FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

schweinsteiger
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schweinsteiger » 25 avg 2012, 15:29

POOOCINJEEEEE POOOCINJEEE POCINJEEEEEEEEEEEE ALEEEEEEEE :D :D :D :D :D
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 avg 2012, 16:17

Mulac pospremi odbijanac. :D

Losa tekma skroz, vrucina i predefanzivni (i ostri) domacin su valjda jedan od razloga za ovo sto gledamo.
Popravljamo se u onim segmentima gdje smo bili losi prethodnih sezona. :mrgreen:
Slobodni udarci, korneri/prekidi (Sacir izveo ecke), skok igra (Dante kod ovog gola 8-) ) i Mulija koji se zna naci na pravom mjestu.
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 avg 2012, 16:19

Nimalo uvjerljiva igra, barem sto se tice igre prema naprijed.
Jedan odbijanac nakon kornera je bio dovoljan da se povede a prije toga se nista nije napravilo.

Vjerujem da i njih ovaj celzijus ubi, ali nema im druge. Ovako zaradjuju svoj hljeb.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 avg 2012, 16:20

Slabo ovo skroz
Najvaznije je da je bunker probijen i nadam se u nastavku bar jos 2 gola
Thomas Müller - Fußballgott

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 avg 2012, 16:22

Samo da mi ova tri boda kuci ponesemo. Ne izgledamo uvjerljivo, no nije ni bitno fali nam Ribery fali nam Schweini,nije neki izgovor ali bi trebalo to biti dosta bolje sa njima. Uostalom znamo svi da su nam uvijek bunkeri predstavljali najveci problem!!!
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 avg 2012, 16:22

Iz praktično nikakve igre smo poveli što je dobro jer se Furth sad mora otvoriti što će ostaviti dosta prostora odpozadi za Robbena i Saqirija.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 25 avg 2012, 16:26

Tanko skroz,bitno je da smo ih naceli ocekujem dosta bolje drugo poluvrijeme barem jos jedan gol.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 25 avg 2012, 16:27

I ta velika razlika u kvaliteti se očituje u ovom odbijancu :P
Dobro je da smo dali gol u prvom poluvremenu inače bi bilo jako teško(dovoljno govori činjenica da nam je ovaj gol bio praktično jedina prava prilika protiv ove defanzive), mora ovo puno bolje iako je tek početak.
Sad će se valjda barem malo otvorit a to je ono što mi čekamo 8-)
Ako se to desi moja prognoza je 4-0 minimalno :twisted:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 avg 2012, 16:29

Jeste li primjetili u nekoliko navrata kako nasi pocetnicki grijesi prilikom primanja lopte??? Pa jbt ispizdilo mi je zivce ko nista!
Stern des Südens

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 avg 2012, 16:37

Protiv ovakvog bunkera dosta i 1-0 za poluvrijeme. Sada ce oni krenuti naprijed i onda ih treba dokrajciti. Ako se ne odluce napasti, onda mirno utakmicu privesti kraju. Pobjeda je bitna, igru ce ionako svi zaboraviti.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 avg 2012, 16:47

Eto te (polu)kontrice i opet odbijanac. :D Slavonski Dzilkos trpa.
Ah ta pojacanja, jesu nam dobra. :D
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 avg 2012, 17:06

geronimo je napisao/la:Eto te (polu)kontrice i opet odbijanac. :D Slavonski Dzilkos trpa.
Ah ta pojacanja, jesu nam dobra. :D
Ma njemu samo Pandzu zovnuti i ''problem auflosun'' :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 avg 2012, 17:25

Mnogo bolja partija u nastavku i rutinski utakmica privedena kraju.Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da je Pizza iskoristio loptu kratkog dometa zemlja - zrak od Robbena :D a i Schweinsteiger pokušava lobovati tribinu. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 avg 2012, 17:26

Dobili smo 3-0 u gostima na otvaranju,igra nije bila odlicna,ali opet treba biti zadovoljan sa rezultatom. Mislim da nas ova pobjeda vodi odmah na celo tabele,te ako Bog da uzoremo bundesku od prvog do zadnjeg kola provedenog na prvom mjestu
Stern des Südens

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 25 avg 2012, 18:08

Rekoh ja tri razlike najmanje,al hajd ja bih rekao rutinska pobjeda uz ne bas sjajnu igru al nema veze prvo je kolo.

Uz apsolutno nedoraslog protivnika,i ponekad veoma grubog,sta je tu je bitna je pobjeda na otvaranju i vjerovatno dolaska Martineza ovo moze biti nasa godina.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 25 avg 2012, 18:35

Kroos ocajan,ali bas ocajan.Amaterski prijem lopte u svakoj situaciji.Pasevi ili previse jaki ili previse slabi.Treba ga na klupu jednu utakmicu da malo "ohane" :twisted:

Badstuber sjajan.Kakva koncentracija i sigurnost.Svaki duel isao u njegovu korist,a jos je igrao na poziciji lijevog beka.Samo neka nastavi ovako.

Shaqiri osim par fancy poteza nista nije pokazao.

Robbenu su poljuljali samopouzdanje izgleda.U situacijama kad treba da puca on,da ne bude sebican,dodaje,a kad treba da doda,puca...

Mislio sam da cemo ovde petardu bacit',ali hajde.

PS: odavno nisam gledao dosadnije utakmice.
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 avg 2012, 20:33

Sve smo naveli, sustina je recena, nema mjesta euforiji a ni kuknjavi. Ja licno nisam ni ocekivao neku mega partiju, igralo se onoliko koliko je potrebno. Strpljivom igrom se iznudio gol u presudnom trenutku (ili veoma bitnom) i bilo je samo pitanje sa koliko ce golova domacini biti nagradjeni. Srecom, nije bilo povrijedjenih s obzirom da su Fürthaneri pokusali grubom igrom doci do rezultata.
Malo me iznenadilo to sto je Badstuber prebacen na beka, dok je bilo nekih nagovjesti da bi Robben mogao igrati na lijevoj strani (Müller na suprotnoj) i tako Shaqiriju pruziti sansu da se razmase na praznom prostoru. :mrgreen:
Malo je bilo suradnje izmedju njega i Kroosa tako da je Mario bio odsjecen (kao i imenjak mu u nerijetkim situacijama :lol: ). Gusta igra osiguraca bez obzira kako je protivnik postavljen, sad ne znam je li se njemu ne ide naprijed ili ima zabranu od Juppa. Lahm nije bio nesto, nekoliko puta prevaren, pogresnih dodavanja. Odbranu nemam sta pretjerano analizirati jer nije bilo prilike da se iskazu. U jednoj situaciji je Badstuber nadtrcan iako se protivnik bio sapleo, tako da je Holga bio primoran napraviti faul, medjutim sudija je svirao faul za Bayern. :mrgreen:
Bayern je bas zaljubljen da tu loptu drzi, da ima posjed (zbog toga bi ih volio gledati protiv Barce) protiv skoro svakog protivnika. Nije to uvijek gledljivo, nije opasno ka golu protivnika, nemali broj puta im protivnici namjerno prepuste loptu vrebajuci svoju sansu iz neke pogreske...ali da je Tymka morala cekati 5 minuta kraj aut-linije (doduse sa smjeskom na licu) ne bi li dosla do svoje premije, je ipak malo previse (sve to vrijeme Bayern se dodavao i nije bilo prekida).
Sljedecu tekmu sa Ribom i Svajnijem (vjerovatno) dok ce se malo pricekati na Alabu i Gomeza.
schweinsteiger je napisao/la: Robbenu su poljuljali samopouzdanje izgleda.U situacijama kad treba da puca on,da ne bude sebican,dodaje,a kad treba da doda,puca...
To je i sam priznao. Naime, cesto mu dodju takve misli i kada je sam pred golmanom i kada ce svaki napadac pokusati doci do realizacije. Jak je on mentalno, mozda samo pokusava da bude manje sebican. :mrgreen: I pretjera. :D
Kako cujem, Jupp je zabranio njemu i Svajniju da pucaju penale. Ako dodje do toga, Mandzo izvodi (barem trenutno, dok mu se ne vrati imenjak :mrgreen: ).
Isto tako Heynckes demantuje da od naredne godine ide u mirovinu (dzaba smo se ja i Kaiser obradovali :lol: ) i tako ostavlja ovo pitanje otvorenim. Kaze ciko da ce, zavisno od rezultata, sjesti sa Kalletom negdje u polusezoni i tako razmotriti kako i sta dalje. :?
Nije nepoznato da se on i Zama bas i ne podnose (Motzki je pristalica mladje garde) i poznavajuci njegovu ambicioznost, pojedini scenariji se sami namecu...

Edit:
U sljedecoj rundi njemackog kupa Bayern docekuje K`lautern.
Vom Jäger zum Gejagten

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 avg 2012, 20:37

Kad pomislim da bi Jogi mogao doc posle Jupa :? neka onda Rumenka jos dugo :D
Thomas Müller - Fußballgott

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 25 avg 2012, 21:16

nisma gledao tekmu ali po vasim komentarima vidim da je bila jako teška utakmica :D očekivano teška utakmica iz dva razloga:zbog toga što je prva utakmica u sezoni i jos igraci nisu nasli pravu formu i zbog toga sto smo gostovali kod jednog malog kluba koji nije imao izbora nego da igra bunker :) očekujem mnogo bolju izdanje pred domacom publikom protiv Stuttgarta :mrgreen:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 avg 2012, 23:49

Utakmica je stvarno bila smor zivi. Ne zna se ko je vise grijesio na sredini, tako da su loptu imali cas jedni cas drugi. Ovu utakmicu smo dobili na ime "Bayern". Bez nekih izradjenih akcija dosli smo do uvjerljive pobjede i 3 boda, a to mogu samo veliki. Mandzukic opet pokazao da Gomez nije nezamjenjiv i zaista ce Mariu poslije povratka biti tesko da se nametne. Tek je pocetak sezone i nasa igra bi polako trebala ici na visi nivo. Kada ovdje dodamo Riberya, potpuno zdravog Schweinia, Alabu, Gomeza i mozda Martineza imat cemo ekipu jako kao NATO.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.