Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid
Tito: "Valdes is the best goalkeeper in the world"
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Real M. B - Barca B, večeras na SK-u u 21h. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Vrijeme je da se pokaze koliko je la masia prenapuhana. Doduse brine me neiskustvo nasih u sekundi, ali i to sto smo igracki oslabljeni u odnosu na proslu sezonu. Uprkos tome, ocekujem sigurnu pobjedu.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA
E dan te nejebo. La Masija je izbacila dva od tri najbolja igraca na svijetu trenutno, Xavi je odmah iza a i Fabregas je u top pet veznjaka na svijetu. Prenapuhano, sreca pa si to argumentovao ovaj tvoj post ide na onu temu postovi koji su me oduševiliek0 je napisao/la:Vrijeme je da se pokaze koliko je la masia prenapuhana. Doduse brine me neiskustvo nasih u sekundi, ali i to sto smo igracki oslabljeni u odnosu na proslu sezonu. Uprkos tome, ocekujem sigurnu pobjedu.
Ekipu su napustili Montoya, Cuenca, Dos Santos, Bartra, pa i Tello koji je jos uvijek clan Barce B ali samo formalno. Mino je otisao u Mallorcu. Naravno to i jeste svrha cantere
Don't hate what you don't understand.
ek0 je napisao/la:Vrijeme je da se pokaze koliko je la masia prenapuhana. Doduse brine me neiskustvo nasih u sekundi, ali i to sto smo igracki oslabljeni u odnosu na proslu sezonu. Uprkos tome, ocekujem sigurnu pobjedu.

Eh da ima tema najgluplji postovi na forumu.
Iz La Masie skoro svake god. 2-3 igrača budu promovisana u prvi tim. Baš me zanima kakva je situacija sa Castillom.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Izbacila je la masia naglo par odlicnih igraca, istina, ali upitno je da li su oni zaista toliko kvalitetni [ne mislim konkretno na (sve) te koje si ti naveo, ima tu jos igraca] ili se tu radi o njihovoj "sreci" i dobrom "tajmingu" pa upadose u onaj Guardiolin sistem. Pitam se kakve bi njihove kvalitete bile danas da su nakon B ekipe otisli u neki "lijevi" klub, a ne ostali u Barceloni ? Ili da ih sada "rastrkas" pojedinacno po raznim klubovima, realno, daleko bi oni bili od ovog nivoa. Uglavnom da "poentiram", odlicni su to igraci, ali u trenutnoj Barceloninoj filozofiji igre nije bas lako procitati 'ko je dobar, a 'ko je zaista dobar, ako me razumijes. Jedan Xavi (vjerovatno bi i on vec zavrsio karijeru) bi se danas spominjao kao i jedan Guti da se ne pojavi jedan vizionar Guardiola i "pomilova" ga.
Utakmica ce reci svoje. Mozda me demantuje, ali ja i dalje najavljujem sigurnu pobjedu protiv tih vasih "vanzemaljaca".
Utakmica ce reci svoje. Mozda me demantuje, ali ja i dalje najavljujem sigurnu pobjedu protiv tih vasih "vanzemaljaca".
Pa imas primjere poput Albe, Artete, Reine pa i Piquea i Fabregasa koji su stasali u nekim lijevim klubovima. Kazes Barcini igraci ne bi bili ovo u drugom sistemu, zar moraju? Cilj La Masije i jeste da stvori igrace za ovaj sistem igre. Imas sijaset talentovanijih igraca od Pedra, ali niko ne moze odigrati bolje po krilu od njega u Barci.
Sto se Xavija tice on je na ovom nivou igrao i prije Guardiole. Od dolaska Rijkaarda, tacnije od dolaska Davidsa na posudbu. Do tada je Xavi igrao zadnjeg veznog (klasicnog) ali dolaskom Davidsa Rijkaard ga je isporobao malo ofanzivnije i od tada je jedan od boljih veznjaka na svijetu. Naravno pored Ronaldinha se tesko ko mogao isticati nesto posebno, tako da je njegovim odlaskom i odlaskom Deca pokazala se prava vrijednost Xavija.
Sto se Xavija tice on je na ovom nivou igrao i prije Guardiole. Od dolaska Rijkaarda, tacnije od dolaska Davidsa na posudbu. Do tada je Xavi igrao zadnjeg veznog (klasicnog) ali dolaskom Davidsa Rijkaard ga je isporobao malo ofanzivnije i od tada je jedan od boljih veznjaka na svijetu. Naravno pored Ronaldinha se tesko ko mogao isticati nesto posebno, tako da je njegovim odlaskom i odlaskom Deca pokazala se prava vrijednost Xavija.
Don't hate what you don't understand.

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Valdes mu nesto u rodu..
ovaj Rus ce biti kvalitetan igrac.
ovaj Rus ce biti kvalitetan igrac.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ili imaju istog dilera.Raul_64 je napisao/la:Valdes mu nesto u rodu..
Znaci suze me oblile
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
"See you in another life, brother."
Real Madrid
Ocekivana pobjeda, mada su me oni idiotski primljen(i) gol(ovi) jako iznervirali. Mogao je rezultat biti puno ljepsi u nasu korist bez toga, ali eto sta da se radi.
Potvrdjuje se da njihova skola u osnovi nije nista bolja od nase, ali oni svoje proizvode zavrsavaju do kraja, dok mi nase igrace u trenutku kada treba "udariti" "finishing touch" nabijemo nogom.
Potvrdjuje se da njihova skola u osnovi nije nista bolja od nase, ali oni svoje proizvode zavrsavaju do kraja, dok mi nase igrace u trenutku kada treba "udariti" "finishing touch" nabijemo nogom.
Izmedju ostalog.ek0 je napisao/la: Potvrdjuje se da njihova skola u osnovi nije nista bolja od nase, ali oni svoje proizvode zavrsavaju do kraja, dok mi nase igrace u trenutku kada treba "udariti" "finishing touch" nabijemo nogom.

Ali fkt je ova utakmica bila slicna klasicnom

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
-
- Kontakt:
ek0 je napisao/la:Ocekivana pobjeda, mada su me oni idiotski primljen(i) gol(ovi) jako iznervirali. Mogao je rezultat biti puno ljepsi u nasu korist bez toga, ali eto sta da se radi.

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.
- GaziHusrevbeg
- Kontakt:
Večeras je Real konačno imao idealnu priliku da zabije 5 i više golova Barci, ali Higuainov smotanluk ih je spriječio u toj namjeri.
Bog zna kad će opet imati ovakvu priliku.
Za razliku od prošle utakmice Real je znatno podigrao fizičku spremu i zato im Barca večeras nije mogla parirati niti u jednom trenutku.
Fakat šteta što im Real nije uvalio peticu.
Bog zna kad će opet imati ovakvu priliku.
Za razliku od prošle utakmice Real je znatno podigrao fizičku spremu i zato im Barca večeras nije mogla parirati niti u jednom trenutku.
Fakat šteta što im Real nije uvalio peticu.

Željezničar ale!
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...
U sljedećem ClasicuBog zna kad će opet imati ovakvu priliku.

Hegemonija bre

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.