja poharana....

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 03 okt 2009, 23:39

Drago mi je da Damir igra dobro. Dok sam ga ja hvalio mnogi su ga kritikovali, sad se mozete i sami uvjeriti u njegov kvalitet.
Bozoljac je sirovina, moze izrasti u dobrog beka ali treba jos puno puno rada...
010 ISN'T JUST A CODE

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 03 okt 2009, 23:41

Trigger je napisao/la:
- . RK BOSNA je trenutno naš jedini pravi, ekipni, sportski 'brand' u Europi kad su u pitanju popularni sportovi – zato je sramotno tuzno da ima onoliko malo gledalaca u evropskoj Ligi prvaka!!!

Naprijed Bosnoooooo....[/b][/color]
pa daj me nemoj zezat..pa kolko je to bilo ljudi... :o :o :o
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 okt 2009, 23:46

Odlično, presretan sam, samo tako momci jako naprijed.

presley_sa
Kontakt:

Post Postao/la presley_sa » 03 okt 2009, 23:48

dubrava je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
- . RK BOSNA je trenutno naš jedini pravi, ekipni, sportski 'brand' u Europi kad su u pitanju popularni sportovi – zato je sramotno tuzno da ima onoliko malo gledalaca u evropskoj Ligi prvaka!!!

Naprijed Bosnoooooo....[/b][/color]
pa daj me nemoj zezat..pa kolko je to bilo ljudi... :o :o :o
ovo je istina,a mahom najvecu zaslugu za ovo imaju "sponzorske karte" jer na utakmicu dodju raznorazni sminkercici i glupacice koje se sminkaju i gledaju u ogledalce tokom utakmice,dok ih stanje na terenu uopste ne zanima.Tacno se na TV-u mogu cuti i igraci na terenu kako razgovaraju.Ista situacije je i sa KK Bosna(tako je bilo sad na turniru). Vaznije je raznim sponzorusicama podijeliti karte da bi se iste .ebavale poslije utakmice sa tim sto im dijele te karte.. :evil: :evil: jadno je ovo fakat,dzaba rezultati i brend kakav je bosna vec sada,kada im sljam drustva prisustvuje utakmicama :evil: :evil:
Dok je BOSANACA I HERCEGOVACA,ovim forumom neće vladati rušitelji REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 okt 2009, 23:51

Bilo je oko hiljadu ljudi. Na Bosnine utakmice u Ligi prvaka obično dođu oni koji nemaju pojma o rukometu i kojima je jasno šta se desilo samo onda kada se postigne pogodak... nažalost...

Utakmicu je dobio Grahovac. Chambery veoma oslabljen u odnosu na prošlu sezonu. Krila Bosne su očajna, Melić katastrofalan, nonšalantan, možda ne dobijaju lopte od bekova, ali isto tako ih nisam vidio da idu jedan na jedan... Pored Grahovca bih izdvojio i Doborca koji jedini ima muda u ovoj ekipi.

Nedavno smo vodili diskusiju o Međiću, tako da sada zvanično poručujem njegovim kritičarima da začepe ;) Dečko je napokon došao na svoje, veoma dobar u odbrani, brz, stiže apsolutno sve, nadam se da je ovo njegova sezona (napokon).
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 okt 2009, 23:55

Cestitke Bosni na ovom velikom rezultatu. Nije jednostavno pobijediti Chambery, jednu od najjacih ekipa u Europi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 03 okt 2009, 23:58

Slazem se ovo oko navijaca, cista 0. Razocaran asm publikom al dobro terba shvatit, Sarajevo ipak nije neki rukometni grad, vise se cijeni nogomet,a ako se nevaram zeljo je igrao na grbavici u isto vrijeme. A sto se tice igre za 10. onaj radza je najveci kreten koji je mogo doc na celo reprezentacijem. ako je gledo veceras utakmicu i ako ne pozove grahovca poslije ovog, trebamo mu svi kolektive j..t sve

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2009, 00:02

omerbavarac je napisao/la:Cestitke Bosni na ovom velikom rezultatu. Nije jednostavno pobijediti Chambery, jednu od najjacih ekipa u Europi.
Drug nije ti Chambery ni među deset timova u Evropi, prošle godine su bili jaki kada je igrao Narcisse, ali ni tada nisu bili među deset. Danas imaju Detreza koji je vrijedan da se spomene, ovi ostali nisu ništa posebno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 04 okt 2009, 00:44

RK Gradacac je napisao/la: Bozoljac je sirovina, moze izrasti u dobrog beka ali treba jos puno puno rada...

U kojoj godini ... u 33-coj, mozda ... :roll:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 okt 2009, 00:47

Virtu4l je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Cestitke Bosni na ovom velikom rezultatu. Nije jednostavno pobijediti Chambery, jednu od najjacih ekipa u Europi.
Drug nije ti Chambery ni među deset timova u Evropi, prošle godine su bili jaki kada je igrao Narcisse, ali ni tada nisu bili među deset. Danas imaju Detreza koji je vrijedan da se spomene, ovi ostali nisu ništa posebno.
Ako nisu jedni od najslabijih, onda su jedni od najjacih definitivno. :mrgreen: :mrgreen: Meni je tim skroz jak, igraju lijepo. Ali eto nalete i oni na tvrd orah. :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 04 okt 2009, 00:48

presley_sa je napisao/la:Vaznije je raznim sponzorusicama podijeliti karte da bi se iste .ebavale poslije utakmice sa tim sto im dijele te karte.. :evil: :evil:

Nemoj da ti bude plaho krivo ... to je samo *ex ... :arrow:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 04 okt 2009, 01:06

bandit je napisao/la:
RK Gradacac je napisao/la: Bozoljac je sirovina, moze izrasti u dobrog beka ali treba jos puno puno rada...

U kojoj godini ... u 33-coj, mozda ... :roll:
Dušan Bozoljac je rodjen 1985. godine - znači da je napunio ili ce napuniti u ovoj godini - 24. godine.
Za rukometasa to, danas, nisu neke 'godine', a s obzirom da on ima vec odredjeno iskustvo i rukometno "predznanje" za njega ima vremena da ga se "izbrusi" u dobrog beka sutera, ali i jakog u odbrani. Vjerujem da ćemo i to vrlo brzo 'saznati', jer će Smailagić od njega ili 'napraviti' igrača ili mu se zahvaliti na uslugama. :roll:

Suprotno njemu je 'slucaj' Arnaudovski koji je 1981. godiste (28. g) i koji je prosao "Zagrebovu školu" ali je prosjecan igrač i od njega se teško može očekivati odredjeno povećanje 'kvaliteta' u buducnosti. A, mozda grijesim, mozda Risti treba malo više vremena za adaptaciju, jer je u hrvatskoj ligi bio jedan od boljih strijelaca :?:

U svakom slučaju, ostajem pri tome da za JAKU RK BOSNU obavezno trebaju dva ili barem jedan (lijevi ili desni) vrhunski bek šuter koji može svakoj ekipi 'zabiti' minimum 4-5 golova.

Samo za to treba paraaaaa!
:cry:

Naprijed Bosnoooo!
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.