Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Zel
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Zel » 27 avg 2012, 18:44

hearts je napisao/la:
anelkabvb je napisao/la:Jel istina da je onaj iz Gradine dobio otkaz???
Podnio ostavku i Adanalić i trener Radnika Nestorović
Dobro, Nestorovic hoce da bije navijace... :lol:
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 27 avg 2012, 18:45

4 kola tri trenera manje.

Obecavajuca sezona. Ova ce oboriti statistiku i one proslogodisnje, kapitalno dobre po ovom pitanju :lol:

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 27 avg 2012, 18:46

ma to nije nista,toliko mi sami promjenimo trenera po sezoni 8-)
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 27 avg 2012, 18:49

4 promjenjena trenera jer je i Gabela ostala bez trenera odlaskom Muse, a može se dodati i Božičić koji je smjenjen pred sami početak prvesntva. Najbliži da im se pridruži je Kuntić, a ni Jusufbegović mi ne izgleda najsigurniji iako on ima podršku uprave, ali ga ne prate rezultati ove sezone
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 27 avg 2012, 18:51

a ni Jusufbegović mi ne izgleda najsigurniji iako on ima podršku uprave, ali ga ne prate rezultati ove sezone
ne znam ciji je taj trener,ali taj je gotov hahahahha

otkad pratim fudbal,sve i jedan koji je "imao podrsku uprave" je smijenjen ako u sledecem kolu kiksa :D :D

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 27 avg 2012, 19:09

Ali drugacije gledano rekao bih i da su neki klubovi dobili trenere "na bar malo duze staze", mislim na slijedece: Jovic (Sarajevo) - on je vec stari :D , Vlado (Celik), Capljic (Slavija), Dzafic (Velez), Musa (Siroki), Stojnic (Rudar)... Za neke i nisam bas siguran ali vidjet ce se! Neke sam mozda i izostavio, zaboravio... Takodjer, mislim da Jusufbegovic nece bas tako lako iz Olimpica odleprsati, a Kuntic bi mogao ubrzo... :D
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

Rios

Post Postao/la Rios » 27 avg 2012, 19:11

Armageddon2012 je napisao/la:
theprodigy je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:pa i nema,realno...

poenta posta je da ste ove sezone odlucili da im ne date titulu bez "borbe" 8-)
pa normala, dosta su i oni krali, hocemo i mi malo :lol:

imate moju podrsku,ali plasim se vaseg neiskustva 8-)

nije dovoljno sudije sacekati sa kovertom na kosevu,vec ih morate paziti i kad sude npr utakmicu rudar-gosk,pa vidjeti na povratku da li su umorni,u kojem restoranu da malo predahnu i izgotive se,itd....

ako budete radili samo sa sudijama koje vama sude u tom kolu,nema od titule nista,platicete danak neiskustvu 8-)

nadam se da imate fond za te namjene,a ne ho-ruk od utakmice do utakmice...
Samo da te pitam Armageddon,kad vec optuzujes Zelju ocigledno za neke radnje iza kulisa,da li je i tvoj Borac tako osvojio titulu?
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 27 avg 2012, 19:16

Tesko je odgovoriti,ali bilo je i tada svega,kao i za sve ostale sampione...Borac je pobjedio i na Kosevu,i na Grbavici i u Sirokom brijegu,plus i u Banjaluci i Zelju i Sarajevo,atakvu dominaciju u medjusobnim utakmicama niti je ko pokazao,niti ce ko pokazati....

bilo je sumnjivih utakmica,izgleda da bez toga se tesko dolazi do titule...najvise smo pokrali olimpic u banjaluci kad je poveo 0-1 a u sledecem napadu im sudija izbacuje igraca zbog prigovora u 24 min :D :D ...mozda jos jedna-dva sumnjive utakmice,ali nismo bas pretjerivali kao neki,nemojte ni vi :D 8-)

Rios

Post Postao/la Rios » 27 avg 2012, 19:27

Armageddon2012 je napisao/la:Tesko je odgovoriti,ali bilo je i tada svega,kao i za sve ostale sampione...Borac je pobjedio i na Kosevu,i na Grbavici i u Sirokom brijegu,plus i u Banjaluci i Zelju i Sarajevo,atakvu dominaciju u medjusobnim utakmicama niti je ko pokazao,niti ce ko pokazati....

bilo je sumnjivih utakmica,izgleda da bez toga se tesko dolazi do titule...najvise smo pokrali olimpic u banjaluci kad je poveo 0-1 a u sledecem napadu im sudija izbacuje igraca zbog prigovora u 24 min :D :D ...mozda jos jedna-dva sumnjive utakmice,ali nismo bas pretjerivali kao neki,nemojte ni vi :D 8-)
Pa prije dvije godine je Zeljo pobjedio i Siroki u gostima i Borac razbio na Grbavici 4-2,ne sjecam se kako smo sa komsijama igrali,ali znam da nismo izgubili..A prosle godine smo izdominirali,ili ces reci da su nam sudije mogle pomoci toliko da oborimo sve one rekorde?? A Borac smo vodili 1-0 u gostima i onda prekid,vasom krivicom ne Zeljinom sigurno..Reci mi u kojoj je to prosle godine utakmici Zeljo odnio sumnjivu pobjedu??

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 27 avg 2012, 19:30

ma necu da pisem o sumnjivim utakmicama zelje,taman sam se sprijateljio sa njihovim navijacima hahahhah

ali,eto o cinjenicama mogu....ako uzmemo kao reper sarajevo,borac,zeljo i siroki,zeljo ti je u toj sezoni koju pominjes IZGUBIO od sarajeva na grbavici (znaci nije tacno to sto si napisao),na kosevu je remizirao,u banjaluci takodje izgubio,tako da je u tim utakmicama osvojio 10 bodova od mogucih 18,a borac 15!!

o toj dominaciji u direktnim susretima sam pisao...

Rios

Post Postao/la Rios » 27 avg 2012, 19:39

Armageddon2012 je napisao/la:ma necu da pisem o sumnjivim utakmicama zelje,taman sam se sprijateljio sa njihovim navijacima hahahhah

ali,eto o cinjenicama mogu....ako uzmemo kao reper sarajevo,borac,zeljo i siroki,zeljo ti je u toj sezoni koju pominjes IZGUBIO od sarajeva na grbavici (znaci nije tacno to sto si napisao),na kosevu je remizirao,u banjaluci takodje izgubio,tako da je u tim utakmicama osvojio 10 bodova od mogucih 18,a borac 15!!

o toj dominaciji u direktnim susretima sam pisao...
i ja sam jedan od tih navijaca Zeljeznicara ;)
A ja bih bas volio da nam kazes nesto o tim sumnjivim utakmicama,konkretno sta,kako..Da znam onda i ja..Jesi li siguran da smo izgubili od Sarajeva??? Ne bih rekao,mislim da je tada na Grbavici bilo 0-0..To je onaj derbi kad je bio pb sa ulaznicama za Horde i cuvena Amarova recenica Kraj price :mrgreen: Al eto,opet kazem da nisam siguran bas 100%..Ako neko zna nek nam kaze..To bi onda bilo 11 a Borac 15 :)
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 27 avg 2012, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 27 avg 2012, 19:41

jesam siguran...ja gledao u banjaluci borac-velez ja mislim,a oficijelni spiker saopstavao rezultat sa grbavice,i sto posto se sjecam da je bilo 1-2,mislim da je alen skoro izdominirao....

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 27 avg 2012, 19:42

Kad se Amar vratio i kad smo osvojili prvu titulu bili je 1:2, kad smo samo kup osvojili bilo je 0:0 a duplu proslu sezonu 1:0
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 27 avg 2012, 19:43

da,i kao kuriozitet,vlado jagodic je od 15 mogucih protiv zelje,sarajeva i sirokog,osvojio svih 15!! 8-)

CAR!!

Rios

Post Postao/la Rios » 27 avg 2012, 19:44

Armageddon2012 je napisao/la:jesam siguran...ja gledao u banjaluci borac-velez ja mislim,a oficijelni spiker saopstavao rezultat sa grbavice,i sto posto se sjecam da je bilo 1-2,mislim da je alen skoro izdominirao....
Moguce..Rekao sam da nisam bas siguran..Valjda ce nam neko reci koji od nas dvojice je upravu :mrgreen:
EDIT Evo Minjon Kocka je potvrdio da si ti upravu ;)

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 27 avg 2012, 19:45

Zel je napisao/la:Ali drugacije gledano rekao bih i da su neki klubovi dobili trenere "na bar malo duze staze", mislim na slijedece: Jovic (Sarajevo) - on je vec stari :D , Vlado (Celik), Capljic (Slavija), Dzafic (Velez), Musa (Siroki), Stojnic (Rudar)... Za neke i nisam bas siguran ali vidjet ce se! Neke sam mozda i izostavio, zaboravio... Takodjer, mislim da Jusufbegovic nece bas tako lako iz Olimpica odleprsati, a Kuntic bi mogao ubrzo... :D
ma kakve duze staze, bilo koji od ovih timova neka posrne(a male su razlike) u ovoj polusezoni i leti trener odmah, , svi ovi koje si nabrojao, , pogotovo se odnosi na Musu jer Siroki ima visoke ciljeve, a i Jovica nebi trpili da ne bude medju prve 4 ekipe, ma i Osima su poceli prozivati zbog europe a covjeku se treba diviti sta je postigao za tako kretko vrijeme, jos ako ostane to "na duze staze" ...on jedino jos postavlja standarde...
jednostavno sve probleme koje klub ima ne mogu se rijesiti i onda samo okrivljuju trenera, a nije problem recimo sto je igrac neki ima lose uslove, pa ne daje 100% od sebe, drugi samo sanja da ode vani, treci ne zna igrati ali ima "jakog" menadjera pa mora igrati, e kubovi ni navijaci to "ne vide", vec vide samo 11 igraca koje je "izveo doticni" i njega krive...
najlakse je promjeniti trenera, zato se smo to i desava...
ne mozemo reci da nema dobrih trenera u BiH, ali jednostavno ne mozes doci do izrazaja kad nemas uslove rada, i sve sto treneri u BiH naprave su nekako kao epizode, malo bljesne i moze se reci da je to sticaj okolnosti i sreca, ne umjece, jer vec slijedece godine sa tim ili drugim timom posrne...

ARmAn1i
Kontakt:

Post Postao/la ARmAn1i » 27 avg 2012, 20:48

Poslje utakmice sa Borcem na Grbavici sam pisao neko svoje vidjene lige odnosno napretka od kako je komitet na snazi i iznio sam to kroz neke parametre tipa broj gledalaca, kvalitet fudbala, tv prenosi, sponzor i sudije.

I sad poslje 4. kola ostajem pri tome da sudije unistavaju kvalitet samog fudbala i lige, ne zato sto im je naredjeno da nesto sviraju ili ne sviraju, nego jednostavno lose se krecu imaju lose pripreme pred utakmice i opcenito sezonu, ne prate neke osnovne elemente sudjenja i nemaju autoritet pa stoga po utakmicama imamo po 40-50 faulova(vecian sitnih, nepotrebnih) i po 7-8 kartona.

I dalje je vrlo malo publike na tribinama, vecinom su tu navijacke grupe, ali publike kao ljubitelja cistog fudbala i utakmica je manje i manje.

Pogledao sam pa mislim sve utakmice sto su bile u prenosu, a i u toku sam sa sudijskim greskama, pa bi dao opasku da se vecinom na greske upucuje iz klubova koji su u bas teskim pozicijama na tabeli i sa manjkom bodova.

Zeljo i mi pristalice Zelje prelazimo preko nekih gresaka jer jednostavno nam ne uticu na kompletnu sliku igre i bodova i dok ima bodova i pobjeda nema zalopoljki.
Isti ovaj primjer je i Sarajevo ove sezone, te Slavija.

Onda direktnim sudijskim odlukama u protekom kolu su osteceni Olimpic, Zvijezda, sto kazu i rezultati po 1-0 i da ne zaboravim Borac na grbavici.
Nema veze sto je neko nekog nadigrao, ne poklanjaju se golovi tek tako zbog dobre igre, al eto..
Mrsko mi se sad vracat sva kola pojedinacno analizirati, ali u principu sudije su lose i to samo tako i ubijaju u pojam stalnim prekidima igre, dok sudije i sudijsku organizaciju ne sredimo necemo imati napretka i svaki nas uspjeh u evropi ce biti slucajan sto je pokazalo i zadnje izdanje Sarajeva protiv LEvskog te prosle godine ZElje sa Seriffom.

Mancini
Kontakt:

Premijer liga BiH-općenito

Post Postao/la Mancini » 27 avg 2012, 20:57

Svaka čast za ovo gore napisano!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 avg 2012, 21:10

adnanhz je napisao/la: Ti il imas petnest godina il sta :roll:

1.Prrvo BiH centralizovana :roll:
2.Navlaci se prije svega Sarajevu u cemu ,gdje su nam silne titule,gdje su nam silni sponzori .... kao sto je primjer navlacenja u susjedsvu ,malo se raspitaj(dinamo,partizan) ;)
3.Za sudjenje slazem se s tobom sudije previse sjeckaju igru i jos se osjeti domacinsko sudjenje ,doduse manje nego prije al ima jos
4.A kako je to nama bilo ratu a da te ja pitam kako je vama bilo u ratu a kako nama :roll:
FBiH je itekako centralizovana, mislim da svaki kanton ima određen postotak svih prihoda koji mora slati u glavni grad. Barem taj dio države (privredno daleko jači od onog drugog) se okreće Sarajevu, kao što sam naveo primjer Beograda u bivšoj državi.

Kako gdje su vam silne titule? Pa ko ima više od Želje i Sarajeva poslije rata?

I ne znam kakve veze ima kako je nekome bilo u ratu sa ovim o čemu ja pričam. Grad se da brzo oporaviti ako se u njega slijeva velika količina novca, kao što se i radi u Sarajevu.

Toliko od mene.
Čelik Zenica 1945

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 avg 2012, 21:12

Nimla_RZ je napisao/la:
adnanhz je napisao/la: Ti il imas petnest godina il sta :roll:

1.Prrvo BiH centralizovana :roll:
2.Navlaci se prije svega Sarajevu u cemu ,gdje su nam silne titule,gdje su nam silni sponzori .... kao sto je primjer navlacenja u susjedsvu ,malo se raspitaj(dinamo,partizan) ;)
3.Za sudjenje slazem se s tobom sudije previse sjeckaju igru i jos se osjeti domacinsko sudjenje ,doduse manje nego prije al ima jos
4.A kako je to nama bilo ratu a da te ja pitam kako je vama bilo u ratu a kako nama :roll:
FBiH je itekako centralizovana, mislim da svaki kanton ima određen postotak svih prihoda koji mora slati u glavni grad. Barem taj dio države (privredno daleko jači od onog drugog) se okreće Sarajevu, kao što sam naveo primjer Beograda u bivšoj državi.

Kako gdje su vam silne titule? Pa ko ima više od Želje i Sarajeva poslije rata?

I ne znam kakve veze ima kako je nekome bilo u ratu sa ovim o čemu ja pričam. Grad se da brzo oporaviti ako se u njega slijeva velika količina novca, kao što se i radi u Sarajevu.

Toliko od mene.
De Bogati raspitaj se malo na koji način se određuju budžeti kantonima. Nemoj misliti, potrudi se da znaš.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.