FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

payton

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la payton » 27 avg 2012, 12:50

SA1946 je napisao/la:Ja sam siguran u petardu.Zivi bili pa vidjeli.
moze i to i bilo bi vise nego extra
a zadovoljan sam i sa 2-0
YES.WE.DID.

High

Post Postao/la High » 27 avg 2012, 12:54

Ma ispratiti ih sa što više golova u mreži i onda se odmoriti prije derbija na Koševu protiv naših drugova iz Mostara. Prvo kolo protiv Čelika smo dosta umorno izgledali, nemotivisano i osvojili bod u ne tako dobroj igri. Naravno, tome je kumovalo ono gostovanje u Crnoj Gori. U drugom smo kolu nešto bolji bili i osvojili tri boda, dali dva gola, a primili jedan. Ovo ''dobro smo igrali'' pišem jer smo svi vidjeli kako nas je Zeta dokrajčila i totalno bacila na koljena, prema tome im kapa dole što se Prijedora tiče. Treće kolo i otvaranje protiv Gradine katastrofalno, da im je Džafić ostao, ne bi se oni tako lako predali. Kasnije smo ih kao nešto dotukli, ali opet smo morali bolje. I onda ovo nedavno protiv Olimpica, ne baš tako atraktivna utakmica, ponovo tvrda igra, bez nekih Bog zna kakvih akcija. Dakle, kad sve saberem, mislim da možemo bolje, mnogo bolje. Ova tekma sa GOŠK-om nam treba biti odskočna daska, da probijemo tu neku igru i da igrači pozovu što više navijača protiv Veleža. Posjeta je katastrofalna, svima EL atrakcija, a borba za istu naredne sezone ili za LP im nije zanimljiva. Ovaj pitarski mentalitet mi je svake godine sve jadniji i jadniji. Da nema ovih 2000 budala na sjeveru, ja ne znam ko bi pratio Klub. A Levski, Zete, Helsingobri i Kijevski Dinamo... Tad svi vole Saraj'vo. Ne želim stvarati hajku oko toga ko više voli Klub, ali ja ne znam šta je u glavama pojedinaca. Nije teško palamuditi na forumu, psovati i krojiti po svom kako bi trebali igrati, šta bi Dino trebao raditi i slično. Daj Bože pa Selimović uspije uraditi nešto sa Turcima, to bi nam mnogo značilo. Ja vjerujem u ovaj tim, i uz još par pojačanja (bar na pauzi) dovesti napadača barem i onda ganjati titulu. Al' prvo GOŠK...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

payton

Post Postao/la payton » 27 avg 2012, 13:07

High je napisao/la:Ma ispratiti ih sa što više golova u mreži i onda se odmoriti prije derbija na Koševu protiv naših drugova iz Mostara. Prvo kolo protiv Čelika smo dosta umorno izgledali, nemotivisano i osvojili bod u ne tako dobroj igri. Naravno, tome je kumovalo ono gostovanje u Crnoj Gori. U drugom smo kolu nešto bolji bili i osvojili tri boda, dali dva gola, a primili jedan. Ovo ''dobro smo igrali'' pišem jer smo svi vidjeli kako nas je Zeta dokrajčila i totalno bacila na koljena, prema tome im kapa dole što se Prijedora tiče. Treće kolo i otvaranje protiv Gradine katastrofalno, da im je Džafić ostao, ne bi se oni tako lako predali. Kasnije smo ih kao nešto dotukli, ali opet smo morali bolje. I onda ovo nedavno protiv Olimpica, ne baš tako atraktivna utakmica, ponovo tvrda igra, bez nekih Bog zna kakvih akcija. Dakle, kad sve saberem, mislim da možemo bolje, mnogo bolje. Ova tekma sa GOŠK-om nam treba biti odskočna daska, da probijemo tu neku igru i da igrači pozovu što više navijača protiv Veleža. Posjeta je katastrofalna, svima EL atrakcija, a borba za istu naredne sezone ili za LP im nije zanimljiva. Ovaj pitarski mentalitet mi je svake godine sve jadniji i jadniji. Da nema ovih 2000 budala na sjeveru, ja ne znam ko bi pratio Klub. A Levski, Zete, Helsingobri i Kijevski Dinamo... Tad svi vole Saraj'vo. Ne želim stvarati hajku oko toga ko više voli Klub, ali ja ne znam šta je u glavama pojedinaca. Nije teško palamuditi na forumu, psovati i krojiti po svom kako bi trebali igrati, šta bi Dino trebao raditi i slično. Daj Bože pa Selimović uspije uraditi nešto sa Turcima, to bi nam mnogo značilo. Ja vjerujem u ovaj tim, i uz još par pojačanja (bar na pauzi) dovesti napadača barem i onda ganjati titulu. Al' prvo GOŠK...
sve tacno milion %..bravo majstore
YES.WE.DID.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 27 avg 2012, 13:43

Ma kakvo razbijanje ljudi, pa kad smo mi nekog zadnji put posteno razbili majke vam? Da hoce biti 2:0 ja bih bio zadovoljan.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

SA1946
Kontakt:

Post Postao/la SA1946 » 27 avg 2012, 14:41

http://fcsarajevo.ba/info.php?n=653" onclick="window.open(this.href);return false;

Saradnja Vakufske banke d.d. Sarajevo i FK Sarajevo, kroz koju bi simpatizeri i navijači FK Sarajevo uskoro mogli dobiti kreditnu ili debitnu karticu sa brendom FK Sarajevo, mogla bi biti uspješno nastavljena po uzoru na klubove iz inostranstva i regiona.

- "Krajem 2011. godine, menadžment FK Sarajevo predložio je Vakufskoj Banci kobrendiranje kreditne ili debitne kartice, sa brendom FK Sarajevo. U proteklih šest mjeseci, ekspertni tim Vakufske banke radio je na pripremi ovog projekta, a u narednom periodu ćemo održati sastanak kako bismo precizirali sve detalje", riječi su g. Edisa Kusturice, izvršnog direktora Vakufske Banke d.d. Sarajevo.

U FK Sarajevo smatraju da će projekat biti znatno uspješniji ako se uključe i drugi premijerligaški klubovi, poput FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež iz Mostara, NK Čelik iz Zenice, te FK Sloboda iz Tuzle.

- "Vakufskoj banci smo predložili da u projekat uključe i ostale fudbalske klubove u gradovima gdje Banka ima svoje klijente, tako da će, na našu inicijativu, koncept ovog projekta biti prezentovan i njima." - kazao je generalni direktor FK Sarajevo, Dino Selimović.

Kartice sa brendom FK Sarajevo omogućit će vlasnicima plaćanje kod svih trgovaca koji prihvataju VISA kartice, podizanje gotovine na svim ATM-ovima ili POS-ovima, koji su u mreži VISA-e, te plaćanje putem interneta kod svih internet trgovaca.

- "Osnovna prednost ovakve vrste kartice jeste to što klijent koristi isključivo svoja sredstva, odnosno sredstva koja je uplatio na kartični račun. Zbog toga, ovakva kartica pruža klijentu dodatnu sigurnost u slučaju gubitka, krađe ili eventualne pronevjere kartice prilikom bilo kakvog korištenja." - pojašnjava Kusturica.

- "Procedura za odobravanje i izdavanje kartica je jednostavna i trajala bi maksimalno 10 radnih dana. Zaista, za sve navijače i simpatizere klubova, brendirana VISA kartica je idealan proizvod." - zaključio je izvršni direktor Vakufske Banke.
Također, FK Sarajevo smatra da je ovaj projekat dugoročan, te da bi realizacijom istog svi klubovi učesnici imali korist.

- "U FK Sarajevo se nadamo da ćemo u narednih mjesec dana dostići broj od ukupno 3.000 članova Kluba, i po tome smo sigurno broj jedan u Bosni i Hercegovini. Našim članovima na ovaj način želimo uzvratiti kroz različite pogodnosti i popuste, te se nadamo da će i svi privredni subjekti koji osjete interes kontaktirati klub u vezi svojih ideja" - za kraj je izjavio generalni direktor FK Sarajevo.

Divovi :!:
Dobar dan,Mi smo Sarajevo izvolite se braniti!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 avg 2012, 14:45

High je napisao/la:Da je uzeti tri boda protiv GOŠK-a, onda malo odmoriti pa čekati Velež, i mlatnuti ih na Koševu. Sa tih ukupno šest bodova otići u Trebinje, pokušati bar remi izvuči. U Trebinju smo katastrofalni posljednjih godina, a znamo da tamo ni Real ne može bod osvojiti.
Protiv Leotara se sjećam da su bili dozvoljeni onomad šao-linski uleti sa obje noge naprijed u visinu grudnog koša - naravno domaćinima... gosti nisu smjeli ni pogledati prema golu... mislim sezona 2003 ili 2004...

Tri bobe protiv Goška i odmor... ako u Trebinju uzmemo bod biće dobro.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 avg 2012, 15:13

Ne treba zaboraviti da smo protiv Goska i Veleza prosle godine na domacem terenu od mogucih 6 uzeli svega 1 bod :oops: tako da opreza nikad dosta,ako budu se vodili logikom ko protiv Olimpica u drugom poluvremenu gotovo je,lako cemo nece valjati...moraju malo taj problem u glavama rijesiti,nista samo nece doco treba svaku utakmicu isto motivisan ulaziti ali to je nazalost nemoguce...ja nevjerujem da moze bez sikiracije tako da na sve sam spreman :)

Vidim Jovic kuka kako je nezadovoljan sa formom nekih bitnijih igraca nije naglasio koji jel je rekao da ce popricati sa tim igracima pa ce vidjeti hoceli biti promjena u timu

Ovi iz Avaza napisali da je dosao Admir Adrovic iz Pazara :roll: :roll: sto je najgore stoji izvaja Jovica i pise da je fkt dosao,a znamo da to upste nije taj igrac,hebo lud zbunjenog sto kazu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

payton

Post Postao/la payton » 27 avg 2012, 16:26

Naravno da treba opreza protiv goska ali isto tako od prve min treba krenuti jako i u kost. Pametna igra na sredini , malo cvrsce nego protiv onog jadnog olimpica. Samo malo jace i 3 bobe su tu 100%.
Oni sa otoke su imali jedan sut u 94 min. Sut u okvir gola , u 87 min. Nismo im ni to trebali dozvoliti jer nas je moglo skupo kostati (bravo Dejo) ...ko nam garantuje da se slicna stvar ne moze desiti sad protiv goska ??? Znaci utpati sto vise moze , pa onda se zahebavati ..ha ja
YES.WE.DID.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 27 avg 2012, 17:32

Al ovi nasi vodaju dobre trebe :oops: Coma,Sesar,Mijuskovic,Tatomirovic svaka im cast 8-)

High

Post Postao/la High » 27 avg 2012, 17:33

IN MEMORIAM: Miroslav Brozović (1917-2006)

Brozović je na klupi Sarajeva proveo 12 i pol godina, te na Koševo donio prvu titulu prvaka.

Miroslav Brozović, popularni „Meho“ je čovjek koji je definitvno obilježio prvih 25 godina postojanja FK Sarajevo, te koji će na Koševu ostati upamćen kao veliki čovjek, trener i igrač.

Brozović je rođen 26. avgusta 1917. godine u Mostaru i od malih nogu je zavolio fudbal. Fudbalom se počeo baviti u lokalnim klubovima, JŠK-u i Zrinjskom, a 1935. godine prelazi u Građanski, s kojim pet godina kasnije osvaja titulu prvaka Kraljevine Jugoslavije. Još prije nego što je počeo rat na ovim prostorima, Brozović je upisao svoje prve reprezentativne nastupe u dresu Hrvatske i Kraljevine Jugoslavije.

Nakon završetka rata, postaje član Partizana, gdje je pored dresa sa brojem 2, zadužio i kapitensku traku, koju je nosio i u dresu reprezentacije. Sa Partizanom u ljeto 1947. osvaja prvo Prvenstvo Jugoslavije, a u novembru i prvo izdanje Kupa Maršala Tita. Godinu dana kasnije, ponovno kao kapiten, predvodi reprezentaciju Jugoslavije do srebrene medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

Nepunih mjesec dana nakon finalne utakmice sa Švedskom, Brozović postaje član Sarajeva. Bila je to vijest koja je iznenadila cijelu fudbalsku javnost u Jugoslaviji, budući da je Sarajevo upravo ispalo iz Prve lige, tako da je informacija o dolasku kapitena reprezentacije i Partizana u Sarajevo izgledala nestvarno. Ipak, Brozović je prihvatio ponudu Sarajeva da obavlja funkciju trenera i igrača.

Već u svojoj prvoj sezoni u novoj ulozi, pokazuje da se odlično snalazi, jer se pod njegovim vodstvom Sarajevo ekspresno vraća u Prvu ligu. Kao trener, ali i stalni desni bek ekipe, Brozović je predstavljao autoritet među svim igračima, a veliku pomoć imao je i u kapitenu tima, Franji Lovriću, koji je bio prvo ime u navalnom redu Sarajeva. U prvoj sezoni nakon povratka u Prvu ligu, Sarajevo osvaja peto mjesto, što je dugo vremena bio najveći uspjeh Sarajeva. Funkciju trenera i igrača obavljao je sve do sezone 1952/53, u kojoj je Sarajevo igralo polufinale Kupa.

U ljeto 1953., nakon pet sezona, u kojima je upisao 76 nastupa u zvaničnim utakmicama Sarajeva, uz 4 postignuta gola, odlučio je okačiti kopačke u klin, te se posvetiti samo trenerskom poslu. Na klupi Sarajeva je ostao još tri sezone, a već u prvoj sezoni bez njega, Sarajevo ispada iz Prve lige. Tim sa Koševa se ekspresno vraća u Prvu ligu, a u julu 1959. godine, se i Brozović vraća na klupu. Ovaj put se u ulozi trenera zadržao samo dvije sezone, u kojima Sarajevo osvaja po jedno šesto i osmo mjesto.

Pet godina kasnije, „Meho“ je opet na Koševu, preuzima tim u trenutku kada su najveći stadion u BiH svi zaobilazili u širokom luku. Tim je napustio Mušović, dvije godine zaredom prvi strijelac tima, koji je skupa sa još jednim prvotimcem, Ristićem, otišao u Hajduk. Također, bilo je poznato i da će kapiten Vujović, te prvi golman Muftić timu biti na raspolaganju samo prvih pet kola, budući da su morali ići na odsluženje vojnog roka, a i dva najiskusnija igrača Ferhatović i Biogradlić, najavili su da im je to posljednja sezona, te da će se najvjerovatnije, na kraju ili u toku iste i oprostiti. Ipak, odlučio se uhvatiti u koštac sa problemima, te posložiti stvari na svoje mjesto. Upravo ta sezona, 1966/67 će do danas ostati jedna od najsupješnijih u historiji bordo kluba. Sarajevo je osvojilo svoju prvu šampionsku titulu, a uz to je igralo i finale Kupa, te četvrtfinale Srednjoevropskog kupa. Nažalost, Brozović nije uspio naći zajednički jezik sa Upravom kluba, te samo nekoliko dana nakon velikog slavlja na Koševu, odstupa sa klupe, razočaran što mu nije pružena prilika da predvodi svoj tim u Kupu šampiona.

Nakon Brozovićevog odlaska, Sarajevo nije uspjevalo da ostane u vrhu jugoslovenskog fudbala, pa 1969. godine, na njegovu adresu dolazi novi poziv sa Koševa. Meho nije mogao odbiti ponudu, kako je sam često isticao „najdražeg kluba“, pa je rekordni, četvrti put sjeo na klupu Sarajeva. Značajnijih rezultata ovaj put ipak nije bilo, pa je nakon godinu i pol, u novembru 1970. godine, posljednji put napustio Koševo, na koje se kasnije vraćao samo kao navijač. Brozović je umro u 90. godini života, 5. oktobra 2006. godine u rodnom Mostaru.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 27 avg 2012, 17:47

Nez da li je neko primjetio a to je da nam u zadnjem kolu gostuje ekipa koja nam je bila "sretna" te sezone, radnik ,nadam se da ce biti deja vu :D :D
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 27 avg 2012, 17:49

adnanhz je napisao/la:Nez da li je neko primjetio a to je da nam u zadnjem kolu gostuje ekipa koja nam je bila "sretna" te sezone, radnik ,nadam se da ce biti deja vu :D :D
Kasniš , jos kad je tek objavljen raspored pricalo se o tome :)

High

Post Postao/la High » 27 avg 2012, 17:53

To nam je svima prvo zapalo za oko kad je raspored utakmica PL objavljen. Inače... Lijepo bi bilo...

TitleMaster
Kontakt:

Post Postao/la TitleMaster » 27 avg 2012, 17:58

Penal za Juventus neznam jel bilo, ako jeste moje izvinjenje za duplanje
[youtube][/youtube]

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 27 avg 2012, 17:58

Bice braco bice vjerujte mi 8-)

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 27 avg 2012, 17:59

HZ_ilidzaa je napisao/la:
adnanhz je napisao/la:Nez da li je neko primjetio a to je da nam u zadnjem kolu gostuje ekipa koja nam je bila "sretna" te sezone, radnik ,nadam se da ce biti deja vu :D :D
Kasniš , jos kad je tek objavljen raspored pricalo se o tome :)
:D :D :D :D
Maloprije gledao komplet raspored i vidiim to al kako god da se ponovi ko te sezone akb :D

High

Post Postao/la High » 27 avg 2012, 18:01

Sarajlijc@ je napisao/la:Bice braco bice vjerujte mi 8-)
Da l' je moguće da si ovo ti napis'o? :mrgreen:

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 27 avg 2012, 18:06

Za ovog napadaca sto se spominje jel to jos neka mahalska il zna neko konkretno :?:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 avg 2012, 18:09

molotovljev je napisao/la:
fakat gdje VanBasten?
Tamo gdje je sunce
tamo gdje su zvijezde
tamo gdje je nebo bez oblaka
gdje se čiste duše gnijezde
gdje se oči odmiču od mraka

:mrgreen:

Đeste pitari
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

High

Post Postao/la High » 27 avg 2012, 18:09

Ma vala, sve i da je istina, ne ide nam nešto posebno u prilog njegov dolazak. Sasvim prosječan igrač, rekao bih kao Avdić ili Hiroš.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.