FK Rudar Kakanj

L' Imperator
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la L' Imperator » 18 avg 2012, 17:45

nkvitez je napisao/la:ima li i danas ovog prijenosa live ili je to samo kad kuci igrate? moze link ako ima i danas. :)
Nema danas :/ Izgleda da ce samo domace utakmice prenositi :?
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 18 avg 2012, 19:38

U prvom poluvremenu Rudar gubio 3:0 :? ne pamtim kad smo u jednom poluvremenu primili 3 gola :roll:
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 18 avg 2012, 21:37

tako je i zavrsilo...ma sramota!!!

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 18 avg 2012, 22:19

sta ste vi ocekivali ?? tak je kako je .....:)
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 18 avg 2012, 22:33

Free_shooteR je napisao/la:sta ste vi ocekivali ?? tak je kako je .....:)
minimalan poraz, a ne katastrofu :?
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 18 avg 2012, 22:41

ma vala da tricu primimo za poluvrijeme :/

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 18 avg 2012, 22:53

Težak poraz Rudara u Čapljini

Već na početku utakmice domaći postižu dva pogotka i rješavaju pitanje pobjednika. Nakon greške odbrane u 15.minuti i penala kojeg je skrivio štoper Admir Kubat domaći su već u prvih 20 minuta dva puta savladali Tirića i najavili katastrofu. Domaći su imali još nekoliko prilika i malo je nedostajalo da uvećaju vodstvo. Tek u finišu prvog dijela napadači Rudara uspijevaju ozbiljnije ugroziti golmana Katlaka, ali su Amel Neimarlija i Bajro Spahić promašili čiste zicere.

Skoro identično je bilo i u nastavku utakmice. Ponovo je odbrana Rudara kardinalno pogriješila i Čapljinci su postigli još jedan pogodak.Trener Hafizović izvršio je tri izmjene, osvježio napad, ali strijelci su ponovo zatajili i propisno se obrukali. Treba istaći dvije odbrane golmana Čapljine Katlaka kada je izvanrednim intervencijama zaustavio udarce Zlatana Gafurovića.

Interesantno je istaći da u posljednja tri gostovanja u Čapljini strijelci Rudara nisu ni jednom zatresli mrežu domaćih, a golmani Hadžić, Pjanić i Tirić primili su čak osam golova. Očito, teren u čapljinskim Bjelavama sve više postaje koban za igrače Rudara, koji nikako da razbiju kompleks koji traje nekoliko godina, što nije bio slučaj prije rata kada su "zeleno-crni" uglavnom slavili.

Trener Hafizović protiv Čapljine povjerenje je ukazao ovim igračima: Tirić, Prkić, Hrustanović, Šabotić, Kubat (Goralija), Topalović, Tomić (Kovač), Duro, Gafurović, B.Spahić, Neimarlija (Murić).

-Nije mi jasno kako su odbrambeni igrači tako kiksali i pravili početničke greške koje su domaći znalački kaznili. Podbacio je i vezni red, a napad zatajio u realizaciji. Domaći su skoro sve šanse iskoristili , dok su se moji igrači propisno obrukali, izjavio je za naš portal trener Rudara Kemal Hafizović u telefonskom razgovoru neposredno po završetku utakmice u Čapljini.
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 18 avg 2012, 22:55

ma moze on pricat sad sta hoce, do kikseva nije trebalo doci , veza nije trebala zakazati a napad je morao realizirati sanse bolje...

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 18 avg 2012, 23:43

nie ovo katastrofa..iskreno ja msm da ce bit jos i gorih rezultata..ali nadam se da grijesim.. slazem se sa gusarom...ali eto .. bar nema nekih ambicija..pa neka se uigravaju ..za neke od narednih sezona :)
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 19 avg 2012, 13:46

Smijesan poraz,ali tesko je dole i igrati,mada 3 gola primiti u poluvremenu je sramota,ko da smo neki amaterski klub,nadam se da se ovo vise nece ponavljati..ali eto greske su nas kostale,mada i u Kaknju sredina mi se najvise nije svidjela,nekako djeluju ne organizovano i to su sigurno prenjeli i u Capljinu koja je to iskoristila.Mali Tomic je ok momak,ali nije dovoljno jak,a kako sam vidio u Kaknju,mnoge lopte su isle na njega a zadnji pas mu je katastrofa,nema snage za neku dobru loptu,a kratki pasovi ne prolaze,Gafurovic dobar,ali u Kaknju se slabo igralo preko njega..treba nam ocito jedan dobar kreator na sredini terena,a mi ga trenutno nemamo,osim da pokusa Prkica da stavi u sredinu,a na njegovo mjesto da nadje neku zamjenu..otom potom..Vidjet cemo protiv Troglava,hoce li se iskupiti,i hoce li izgledati to bolje :)
Rudar Kakanj !!!

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 19 avg 2012, 16:26

ma znam ja da nemaju ambicije, i nije im ovo prvi put da prime tricu niti je posljednji ...ali siguran sam da su katastrofalno odigrali :/

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 24 avg 2012, 15:26

Rudar protiv Troglava
Ubjedljiv poraz u Čapljini teško je pao igračima, ali i treneru Hafizoviću. "Zeleno-crni" popravni polažu protiv povratnika u prvoligaško društvo, ekipe livanjskog Troglava, koja im je veliki dužnik

Trener Rudara Hafizović nije zadovoljan realizacijom i to je jedan od glavnih uzroka teškog poraza u Čapljini.

-Neshvatljivo je šta moji napadači promašuju. Moramo popraviti realizaciju i biti efikasniji jer ovako više ne ide. Očekujem da će protiv Troglava proraditi napadači Bajro Spahić i Eldin Murić koji se još nisu upisali u listu strijelaca. Ovo nam je veoma bitna utakmica i pobjeda se nameće kao imperativ, kaže trener Hafizović, koji očekuje bolju i sadržajniju igru svog tima, ali i veću efikasnost.

Zbog bolesti van trenažnog procesa je napadač Amel Neimarlija i njegov nastup protiv Troglava je pod znakom pitanja, kao i zadnjeg veznog Mirze Spahića koji zbog smrti oca nije nastupio u Čapljini iako je bio u sastavu i neposredno uoči početka utakmice saznao za ovu tužnu vijest koja je potresla i ostale igrače što se odrazilo na igru i rano primljena dva gola (11. i 14.minuta,op,a).

Bez obzira na sve ove nedaće, trener Hafizović očekuje da će njegovi izabranici smoći snage da savladaju Troglav, koji nije za podcijeniti, ali uloga favorita pripada Rudaru i to njegovi igrači moraju opravdati na terenu i pobjedom se rehabilitirati za debakl u Čapljini.
#samoRudar #zauvijek

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 24 avg 2012, 16:06

Može li mi se potvrditi tekstualni prijenos utakmice?

Hvala.
Hayley <3

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 24 avg 2012, 19:50

badblueboylivno je napisao/la:Može li mi se potvrditi tekstualni prijenos utakmice?

Hvala.
mislim da ce biti sada , jer se igra kuci...ali opet vidjet cemo :/

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 25 avg 2012, 13:36

badblueboylivno je napisao/la:Može li mi se potvrditi tekstualni prijenos utakmice?

Hvala.
Nece biti :roll:
#samoRudar #zauvijek

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 25 avg 2012, 13:44

bar javite kad padne gol

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 avg 2012, 15:18

Šteta, očekivao sam da ću sjesti za komp i usporedno s engleskom ligom pratiti svoj klub. :(
Hayley <3

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 25 avg 2012, 19:14

FK Rudar - NK Troglav 2:0

Strijelci za Rudar Mirza Spahic i Bajro Spahic.

Solidna igra Rudara,mnogo bolja nego protiv Podgrmeca kada je gostovao u Kaknju.Ali sve u svemu dobro je,gosti iz Livna nisi pokazali apsolutno nista..koliko sam pratio utakmicu,mislim da ozbiljnije nisu ugrozili gol Rudara..golman i nije imao posla,osim nekih lopti koje su zalutale sa druge polovice :D
Slaba igra skroz :)
I da dodam,Josip Tomic iz Rudara dobio crveni karton pred kraj utakmice :)
Rudar Kakanj !!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 25 avg 2012, 23:39

Spahići osigurali novu pobjedu
Golovima Mirze i Bajre Spahića Rudar je zabilježio još jednu domaću pobjedu, koja je trebala biti još uvjerljivija jer su izabranici trenera Kemala Hafizovića zapucali četiri čista zicera

Mreža gostiju zatresla se već u 14.minuti. Gafurović je s lijeve strane izveo korner, Mirza Spahić je bio najveći u skoku i glavom "zakucao" loptu iza leđa nemoćnog Vrgoča. Izgledu priliku imao je Zlatan Gafurović u 28.minuti, kada je nakon centaršuta Bajre Spahića Vrgoč loptu odbio do slobodnog Gafurovića koji volej udarcem promašuje prazan gol.

Početak drugog poluvremena nagovijestio je bolju igru Rudara. U 48. minuti Mirza Kovač proigrava Bajru Spahića, koji pronalazi slobodnog Gafurovića, čiji udarac golman Vrgoč izbija u korner. Samo minutu kasnije sve dileme oko pobjednika rješava Bajro Spahić, koji prisebnim udarcem iz neposredne blizine pogađa suprotni ugao protivničkog gola za konačnih 2:0. U 52. minuti u izvanrednoj prilici bio je mladi Tomić koji sa tri metra šutira preko gola ! Bio je to jedini period zrele i sadržajne igre "zeleno-crnih" koji nažalost nisu uspjeli realizirati par zicera i popraviti gol razliku.

Gosti su od 70. minuta igrali sa igračem manje jer je zbog ozljede igru morao napustiti Božo Crnjak, a kako je trener Mandić već ranije izvršio sve tri izmjene Troglav je zadnjih 20 minuta igrao sa 10 igrača. Zbog nedopzvoljenog starta nad Crnjakom Tomić je dobio javnu opomenu. U drugoj minuti sudijske nadoknade Tomić je izbio sam pred golmana Vrgoča i prilikom pokušaja da ga zaobiđe pao je,a zatim odmah ustao jer je bio u prilici da postigne pogodak. Međutim, sudija Buljan Tomiću je izrekao drugu javnu opomenu zbog navodnog simuliranja i uputio ga u svlačionicu.

Utakmica je odigrana po nezapamćeno toplom i sparnom vremenu što je u znatnoj mjeri uticalo na kvalitet igre koja nije zadovoljila malobrojne gledatelje.

Trenera Hafizovića zabrinjava slaba realizacija, koja je bila i ostala rak rana Rudara.

- Ponovo su se moji igrači pošteno ispromašivali. Umjesto da postignu 4-5 golova i gledaocima priušte pravo zadovoljstvo, pojedinci se zadovoljavaju i minimalnim pobjedama. Raduje je napredak u igri pojedinih igrača koji su ranije bili zapostavljeni, kao i poletaraca koji imaju potencijal i samo treba biti strpljiv i vrijeme će pokazati koliko vrijede i da smo na pravom putu, rekao je po završetku meča trener Rudara Kemal Hafizović.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 01 sep 2012, 15:09

Rudar gost Branitelja
Trener Hafizović sprema novu formaciju koja će pokušati zaustaviti poletnu momčad Branitelja

I drugo ovosezonsko gostovanje "zeleno-crne" vodi put Hercegovine. Nakon Čapljine, u kojoj su uvjerljivo poraženi, slijedi im dvoboj protiv Branitelja, koji je prošlonedjeljnom pobjedom protiv jakog Jedinstva najavio uspješniju sezonu od prošlogodišnje. I ako ih za gostovanje u Rodiču vežu lijepe uspomene jer su proljetos slavili minimalnu pobjedu, izabranici trenera Hafizovića pomalo se pribojavaju nedjeljnog meča.

"Zeleno-crni" u Mostar putuju oslabljeni jer pravo nastupa nema mladi Josip Tomić, koji je protiv Troglava nepotrebno isključen, te bolesnog Amela Neimarlije ,koji je nakon kraće pauze zbog bolesti tek počeo trenirati. Trener Hafizović sprema novu formaciju koja će pokušati zaustaviti poletnu momčad Branitelja. Na novom,teškom iskušenju bit će odbrana, koja je u Čapljini pala na ispitu.

- Nećemo ponoviti greške iz Čapljine. Igrat ćemo drugačije.Razmišljam o novoj taktici i formaciji koja će djelovati sigurnije i imati veći posjed lopte. Igru moramo ubrzati, težiti dati gol i osvojiti bar jedan bod, kaže trener Rudara Kemal Hafizović.

Hafizović i nema velikih dilema kada je u pitanju startna postava, ali će odluku donijeti tek uoči meča jer nije siguran koliko je spreman rekonvalescent Armin Topalović, koji je na gostovanju u Čapljini zadobio ozljedu koljena. Alternacija mlagog Tomića najvjerovatnije će biti 21-godišnji Mirza Kovač koji je protiv Troglava zaigrao drugih 45 minuta i ostavio solidan utisak, premda su moguća i neka druga rješenja s obzirom da trener Hafizović nije najzadovoljniji igrom pojedinaca od kojih je mnogo više očekivao.
#samoRudar #zauvijek

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.