namazan svim bojamahule_barca je napisao/la:Može li mi ko ukratko objasniti riječ prefinjen. Nekako mi kuca u glavi ali nikako da skontam
Lingvistika
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Lingvistika
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Je l' možda ko zna gdje u Rajvosa kupiti ''Pravopis'' od Halilovića? Onaj plavi me ne interesuje, taj već posjedujem, onaj veliki, zeleni me zanima. Hvala unaprijed.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Ja imam elektronsku verziju. Skin'o sam ga sa Scribda.High je napisao/la:Je l' možda ko zna gdje u Rajvosa kupiti ''Pravopis'' od Halilovića? Onaj plavi me ne interesuje, taj već posjedujem, onaj veliki, zeleni me zanima. Hvala unaprijed.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
@Patrice_Evra_3 , hvala ti, moglo bi mi to koristiti jedno vrijeme, bar dok ne kupim ovu ''fizičku verziju''. Hvala ti još jednom. Živio. @ anonimni, hvala i tebi. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Treba mi HITNO tacan, ali 100% tacan odgovor! Molim vas nemojte odgovarati ako niste sigurni. Da li je ispravno reći:
-"...komunikacija između spratova je ostvarena dvojim stepeništem..."
-"...komunikacija između spratova je ostvarena preko dva stepeništa..."
-"...komunikacija između spratova je ostvarena sa dva stepeništa..."
ili ima neki jos izraz osim ovih a da je tačan.
Unaprijed hvala.
Unaprijed hvala.
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nije baš sa stopostotnom sigurnošću, al' meni najljepše zvuči "dvama stepeništima".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
U tome i jest poenta, kako god napisem izgleda mi normalno i logicno, ali ne smijem fulit na ovome i onako sta mi najbolje zvuci napisati, radi se o diplomskom.
Zadnja izmjena: emir987, dana/u 11 sep 2012, 18:26, ukupno mijenjano 1 put.
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa opcija pod rednim brojem 3, "sa dva stepeništa" (instrumental
), svakako ne bi bila pravilna. Dvojim mi također ne izgleda dobro (možda griješim, ali meni to nikako ne ide). Igraj na moju varijantu, neće biti prekriženo u diplomskom. 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Nail for Real
- Kontakt:
A sto ne mozes fino da izbjegnes tu recenicu
?

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Zašto ne napišeš:
- Dva stepeništa su ostvarila komunikaciju između spratova.
- Komunikaciju između spratova su ostvarila dva stepeništa.

- Dva stepeništa su ostvarila komunikaciju između spratova.
- Komunikaciju između spratova su ostvarila dva stepeništa.

Željezničar ale!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Zato što bi to značilo da stepeništa bukvalno komuniciraju. 

A da izbaciš stepenište iz rada 

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- tyler durden
- Kontakt:
opcija B ,ako biras izmedu ova tri. Monologova verzija takode je ok.emir987 je napisao/la:Treba mi HITNO tacan, ali 100% tacan odgovor! Molim vas nemojte odgovarati ako niste sigurni. Da li je ispravno reći:
Unaprijed hvala.
@dubrava; HAHAHAHAHAHA... sracunao sam organizaciju izgradnje cijele zgrade na nekih 70 stranica, ne pada mi na pamet da je ponovo radim jer ne znam gramatiku
@monolog; ako usvojim tvoje rjesenje, napisat cu na kraju diplomskog da si ti bio glavni i odgovorni lektor, pa ako bude problema nemoj se izgubit iz vida

@monolog; ako usvojim tvoje rjesenje, napisat cu na kraju diplomskog da si ti bio glavni i odgovorni lektor, pa ako bude problema nemoj se izgubit iz vida

Snadbijeva ili snabdijeva? 

- tyler durden
- Kontakt:
snaBdijeva.Sheyi je napisao/la:Snadbijeva ili snabdijeva?
yebem ti uciteljicuMonolog je napisao/la:Nije baš sa stopostotnom sigurnošću

kad kolektor monolog nije siguran, sta ocekivati od obicnog puka

zar nije bolje i jednostavnije poceti sa ´etaze su povezane...´emir987 je napisao/la:komunikacija između spratova

vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
Jel toliki problem udarit space izmedju ne i glagola na internetu???
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
možda ti tvoji tako pišu i inače, ne samo na netu 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Trenutno korisnika/ca: darker10, delko, kraljttbvb i 6 gostiju.